[Tour] Bruyneel is niet tevreden

De teammanager van RadioShack, Johan Bruyneel, blikt terug op twee weken Tour de France. "Ik had er meer van verwacht", zegt de teleurgestelde Belg. "Ik kan absoluut niet tevreden zijn, maar we blijven proberen."

"In de eerste week kenden we veel pech met lekke banden en valpartijen. Zo kwamen we in een negatieve spiraal terecht. Het is moeilijk om daar nu uit te geraken", vertelt Bruyneel aan een van de reporters van Sporza in de Tour. "We blijven proberen. In de Tour de France is alles mogelijk. Aan het algemeen klassement denken we niet meer. De derde plaats voor Leipheimer wordt moeilijk. We mikken op ritwinst. En in het ploegenklassement gaan we de strijd aan met Caisse d'Epargne, dat voorlopig nog iets beter rijdt."

"Het draait niet en daar kunnen we nu weinig aan doen. We rijden de Tour de France met een ploeg van veteranen, die er ook niet jonger en frisser op worden. Dat speelt zeker een rol. Ook Lance Armstrong had er meer van verwacht, maar hij neemt het goed op. Hij wil er het beste van maken." Op de vraag of deze Tour te veel is voor Armstrong antwoordt hij: "Dat is te makkelijk gezegd achteraf. We hadden vooraf veel vertrouwen, maar het is verkeerd afgelopen. We kunnen de zaken niet veranderen."