Nederlander vermoord in Brazilië

Een Nederlander is begin deze maand vermoord in Brazilië. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt maandag een verhaal hierover in Braziliaanse media.

Het lichaam van de Nederlander werd 1 juli langs de kant van de weg gevonden. Hij was overleden aan schotwonden. De Braziliaanse politie kon de man in eerste instantie niet identificeren, maar nadat een familielid negen dagen later contact opnam met het ministerie van Buitenlandse Zaken en hem als vermist opgaf, kon het verband snel worden gelegd, vertelt de woordvoerder.

De dag erna vond de identificatie plaats. Of het gaat om de 37-jarige Menno Koning, zoals Braziliaanse media beweren, wil de woordvoerder niet bevestigen. De zegsman weet daarnaast niet of het lichaam van de Nederlander inderdaad werd gevonden in Fortaleza, zoals Braziliaanse media melden.

Waarom de Nederlander werd doodgeschoten, is nog onduidelijk. Gespeculeerd wordt dat sprake is van een roofmoord of een afrekening, maar de woordvoerder van Buitenlandse Zaken kan daar geen uitspraken over doen. "Het onderzoek daarnaar is nog in volle gang."