Pletnev terug in Thailand

Redactie

De Russische pianist en dirigent Michail Pletnev, die in Thailand is aangeklaagd voor verkrachting van een 14-jarige jongen, is weer terug in Thailand. Dat heeft een medewerker van de Russische ambassade in Bangkok zondag laten weten.

De 53-jarige Pletnev mocht het land begin juli op borgtocht verlaten, waarop hij naar Rusland vertrok. Het was de vraag of hij terug zou keren naar Thailand om voor de rechter te verschijnen.

Een aantal Thai, die onder meer wegens pedofilie waren gearresteerd, heeft een belastende verklaring tegen de Rus afgelegd. Pletnev ontkent schuldig te zijn en spreekt van doorgestoken kaart. "Een groot bedrijf wil me presenteren als crimineel, wat ik niet ben", zo zei hij eerder.

Pletnev is een internationaal befaamde pianist en artistiek directeur van het Russisch Nationaal Orkest. Hij won in 1978 de gouden medaille van de zesde Internationale Tsjaikovski Wedstrijd. Pletnev woont al jaren deels in Pattaya, dat bekendstaat om zijn bars en zijn seksindustrie. Hij heeft daar een restaurant en een muziekschool.