Van den Boog: "Vertrek Jol niet wenselijk"

Jeffrey

Algemeen directeur Rik van den Boog heeft maandagochtend voor het eerst gereageerd op de mogelijke transfer van Martin Jol naar Fulham. De bestuurder hoopt dat Jol in Amsterdam zal blijven.

"Het is wat Ajax betreft niet wenselijk dat Jol vertrekt, want hij heeft het goed gedaan", zegt Van den Boog in AD/Sportwereld. "Hij heeft van de selectie een team gemaakt en spelers individueel beter gemaakt." Jol werd met Ajax afgelopen seizoen tweede in de Eredivisie.

De coach heeft er in Amsterdam één seizoen op zitten. Ajax kende een matige eerste seizoenshelft en een bijzonder sterke tweede. Desondanks trok FC Twente aan het langste eind en stond Jol met lege handen. Nu wordt hij gelinkt aan Fulham, dat nog altijd een opvolger zoekt voor Roy Hodgson.

Voor Jol, die een verleden heeft bij Tottenham Hotspur, breken bij Ajax belangrijke weken aan. De club moet zich via twee voorrondes namelijk zien te plaatsen voor de Champions League. "Ajax is er gebaat bij dat er rust is rond de club en dat de continuïteit wordt bewaakt", zegt Van den Boog daarom. "Aan de andere kant kunnen wij voorstellen dat er voor een trainer als Martin Jol immer belangstelling is."