Van Gaal ziet niets in komst Van der Wiel

Bayern München heeft zich twee weken geleden gemeld bij Ajax voor Gregory van der Wiel. De clubs zijn het nog niet eens geworden over een transfer en als het aan trainer Louis van Gaal ligt, dan hoeft dat ook niet.

Van Gaal heeft niet het idee dat zijn selectie sterker wordt met de komst van Van der Wiel. Hij wil werken met zijn huidige groep spelers en daarmee vooruitgang boeken. "Ik ben tevreden, ik wil werken. Ik heb de spelers die ik nodig heb", zegt Van Gaal tegenover Süddeutschen Zeitung.

Aangezien de rechtsbackpositie al bezet is door Philipp Lahm is de komst van de Oranje-international overbodig. "En ik heb met deze spelers een relatie. Ik kan Gregory van der Wiel inderdaad kopen. Maar dan: gaat Lahm naar links? En wat gebeurt er dan met Diego Contento en Edson Braafheid? Ik wil de spelers die ik tot mijn beschikking heb verbeteren."

Van Gaal vindt Van der Wiel geen speler die op de bank moet gaan zitten. "Ik wil elke positie dubbel bezet hebben. Op rechts hebben we alleen Philipp Lahm, die godzijdank altijd kon spelen. Ik heb dus eigenlijk een nieuwe rechtsback nodig. Maar Van der Wiel is geen vervanger van Lahm. Hij is een basisspeler op het WK en bij Ajax. Op links hebben we Contento en Braafheid."