Van Lagen tevreden over Superleague-debuut

Jeffrey

Coureur Jaap van Lagen is content met zijn eerste races in de Superleague Formule. De 33-jarige rijder uit Ede werd een dag voor de race gebeld met de vraag of hij wilde rijden in plaats van Franck Montagny. Hij kwam uiteindelijk als twaalfde over de finish in de eerste race en zelfs als tiende in de tweede race.

"Ik heb een geweldig weekeinde achter de rug. Het was een echt avontuur", vertelde Van Lagen, die afgelopen weekend ook reed in de Dutch Supercar Challenge. "Het was een enorme uitdaging, want beide auto's zijn niet met elkaar te vergelijken."

"Om een idee te geven: met de Porsche rem ik voor beide chicanes op Zolder bij 120 meter, met de Superleague-wagen hoefde ik pas op 75 meter te remmen, terwijl ik veel harder aan kwam rijden." Van Lagen denkt dat het voorlopig bij deze races blijft. "De Superleague is een geweldige klasse, maar een vervolg zal er waarschijnlijk niet komen. Ik wil me concentreren op de Porsche Supercup en het racen met Porsches."

Van Lagen won samen met teamgenoot Wolf Nathan de tweede uursrace in de Dutch Supercar Challenge, na zevende te zijn geworden in de eerste race.