De Graafschap doet te zware Chaiat van de hand

De Graafschap wil per direct de samenwerking met Abdelhali Chaiat beëindigen. De 26-jarige aanvaller kampt met overgewicht en hij werd daarom vorige week uit de selectie gezet door trainer Darije Kalezic.

Volgens De Gelderlander is directeur voetbalzaken Leen Looyen met zaakwaarnemer Hakim Slimani in onderhandeling om het contract van Chaiat af te kopen. De verbintenis van de speler, die in 2008 overkwam van FC Volendam, loopt nog één jaar door.

Door blessureleed wacht Chaiat nog steeds op zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van De Graafschap. Hij is momenteel weer fit, maar eind juni verscheen hij met overgewicht op de eerste training. Als het aan De Graafschap ligt, komt er dus nooit een debuut.

Abdelhali Chaiat begon zijn profcarrière bij FC Utrecht, waar hij in zijn eerste jaar zeven duels speelde. In het seizoen 2004-2005 verkaste hij naar Volendam, waarmee hij in 2008 kampioen werd in de Jupiler League. De Graafschap contracteerde hem kort voordat Chaiat een zware blessure opliep in een wedstrijd van Volendam tegen de Suriprofs.