Reis: "Wil me weer laten zien"

Peterselieman

Jonathan Reis is terug bij PSV en de Braziliaan beseft zich terdege dat hij zich weer moet bewijzen. De spits werd vorig jaar wegens cocaïnegebruik ontslagen door de ploeg van Fred Rutten, maar keerde deze zomer na afgekickt te zijn terug in Eindhoven.

"Ik weet dat dit mijn laatste kans is. Ik voel me goed. In mijn hoofd, ben ik vrij en nu wil ik me weer laten zien. Wat geweest is, is geweest," zei Reis tegen het AD. Het leven in een afkickkliniek enkele maanden geleden viel hem zwaar. "Het leven daar is erg zwaar. Mentaal, maar ook fysiek. De hele dag leefde ik volgens een strak schema, allemaal om van de drugs af te komen."

In de oefenduels liet Reis zien dat hij inmiddels weer in een goede vorm verkeert. "Mij heeft Jonathan een goed gevoel gegeven," zei trainer Rutten. "Hij heeft een tweede kans gekregen en die pakt hij nu met beide handen aan."

Reis tekende afgelopen week een contract voor één seizoen in Eindhoven. Hierin is een optie opgenomen voor nog drie jaar. Voor zijn ontslag debuteerde de Braziliaanse spits in 2007 in de hoofdmacht van de Brabanders en afgelopen seizoen maakte hij indruk in de twaalf wedstrijden waarin hij speelde. Toen scoorde hij drie doelpunten.