Opnieuw arrestaties voor molesteren agenten

Redactie

De politie heeft maandag nog eens drie mannen aangehouden voor het mishandelen van twee agenten, begin deze maand in Hengelo. Dat meldt de politie. In de nacht van de mishandeling waren al vijf mannen opgepakt, vier zitten nog in een cel.

De twee agenten waren 4 juli rond 03.30 uur aan het surveilleren en zagen dat een groep mannen zich verveeld en luidruchtig gedroeg op de Langestraat. Toen de politie de mannen hierop aansprak, gooide een van de mannen uit de groep een stuk glas richting de agenten. Zij wilden de man daarop aanhouden, maar hij verzette zich hevig, waarna een van de agenten hem vasthield.

Zijn collega besloot pepperspray te gebruiken, die zowel de mannen als de andere agent in het gezicht kreeg. De agent viel op de grond en werd door de mannen getrapt. De andere agent werd ook overmeesterd en getrapt toen hij op de grond lag. Andere toegesnelde politiemannen en portiers van nabijgelegen horecagelegenheden ontzetten de agenten, die moesten worden behandeld in een ziekenhuis.

Van de maandag opgepakte mannen komen er twee uit Hengelo en een uit Enschede. Twee zijn 25 jaar, een is 26. Ze kwamen in beeld tijdens het onderzoek dat na de mishandeling werd gestart.

De 20-jarige man uit Haaksbergen die in de nacht van de mishandeling werd opgepakt maar inmiddels is vrijgelaten, heeft niets met de zaak te maken. Hij werd in de kraag gevat omdat hij voldeed aan het signalement van een van de verdachten.