Button wil racen in Rusland

Coureur Jenson Button vindt het niet erg als er een grand prix in Rusland komt. Gisteren kreeg de wereldkampioen een voorproefje tijdens een demonstratie in de Russische hoofdstad Moskou. Ondanks tropische temperaturen, met een hoogtepunt van 37 graden Celcius, kwamen duizenden Russen kijken bij het spektakel rondom het Kremlin. Het eerste bezoek aan Moskou smaakte voor Button naar meer.

"Het lijkt me een goed idee om hier een grand prix te organiseren", zegt de regerend wereldkampioen. "Ik wil zeker terugkeren, want ik heb nu nauwelijks de tijd gehad om de stad te bezichtigen." De baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, liet al eerder weten een race in Rusland wel te zien zitten. De organisatie in Moskou zegt dat de onderhandelingen al in een ver gevorderd stadium zijn en dat over twee jaar de eerste grand prix van Rusland al verreden kan worden.

Ook Renault-rookie Vitaly Petrov mocht in zijn thuisland zijn kunsten laten zien. "Voor Russische fans is het ongewoon om een Formule 1 van zo dichtbij in actie te zien, dus ik heb mijn best gedaan om een speciale show te geven. Het was ook een mooie gelegenheid voor mij om de fans te bedanken die me dit jaar zoveel steun hebben gegeven."