Geen succes Nederlandse beachvolleyballers

Afgelopen weekend werd er weer volop beachvolleyball gespeeld. Zeven Nederlandse teams kwamen uit op diverse Europese toernooien.

Op het eiland Cyprus kwamen drie Nederlandse koppels in actie. Sven Vismans en Stan van Laanen waren als eerste geplaatst op het toernooi, maar eindigden als zevende. Kees Spil en Guido Mopman waren als tweede geplaatst, maar ook zij konden hun favorietenrol niet waarmaken en eindigden op de dertiende plek. Bij de vrouwen waren Margo Wiltens en Ilke Meertens als derde geplaatst en voldeden beter aan de verwachtingen. Zij verloren in de halve finale en werden uiteindelijk vierde.

In het Bulgaarse Varna kwam ook een Nederlands team in actie. Van der Hoeven en Van der Vlist werden uiteindelijk negende. In het Zwitserse Lausanne speelden drie herenteams mee. Spijkers/Stiekema, de nummer drie van de Jiba Eredivisie, eindigden als vijfde na in de kwartfinales te zijn uitgeschakeld. Daalmeijer/Van den Outenaar waren als tweede geplaatst, maar eindigden als zevende. Varenhorst en Oude Elferink eindigden als negende.