[WK] Hockeydames ruim langs India

JJdJ1984

In een bijna leeg stadion heeft het Nederlands dameshockey-team zijn eerste wedstrijd gespeeld. Het team onder de bezielende leiding van Herman Kruis heeft de eerste groepswedstrijd met 7-1 gewonnen van India.

De wedstrijd tussen de nummer één van de wereldranglijst, Nederland, en de nummer dertien India begon voor het Nederlandse team moeizaam. De eerste kans van de wedstrijd was voor de tegenstanders en daarbij had Nederland alle mazzel dat het vizier nog niet goed stond. Langzamerhand was het dan eindelijk Nederland dat het heft in handen nam. Na acht minuten wist Nederland door een prima voorzet van Janneke Schopman op voorsprong te komen via Marilyn Agliotti.

Na het doelpunt nam Nederland het gas iets terug en besloot Kruis de eerste wissels door te voeren. India had na een kwartier wedstrijd een prima kans om terug in de wedstrijd te komen maar wist de eerste strafcorner van de wedstrijd niet te benutten. Na ongeveer een twintigtal minuten spelen komt India dan wel op gelijke hoogte. Een 'blessure' bij Schopman resulteert in een één-op-één situatie voor de Nederlandse keeper. De Indiaase Rampal weet daar wel raad mee en schiet de bal achter Joyce Sombroek

Ellen Hoog weet door een prima actie van Lidewij Welten Oranje binnen de drie minuten weer op voorsprong te zetten. Nederland leek na de voorsprong wat meer ruimte te krijgen en ondanks het matige spel opnieuw te scoren. In de 28ste minuut was het Naomi van As die met een hoop gefrummel de bal bij Kim Lammers wist te krijgen. Lammers had geen moeite met het afmaken van deze prima mogelijkheid. Aan de andere kant van het veld was het direct India dat probeerde terug te komen in de wedstrijd. Echter kwam de Indiaase aanvalster Sombroek opnieuw tegen op de weg naar het doel.

Maartje Paumen wist na vijf minuten in de tweede helft de vierde treffer voor Oranje te maken vanuit een strafcorner. De Nederlanders kregen deze strafcorner nadat een Indiaase op de stick van Agliotti had geslagen. Opnieuw een vijftal minuten later was het doelpunt voor Nederland. Kim Lammers wist voor de tweede maal de bal achter de Indiaase doelvrouw te schieten. Nederland kreeg daarna opnieuw een uitgelezen kans om de score te vergroten. Maartje Paumen kreeg vanaf 6.40 meter via een strafbal een prima kans en wist deze dan ook te verzilveren waarmee ze de score op 6-1 wist te brengen.

Het Nederlandse team kreeg opnieuw een strafcorner van de scheidsrechter door gevaarlijkspel van een Indiaase verdediger. Maartje Paumen wist opnieuw deze prima kans te benutten en bracht de score na een uur spelen op. India kreeg een minuut voor het eindsignaal nog tweetal stafcorners. Beide strafcorners werden niet benut. Tijdens de laatste strafcorner had het eindsignaal al geklonken en dus kon het keurkorps van Kruis met een 7-1 overwinning het veld af.