[Tour] Hunter haalt uit naar Contador

Robert Hunter stapte enkele dagen geleden uit de Tour de France, vanwege een valpartij. Toch heeft de ervaren renner van Team Garmin vandaag hard uitgehaald naar Alberto Contador. De Spanjaard nam de gele trui over van Andy Schleck, die vandaag materiaalpech had.

Contador demarreerde vlak na de problemen van Schleck en liet na afloop weten van niets te weten. Hunter was een andere mening toebedeeld. "Ik weet niet of dit heel verstandig van Alberto was", liet de Australiër via Twitter weten. "Ik vind dat hij had moeten wachten. Als hij dat gedaan had, hadden de andere renners ook gewacht. Dit is niet cool."

"Als Alberto had gewacht, had hij de harten van de wielerfans gewonnen. Nu heeft hij een gele trui, maar er zal altijd een vraagteken boven hangen", vervolgde Hunter, die twijfelde aan de verklaring van Contador. "Hij heeft een oortje in en bovendien reed zijn teamgenoot Vinokourov vlak achter Schleck toen het gebeurde. En als hij het écht niet wist, had hij altijd nog zijn gele trui ingetogen in ontvangst kunnen nemen, in plaats van te juichen."