Wenger niet blij met 'home grown-regel'

Arsène Wenger is geen voorstander van de nieuwe regel dat iedere Engelse club acht spelers uit eigen land moet inschrijven voor de Premier League. Dat zegt hij vandaag in de Britse media.

De home grown-regel houdt in dat minimaal acht spelers voor hun 21e jaar minimaal drie jaar in Groot-Brittannië hebben gespeeld. Met onder meer Sol Campbell, Kieran Gibbs, Theo Walcott, Jack Wilshere en Aaron Ramsey voldoet Arsenal aan die eis.

Toch is Arsène Wenger, die bij Arsenal regelmatig elf buitenlanders opstelt, niet blij met de regel. "Ik ben geen voorstander van regels, in mijn overtuiging is de kwaliteit het belangrijkst. De Premier League is de best bekeken competitie ter wereld, en dat komt alleen doordat we focussen op kwaliteit in plaats van kunstmatige regels."

In de Premier League wordt de regel ingevoerd om het niveau van het nationale team omhoog te krijgen. De Engelsen faalden in Zuid-Afrika opzichtig, de ploeg van Fabio Capello kon al na de achtste finales naar huis. "In mijn ogen heeft het falen van Engeland op het WK niets met deze regel te maken", vindt Wenger.