Bondscoach Portugal zes maanden geschorst

Carlos Queiroz, bondscoach van Portugal, zal de komende zes maanden niet op de bank mogen plaatsnemen. De Portugese voetbalbond heeft deze straf bekend gemaakt.

De Portugese voetbalbond deed onderzoek naar een aanklacht tegen Queiroz. Werknemers van de Portugese dopingcontrole zouden zijn beledigd door de voormalige assistent-coach van Manchester United. In mei zou Queiroz zijn handen vuil hebben gemaakt aan het onbehoorlijke gedrag.

Het incident vond plaats tijdens een trainingskamp als voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika. Queiroz zou verbolgen zijn vanwege het testen van zijn spelers en zou gescholden hebben op leden van de dopingcontrole en in het bijzonder op voorzitter Luis Horta.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot een schorsing van zes maanden. Normaal gesproken staat er een schorsing van twee tot vier jaar voor.

Queiroz zal de EK-kwalificatieduels tegen Cyprus en Noorwegen moeten laten schieten vanwege deze schorsing. Ook de wedstrijden tegen Denemarken en IJsland zullen zonder aanwezigheid van Queiroz gespeeld worden. De bondscoach kan alleen nog naar het CAS om de schorsing ongedaan te maken.