FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 juni 2009

Oranje bereikt halve finale in Toulon

Het Nederlandse beloftenelftal heeft zich op het prestigieuze jeugdtoernooi in Toulon voor de halve finale geplaatst. Door een gelijkspel tegen Egypte (1-1) is Oranje op onderling resultaat door, ten koste van de Verenigde Arabische Emiraten.

Nederland had tegen Egypte een overwinning nodig om plaatsing voor de halve finale in eigen hand te houden. In andere situaties was Oranje afhankelijk van het resultaat bij de andere poulewedstrijd, tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Argentinië.

Egypte, dat de eerste twee duels verloor, kwam al na twaalf minuten op voorsprong via Selim. Pas na 70 minuten maakte Nederland gelijk. Donovan Deekman, speler van sc Heerenveen, zorgde voor de 1-1 eindstand.

De remise is voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde. De Verenigde Arabische Emiraten speelden 1-1 gelijk tegen poulewinnaar Argentinië en eindigen zodoende met evenveel punten als Oranje. Door het onderlinge resultaat (Nederland versloeg de VAE met 1-0, red.) is het Nederlandse beloftenteam door naar de laatste vier.

Aankomende woensdag is Chili of Frankrijk, die elkaar maandag ontmoeten, de volgende tegenstander.

FOTA wil af van KERS in 2010

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA willen KERS voor volgend jaar laten vallen. De organisatie is van mening dat de technologie te duur is. Hoewel het systeem een nieuwe boost geeft aan de sport wordt het nu op financiële gronden toch geschrapt.

KERS slaat de remenergie op van een Formule 1-auto en een coureur kan gedurende een ronde de energie zes seconden gebruiken en zo 82 pk extra krijgen. Afgelopen weekend in Turkije gebruikten alleen Ferrari en McLaren het systeem, maar beide teams draaien niet mee in de top.

BMW Sauber is nog altijd voorstander van het systeem. "We hebben voor KERS gestemd, maar zoals alle andere beslissingen die genomen worden binnen de FOTA gaan we met de meerderheid mee," zei teambaas Mario Theissen.

Mocht de FIA op dit punt de beslissing van de FOTA niet accepteren, dan kan een overeenkomst tussen de teams toch de doorslag geven. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali stelt dat de beslissing is genomen om het grotere doel te dienen. En dat terwijl Ferrari veel tijd en energie aan KERS heeft besteed om het goed te laten werken.

De Italiaan zei: "We hebben de beslissing genomen om kosten te besparen en we bespreken ook de kostenbesparingen voor de nieuwe teams. We zijn de enigen naast McLaren die het ook gebruiken. We hebben er veel in geïnvesteerd en we hebben altijd gezegd dat het lastig voor de supporters is om onderscheid te maken tussen de auto's die wel KERS hebben en die het niet hebben. Dus het is logisch om een lijn te trekken en het niet meer te gebruiken."

Veel doden bij drugsgeweld in Acapulco

In de populaire Mexicaanse badplaats Acapulco zijn door een schietpartij twee militairen en vijftien vermoedelijke leden van een drugsbende gedood. Dat maakte het leger vandaag bekend.

Volgens de BBC werden de militairen gisterenavond onder vuur genomen toen zij na een tip bij een huis arriveerden. Het vuurgevecht duurde enkele uren. Een aantal militairen en omstanders raakte gewond. Verscheidene bendeleden werden gearresteerd. In het huis trof de politie later vier gekidnapte agenten aan.

De autoriteiten evacueerden hotels in de buurt. Het is een nieuwe klap voor de toeristische sector die het al zwaar te verduren heeft door de Mexicaanse griep.

President Felipe Calderon begon in 2006 een oorlog tegen de drugskartels. Hij zet hierbij tienduizenden militairen in.

Williams' beste resultaat van 2009

Williams F1 heeft in de Grand Prix van Turkije het beste resultaat van dit seizoen behaald. Nico Rosberg eindigde op de vijfde plaats en haalde daarmee vier punten binnen voor het team. Kazuki Nakajima finishte buiten de punten op de twaalfde plaats, na een mislukte pitstop.

Rosberg behaalde met zijn vijfde plek zijn beste finish van het jaar, en hij was er erg blij mee: "Ik ben blij met de vijfde plaats, want dit is een goed resultaat. Ik had een goede start, waar ik mijn engineers voor moet bedanken en na de eerste ronde had ik vier posities goedgemaakt. Vervolgens probeerde ik Trulli te pakken, maar ook al dacht ik dat mijn snelheid goed was, hij had vandaag de snellere auto. Hopelijk kunnen we dit momentum behouden en nu in iedere race scoren. Ik zou zeggen dat we constant in de top acht kunnen zitten." De Duitser staat nu zesde in het kampioenschap.

Nakajima zat tijdens de race er lekker bij met een goede start waar hij twee plekken won vanaf de twaalfde startpositie. Vervolgens klom de Japanner nog op naar de zevende positie en hij lag zelfs eventjes op de vierde plaats toen diverse rijders hun pitstop maakten. De tweede pitstop van Nakajima verliep echter rampzalig, een wielmoer zat zo vast dat de hoop op een eerste puntenplaats in rook opging. Hij had een verdiende zevende plaats kunnen halen volgens technisch directeur Sam Michael.

"Ik had een goede start en een sterke eerste ronde en alles ging goed tot de tweede stop", vertelde Nakajima, die nog zonder punten zit. "Wat daar gebeurde was erg zonde, want ik denk dat ik bezig was met de beste race uit mijn loopbaan. We waren competitief vandaag, dus bedankt team voor deze goede auto en een solide strategie die me in staat stelde om Räikkönen en Alonso te verslaan op de baan. We moeten nu leren van de fout in de pitstop en hopelijk behalen we de volgende keer een beter resultaat."

Opkomst EU-verkiezingen nieuw laagterecord

De opkomst bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 27 EU-landen is opnieuw lager. Volgens een eerste prognose van bureau TNS Opinion vandaag kwam 43,01 procent van de ruim 375 miljoen stemgerechtigden naar de stembus.

Vijf jaar geleden was dat nog 45,47 procent. Bij de eerste verkiezingen van het Europees Parlement in 1979 kwam 61,99 procent opdagen.

In Nederland was de opkomst afgelopen donderdag 36,5 procent. Dat was lager dan bij de vorige verkiezingen, maar nog geen laagterecord. Dat was in 1999 toen 30,0 procent een stem uitbracht.

Zeer lage opkomst verkiezingen Europees Parlement  (foto: ANP)

Cannavaro: "Hopelijk gaat Zlatan weg bij Inter"

Fabio Cannavaro hoopt na zijn terugkeer bij Juventus mee te doen om de Italiaanse landstitel. Volgens de verdediger kan kampioen Inter een handje helpen door topspits Zlatan Ibrahimovic te verkopen.

"Inter heeft een goede organisatie, maar zonder Ibrahimovic wordt het een ander verhaal. Hopelijk laten ze hem vertrekken," aldus Cannavaro tegenover La Gazzetta dello Sport.

Fabio Cannavaro verliet Juve in 2006, toen de club vanwege het omkoopschandaal werd teruggezet naar de Serie B. Na drie jaar Real Madrid is de 35-jarige verdediger weer terug in Turijn.

Cannavaro heeft vertrouwen in Ciro Ferrara, de nieuwe coach die Claudio Ranieri onlangs opvolgde. "Hij heeft genoeg ervaring en kwaliteit om goed zijn werk te kunnen gaan doen," vertelt de 124-voudig international.

In dienst van de nationale ploeg kan Cannavaro landgenoot Paolo Maldini binnenkort voorbijstreven als recordinternational. "Ik heb er nog niet echt over nagedacht, maar nu ik er twee duels van verwijderd ben, kan ik het moeilijk negeren."

Mallya wil schorsing door FOTA terugdraaien

Force India-teambaas Vijay Mallya heeft de vice-voorzitter van de FOTA John Howett gevraagd om de schorsing van zijn team op te heffen. Zondag werd duidelijk dat de FOTA Force India geschorst heeft omdat het team zich onvoorwaardelijk voor 2010 ingeschreven heeft.

"Ik heb met Dr. Mallya gesproken en ik heb het standpunt van de leden van de FOTA verteld," zei Howett. "Hij was erg duidelijk over zijn toewijding richting de FOTA en heeft ons verzocht de schorsing te herzien, omdat hij volledig lid van de FOTA wil zijn. Ik kan daar niet alleen over beslissen, dus ik breng zijn standpunten over aan de andere leden."

Mallya gaf in Turkije aan dat hij zich wel onvoorwaardelijk in moest schrijven vanwege de bankgaranties. "John Howett vertelde me vandaag dat de andere leden afgelopen week een teleconferentie hadden en toen besloten hebben om ons te schorsen, omdat we ons inschrijving van voorwaardelijk naar onvoorwaardelijk veranderd hebben."

Naast Force India is ook Williams door de FOTA geschorst, maar Mallya stelt dat de situatie van zijn team anders is. "Ik was volledig transparant richting de FOTA en heb hen alle kopieën gegeven van mijn communicatie richting de banken en de advocaten. Het is gewoon zo dat de Formule 1 net als andere bedrijven rust op de bankiers die constant geld er instoppen. Je gaat naar de bank en je toont je bronnen van inkomsten. Zowel de inkomsten van de sponsordeals als de televisiegelden van de FOM."

"Deze twee bronnen verzekeren je er van dat je geld kunt lenen bij de bank en dat was onder druk komen te staan als onze inschrijving niet geaccepteerd was. We kregen het juridische advies dat Force India mogelijk contractbreuk pleegt als het zich onder voorwaarden inschrijft in plaats van zoals normaal onvoorwaardelijk. Dit alles is medegedeeld aan de FOTA."

Mallya kan nog niet zeggen of zijn verzoek gehonoreerd wordt. "Als ze het accepteren, dan is het prima en als ze het niet accepteren, dan slaap ik er niet minder om. Ik doe wat goed is voor Force India, ten eerste omdat ik mijn wettelijke verplichtingen na kom. Ten tweede heb ik een verplichting richting het team en het bedrijf, en als er niet geracet wordt, dan is er geen bedrijf meer. Onder deze omstandigheden deed ik wat ik moest doen. Als de FOTA het niet accepteert, dan is dat jammer."

'Aantal naturisten stijgt nog steeds'

"Op het moment hebben we 70.000 leden, en dat aantal stijgt nog steeds". Volgens woordvoerder Henk Jan Kamerbeek van Naturisten Federatie Nederland hebben steeds meer Nederlanders behoefte om naakt naar het strand dan wel kampeerplaats te gaan. Vandaag hield zijn organisatie een open dag.

Op tientallen locaties in het land konden belangstellenden rondkijken. Het is volgens hem moeilijk een schatting te geven van het totaal aantal bezoekers.

De gemiddelde naturist is hoger dan gemiddeld opgeleid, heeft een navenant inkomen, houdt van genieten en staat kritisch in het leven, zegt Kamerbeek. "Het zijn vaak mensen uit de zorg of het onderwijs."

Het profiel van de gemiddelde naturist is volgens Kamerbeek de afgelopen decennia wel veranderd. "Vroeger waren het vaak mensen die niet rookten, heel gezond leefden en het naturisme bijna als een religie zagen. Nu kiezen leden gewoon voor de vrijheid en harmonie die bij naturisme horen."

Naturisme steeds populairder in Nederland  (foto: ANP)

Tros-presentatrice lanceert website vegetariërs

Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het Tros-programma Radar lanceert samen met een Amerikaanse culinair journalist de website www.devegetarier.nl. Ze willen met de website mensen de mogelijkheid bieden lekker te eten, terwijl ze toch de dierlijke eiwitten laten staan.

Vegetariër Hertsenberg en de Amerikaanse journalist Mark Bittman, die zichzelf ‘less-meatarian’ noemt, zijn er beiden van overtuigd dat de consumptie van dierlijk eiwit omlaag moet om zo onder meer klimaatschade en vernietiging van de natuur te beperken.

Op de website zijn duizenden recepten te vinden, maar wordt ook het nieuws uit ‘vegetariërsland’ vermeld. De twee initiatiefnemers komen ook elk met een nieuw receptenboek. De website wordt 11 juni in Delft gelanceerd.


Tros-presentatrice lanceert website vegetariërs  (foto: DAG)

Grote verzekeraar koopt goud op

De Amerikaanse verzekeraar Northwestern Mutual kocht voor het eerst sinds het 152-jarig bestaan van het bedrijf goud op. Northwestern Mutual is de op twee na grootste lijfverzekeraar van de VS. CEO (Chief Executive Officer) Edward Zore zegt dat het besluit om goud te kopen te maken heeft met de angst voor waardedalingen van bijvoorbeeld geld.

Zore: "Goud lijkt ons een logische investering, het is een manier om waarde op te slaan. In de Grote Depressie deed goud het ook prima. Het neerwaartse risico van goud is gelimiteerd, terwijl het opwaarts potentieel hoog is. Wij hebben aandelen in onze portefeuille die met 95 procent gedaald zijn. Goud gaat niet naar de 90 dollar." De goudprijs bewoog de laatste weken tussen de 900 en 1.000 dollar per ounce (31 gram).

Northwestern Mutual sloeg voor in totaal 400 miljoen dollar goud in. Zore denkt dat goud het goed blijft doen, zelfs wanneer de economie verder verslechtert. Hij verwacht dat goud naar de 2.000 dollar per ounce gaat. Sinds 2000 verdriedubbelde de goudprijs.

Goudstaven

Force India: Jantje lacht en Jantje huilt

Het was dit raceweekend in Turkije een kwestie van Jantje lacht, Jantje huilt bij Force India. Voor Adrian Sutil was het een lastige, maar bevredigende race; voor Giancarlo Fisichella was het een grote teleurstelling door remproblemen waar hij al het hele raceweekend last van had.

Sutil mocht van een vijftiende plaats starten na een prima kwalificatie - voor de tweede keer in zijn carrière wist de Duitser door te stoten naar Q2. Dat hij uiteindelijk als zeventiende finishte, kon de pret niet drukken voor de coureur. Sutil wist in de eerste stint op de harde banden competitief naar de elfde plaats op te stomen voordat hij moest pitten in ronde 20. De Force India-rijder hield goed stand achter Heikki Kovalainen (McLaren) en bleef Rubens Barrichello (Brawn GP) voor tot de tweede stop in ronde 36. De laatste stint reed Sutil op de zachte band naar de zeventiende plek.

"Misschien hadden we op wat meer gehoopt vanaf de vijftiende startplaats. Ik verloor wat plaatsen bij de start, maar kon ze vrij snel weer terugpakken. De racesnelheid was goed en ik kon een paar goede gevechten leveren met een McLaren en een Brawn, wat natuurlijk altijd leuk is. Het was een interessante race en de balans van de auto was prima. Het resultaat was niet helemaal naar wens, maar het was een positief weekend", klonk Sutil best tevreden.

Zijn teamgenoot Fisichella was minder gelukkig: hij viel al in de vierde ronde uit met mechanische problemen. Het waren de remmen die het Waterloo van de Italiaan werden. Alle reparatiepogingen van het team ten spijt, was na het vervangen van het hele remsysteem op zondag de auto nog erger dan voorheen: "Ik had eerder dit weekend maar een paar problemen met de remmen. Maar het was vandaag zelfs nog erger: bijna de hele wagen blokkeerde."

In het begin ging het nog niet zo slecht: "Ik had een goede start en in het begin van de race was ik competitief met de wagens om me heen. Helaas werd ineens het rempedaal langer en langer, en we besloten om de pits in te gaan. We probeerden nog om weer naar buiten te gaan maar uiteindelijk zou het te risicovol zijn en we moesten opgeven. Het is zo zonde omdat ik deze race altijd leuk vind, maar ik had echt vette pech op de baan!", somde Fisichella zijn korte race op.

Teambaas Vijay Maylla had wel ietsje meer gehoopt van deze race, maar de stappen voorwaarts die in Monaco gemaakt waren, zijn in ieder geval gehandhaafd. In een hoopvolle vooruitblik naar de volgende race zei Maylla: "We mogen bemoedigd zijn door deze prestatie van het team, echter we hebben nog een aantal significante upgrades (waaronder een aerodynamische) in het vooruitzicht voor Silverstone." De Britse Grand Prix wordt over twee weken gehouden in de achtertuin van de fabriek van het team.

[Special] 20 jaar na de SLM-ramp

Op 7 juni 1989, vandaag precies 20 jaar geleden, stortte een Douglas-DC8 van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM neer in Zanderij vlakbij Paramaribo. Er vallen 176 doden, waaronder een groot aantal spelers van het kleurrijk elftal, de voorloper van de huidige Suriprofs. Ter herinnering aan deze ramp staat er op FOK!sport een terugblik op deze ramp, die de meest zwarte dag uit de Surinaamse voetbalgeschiedenis is.

Vlucht PY 764 zou met vertraging vertrekken vanaf Schiphol naar Paramaribo. Aan boord zat bijna de volledige selectie van het kleurrijk elftal, dat in Suriname een toernooi zou gaan spelen. Toen dat toestel, dat de naam Anthony Nesty droeg, aankwam in Zanderij bleek het mistig te zijn, maar het zicht was nog wel voldoende voor een landing. De gezagvoerder besloot bij het landen gebruik te maken van het 'instrument landing system', een speciaal navigatiesysteem, hoewel deze niet betrouwbaar was en er ook geen toestemming voor was.

klik hier om de volledige special te lezen.

Nathan gaat jungle in op Uncharted 2 screenshots

Sony heeft flink wat games getoond op de E3. De meningen zijn verdeeld, maar een groot deel van de gamers is van mening dat Uncharted 2: Among Thieves de show heeft gestolen. In Uncharted 2: Among Thieves kruipen spelers wederom in de huid van Nathan die een grotere schat dan ooit tevoren op het spoor is. Hij krijgt hulp van zowel oude als nieuwe vrienden. Vandaag hebben we zes nieuwe screenshots. Uncharted 2 verschijnt eind dit jaar exclusief op de Playstation 3.

[Fotoreportage] Huldiging RKC Waalwijk

RKC Waalwijk vierde afgelopen zaterdag de promotie naar de Eredivisie. Dit werd gedaan op het Raadhuisplein in de Brabantse stad. Tim Reijnders van ee-side.nl was erbij en maakte onder meer de volgende foto's.

In Waalwijk hadden zich ongeveer 10.000 supporters verzameld om de promotie naar de Eredivisie te vieren. RKC Waalwijk won woensdag de beslissende wedstrijd van de Graafschap (1-0) en speelt volgend jaar weer op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. De ploeg uit Doetinchem bewandelt hierdoor de omgekeerde weg en speelt in het nieuwe seizoen weer in de Jupiler League

Voorafgaand aan de huldiging was er enig vermaak voor de aanwezige fans. De Deurzakkers en Rob van Daal warmden de menigte vast op. Op die manier kon het feest meteen losbarsten, zodra de selectie van RKC Waalwijk zich op het Raadhuisplein zou laten zien.

Het duurde even, maar uiteindelijk kwam de selectie van RKC Waalwijk aan en ontstak men spontaan een groot aantal fakkels. Daarnaast was er een hoop confetti, waardoor de feestvreugde in de Brabantse stad naar een hoger plan werd getild. Intussen was de Waalwijkse selectie druk bezig om de champagneflessen van een kurk te ontdoen.

Kort daarna gingen Ruud Brood, trainer van RKC Waalwijk en Ivo Franklin, presentator van de feestelijkheden nog even kort in gesprek. Vlak daarna nam Frank van Mosselveld de microfoon over en wist het publiek prima te vermaken. Het feest ging vervolgens nog tot middernacht door, waarna de supporters met een voldaan gevoel weer naar huis gingen.

Toch was er tijdens de huldiging ook nog een schrikmoment. Het podium waar de selectie van RKC Waalwijk op stond, zakte namelijk in elkaar. Er raakte niemand gewond bij dit incident, maar even leek het erop dat de feestelijkheden vroegtijdig afgelopen zouden zijn. Er werd echter een andere locatie gevonden, waardoor men het feest toch nog voort kon zetten.

Screenshots van Perfect Dark op XBLA

Microsoft had enkele grote aankondigingen tijdens de E3. Eentje die langs velen van jullie geglipt zal zijn, is de aankondiging dat Perfect Dark binnenkort op XBLA verschijnt. De remake van Perfect Dark op de Nintendo 64 is in zijn waarde gelaten, maar loopt nu op 1080p met 60 frames per seconde. De game zal ergens in de winter gaan verschijnen. Vandaag hebben we vier screenshots van Perfect Dark.
Evans verplettert concurrentie in Dauphiné

Cadel Evans heeft de concurrentie tijdens de eerste etappe van de Daupiné Libéré een flinke tik gegeven. De Australiër was in de individuele tijdrit acht seconden sneller dan de nummer twee, Alberto Contador. Alejandro Valverde moest maar liefst 23 seconden toegeven en werd derde.

José Ivan Guttiérez (Caisse d'Erpagne) leek lange tijd de tijdrit op zijn naam te schrijven, maar hij zag Sébastien Rosseler (Quick-Step) een snellere tijd neerzetten. Ook deze tijd zou uiteindelijk niet voldoende voor de dagzege zijn, aangezien de favorieten voor de eindzege er fors onderdoken.

Evans reed bijna 30 seconden van de tijd van de Belg af. Contador was de enige renner, die in de buurt van de tijd van de Australiër wist te komen. Hij slaagde er echter niet in om deze te verbeteren.


Uitslag eerste etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Cadel EvansSilence-Lotto00:15,36
2Alberto ContadorAstana+ 0,08
3Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagne+ 0,23
4Sébastien RosselerQuick-Step+ 0,33
5Vincenzo NibaliLiquigas+ 0,34

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Cadel EvansSilence-Lotto00:15,36
2Alberto ContadorAstana+ 0,08
3Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagne+ 0,23
4Sébastien RosselerQuick-Step+ 0,33
5Vincenzo NibaliLiquigas+ 0,34

Toyota scoort weer na slecht Monaco

Het team van Toyota is weer terug na de slechte resultaten in Spanje en Monaco, beide rijders scoorden punten op het circuit van Istanbul. Daarmee werd de derde plaats in het constructeursklassement verstevigd. Jarno Trulli eindigde als vierde en Timo Glock als achtste.

Glock moest hard knokken om een foutje net na de start weer goed te maken, de Duitse coureur werd naar buiten gedwongen en verloor terrein. "Het was niet eenvoudig om punten te scoren vanaf de dertiende startplaats. Bij de start was ik wat ongelukkig, ik kwam goed weg, maar werd wijd gedrukt in de eerste bocht. Ik verloor wat plaatsen, dus misschien had het nog wel beter gekund. Ik ben blij met dit punt, want de auto was super en erg snel met een volle tank. Het is moeilijk om posities goed te maken in de Formule 1, maar de strategie en set-up werkten erg goed."

In de middelste stint was de snelheid zo goed dat de Toyota-coureur even op de achtste plaats lag. Glock was zelfs sneller in de laatste paar ronden op de zachte banden en hij miste op een haar na de zevende plaats die naar Robert Kubica ging. "Het doel voor de race was om in de punten te komen en ik ben blij dat gehaald te hebben; ik verwacht zelfs meer van de volgende race", aldus Glock.

Het was voor Trulli zijn vierde finish in de top vier dit seizoen. "Ik ben blij met dit resultaat en met de auto. We hebben erg hard gewerkt om betere prestaties te krijgen en het is goed om weer voor het podium te vechten. Het team verdient alle lof voor de progressie van dit weekend, inclusief de engineers, die een stap voorwaarts hebben gemaakt met onze starts", vertelde Trulli na afloop. "Mijn start was geweldig en ik won twee plaatsen voor de eerste bocht. Ik had echter wat moeite met blokkerende remmen in de eerste ronde en viel terug naar de vierde plaats. Daarna zat ik lekker in een ritme en ik vocht om het hardst met Nico Rosberg. Hij kwam vóór bij de eerste pitstops maar ik haalde hem weer in bij de tweede stops. Ik was erg competitief tegen het einde van de race en het was erg leuk om vooraan te vechten. Ik ben extreem blij met dit competitieve niveau."

Geest gefilmd door bewakingscamera

In Chili is beroering ontstaan over een uitgelekt filmpje. Een bewakingscamera in een winkelcentrum in de hoofdstad Santiago heeft namelijk een geest op band vastgelegd.

Op de beelden is duidelijk een grijze gestalte te zien die zich door het publiek beweegt. Het filmpje is al vele malen bekeken en iedereen heeft dan ook wel een mening over wat de verschijning is.

Volgens sommingen is het de geest van een jongetje. Het kereltje, dat uit de buurt van het winkelcentrum komt, zou namelijk zijn overleden.


Boe!

Bier als graadmeter succes Vlaams Belang

Bier blijkt multifunctioneel te zijn. Bij onze zuiderburen, het mekka voor de echte bierlefhebber, wordt het zelfs ingezet als graadmeter voor het succes van een politieke partij. Zo duidt het nu het verlies van het Vlaams Belang aan.

Zoals het een ware stemmer van de rechts-nationalistische partij betaamt, drinkt deze het liefst een 'Vlaamsche Leeuw'. Een stevige biersoort met een alcoholpercentage van maar liefst 8,5.

In tegenstelling tot bij ons, is men in België de interesse in een rechtsere partij kwijtgeraakt. Omdat het Vlaams Belang veel zetels zal verliezen, wordt nu dan ook slechts de lichte versie van 'Vlaamsche Leeuw' geschonken. Met 5,5% alcohol drinkt deze een stuk makkelijker weg.

Volgens de aanwezigen op het partijfeest in Antwerpen smaakt deze 'light' versie als een slap aftreksel van het origineel. Er valt dan ook weinig te vieren voor de aanhangers, want het Vlaams Belang lijkt af te koersen op een flinke verkiezingsnederlaag.

Laporta wil Barça versterken met drie aankopen

FC Barcelona won afgelopen seizoen met een geweldig elftal drie prijzen, maar voorzitter Joan Laporta wil meer. De Spanjaard wil een aantal nieuwe spelers naar de Catalaanse hoofdstad halen.

Laporta wil niet ingaan op de geruchten over Zlatan Ibrahimovic en David Villa, maar bevestigt wel dat Barcelona spelers wil kopen. "We willen ons versterken met drie of vier nieuwe spelers. We doen echter alleen zaken voor de normale prijs, want in deze zware tijden moeten wij het goede voorbeeld geven en geen idiote bedragen uitgeven," aldus Laporta op de officiële clubwebsite.

Ondertussen is de toekomst van Samuel Eto'o bij Barcelona nog steeds onzeker. De Kameroense spits werd al in verband gebracht met een transfer naar Manchester City. "Het klopt dat we aanbiedingen van clubs hebben ontvangen," vertelt Laporta hierover. "Volgende week hebben we een gesprek met zijn zaakwaarnemer, want we willen weten was Samuel van plan is."

Vorig jaar kreeg Eto'o al te horen dat hij een nieuwe club kon zoeken, maar door zijn grote inzet mocht de spits blijven. Ook nu hoopt Barcelona haar topscorer te behouden. "Samuel is naast een goede voetballer ook een geweldig mens. Hij heeft veel gescoord in belangrijke wedstrijden en daar zijn we hem eeuwig dankbaar voor."

Worm blijft bij NEC

Rutger Worm blijft bij NEC. De aanvaller verlengde zijn aflopende contract met één seizoen.

Worm maakt al vijf jaar deel uit van de selectie van NEC. Hij brak tot op heden nog niet volledig door en kwam vaak pas in beeld bij afwezigheid van anderen. Daarnaast kwam hij vaak als invaller binnen de lijnen. De in Nijmegen geboren Worm speelde 86 competitiewedstrijden voor het eerste elftal van NEC. Daarin scoorde de 23-jarige aanvaller vijf keer.

Judoka Stam wint wereldbekerwedstrijd Lissabon

Judoka Esther Stam heeft de wereldbekerwedstrijd van Lissabon op haar naam geschreven. Stam (-63 kg) won in de eindstrijd op ippon van Poli uit Frankrijk.

In de voorronden versloeg Stam op overtuigende wijze achtereenvolgens Feng (CHN), Cachola (POR) en Yuri (BRA). Ook Linda Bolder bereikte het erepodium, ze werd derde. In de kleine finale was Bolder te sterk voor de Duitse Bandel. Brons was er ook voor Karin van Dijk en Rachel Schoonderbeek in de klasse -78 kg.

Zaterdag was Michelle Diemeer al goed voor een zilveren medaille in de klasse -57 kg. In de finale ging ze ten onder tegen de regerend Europees kampioene Monteiro (POR). Lichtgewicht Birgit Ente (-48 kg) eindigde als vijfde, na verlies in de strijd om brons tegen Prill (GER).

Dex Elmont (-73 kg) behaalde een tweede plaats op het wereldbekertoernooi van Boekarest. In de eindstrijd verloor Elmont van de Noord-Koreaan Kim. In de klasse -66 kg was er een vijfde plaats voor Aziz Mesaoudi, die in de strijd om brons verloor van Pak (PRK).

Marcato toont topvorm in Ronde van Luxemburg

Met een vierde plaats in de zaterdagrit en een derde plek in de vierde en laatste etappe op zondag heeft de Italiaan Marco Marcato in Luxemburg getoond over een uitstekende vorm te beschikken.

Waar hij zaterdag sprintte om plek drie mocht de 25-jarige Italiaan in de slotetappe met een vijfentwintig tal renners strijden om de zege. In de straten van Luxemburg werd hij derde achter ritwinnaar Matti Breschel en nummer twee Alexandre Usov. Borut Bozic kwam als zevende over de streep. Het eindklassement in de Ronde van Luxemburg was voor Fränk Schleck. In het klassement behield Marcato zijn 3e plek. Vacansoleil-ploegmaat Matteo Carrara klom naar plek zes in de algemene rangschikking.

Na een zesde plek voor Marcato in de eindstand van de Ronde van België was hij een week later weer op de afspraak. Ploegleider Van Der Schueren zegt over zijn pupil: "Nadat Marco in januari een operatie aan zijn hart moest ondergaan was het spannend wanneer hij terug zou keren. In zijn eerste wedstrijden begin april verbaasde hij me al met top-10 klasseringen. Deze week zit hij alle dagen in de elite-groep. Dat is een teken van topvorm."

Marcato zelf lijkt de nuchterheid van zijn Nederlandse ploeg te hebben overgenomen en zegt: "Het draait de laatste weken erg goed en ik geniet van het team in en buiten de koers. Hoewel we maar met twee zijn hopen Matteo en ik met onze huidige vorm mee te kunnen spelen op het Italiaans kampioenschap wat 28 juni plaatsvindt."

Barrichello baalt: "Het overkomt mij steeds"

Een opmerkelijke 'eer' voor Rubens Barrichello: hij mag zich de allereerste opgever voor het Brawn GP-team noemen. Na een rampzalige start en twee touches met collega's gaf de Braziliaan op in de 48e ronde van de Grand Prix van Turkije.

Tegenover de BBC verklaarde Barrichello, die van de derde plaats mocht starten: "Het lijkt erop dat de versnellingsbak het probleem was. Bij de start gebeurde hetzelfde als in Australië, toen ik de koppeling liet opkomen trad de anti-stall in en dat was mijn fout. Ik kon dus niet direct weg en om het nog moeilijker te maken zat ik halverwege het rechte stuk al in de toerenbegrenzer. Dat maakte het natuurlijk niet makkelijker, want ik moest vechten met jongens die KERS aan boord hadden en dus moest ik mijn ellebogen gebruiken."

David Coulthard vertelde op de BBC dat hij Barrichello nooit als een goed starter gekend heeft. De Braziliaan verzuchtte: "Het is frustrerend, omdat het steeds mij overkomt."

Alleen Van Gaal miste afgelopen 20 jaar WK

Sinds 1990 heeft Oranje één eindronde van de Werelkampioenschappen gemist. Alleen in 2002 was Nederland niet van de partij.

Destijds was Louis van Gaal bondscoach en ondanks de deskundigheid van de Bayern München-coach, slaagde Oranje er niet in om de WK eindronde in Japan en Zuid-Korea te behalen. In 1990 (Italië), 1994 (Verenigde Staten), 1998 (Frankrijk) en 2006 (Duitsland) werd het toernooi met aanwezigheid van het Nederlands elftal gespeeld.

Ook in 2010 (Zuid-Afrika) zal Oranje op de WK-eindronde te bewonderen zijn. Onder leiding van Bert van Marwijk heeft Nederland zich weten te plaatsen.

Sombere geluiden op luchtvaarttop

De vraag naar vliegverkeer kan nog verder achteruit gaan, ondanks tekenen dat de wereldwijde economie stabiliseert. Tijdens een ontmoeting vandaag van ’s werelds grootste vliegmaatschappijen, bleek dat de industrie somber gestemd is over dit jaar.

Het afgelopen jaar werd de sector al hard getroffen door lagere vraag vanwege de economische crisis. Ook scherpe fluctuaties in brandstofprijzen doen de vliegindustrie geen goed.

"Ik denk dat het nog erger gaat worden", zei de topman van Air New Zealand tegenover persbureau Reuters. "Vrachtverkeer is misschien gestabiliseerd, maar verbetering is onwaarschijnlijk tot de vraag in de Verenigde Staten toeneemt", aldus de bestuursvoorzitter van Korean Air, ’s werelds grootste vrachtvervoerder.

"Het vrachtverkeer is gestabiliseerd op een heel laag niveau, wat grote zorgen baart voor de toekomst. Hetzelfde geldt voor passagiersvervoer in luxere classes", aldus de topman van Lufthansa’s Zwitserse divisie.


Sombere geluiden op luchtvaarttop  (foto: DAG)

Roland Garros: Historische zege Federer

Roger Federer is de winnaar geworden van Roland Garros 2009. De Zwitser won in de finale van Robin Söderling de veertiende Grand Slam titel in zijn carrière, een evenaring van het record van Pete Sampras.

In de eerste set was Federer oppermachtig. Söderling werd meteen in de eerste game gebroken en na 23 minuten was de set met 6-1 binnen. Bij een 2-1 voorsprong in de tweede set voor Federer werd de wedstrijd nog even verstoord door de 'ervaren' ordeverstoorder Jimmy Jump. Federer was even van slag en maakte prompt drie onnodige fouten. Hij pakte echter snel de draad weer op en de set werd beslist in een tiebreak.

Daarin gaf Federer een spoedcursus serveren aan Söderling, maar liefst vier aces noteerde hij en won zo probleemloos de tweede set. In het begin van de derde set werd de Zweed meteen gebroken, en daarna ging het lang gelijk op.

Toen Federer voor de wedstrijd mocht gaan serveren sloegen de zenuwen toe. Hij kreeg zelfs een break point tegen, maar slaagde erin deze weg te werken en op het eerste matchpoint was het meteen raak.

Federer is hiermee de zesde speler die erin geslaagd is alle vier de Grand Slam toernooien te winnen. Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson en Andre Agassi gingen hem voor.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

Kubica verwelkomt eerste punten van 2009

Robert Kubica was erg blij eindelijk punten op zijn conto bij te schrijven in de Grand Prix van Turkije. Zijn eerste twee van dit Formule 1-seizoen werden binnengehaald met een zevende plaats.

"Het is geweldig eindelijk punten te scoren", zei de BMW Sauber-rijder, die als beste resultaat dit jaar een elfde plek had staan. "Ik denk dat ik goed gereden heb vandaag. Mijn snelheid was goed en ik maakte geen fouten. De race was moeilijk, want meestentijds had ik iemand vlak achter me en de kleinste fout zou een positie hebben gekost. Het was erg lastig om toch de snelheid hoog te houden." De Pool waarschuwde wel dat het team niet stil moet gaan zitten: "Deze zevende plaats was een mooie sprong voorwaarts, maar nu moeten we bij proberen te blijven met de ontwikkeling."

Zijn teamgenoot Nick Heidfeld was echter teleurgesteld met zijn elfde plek. De Duitser startte ook van diezelfde elfde plaats, maar had al een probleem vóór de start van de race en hij verloor in de eerste ronde al direct een paar plaatsen. "Voor mij was de race van vandaag betreurenswaardig omdat ik al mijn kansen in het begin verspeelde vanwege een probleem aan de wagen. Al in de opwarmronde merkte ik dat de auto naar één kant trok en het linkervoorwiel had totaal geen grip. Het stond stil als ik de rem maar heel licht aanraakte."

"De start zelf was oké aangezien ik negende lag, maar toen ging ik in de eerste bochten min of meer rechtdoor en haalden nogal wat auto's me in. Het ging beter in de tweede en derde stints, maar het was te laat om punten te halen. Niettemin is het positief dat de wagen over het algemeen beter is geworden, en dat hebben we helemaal aan ons zelf te danken", aldus een gematigd optimistische Heidfeld.

Frank Schleck winnaar ronde van Luxemburg

Frank Schleck heeft de ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De leiderstrui van de renner uit de Saxo Bank-formatie kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. Matti Breshel won de etappe voor Alexandre Usov en Marco Marcato.

Schleck nam gisteren de leiding over in het klassement en wist vandaag zijn voorsprong van vier seconden in het klassement op Andreas Klöden te behouden. Marcato werd derde in het klassement in het Groothertogdom.

[RG] Historische zege Federer

Roger Federer is de winnaar geworden van Roland Garros 2009. De Zwitser won in de finale van Robin Söderling (6-1, 7-6 en 6-4) de veertiende Grand Slam titel in zijn carrière, een evenaring van het record van Pete Sampras.

In de eerste set was Federer oppermachtig. Söderling werd meteen in de eerste game gebroken en na 23 minuten was de set met 6-1 binnen. Bij een 2-1 voorsprong in de tweede set voor Federer werd de wedstrijd nog even verstoord door de 'ervaren' ordeverstoorder Jimmy Jump. Federer was even van slag en maakte prompt drie onnodige fouten. Hij pakte echter snel de draad weer op en de set werd beslist in een tiebreak.

Daarin gaf Federer een spoedcursus serveren aan Söderling, maar liefst vier aces noteerde hij en won zo probleemloos de tweede set. In het begin van de derde set werd de Zweed meteen gebroken, en daarna ging het lang gelijk op.

Toen Federer voor de wedstrijd mocht gaan serveren sloegen de zenuwen toe. Hij kreeg zelfs een break point tegen, maar slaagde erin deze weg te werken en op het eerste matchpoint ws het meteen raak.

Federer is hiermee de zesde speler die erin geslaagd is alle vier de Grand Slam toernooien te winne. Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson en Andre Agassi gingen hem voor.

Strategie Vettel werd niet aangepast

Sebastian Vettel was verbaasd dat zijn team Red Bull Racing niet zijn pitstopstrategie aanpaste toen hij de leiding in de eerste ronde verloor aan Jenson Button. De polesitter ging wijd in de chicane van Bocht 9 en 10 al direct na de start, waardoor Button hem voorbij kon gaan.

Red Bull bleef tijdens de Grand Prix van Turkije echter vasthouden aan de geplande driestopstrategie en zo belandde Vettel uiteindelijk op de derde plaats achter de tweestoppers Button en teamgenoot Mark Webber. Ondanks dat Vettel in de tweede stint lichter was en dichter bij de Brawn GP-wagen kon komen, kon de Duitser de Brit niet inhalen voordat hij opnieuw moest pitten.

De hoop op een alternatieve strategie om toch wat voordeel te pakken, vervloog. "Toen we zagen dat Jenson niet langzamer was dan wij, dacht ik dat we gingen switchen naar twee stops. In de tweede stint kwam ik in verkeer toch vlak achter Jenson en haalde ik hem bijna in; ik had één kans maar het was erg riskant en daarna verloor ik wat tijd. Uiteindelijk was drie keer stoppen wellicht toch niet zo snel als twee keer stoppen."

De Red Bull-coureur gaf toe dat alleen hemzelf de fout in de eerste ronde te verwijten was. "Ik verloor de wagen bijna in de bochten 9 en 10, het was mijn fout. De hele dag was het al lastig daar - misschien was het wat rugwind. In de tweede ronde verloor ik de auto opnieuw bijna." Toch denkt Vettel dat de Brawn aan het eind van de dag gewoon te rap was om te verslaan: "Ik denk niet dat het veel verschil had gemaakt want Jenson was te snel vandaag, ik denk niet dan ik hem bij had kunnen houden."

Wel wist Vettel teamgenoot Mark Webber voor de tweede plaats bij te halen, maar de Duitser kreeg via de radio te horen dat Webber sneller was en dat hij zijn wagen moest sparen. Vettel bleef echter naderbij komen aan de Australiër, maar zei dat hij wel aan de opdracht gehoorzaamde. "Ze zeiden niet Mark voorbij te gaan, ze zeiden dat Mark sneller was. Dus net als wat hij deed, verminderden we de motorcapaciteit."

Teleurgesteld was de jonge coureur wel: "Als je van pole start, wil je winnen en als je de leiding in de eerste ronde al verliest, is dat niet tof. Als je ziet dat iemand sneller is, is het niet leuk om te merken. Ik werd derde en uiteraard was ik daar niet blij mee, ik bleef pushen tot het bittere eind. Ik liet de motor minder toeren draaien, maar had veel liever met een rotgang de laatste paar rondjes gereden in plaats van alleen rond te cruisen."

Clinton dreigt Noord-Korea met terrorismelijst

De Verenigde Staten overwegen Noord-Korea weer op de lijst te zetten van zogenoemde schurkenstaten die het terrorisme zouden steunen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, vandaag gezegd.

Ze liet weten dat de VS gaan onderzoeken of er bewijs is dat Noord-Korea het internationale terrorisme steunt. Ze stelde het bewind in Pyongyang harde sancties in het vooruitzicht naar aanleiding van een kernproef en andere acties.

Washington haalde Noord-Korea vorig jaar van de lijst van mogelijke sponsors van terrorisme nadat een akkoord was bereikt over de ontmanteling van de nucleaire projecten in het communistische land. Noord-Korea beloofde toen weer internationaal toezicht toe te staan.


Clinton dreigt Noord-Korea met terrorismelijst  (foto: DAG)

Steegmans weigert clausule te tekenen

Team Katyusha-rijder Gert Steegmans ligt overhoop met de ploegleiding van het Russische team. De Belg weigert een clausule te tekenen waarin staat dat een coureur de ploeg vijf jaarsalarissen moet betalen hij betrapt wordt op doping.

De Russische wielerformatie wil niet met doping geconfronteerd worden en heeft na het schandaal van Christian Pfannberger de regels aangescherpt. "Het is een garantie voor de hele ploeg. Het kan niet zo zijn dat een enkele coureur de toekomst van een zestigtal werknemers op het spel kan zetten," zei manager Serge Parsani.

Steegmans ziet de nadelen van het tekenen van de clausule en heeft een tegenvoorstel gedaan. "Als we in opspraak komen, moeten we een boete van vijf jaar brutoloon betalen. Ik weiger dat te ondertekenen. Je kunt zoals bijvoorbeeld Rutger Beke (een triatleet die met een nierafwijking kampte, red.) onterecht in opspraak komen, maar dan ben je wel failliet," zie Steegmans tegen Het Nieuwsblad. De Belg krijgt met zijn weigering bijval van zijn landgenoot Kenny De Haes en de Australiër Robbie McEwen.

Opnieuw slachtoffers vliegramp Air France gevonden

De Braziliaanse luchtmacht heeft vandaag drie lichamen gevonden van inzittenden van het neergestorte toestel van Air France. Dat deelde een zegsman van de luchtmacht mee. Daarmee komt het totaal aantal geborgen slachtoffers op vijf.

De luchtmacht vond gisteren de eerste lijken (twee mannen) en wrakstukken van de Airbus A330-200. Stoelen en een deel van een vleugel werden geborgen. Het toestel verdween bijna een week geleden met 228 mensen aan boord.

Een Franse onderzoekscommissie meldde gisteren dat het vliegtuig 24 automatische foutmeldingen uitzond voordat de systemen van het toestel uitvielen. De Airbus had problemen met het bepalen van de snelheid. Air France liet weten in verhoogd tempo snelheidsmeters bij de Airbus te vervangen.

Verder lieten de onderzoekers weten dat de automatische piloot van het toestel uitstond, voordat de Airbus neerstortte. Het is niet duidelijk of de automatische piloot niet werkte of dat hij was uitgezet. Volgens de commissie waren de weersomstandigheden niet uitzonderlijk op het moment van de ramp.

Weer lichamen uit ramptoestel gevonden  (foto: ANP)

WKE zondagkampioen na remise bij Westlandia

WKE is voor het eerst in de clubhistorie Nederlands kampioen van de zondagamateurs geworden. De ploeg van het woonwagenkamp in Emmen had aan een 0-0 gelijkspel bij concurrent Westlandia voldoende.

In Naaldwijk was de opdracht voor beide teams helder. Westlandia, met topschutter Raily Ignacio weer in de gelederen, moest winnen om de titel te grijpen, WKE hoefde slechts een punt te pakken. De thuisploeg startte dan ook aanvallend, maar wist voor rust niet te scoren.

Na rust werd het een steeds zenuwachtiger duel. WKE zakte alsmaar verder in om de 0-0 vast te houden, Westlandia zocht tevergeefs naar een treffer. WKE-speler Erik Eleveld diende nog een rode kaart te pakken om een fatale tegentreffer te voorkomen, waarna de ploeg uit Emmen met tien man verder moest. Het tiental hield uiteindelijk stand, waarna WKE feest mocht gaan vieren.

Aanstaande zaterdag zal WKE het eerste duel van de dubbele ontmoeting met zaterdagkampioen Rijnsburgse Boys mogen spelen. Dit duel vindt plaats in Rijnsburg, de return is een week later in Emmen.

Westlandia - WKE 0-0 (0-0)

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE477-4
2. Westlandia453-7
3. Baronie446-5

Kesler wil nu finaleplaats op WK

Henk Kesler wil op het WK voetbal volgend jaar een finaleplaats. De directeur betaald voetbal had het eerder nog over een halve finale, maar die ambitie is bijgesteld.

Bondscoach Bert van Marwijk was na het horen van het streven de halve finale te halen verbaasd, maar Kesler benadrukt dat het niet om een absolute eis gaat. "Dat staat inderdaad niet in zijn contract. Maar het is niet nieuw, het was altijd al zo. Het staat zo opgeschreven in het beleidsplan van de KNVB. Maar ik ben Bert net al tegengekomen en heb hem gezegd dat de ambitie is bijgesteld. We gaan nu voor de eerste of tweede plaats," aldus Kesler tegen RTL.

F1: Uitslag Grand Prix Turkije

Jenson Button heeft de Grand Prix van Turkije op zijn naam geschreven. De Brit bleef met zijn Brawn GP beide Red Bulls van Mark Webber en Sebastian Vettel ruim voor. Rubens Barrichello zorgde voor een primeur door de eerste uitvaller voor Brawn GP te zijn.

Met Sebastian Vettel op poleposition ging de race in Turkije van start. De Duitser behield zijn positie bij de start en kreeg Jenson Button achter zich aan. Een goede start was er voor Jarno Trulli die derde lag voor Mark Webber en Felipe Massa. Rubens Barrichello kwam niet goed weg bij de start en viel terug naar positie twaalf. Nog in de eerste ronde maakte Vettel een foutje, waardoor Button hem voorbij kon komen. Inmiddels was Nico Rosberg ook Massa voorbij, terwijl Kimi Räikkönen terugviel naar positie negen. Mark Webber snoepte ondertussen de derde plaats van Trulli af.

Button liep vooraan al snel weg bij Vettel, terwijl Barrichello op plaats twaalf klem zat achter Heikki Kovalainen. De auto van Giancarlo Fisichella kende naar vier ronden een hydraulisch probleem en hij viel dan ook uit. Enkele ronden later werd het gevecht tussen Barrichello en Kovalainen heviger en het kwam dan ook tussen een aanrijding tussen de twee. Barrichello spinde en kwam daarbij op plaats zeventien achter Lewis Hamilton terecht. Na negen ronden wist de Braziliaan weer twee plaatsen terug te pakken door eerst Hamilton en even later ook Nelson Piquet jr. te pakken.

Wel kampte Barrichello met een koppelingsprobleem, want hij kwam niet overal even goed weg. De Braziliaan reed even later tegen Adrian Sutil aan, waarna zijn voorvleugel vervangen moest worden. De eerste serie pitstops brachten geen grote verschuivingen met zich mee, behalve dat Robert Kubica Fernando Alonso voor wist te blijven. Kimi Räikkönen viel ondertussen ver terug en hij werd voor plaats dertien ingehaald door Lewis Hamilton.

Vettel zat op een drie-stop-strategie en haalde Button langzaam maar zeker in. Daarachter liet Trulli zijn teamgenoot Timo Glock passeren voor plaats vijf om de strategie van zijn teamgenoot beter te laten werken. Halverwege de race was er een spannend gevecht tussen Hamilton en Piquet jr. Beiden waren net naar de pits geweest, maar de Brit had zijn banden nog niet op temperatuur, waardoor de Renault-coureur in de laatste bocht van de ronde de wereldkampioen in wist te halen.

Terwijl Rubens Barrichello achteraan nog steeds klem zat achter verkeer, was het Hamilton die ook Sébastien Buemi zag passeren en daardoor nog verder terugviel. Kazuki Nakajimi reed een goede race en reed achter de Ferrari van Massa op een zevende plaats. Maar tijdens zijn tweede pitstop verloor de Japanner zijn plaats, doordat het linker voorwiel niet goed gemonteerd kon worden. Daarnaast wist Trulli Rosberg in te halen voor plaats vier in de race.

Met nog tien ronden te rijden ging Vettel voor de laatste maal naar de pits, maar hij wist zijn teamgenoot Webber niet voor te blijven en zakte naar de derde plaats. Ondertussen reed Barrichello ook de pits in en hij zorgde voor de eerste uitvalbeurt van Brawn GP dit jaar. Kort voor het einde achterhaalde Vettel nog wel Webber en reden Kubica en Glock vlak achter elkaar, maar tot inhaalpogingen kwam het niet meer.

Jenson Button won na 58 ronden de race voor Mark Webber en Sebastian Vettel. Jarno Trulli werd met de Toyota knap vierde voor Nico Rosberg en Felipe Massa. Robert Kubica pakte met zijn zevende plaats twee punten voor Timo Glock die het laatste punt voor zich opeiste. Renault en McLaren kwamen er dit weekend niet aan te pas en de coureurs van deze teams eindigden dan ook buiten de punten.

Spectaculaire zege hockeyers op Engeland

Het Nederlands team heeft de Hamburg Masters afgesloten met een zege op Engeland. Na een 4-1 achterstand kwamen de oranjehemden knap terug en wonnen met 5-4.

Oranje pakte in de beginfase het initiatief en dat leverde direct een treffer op. Floris Evers tikte de bal op slimme wijze binnen. Toen Engeland op gelukkige wijze op gelijke hoogte kwam, de bal ging via Marcel Balkestein in het doel, raakte Oranje de weg kwijt. Engeland profiteerde en stond na drie kwartier spelen op een 4-1 voorsprong.

Dat was het teken voor de ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel om alles op alles te zetten. Oranje kwam, ondanks de vermoeidheid, sterk terug en in een klein kwartier was de voorsprong van Engeland te niet gedaan. In de slotfase maakte Teun de Nooijer de comeback compleet. Door de zege eindigt Oranje op de derde plaats.

[IndyCar] Doornbos gematigd tevreden

Robert Doornbos eindigde in de IndyCar-race op de Texas Motor Speedway als elfde. De Nederlandse Newman/Haas/Lanigan-coureur was na afloop gematigd tevreden over zijn eerste nachtrace.

"Het is leuk om hier in Texas geracet te hebben. Het is lastig voor mij, want we hadden verwacht om een goed seizoen te draaien. Het is een heel andere discipline en ik probeer zo veel mogelijk te leren. Ik ben niet gewend om negende, tiende of elfde te finishen, maar zo is de realiteit wel. We moeten hard werken en zo proberen het gat te dichten."

"Ik ben blij dat ik de race gefinisht ben voor Newman/Haas/Lanigan en de jongens die aan mijn auto werken, omdat zij ook weten dat ik snel meer ervaring nodig heb. Ik vond het leuk in de nacht te rijden en het publiek is fantastisch. Het is jammer dat de laatste stind mijn race wat verpest heeft, omdat langzamere deelnemers niet aan de kant wilden gaan. Maar ik ben blij en ik focus me op de volgende race in Iowa," zei Doornbos die zijn teamgenoot Graham Rahal niet aan de finish zag komen.

Topless foto's Britney Spears opgedoken

Een Britse boulevardkrant heeft voor het eerst foto’s (slideshow) weten te bemachtigen waarop zangeres Britney Spears topless is te zien. De foto’s (of stills van videobeelden) zijn gemaakt ten tijde van de opnames van de videoclip bij de single Gimme More. De topless beelden hebben de clip toen niet bereikt.

Britney danst op de foto’s sexy rondom een paal op een podium. Ze heeft haar tepels overigens geverfd op de beelden, zodat ze getatoëeerd lijken. Eerder liet Britney ook al meer van zichzelf zien dan ze wilde, toen ze uit een auto stapte zonder ondergoed.


Topless foto's Britney Spears opgedoken  (foto: DAG)

Man hangt urenlang aan Australische trein

Een hachelijke treinreis voor Chad Vance van 19. De Amerikaanse rugzak-toerist hing ruim twee uur aan de buitenkant van een trein in Australië. Hij heeft nu wel een goed verhaal te vertellen, omdat hij ook nog beelden heeft gemaakt met zijn mobieltje.

Chad was bij een tussenstop even uitgestapt, maar kwam net iets te laat terug. Omdat al zijn bezittingen nog in de trein zaten, besloot hij op de treeplank te springen. Op dat trapje aan de buitenkant van de trein zat hij twee uur in het donker en in de vrieskou.

Het filmpje kun je hier zien .

Gezinsuitbreiding bij zeeleeuwen Dolfinarium

Stellerzeeleeuw Sade is vrijdag bevallen van een jong, meldde het Dolfinarium in Harderwijk vandaag. De kleine is kerngezond, aldus een woordvoerder.

Het is nog niet duidelijk of het zeeleeuwtje, dat er dik drie uur over deed om op de wereld te komen, een mannetje of een vrouwtje is.

Moeder Sade en haar jong zijn te zien voor bezoekers. Ze verblijven nu nog samen met de nog zwangere Olympia afgescheiden van de andere leden van de groep Stellerzeeleeuwen. Het Dolfinarium verwacht dat Olympia binnen een paar weken van haar jong bevalt. Vader van de pasgeborene is Adak, de enige man in de zeeleeuwengroep.


Gezinsuitbreiding bij zeeleeuwen Dolfinarium  (foto: DAG)

Nieuw UFO-bewijs verbaast sceptici

Een nieuw UFO-filmpje dat is opgedoken op YouTube, brengt zelfs een doorgewinterde scepticus tot twijfelen. Het filmpje vergelijkt twee ruimteschepen die tijdens twee verschillende gebeurtenissen in verschillende decennia zijn gefilmd. De gelijkenis tussen de twee is treffend.

Het ene UFO-filmpje is vorig jaar in het Turkse Kumburgaz geschoten. Het andere is een foto van een ruimteschip dat volgens velen is achtergelaten op de maan. De foto zou tijdens de missie van de Apollo 20 in 1976 zijn genomen. NASA ontkent echter dat die missie ooit heeft plaatsgevonden.

Degene die het filmpje op YouTube plaatste, ene 'Neo', staat volledig achter zijn videootje. "Mijn geloof in ruimtebases en UFO's op de maan is zeer sterk. Ik geloof dat het wetenschappelijke stations zijn om te onderzoeken wat er gaande is op onze planeet en de vooruitgang die wij doormaken." 


Het bewijs is zeer overtuigend emo

Twee verschillende visies op UFO's zijn te lezen in recente columns van drulovic en JamBurning

Boycot tegen Left 4 Dead 2

Vorig jaar brachten Turtle Rock Studios en Valve ons Left 4 Dead, een co-op shooter voor maximaal vier spelers en een gigantische hoeveelheid aan zombies. Op de E3 is Left 4 Dead 2 aangekondigd en zijn ook de eerste beelden getoond. Je zou denken dat fans van de eerste game hier blij mee zouden zijn, maar niets is minder waar.

Onlangs kon je lezen over de het kritiek op Left 4 Dead 2. Er is inmiddels een Steam groepering, genaamd NO-L4D2, opgestaan om Left 4 Dead 2 te boycotten. Dit omdat ze niet blij zijn met het feit dat het vervolg zo snel gaat verschijnen, terwijl het eerste deel nog genoeg beloofde verbeteringen nodig heeft. De groepering heeft inmiddels ruim 11.000 leden. Hieronder een lijstje van redenen voor de boycot. Het is nog maar afwachten of de ontwikkelaar iets gaat doen met de hevige kritieken.

* Significant content for L4D1 was promised, and never delivered
* Valve put little faith in L4D1 since they almost certainly started working on L4D2 right after release
* The fact that L4D2 is nearly identical to L4D1 will decimate the community for both games
* The announced date is not nearly enough time to polish content or make significant gameplay changes
* The new character designs seem bland and unappealing so far
* L4D2 is too bright to fit in with L4D1’s visual aesthetic
* The fiddle-based horde music is extremely disliked, though the differently orchestrated music is otherwise welcome
* L4D2’s release will result in a drop in quality and frequency for L4D1 content, even compared to before
* The community has lost faith in Valve’s former reputation for commitment to their games post-release


Gameplay vanaf de E3

Uitslag Grand Prix van Turkije

Jenson Button heeft de Grand Prix van Turkije op zijn naam geschreven. De Brit bleef met zijn Brawn GP beide Red Bulls van Mark Webber en Sebastian Vettel ruim voor. Rubens Barrichello zorgde voor een primeur door de eerste uitvaller voor Brawn GP te zijn.

Met Sebastian Vettel op poleposition ging de race in Turkije van start. De Duitser behield zijn positie bij de start en kreeg Jenson Button achter zich aan. Een goede start was er voor Jarno Trulli die derde lag voor Mark Webber en Felipe Massa. Rubens Barrichello kwam niet goed weg bij de start en viel terug naar positie twaalf. Nog in de eerste ronde maakte Vettel een foutje, waardoor Button hem voorbij kon komen Inmiddels was Nico Rosberg ook Massa voorbij, terwijl Kimi Räikkönen terugviel naar positie negen. Mark Webber snoepte ondertussen de derde plaats van Trulli af.

Button liep vooraan al snel weg bij Vettel, terwijl Barrichello op plaats twaalf klem zat achter Heikki Kovalainen. De auto van Giancarlo Fisichella kende na vier ronden een hydraulisch probleem en hij viel dan ook uit. Enkele ronden later werd het gevecht tussen Barrichello en Kovalainen heviger en het kwam dan ook tussen een aanrijding tussen de twee. Barrichello spinde en kwam daarbij op plaats zeventien achter Lewis Hamilton terecht. Na negen ronden wist de Braziliaan weer twee plaatsen terug te pakken door eerst Hamilton en even later ook Nelson Piquet jr. te pakken.

Wel kampte Barrichello met een koppelingsprobleem, want hij kwam niet overal even goed weg. De Braziliaan reed even later tegen Adrian Sutil aan, waarna zijn voorvleugel vervangen moest worden. De eerste serie pitstops bracht nauwelijks verschuivingen met zich mee. Het was Robert Kubica die Fernando Alonso wel voor wist te blijven. Kimi Räikkönen viel ondertussen ver terug en hij werd voor plaats dertien ingehaald door Lewis Hamilton.

Vettel zat op een driestopstrategie en haalde Button langzaam maar zeker binnen. Daarachter liet Trulli zijn teamgenoot Timo Glock passeren voor plaats vijf om de strategie van zijn teamgenoot beter te laten werken. Halverwege de race was er een spannend gevecht tussen Hamilton en Piquet jr. Beiden waren net naar de pits geweest, maar de Brit had zijn banden nog niet op temperatuur, waardoor de Renault-coureur in de laatste bocht van het circuit de wereldkampioen in wist te halen.

Terwijl Rubens Barrichello achteraan nog steeds klem zat in verkeer, was het Hamilton die ook Sébastien Buemi zag passeren en daardoor nog verder terugviel. Kazuki Nakajima reed een goede race en reed achter de Ferrari van Massa op een zevende plaats. Maar tijdens zijn tweede pitstop verloor de Japanner zijn plaats, doordat het linker voorwiel niet goed gemonteerd kon worden. Daarnaast wist Trulli Rosberg in te halen voor plaats vier in de race.

Met nog tien ronden te rijden ging Vettel voor de laatste maal naar de pits, maar hij wist zijn teamgenoot Webber niet voor te blijven en zakte naar de derde plaats. Ondertussen reed Barrichello ook de pits in en hij zorgde voor de eerste uitvalbeurt van Brawn GP ooit. Kort voor het einde achterhaalde Vettel nog wel Webber en reden Kubica en Glock vlak achter elkaar, maar tot inhaalpogingen kwam het niet meer.

Jenson Button won na 58 ronden de race voor Mark Webber en Sebastian Vettel. Jarno Trulli werd met de Toyota knap vierde voor Nico Rosberg en Felipe Massa. Robert Kubica pakte met zijn zevende plaats twee punten voor Timo Glock die het laatste punt voor zich opeiste. Renault en McLaren kwamen er dit weekend niet aan te pas en de coureurs van deze teams eindigden dan ook buiten de punten.

Uitslag Grand Prix van Turkije

Pos. Rijder Team TijdUitvalreden
1 J. Button Brawn GP 1:26:24.848
2 M. Webber Red Bull + 6.714
3 S. Vettel Red Bull + 7.461
4 J. Trulli Toyota + 27.843
5 N. Rosberg Williams + 31.539
6 F. Massa Ferrari + 39.996
7 R. Kubica BMW + 46.247
8 T. Glock Toyota + 46.959
9 K. Räikkönen Ferrari + 50.246
10 F. Alonso Renault + 1:02.420
11 N. Heidfeld BMW + 1:04.327
12 K. Nakajima Williams + 1:06.376
13 L. Hamilton McLaren + 1:20.454
14 H. Kovalainen McLaren + 1 ronde
15 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
16 N. Piquet jr. Renault + 1 ronde
17 A. Sutil Force India F1 + 1 ronde
18 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
DNFR. Barrichello Brawn GP + 11 rondenKoppeling
DNFG. Fisichella Force India F1 + 54 rondenHydraulisch

Stand coureurs na 7 van 17 races

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 61
2. R. Barrichello Brawn GP 35
3. S. Vettel Red Bull 29
4. M. Webber Red Bull 27.5
5. J. Trulli Toyota 19.5
6. T. Glock Toyota 13
7. N. Rosberg Williams 11.5
8. F. Alonso Renault 11
9. F. Massa Ferrari 11
10. K. Räikkönen Ferrari 9
11. L. Hamilton McLaren 9
12. N. Heidfeld BMW 6
13. H. Kovalainen McLaren 4
14. S. Buemi Toro Rosso 3
15. R. Kubica BMW 2
16. S. Bourdais Toro Rosso 2
17. G. Fisichella Force India 0
18. A. Sutil Force India 0
19. K. Nakajima Williams 0
20. N. Piquet jr. Renault 0

Stand constructeurs na 7 van 17 races

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 96
2. Red Bull 56.5
3. Toyota 32.5
4. Ferrari 20
5. McLaren 13
6. Williams 11.5
7. Renault 11
8. BMW 8
9. Toro Rosso 5
10. Force India 0

'Nederland geeft IJsland 440 miljoen cadeau'

Met het akkoord dat Nederland zaterdag met de regering van IJsland sloot, schenkt Nederland IJsland onterecht 440 miljoen euro. Dat vindt Icesaving, de groep van ongeveer tweehonderd spaarders die per persoon meer dan 100.000 euro uit had staan bij de IJslandse bank.

Nederland en IJsland spraken af dat IJsland vijftien jaar de tijd krijgt om 1,3 miljard euro terug te betalen aan Nederland. In de tussentijd ontvangt Nederland 5,5 procent rente. Met dit bedrag vergoedt IJsland de eerste 20.000 euro die Nederlandse spaarders uit hadden staan bij de bank.

Volgens woordvoerder Gerard van Vliet van Icesaving is het onterecht dat IJsland de rest van het spaargeld niet vergoedt. "IJslanders krijgen zelf wel alles vergoed. Volgens Europese regels mag het land hierbij geen onderscheid maken tussen de nationaliteit van spaarders”, aldus Van Vliet zondag.

'Nederland geeft IJsland 440 miljoen cadeau'  (foto: DAG)

[NHL] Uitslag Stanley Cup duel 5

De Detroit Red Wings hebben de vijfde wedstrijd om de Stanley Cup met groot gemak gewonnen van de Pittsburgh Penguins. De ploeg uit Detroit liet geen twijfel bestaan over welk team de cup het meeste toekomt en won met maar liefst 5-0. De stand in de serie is nu 3-2 in het voordeel van de Red Wings.

De Penguins kregen zelfs sterspelers Evgeni Malkin en Sidney Crosby niet aan het scoren. Crosby werd volledig afgestopt door de lijn van Henrik Zetterberg en de weer teruggekeerde Pavel Datsyuk. Beide droegen ook aanvallend hun steentje bij: Zetterberg maakte een goal en een assist, Datsyuk gaf twee assists. Verder was goalie Chris Osgood weer goed in vorm: hij stopte alle 22 schoten van de Penguins.

In de eerste periode werd slechts éénmaal gescoord. Dan Cleary scoorde na een dominant begin van de Penguins de 1-0. Dit gebeurde nadat de veelbekritiseerde penalty kill van de Red Wings de Penguins compleet afstopten en zelfs geen schot op doel hoefde toe te staan, een sleutelmoment in de wedstrijd. In deze eerste periode lag het tempo overigens erg hoog met weinig pauzes. Met ruim dertien minuten gespeeld waren er slechts drie face-offs genomen.

In de tweede periode namen de Red Wings afstand. De Pittsburgh Penguins pakten veel strafminuten, en de Red Wings profiteerden daar optimaal van. In de eerste powerplay werd nog niet gescoord, maar de Red Wings hadden de Penguins wel goed onderdruk. Als gevolg daarvan werd vijf seconden na de powerplay alsnog de 2-0 gemaakt door Valtteri Filppula, die een breakaway-kans kreeg. De Penguins bleven straffen pakken, en in de volgende drie powerplay-situaties van de Red Wings scoorden zij ook. En dat terwijl de powerplay van de Red Wings tot nu toe niet bijzonder goed presteerde. De doelpuntenmakers waren verdedigers Niklas Kronwall en Brian Rafalski en center Henrik Zetterberg. Na deze vijfde goal werd goalie Marc-Andre Fleury gewisseld voor Mathieu Garon.

De derde periode had wat betreft de Penguins beter niet gespeeld kunnen worden. De frustratie, die toch al vrij hoog was opgelopen, nam de overhand. De Penguins pakte in deze periode maar liefst zes straffen, waarvan drie schorsingen voor de rest van de wedstrijd. Detroit speelde een stuk gedisciplineerder en pakte in de gehele wedstrijd slechts drie straffen. In de derde periode werd er niet meer gescoord.

De Detroit Red Wings hebben nu uit in de Mellon Arena in Pittsburgh de eerste kans om de Stanley Cup te pakken. Bij winst komen zij namelijk op een beslissende 4-2 voorsprong. De Penguins zullen goed moeten gaan nadenken hoe zij de tandem Zetterberg-Datsyuk af kunnen stoppen en met meer discipline moeten gaan spelen om nog een zevende wedstrijd in de Joe Louis Arena in Detroit af te dwingen. Zelfs dan is echter maar de vraag hoe groot de kans is dat ze de Cup winnen, alle uitwedstrijden tegen de Red Wings werden tot nu toe namelijk vrij kansloos verloren.

Man vermoordt vriend met wodka

Het is de politie van Moskou na een jaar eindelijk gelukt een bizarre moordzaak op te lossen. De 33-jarige Alexander is letterlijk in rook opgegaan. Zijn kameraad had hem namelijk overgoten met wodka en de boel aangestoken.

Alexander werd vorig jaar in zijn appartement in de Russische hoofdstad brandend aangetroffen door zijn buren. Bewusteloos werd de man naar het ziekenhuis gebracht. Drie dagen later overleed hij, zonder nog bij bewustzijn te komen. Na lang speurwerk heeft men de moordenaar, de 48-jarige Vitaly K., weten op te pakken.

Op de dag van de moord zaten de twee gezellig bij Alexander thuis wat te drinken, toen een klein meningsverschil escaleerde tot een grote ruzie. Toen de twee eenmaal aan het vechten waren, opende Vitaly een fles wodka en goot het leeg over zijn vriend. Hierna wierp hij Alexander een brandende lucifer toe.

Dankzij het alcoholpercentage van veertig procent stond het slachtoffer al snel in lichterlaaie. Toen Vitaly zag wat hij had aangericht, zette hij het op een lopen. Hij loopt nu de kans levenslang te worden opgesloten wegens moord.

Hysterisch gegil voor nieuwe SingStar-game

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIE, EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEY, AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Dat waren vroeger zo'n beetje de standaard gilgeluiden die je hoorde als Take That zich weer ergens vertoonde. Helaas werd die periode afgesloten met veel tranen toen Gary, Mark, Robbie, Howard en Jason uit elkaar gingen en de zes jaar dat de boyband samen was ten einde kwam. Ondertussen is de band weer back together, welliswaar zonder Robbie, maar het echte Take That is het niet.

Gelukkig komt Sony nu met SingStar Take That welke volledig draait om de liedjes van de Engelse boyband. Het spel zal oude en nieuwe liedjes van de band bevatten zoals Shine, Back for Good en Could it be Magic.

PlayStation 3-bezitters kunnen deze zomer al een trackpack van de band downloaden om alvast mee aan de slag te gaan. Deze liedjes zullen ook op de disc staan, die later dit jaar in de winkels zal liggen voor PlayStation 2 en PlayStation 3.IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIE

Coureurs steunen FOTA

Voorafgaand aan de race in Turkije hebben de coureurs hun steun uitgesproken aan de FOTA in de kwestie rondom de budgetlimiet. Dit deden ze na overleg met de vereniging.

De coureurs en vertegenwoordigers van acht FOTA-teams voerden 25 minuten overleg in het Toyota-motorhome over de huidige situatie. Over een week zal de toekomst van de sport bekend worden.

Het overleg werd gepland nadat de Grand Prix Drivers' Association haar zorgen had geuit over de situatie en de gevolgen daarvan voor de carrières van de coureurs. Maar ook omdat de coureurs nog geen enkele inspraak hadden gehad.

Jarno Trulli vertelde over het overleg: " Alle coureurs hebben hetzelfde gevoel: We steunen de FOTA en respecteren het werk wat zij verzetten om een goede toekomst van de Formule 1 te verzekeren. Wij zijn vandaag bij elkaar geroepen om geïnformeerd te worden, want de regels zijn niet duidelijk en het is voor ons niet duidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor onze veiligheid. Wij denken nu dat deze regels niet voldoende zijn en delen de visie van de FOTA."

"Max Mosley moet begrijpen dat sommige zaken zullen moeten veranderen. De regels voor 2010 zijn zeker niet goed, want de Formule 1 moet wel de belangrijkste autosport in de wereld blijven, met nieuwe technologie en veel constructeurs. Je kunt niet zomaar andere teams mee laten doen die geen idee hebben wat er allemaal nodig is om deel te nemen aan de Formule 1", vervolgde de Italiaan.

Trulli besloot met: "Op het moment moeten we gewoon afwachten. De FOTA wil met de FIA een compromis sluiten, maar de coureurs weten heel goed aan welke kant wij staan. Ik weet dat er komende week iets gaat gebeuren. Als dat niet het geval is, is een opsplitsing onvermijdelijk."

'Feyenoord wil Mexicaans international op doel'

Door het aanstaande vertrek van Henk Timmer is er een lege plek in het doel van Feyenoord. De Rotterdammers zien in Mexicaan Guillermo Ochoa een opvolger.

De 23-jarige Mexicaan wordt zondag in de Spaanse krant AS met de Stadionclub in verband gebracht. Naast Feyenoord zouden ook Espanyol, Girondins Bordeaux en Everton in de doelman geïnteresseerd zijn.

Volgens AS is het mogelijk dat de keeper op huurbasis naar Rotterdam komt.De nieuwe technisch directeur Leo Beenhakker kent de jonge Ochoa. Beenhakker liet hem op 18-jarige leeftijd debuteren voor Club América. Ochoa keept momenteel nog voor Club América, was keeper van Mexico onder de 23 en keepte in 2008 al zes maal voor het grote Mexico.

Krant publiceert foto van naakt lijk Carradine

De Thaise boulevardkrant Thai Rath heeft een foto van David Carradine gepubliceerd waarop te zien is hoe hij is gevonden: naakt, in een kledingkast, met touw om zijn handen, zijn nek en zijn penis.

Op de website van de krant is de foto (grotere versie) te bekijken. Nabestaanden van de Kill Bill-filmster zijn woedend over de publicatie en dreigen Amerikaanse media met rechtszaken als zij zouden besluiten tot publicatie. Bronnen nabij de filmster hebben overigens bevestigd dat Carradine niet vies was van ruwe seks, waarbij ook verwurging een onderdeel zou zijn. Of Carradine vermoord is, zelfmoord heeft gepleegd of dat er sprake is van een ongeluk, blijft vooralsnog in het ongewisse.


Krant publiceert foto van naakt lijk Carradine  (foto: DAG)

Wetenschappers klonen buffel

In India hebben wetenschappers het voor elkaar gekregen om een buffel te klonen. Het kalfje weegt 45 kilo en heet Garima. De directeur van het National Dairy Research Institute (NDRI) waar de buffel is gekloond, is optimistisch over de overlevingskansen van het kalfje. In februari was er al een gekloond buffeltje, maar dat stierf na een week.

India heeft heel veel buffels. Volgens de wetenschappers kan het  percentage buffels van optimale kwaliteit nu snel groeien.

'Tottenham Hotspur aast op Van Nistelrooy'

Het Engelse tabloid The People claimt dat Tottenham Hotspur plannen heeft om Real Madrid-spits Ruud van Nistelrooy terug te halen naar de Premier League.

Volgens The People heeft Spurs-manager Harry Redknapp bij De Koninklijke geïnformeerd naar Van Nistelrooy en zou de manager hebben vernomen dat de Nederlander voor slechts anderhalf miljoen euro beschikbaar is.

Van Nistelrooy herstelt momenteel van een knieblessure. De goalgetter zou volgens geruchten één van de slachtoffers worden van het beleid van de nieuwe Real-president Florentino Pérez, die zijn eigen koers wil gaan varen met grote sterren.

In dienst van Manchester United maakte Van Nistelrooy in het verleden vijf seizoenen lang faam in de Premier League. Real Madrid nam hem in de zomer van 2006 over van The Mancunians.

Eis: 20 maanden voor billenknijper

Een 37-jarige autist, die in een Schiedams project van de Pameijer Stichting woonde, heeft twintig maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk tegen hem horen eisen. De man uit Schiedam heeft bekend een aantal vrouwen te hebben aangerand. Ook moet hij zich tien jaar lang aan de richtlijnen van de reclassering houden.

De verdachte was vooral in de buurt van het NS-station in Schiedam actief. In anderhalve week tijd heeft de verdachte vijf keer toegeslagen. Zijn slachtoffers omschrijven de man als een hijgende roodharige man met een stoppelbaard en fleecetrui. Hij achtervolgde zijn slachtoffers om hen in de billen te knijpen of op de grond te werken en tussen de benen te grijpen.

Nadat hij in december vorig jaar een vrouw achtervolgde kon hij worden aangehouden. Volgens gedragdeskundigen leeft de verdachte, die op jonge leeftijd zelf is misbruikt, in een 'seksueel vervormde wereld'. De Schiedammer vertelde bij zijn arrestatie aan de politie dat hij een echte billenman is. Eigenlijk is hij homoseksueel, maar mannen durfde hij niet te grijpen. De uitspraak volgt op 19 juni.

Agüero hoopt dat Messi hem naar Barcelona haalt

In de nationale ploeg van Argentinië spelen beide aanvallers reeds samen, maar Atlético Madrid-spits Sergio Agüero hoopt ooit ook bij FC Barcelona teamgenoot te zijn van Lionel Messi.

Agüero sprak deze wens uit tegenover het Argentijnse medium Clarin: "Hopelijk kan ik naar Barcelona en Messi, maar dat is een kwestie die de bestuurders moeten oplossen."

Spelen voor Real Madrid is daarentegen onmogelijk voor Kun Agüero. "Ik zal Atlético nooit verraden, want de club heeft me altijd goed behandeld. Een overgang naar Real zou een gebrek aan respect zijn richting Atlético."

Dankzij een treffer van Getafe-verdediger Daniel Alberto Diaz won Argentinië dit weekend de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Colombia: 1-0. Agüero en Messi stonden allebei in de basis bij de Argentijnen. Waar de ster van Barcelona de wedstrijd volmaakte, werd de Atlético-aanvaller nog voor rust gewisseld voor Diego Milito.

Scifo stapt op bij Moeskroen

Wanneer het Belgische Excelsior Moeskroen de voorbereiding zal starten op 15 juni, staat Enzo Scifo niet langer voor de groep. De trainer had zijn buik vol van Les Hurlus en is opgestapt.

De voormalige Rode Duivel, die werd beschouwd als één van de meest getalenteerde Belgische spelers van zijn generatie, begon dit seizoen met Moeskroen uitstekend. Een verrassing leek in de maak, totdat Moeskroen eind 2008 in de financiële problemen kwam.

Belangrijke spelers als Adnan Custovic en Christophe Lepoint moesten noodgedwongen vertrekken naar AA Gent. Daarbij werden de overgebleven spelers te laat betaald en waren er problemen met de proflicentie.

De financiële problemen hadden effect op de stand. Moeskroen zakte weg. Na de laatste wedstrijd bleef het onrustig in het eigen stadion Le Canonnier. Scifo vernam in de pers dat Philippe Dufermont terugkeerde als voorzitter en dat de nieuwe geldschieters voorstander waren van een nieuwe trainer. Scifo hield de eer aan zichzelf en belde naar het bestuur met de mededeling dat hij zich terugtrekt als trainer.

Boek: Frances Garrood - De bloemetjes, de bijtjes...

'De bloemetjes en de bijtjes' is een algemeen bekend begrip. Grote kans dat dat waar het voor staat de reden is geweest dat je op deze review geklikt hebt. De titel van de tweede roman van Frances Garrood spreekt in ieder geval tot de verbeelding en hoewel het niet het expliciete boek is dat je zou verwachten, draait het in De bloemetjes, de bijtjes & andere geheimen wel degelijk om de voortplantingsdrift van de mens.


Nintendo stopt met user-generated content in Brawl

Vanaf 30 juni is het niet meer mogelijk om als speler van Super Smash Bros Brawl zelf levels, replays en/of snapshots up te loaden. Nintendo heeft dit op de officiële website van SSBB aangegeven. Content die voor 30 juni online is gezet kun je echter wel gewoon blijven downloaden. Nintendo heeft vooralsnog geen verklaring gegeven voor deze actie.Voorbeeld van een door een speler gemaakt level

'Inter wil Van Persie voor 28 miljoen'

Inter-coach Jose Mourinho wil aanvaller Robin van Persie (25) naar Milaan halen. De vaste waarde van het Nederlands elftal staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Italiaanse club, dat meldt het Britse Sky Sports.

De kampioen van Italië bereidt een bod voor van ruim 28 miljoen euro op de aanvaller van Arsenal. Trainer Mourinho wil na vier jaar kampioen van Italië te zijn geweest de club klaar maken voor het kampioenschap van Europa.

Momenteel is Van Persie nog met Arsenal in onderhandeling over een nieuw contract in Londen. Zijn huidige verbintenis loopt nog twee jaar door, maar de Gunners laten hem liever wat vroeger bijtekenen dan dat ze hem in 2011 gratis laten lopen.

Van Persie kan intussen achterover leunen terwijl de twee topclubs hun uiterste best zullen doen het beste contract voor te leggen aan de Rotterdamse Flying Dutchman.

Drugsactie in Maastricht

Op verzoek van de Franse overheid heeft de politie gisteravond een drugsactie gehouden in Maastricht. Een viertal heroïnedealers is daarbij opgepakt. Veel verslaafden uit Noord-Frankrijk waren vaste klant bij deze dealers.

De dealers waren actief in het stadsdeel Heer, waar veel overlast is van Franse drugstoeristen. Ook werden 3,5 kilo heroïne, drie auto's, heroïnepersen en geladen vuurwapens in beslag genomen.

Eén van de arrestanten is een 28-jarige man uit Gouda, waar de politie al veelvuldig jacht op heeft gemaakt. Deze drugrunner wist telkens te ontsnappen door gevaarlijk rijgedrag. Verder zijn een 20-jarige Utrechter, een 24-jarige vrouw uit Maastricht en een 29-jarige vrouw uit Heerlen opgepakt. Alle vier verdachten zijn van Marokkaanse afkomst.

[GP2] Uitslag Turkije race 2

Lucas di Grassi heeft de tweede race van de GP2 Series op het circuit van Istanbul Park op zijn naam geschreven. De Braziliaan bleef Javier Villa en Vitaly Petrov voor. Giedo van der Garde werd dertiende na gestart te zijn van positie 24.

Di Grassi mocht van de eerste plaats vertrekken en hij kreeg na de start Villa en Pastor Maldonado achter zich aan. Petrov kende wel een goede start, want de Rus klom op naar een vijfde plaats. Davide Valsecchi was minder fortuinlijk, want de Italiaan kwam klem te zitten tussen Petrov en Luca Filippi, waarbij alleen de Rus er zonder schade van af kwam.

Petrov stoomde al snel door, want al snel was Nico Hülkenberg zijn volgende slachtoffer. En nadat Maldonado in de fout ging, reed Petrov al op plaats drie met daarachter Hülkenberg. Daarachter waren enkele spannende gevechten, maar het zorgde niet meer voor grote positieverschuivingen.

Di Grassi reed onbedreigd naar de overwinning voor Villa en Petrov. Daarachter volgden Hülkenberg, Maldonado en het laatste punt was voor Alberto Valerio. Klassementsleider Romain Grosjean kon wederom geen potten breken, waardoor nu zijn teamgenoot Petrov de leiding in het klassement overneemt met 33 punten om 31 voor Grosjean. Jerome d'Ambrosio staat er met 18 punten ruim achter. Giedo van der Garde bezet plaats dertien met vijf punten.

Uitslag Istanbul Park race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 L. Di Grassi Racing Engineering 37:37.705
2 J. Villa Super Nova International + 3.853
3 V. Petrov Barwa Addex+ 5.351
4 N. Hulkenberg ART Grand Prix + 8.991
5 P. Maldonado ART Grand Prix + 10.426
6 A. Valerio Piquet GP + 11.197
7 D. Clos Racing Engineering + 16.281
8 D. Rigon Trident Racing + 20.066
9 E. Mortara Arden International + 24.368
10 A. Parente Ocean Racing Technology + 24.696
11 D. Nunes iSport International + 28.671
12 R. Grosjean Barwa Addex+ 32.766
13 G. van der Garde iSport International + 34.631
14 K. Chandhok Ocean Racing Technology + 35.446
15 J. d`Ambrosio DAMS + 40.023
16 S. Perez Arden International + 41.171
17 R. Rodriguez Piquet GP + 42.313
18 R. Teixeira Trident Racing + 52.238
19 A. Zuber FMS International + 1:02.332
20 L. Razia FMS International + 1:37.768
DNFK. Kobayashi DAMS + 4 ronden
DNFL. Filippi Super Nova International + 5 ronden
DNFG. Ricci DPR + 9 ronden
DNFN. Panciatici Durango + 11 ronden
DNFM. Herck DPR + 20 ronden
DNFD. Valsecchi Durango + 23 ronden

Stand na 3 van 10 Grand Prix-weekenden

Pos. Naam Team Punten
1. V. Petrov Barwa Addex33
2. R. Grosjean Barwa Addex31
3. J. d`Ambrosio DAMS 18
4. N. Hulkenberg ART Grand Prix 17
5. P. Maldonado ART Grand Prix 17
6. L. Di Grassi Racing Engin. 16
7. L. Filippi Super Nova 13
8. E. Mortara Arden 10
9. A. Zuber FMS 8
10. J. Villa Super Nova 7
11. D. Valsecchi Durango 6
12. A. Valerio Piquet GP 6
13. G. van der Garde iSport 5
14. K. Kobayashi DAMS 3
15. K. Chandhok Ocean Racing 2

[IndyCar] Uitslag Bombardier Learjet 550k

Helio Castroneves heeft op de Texas Motor Speedway de Bombardier Learjet 550k op zijn naam geschreven. De Braziliaan bleef na een spannend slot zijn teamgenoot Ryan Briscoe en Scott Dixon voor. Robert Doornbos werd uiteindelijk elfde op de oval.

De race begon om negen uur 's avonds, waardoor het racen in het donker was. Met Dario Franchitti op poleposition ging het veld van start. De Schot wist zijn positie te behouden, maar dat gold in de tweede ronde niet voor Graham Rahal die spinde en EJ Viso en Milka Duno raakte, waardoor alle drie coureurs uitvielen.

De herstart werd een prooi voor Ryan Briscoe die de leidende positie lang vast wist te houden. De Australiër bouwde gestaag aan een grote voorsprong en zette door zijn snelle rondetijden vele coureurs onder wie Robert Doornbos op een ronde. Achter Briscoe streden op dat moment Scott Dixon, Franchitti, Marco Andretti en Helio Castroneves om de tweede plaats. Doordat het lang groen bleef, werd het veld uitelkaar getrokken.

Pas na 151 ronden was er vanwege rommel op de baan de tweede caution van de dag. Briscoe zag zijn voorsprong in een klap verdampen en na de groene vlag probeerde Castroneves Briscoe wel in te halen, maar slaagde daar niet in. Ondertussen zorgde AJ Foyt IV nog voor oponthoud door in bocht twee hard de muur te raken en ridder te voet te worden. De pitstops die volgden pakten goed uit voor Castroneves, want hij nam de leiding over van zijn Penske-teamgenoot.

Uiteindelijk ging Castroneves als eerste over de finish voor Briscoe, Dixon, Andretti, Franchitti, Danica Patrick, Dan Wheldon en Tony Kanaan. Robert Doornbos zou als elfde de finishvlag zien.

In het klassement gaat Ryan Briscoe nu aan de leiding met 199 punten. Hij heeft drie punten voorsprong op Scott Dixon. Daarachter staat Dario Franchitti met 188 punten derde, op de voet gevolgd door Helio Castroneves met 186. Op ruimere afstand staat Danica Patrick vijfde met 167 punten. Robert Doornbos staat vijftiende met 104 punten.

Uitslag Bombardier Learjet 550k

Pos. Rijder Team Tijd
1 H. Castroneves Team Penske 1:55:16.167
2 R. Briscoe Team Penske + 0.390
3 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 2.246
4 M. Andretti Andretti Green Racing + 4.374
5 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 4.769
6 D. Patrick Andretti Green Racing + 5.298
7 D. Wheldon Panther Racing + 7.620
8 T. Kanaan Andretti Green Racing + 8.500
9 E. Carpenter Vision Racing + 18.708
10 M. Moraes KV Racing + 1 ronde
11 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 1 ronde
12 R. Matos Luczo Dragon Racing + 2 ronden
13 T. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing + 2 ronden
14 A. Tagliani Conquest Racing + 3 ronden
15 J. Wilson Dale Coyne Racing + 3 ronden
16 R. Hunter-Reay Vision Racing + 3 ronden
17 S. Fisher Sarah Fisher Racing + 6 ronden
18 J. Lazier Team 3G + 18 ronden
19 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 43 ronden
DNFA.J. Foyt IV A.J. Foyt Racing + 58 ronden
DNFH. Mutoh Andretti Green Racing + 75 ronden
DNFG. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 227 ronden
DNFM. Duno Dreyer & Reinbold Racing + 227 ronden
DNFE.J. Viso HVM Racing + 227 ronden

Stand na 6 van 17 wedstrijden

Pos. Naam Team Punten
1. R. Briscoe Penske 199
2. S. Dixon Chip Ganassi 196
3. D. Franchitti Chip Ganassi 188
4. H. Castroneves Penske 186
5. D. Patrick Andretti Green 167
6. D. Wheldon Panther Racing 152
7. T. Kanaan Andretti Green 146
8. M. Andretti Andretti Green 141
9. G. Rahal NHL Racing 126
10. R. Hunter-Reay Vision Racing 116
11. J. Wilson Penske 107
12. H. Mutoh Andretti Green 107
13. R. Matos Luczo Dragon 106
14. E. Carpenter Vision Racing 106
15. R. Doornbos NHL Racing 104
16. W. Power Penske 99
17. M. Moraes KV Racing 95
18. A. Tagliani Conquest Racing 75
19. E.J. Viso HVM Racing 73
20. M. Conway D&R Racing 72

Tsvangirai in Nederland op zoek naar steun

De Zimbabwaanse minister-president Morgan Tsvangirai begint vandaag aan een tweedaags bezoek aan Nederland. Hij zal vooral steun zoeken voor de situatie en het beleid in zijn thuisland. Zimbabwe is door alle politieke perikelen het afgelopen jaar nog verder in de armoede en financiële problemen weggezakt.

Op het programma van de voormalige oppositieleider uit het Afrikaanse land staan ontmoetingen met premier Jan Peter Balkenende en de ministers Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking). Zij zullen met hem praten over de hervormingen die nodig zijn voor de mensenrechten, de democratisering en voor de rechtsstaat. Ook de resultaten van de nieuwe regering van Zimbabwe komen aan de orde.

Koenders ontvangt Tsvangirai vanochtend op Schiphol, waarna hij in Den Haag besprekingen voert. Morgen volgt een gesprek met Balkenende en later met Verhagen. Daarna vliegt de Zimbabwaan door naar de Verenigde Staten.

Tsvangirai in gesprek  (foto: ANP)

Gewonden en daklozen door tornado Italië

Zeker 28 mensen zijn gewond geraakt door een tornado die gisteren delen van het noordoosten van Italië teisterde. Ongeveer tweehonderd mensen zijn dakloos geworden, omdat door het noodweer schade aan hun huizen ontstond.

Dat hebben Italiaanse media vandaag gemeld. Van veel huizen waaiden de daken af. Andere panden werden door omvallende bomen zwaar beschadigd.

In de provincie Vicenza ontstond zware schade door een hagelbui. Volgens Italiaanse media leek het of er een "bomaanslag was gepleegd".

Drie Nederlandse gewonden in Uruzgan door bom

Drie Nederlandse militairen zijn vanochtend vroeg in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan gewond geraakt, van wie één ernstig. Dat gebeurde nadat het voertuig waarin zij zaten in de omgeving van patrouillebasis Mashal in de Baluchivallei op een geïmproviseerd explosief was gereden.

Geen van de militairen is in levensgevaar. Dat heeft Defensie vandaag bekendgemaakt. De gewonden zijn overgebracht naar de basis Kamp Holland bij Tarin Kowt waar ze worden behandeld in het hospitaal. De families van de betrokkenen zijn inmiddels ingelicht.


  (foto: ANP)

Naam Lotus mogelijk terug in F1

Volgend jaar komt de naam Lotus mogelijk terug in de Formule 1. Litespeed, een van de mogelijke nieuwe teams, heeft namelijk de rechten gekregen om de naam Lotus te gebruiken. De namen van Brabham en March werden al eerder genoemd als nieuwe oude namen.

"De meeste mensen weten wel dat Mike Gascoyne en MGI het chassis van 2010 ontwerpen", aldus teambaas Nino Judge. Hij was tussen 1989 en 1991 ook al werkzaam voor het toenmalige Lotus. "Wat nog niet bekend was bij het publiek, was onze wens om de naam Team Lotus te gebruiken. Dat is een synoniem voor geweldige Britse Formule 1-innovatie en Litespeed is met eenzelfde filosofie geboren. David Hunt is al jaren de rechthebber op de naam en we danken hem voor het gebruiken van de naam."

Vader leert 4-jarig kind beroven en doden

De Braziliaanse politie heeft een videoband gevonden waarop te zien is hoe een man uit de de zuidelijke deelstaat Santa Catarina zijn 4-jarig zoontje en zijn 3-jarige nichtje leert mensen geld af te troggelen en ze daarna te doden. Dat heeft de Braziliaanse krant Jornal da Globo vandaag gemeld.

De vader is spoorloos. Braziliaanse justitie heeft zich over de kinderen ontfermd.

De politie was bij de vader poolshoogte gaan nemen, omdat hij werd verdacht van betrokkenheid bij een ontvoering. Hij zou een lerares en haar 3-jarige zoontje hebben ontvoerd om hen vervolgens na 32 uur weer vrij te laten. Braziliaanse kinderen raken op steeds jongere leeftijd betrokken bij criminele activiteiten. Grote bendes die zich bezighouden met drugshandel en ontvoeringen werken graag met minderjarigen omdat die niet jarenlang de cel ingaan, mochten ze worden gearresteerd.

Badmintonster Van Cutsen stunt

Rachel van Cutsen heeft gisteren voor een verrassing gezorgd door in Assen de Badminton Europe Finals op haar naam te schrijven. In de finale was ze met 24-22 en 21-17 te sterk voor titelverdedigster Juliane Schenk uit Duitsland.

Dat Van Cutsen de finale haalde was al een prestatie op zich, omdat ze het in de halve finale op moest nemen tegen de favoriete Bulgaarse Petya Nedelcheva. Ze wist de nummer dertien van de wereld uiteindelijk met 13-21, 21-14 en 21-12 te kloppen. Na de gewonnen finale tegen Schenk zei de Nederlandse: "Dit is de belangrijkste overwinning uit mijn carrière."[/i]

Later op de dag stond ze met Paulien van Dooremalen in de finale van het dubbelspel tegen het Zweedse duo Emelie Lennartsson en Emma Wengberg. Zij waren met 21-18 en 21-19 te sterk voor het Nederlandse duo.

Koller: 'Sonys Eye meer precies dan Microsofts Natal'

Microsoft en Sony zijn flink bezig om hun doelgroep uit te breiden. Microsoft toonde Project Natal op de E3 en Sony kwam met PlayStation Eye. John Koller, de director van hardware marketing bij Sony, geeft aan dat hij de oplossing van Sony toch beter vindt dan waar Microsoft mee komt.

"Microsoft's is impressive because it does a full-body scan. Project Natal has depth issues on the Z axis that Sony's PlayStation Eye-tracked solution avoids. "The PlayStation Eye is more accurate and more precise."

Microsoft heeft tijdens de conferentie aangegeven dat de controller de laatste barrière was tussen gamers en games. Met Project Natal lossen ze dit op. Sony geeft spelers alsnog een controller in hun handen. John Koller geeft aan dat dit leuk is van Microsoft om te zeggen, maar sommige genres gaan nu eenmaal niet zonder een controller.

"It's not necessary for every genre. But without it, you can't play every genre. Microsoft's [solution] is going to have issues with shooting games, for example. We want to be as diverse as we can; the controller that we're looking at will be open as possible."

Koller geeft tevens aan dat hun controller 2009 niet zal halen. Ze zijn nu druk bezig met het creëren van software om de Eye te ondersteunen. Zowel first party- als third party-games zullen er moeten komen.

Producer vertelt ons meer over FPS Singularity

Stel je voor: je hebt een apparaatje om je pols zitten waarmee je voorwerpen terug en verder in de tijd kan sturen. Richt hem op een zaadje en het wordt een boom, richt hem op je vijand en het wordt niets meer dan een weggerot stukje vlees.

Dit is wat je kunt doen in Singularity, de game van Raven Software die uit zal komen op de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Vandaag hebben we een interview met producer Kekoa Lee-Creel die ons meer vertelt over de game.

Ajacieden reageren op overlijden Haarms

Op 75-jarige leeftijd is in de nacht van vrijdag op zaterdag Bobby Haarms overleden. Het clubicoon was al een tijd ziek. Op de Ajax-website reageert voorzitter Uri Coronel over het overlijden van Haarms.

"Bob Haarms was een van de grote Ajax-zonen, een icoon van de club met een onvoorwaardelijke liefde en trouw aan Ajax. Zijn leven stond voor een belangrijk deel in dienst van onze club. Zijn grote populariteit bij alle Ajacieden bewijst dat iedereen dat zo aanvoelde. Ajax zal hem heel erg missen", aldus een bedroefde Coronel.

Ook algemeen directeur Rik van den Boog gaf een reactie: "Van het bericht dat Bob is overleden, ben ik toch geschrokken, ook al werden we goed op de hoogte gehouden en weten alle mensen binnen de club dat hij al enige tijd met gezondheidsproblemen kampte. Alles wat hij deed, was in het belang van Ajax. Eigenlijk is Bob Haarms Ajax, want er zijn maar weinig mensen die zoveel voor de club hebben betekend als hij."

Danny Blind werkte nog samen met Haarms. "Bob was een ras-Ajacied. Een man met een ongelooflijke staat van dienst. Een man met een een Ajax-hart. Meer Ajax als Bobby was, kan je niet zijn. Wij zullen hem ontzettend missen."

Tot slot Frank de Boer over het overlijden van Haarms: "Bob stond garant voor passie en gedrevenheid. Je wist dat je bij hem niet kon verzaken. Eigenlijk wilde je als speler liever niet geblesseerd raken, want je wist dat je dan bij Bob terecht kwam. Bob had Ajax in het bloed. Er telde maar een ding en dat was deze club."

Gio: "Lekker dat we de tickets nu hebben"

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg zaterdagavond plaatsing veilig stellen voor het WK.

"Ja, daar kunnen we trots op zijn", zei hij tegenover de camera's van RTL. "Zes wedstrijden gespeeld, achttien punten: dan ben je heel snel klaar. Dat is ook een groot compliment voor de spelers en begeleiders. We zijn blij dat we de tickets hebben."

"We wisten dat we het konden afmaken en dan wil je dat ook doen. Het stond 0-2 en krijg je kansen op de derde en de vierde. Gelukkig valt hun treffer laat, waardoor je niet echt in de problemen komen. Of dat nog een domper was? Je wilt de nul houden natuurlijk. Maar het is niet echt een domper."

Voor de thee was Oranje bij tijd en wijlen fenomenaal goed. Van Bronckhorst: "Vooral de aanvallen die niet afgemaakt werden, waren heel mooi. Het ging er alleen nog om om ze af te maken. We zijn heel blij met het ticket."

Bier is beter dan water!

Zonder dat ik het zelf wist, ben ik al jaren heel goed bezig. Onderzoekers van de Granada Universiteit uit Spanje hebben namelijk iets heel belangrijks ontdekt: Na een inspannende workout/training/wedstrijd kun je veel beter bier drinken dan water! De onderzoekers vermoeden dat het zout, suiker en de bubbels meehelpen om de vloeistof sneller en beter op te nemen. Menig sporter zal dolblij zijn met dit geweldige nieuws!

Ik denk dat ik vanmiddag ook nog maar even ga sporten...

Kat levend geroosterd

De 17-jarige Cheyenne Cherry uit de Bronx heeft het katje van haar gewezen kamergenote geroosterd in de oven. "Ik haat katten. Het was maar een grapje", zei het tienermeisje toen ze werd gearresteerd.

De 17-jarige en een vriendin braken in bij de woning van Valerie Hernandez en veroorzaakten daar een ravage. Nadat Cherry bijna over de poes struikelde plaatste ze het beestje in de oven en zette deze aan.

Brandweermannen vonden de verkoolde resten van het katje, die luisterde naar de naam Tiger Lily, in de oven. Zij waren uitgerukt nadat buren hadden gemeld dat er rook kwam uit het appartement van Valerie. Cheyenne Cherry wordt beschuldigd van gruwelijke dierenmishandeling, inbraak en brandstichting. Cherry werd intussen weer vrijgelaten en onder de hoede van haar moeder geplaatst. Haar partner in deze afgrijselijke misdaad werd niet aangehouden.

EA: "We benutten de Xbox 360 volledig, PS3 komt nog"

Patrick Soderlund, senior vice-president van EA Games Europe, heeft in een interview met Official Xbox Magazine aangegeven dat zijn bedrijf momenteel alles uit de Xbox 360 haalt wat er te halen is. Qua kracht is de Xbox 360 niet tot meer in staat dan wat we nu zijn, anders dan de PlayStation 3 waar zeker nog wat te halen is. EA leert de PS3 steeds beter kennen en de kracht van Sonys console zal dan ook steeds beter benut gaan worden.

"Sony has a lot of good games this year. If you go to their booth, there's a very consistent, high quality product line-up and that will help them. I do think that we'll see developers inside the organisation getting to understand the PS3 better and I think that we're getting more power out of PS3 right now... I think that we've maxed out the 360 but we haven't maxed out the PS3."

Daar staat tegenover dat Soderlund ook ziet dat de Xbox 360 momenteel erg sterk presteert. De aankondiging van Natal was zeker interessant en als Soderlund bij Sony zou werken, zou hij hoofdpijn krijgen van hoe goed de Xbox 360 verkoopt de laatste tijd.

"I like the Natal. That's cool. It's an interesting device, so I'm truly impressed by Xbox. It's my personal favourite console... I think Microsoft is on a roll right now. They're doing really well. If I was Sony, I would have a headache, to be honest."

Biologie-examens gestolen

Leerlingen uit klas t4 van het Nijmeegse Montessoricollege moeten opnieuw examen biologie doen. De eerste versies zijn namelijk uit de auto van de docent gestolen, zo meldt het college in een brief aan de ouders van de leerlingen.

Verder staat er in de brief dat het incident gemeld is bij de onderwijsinspectie en dat het examen op 23 juni opnieuw gedaan zal worden. Dit zal gelden als eerste poging en niet als herkansing. Er zullen extra biologielessen door de school worden aangeboden om de leerlingen te helpen bij de voorbereidingen.

De politie Gelderland bevestigt de aangifte door de school. De school was echter niet bereikbaar voor commentaar.

'Madonna zoekt adoptiekindje in Nigeria'

Popster Madonna wil een nieuw adoptiekindje. Dit keer zoekt ze een meisje in het Afrikaanse land Nigeria. Dat zegt een bekende van het popicoon vandaag in de Britse krant News of the World.

Twee maanden geleden werd een adoptieverzoek van de Amerikaanse zangeres in Malawi afgewezen. Volgens de bron is Madonna inmiddels over de schok heen en verkent ze de mogelijkheden in Nigeria. Een weeshuis in de stad Kaduna zou al benaderd zijn.

Het plan om een nieuw kindje uit te zoeken doet Madonna volgens de krant in samenwerking met Jesus Luz, het Braziliaanse model (22) waarmee het 50-jarige idool vorig jaar bevriend is geraakt. "Madonna overweegt zo snel mogelijk een bezoek te brengen aan het weeshuis, misschien met Jesus", aldus de bron.

Om te zorgen dat ze dit keer wel haar zin krijgt, heeft de diva volgens de informant de beste juristen ingeschakeld om naar mazen in de wet te speuren. Madonna adopteerde in 2006 met succes haar zoon David (3), die ze uit Malawi haalde toen hij dertien maanden oud was.

Hannah Montana en Coldplay in Disney Sing It: Pop Hits

Dit najaar komt Disney met alweer het derde deel in de Disney Sing It-serie, ditmaal wordt de nadruk gelegd op pop hits. Je zult dertig nummers kunnen meezingen van onder andere Miley Cyrus, Jonas Brothers, Taylor Swift, Colbie Caillat, Demi Lovato, Hannah Montana, Jesse McCartney, Coldplay en One Republic. Volgens Craig Relyea van Disney zorgen niet alleen de tracks maar ook de nieuwe multiplayer-mogelijkheden voor uren speelplezier.

"Great music, chart-topping artists and immersive gameplay are the key components in making this franchise popular with tweens and families around the world. In addition to an exciting new collection of songs, the fun factor has been raised with new multiplayer elements that will bring hours of enjoyment to music fans of all ages."

Disney Sing It: Pop Hits komt later dit jaar naar de PlayStation 3 en Wii.


Iwata: "HD is niet interessant voor de Wii"

Van de huidige generatie consoles is de Wii veruit ondergeschikt aan de concurrentie als het aankomt op grafische capaciteiten, dat is geen geheim en volgens Nintendobaas Iwata ook geen enkel probleem. High Definition-graphics hebben namelijk geen enkele meerwaarde op de Wii, users hechten er geen waarde aan. Ondanks dat zou een eventuele opvolger voor de Wii wel HD-visuals ondersteunen, maar dan vooral omdat het echt de standaard is tegenwoordig.

"If we have an opportunity to make a new console, it will probably support HD because it is now common throughout the world. However, as far as the Wii is concerned, we have not found a significant reason to make it HD-compatible at this time.

What is the significant meaning to the users? I don't think we should do it unless we find that reason. If we decide for other reasons to make new hardware, then HD is one of the things we would naturally add."

Wat betreft de concurrerende besturingsmogelijkheden die Microsoft en Sony aankondigden op deze E3 ziet Iwata geen redenen om de toekomstplannen van Nintendo aan te passen. Zolang niet bekend is wat Microsoft en Sony exact van plan zijn is het lastig om te bepalen wat er moet gebeuren. Volgens Iwata moet Nintendo de consument er nu van overtuigen dat Wii MotionPlus een absolute meerwaarde is en als pionier van motioncontrols moet Nintendo de concurrentie blijven verrassen.

Schietpartij woonboulevard Breda

Gisteravond rond acht uur vond er op de woonboulevard in Breda een schietpartij plaats. Vanuit een gele auto met Nederlands kenteken werden meerdere schoten gelost op een zilverkleurige Porsche Cayenne met een Belgisch kenteken, zo weet een ooggetuige aan FOK! te melden. Een onbekende man is hierbij gewond geraakt, waarna de schutter er vandoor ging. Beide auto's stonden ter hoogte van de Media Markt.

Na de schietpartij verschenen ongeveer acht politiebusjes en twee ambulances ter plaatse en het voorste gedeelte van de parkeerplaats werd afgezet. In afwachting van de fotografen van de politie moest alles en iedereen op zijn plek blijven. Een agent wist te melden dat de zaak waarschijnlijk zeer ernstig was.

Met dank aan Parkinson_XTC voor de submit!

Nance en Hans Kraay zien recordpoging mislukken

Het is de makers van de Duitse televisieshow Das Grosse Kipp Roll Fall Spektakel niet gelukt het wereldrecord van de langste kettingreactie te verbreken. Hans Kraay Jr. en Nance waren er getuige van. Zij presenteren de familieshow die op 13 juni bij SBS6 te zien is onder de naam Kettingreactie.

In en rondom de tv-studio's van Keulen hadden onder meer sporters, padvinders, cheerleaders en motorrijders een kilometers lang parcours gebouwd van in totaal meer dan 10.000 voorwerpen. Veel attributen, zoals skischoenen, strandstoelen, bagagekoffers en zelfs auto's vielen als dominostenen tegen elkaar. Maar lang niet alles liep, rolde of kiepte zaterdagavond volgens plan. Talloze malen stopte de kettingreactie abrupt en moesten cameramannen de boel met een duwtje weer op gang helpen.

ProSieben, het moederbedrijf van SBS6, wilde met het vier uur durende tv-spektakel het record van het Zwitserse kunstenaarsduo Peter Fischli en David Weiss verbeteren. Voor hun film Der Lauf der Dinge maakten zij in 1987 een kettingreactie van ruim 29 minuten. De Duitsers kwamen zaterdagavond niet verder dan 19 minuten, maar dat mocht de pret niet drukken. "Ik heb alleen maar plezier gezien vanavond. De mensen hebben er met passie aan gewerkt", zei Hans Kraay Jr. na afloop.

(foto: ANP)

Premier Balkenende neemt afstand van PVV-leider Wilders

CDA-leider en premier Balkenende heeft gisteren afstand genomen van PVV-leider Geert Wilders, de grote winnaar van de Europese verkiezingen afgelopen donderdag.

Waar hij eerder nog de PVV niet uitsloot als toekomstige coalitiepartner zei hij zaterdag na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad: "Ik wil niet wonen in een land waar mensen aan de kant gezet worden om hun geloof." Daarmee verwees hij naar de anti-islamopvattingen van Wilders.

Hoewel zowel het CDA als de PvdA bij de verkiezingen verlies leed, is Balkenende niet van plan het beleid van zijn kabinet aan te passen. Ook PvdA-leider Wouter Bos, die vier van de zeven Europese zetels verloren zag gaan, peinst niet over aftreden, zoals Wilders hem had aangeraden. "Ben je gek zeg." Hij zei zich wel medeverantwoordelijk te voelen voor het grote verlies van zijn partij. Hij zei in de toekomst niet een anti-Europees verhaal te gaan uitdragen. Als dat, zoals donderdag, een nederlaag betekent, dan hoort dat er blijkbaar bij, zei hij.

De Europese Commissie heeft Nederland gevraagd uit te leggen waarom de voorlopige verkiezingsuitslagen donderdagavond al bekend zijn gemaakt en bekijkt of ons land daarmee EU-regels heeft overtreden. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken zei over de kwestie in gesprek te zijn met de commissie.

Ter Horst suggereerde dat Nederland voortaan bij Europese verkiezingen als laatste EU-land naar de stembus kan gaan, om aan de kritiek van de Commissie tegemoet te komen.

Staatssecretaris Ank Bijleveld liet gisteravond weten te onderzoeken of de stembussen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 om 20.00 uur kunnen sluiten, om problemen bij het tellen van de stemmen, zoals afgelopen donderdag, te voorkomen. 

Columnist Driek Oplopers heeft zijn bedenkingen.

Met dank aan Tochwelleuk voor de submit!

Rem op importbruiden uit Marokko

Onze minister van Integratie Van der Laan zei in een interview met de Telegraaf het volgende: "De voortdurende instroom van laagopgeleide huwelijkspartners uit Marokko is een ondraaglijke last voor de Nederlandse samenleving. Ondanks alle energie en geld die we steken in inburgering, blijft het dweilen met de kraan open, zolang er telkens nieuwe kansarmen binnenkomen."

De bestaande regelingen voldoen niet. Bruiden worden bijvoorbeeld via België binnengesmokkeld, waarmee inkomens en opleidingseisen ontdoken worden. "Een docent zal altijd zeggen: ’Ja, die nieuweling mag er nog wel bij in de klas.’ Maar aan alles zie ik dat het te zwaar is,” zo stelt de minister.

Dat dit allemaal gevallen zijn van ware liefde wordt sterk betwijfeld. De meer volgzame en traditioneel opgevoede vrouwen uit Marokko zijn nou eenmaal wat makkelijker te hanteren dan hun veelal vrijgevochten en ambitieuze concurrenten die in Nederland zijn opgegroeid.

Het kabinet is dan ook driftig op zoek naar regelingen die hier een rem op kunnen zetten.

DVD: Clapton & Winwood - Live From Madison Square Garden

Twee grote namen, samen op één dvd... dat moet wel een juweeltje zijn. In februari 2008 gaven Eric Clapton en Steve Winwood in Madison Square Garden (MSG), New York een aantal geweldige optredens. Hiervan is nu een aantal verschillende releases uitgekomen, zoals de dubbel-dvd die we hier gaan bespreken: Eric Clapton & Steve Winwood - Live From Madison Square Garden.

Joris Demmink demonstratie in Haarlem

Gistermiddag was er om 14.30 in Haarlem een demonstratie tegen Secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie, Joris Demmink. Over deze top-ambtenaar gaan al jaren geruchten dat hij een pedofiel is en vele kinderen wereldwijd misbruikt heeft.

Demmink werd in 2003 door de bladen Panorama en de Gay krant in verband gebracht met seksueel misbruik van minderjarige jongens. De Rijksrecherche concludeerde in haar onderzoek dat er geen bewijzen waren voor strafbare feiten, waarop Panorama en de Gay Krant hun eerdere beweringen rectificeerden. Micha Kat van klokkenluideronline probeert al geruime tijd dat aanklachten in behandeling worden genomen tegen Demmink.

Vanmiddag hield Wim Dankbaar een toespraak op het Stationsplein in Haarlem. Naast Demmink had Dankbaar het ook over de Deventer moordzaak.

Ook was rapper Kid DeVille uit Almere aanwezig en had speciaal voor deze gelegenheid een nummer geschreven over Demmink.

Met dank aan sueme voor de submit 

Taliban: Toespraak Obama 'bedrieglijk'

De toespraak waarmee Barack Obama zich donderdag tot de islamitische wereld richtte, staat bol van "bedrieglijke slogans". De redevoering van de president van de VS in Caïro heeft niets gedaan om de relaties tussen Amerika en moslims te veranderen.

Dit stelt de leiding van de Taliban in een gisteren via islamistische internetfora verspreide reactie. "Zijn zondigende bezettingstroepen gaan door met het doden, martelen en arresteren van moslims in Afghanistan en Irak, met het met voeten treden van hun welverdiende rechten, met het hen genadeloos doden voor het verdedigen van hun rechten en met het hen in de meest verschrikkelijke gevangenissen in de wereld smijten", aldus de radicale Afghaanse koranstudenten, die in 2001 door de Amerikanen van het pluche van de macht in Kabul werden verdreven.

Kane laat ADO-stadion rocken

De Haagse rockband Kane heeft gisteravond als eerste een concert gegeven in het ADO Den Haag Stadion. Ongeveer 12.000 mensen kwamen naar het optreden dat een proef was om te kijken of het stadion ook kan voldoen als concertlocatie.

De organisatie van ADO Den Haag wil net als andere stadions de locatie inzetten voor concerten. "Het heeft wat voeten in de aarde gehad om het stadion hier neer te zetten", zei directeur van de voetbalclub Dick Vierling. "Dit is nu een onwijs mooie locatie voor evenementen. Dat soort dingen willen we ook doen om de club gezond te houden."

Het was nog even spannend of het optreden wel zou doorgaan. Eergisteren was er een spoedzitting bij de Raad van State. Een bewoner had bezwaar gemaakt omdat er nog geen juiste vergunning was afgegeven. Het ADO-stadion heeft een vergunning voor voetbal. De gemeente wil het mogelijk maken dat er ook concerten in het stadion kunnen worden gegeven. Tijdens het 'proefconcert' werden dan ook geluidmetingen verricht om te horen of er overlast is voor omwonenden.

Vierling ziet het resultaat met vertrouwen tegemoet. "En dan heeft de Randstad er een mooie locatie bij voor evenementen." Het stadion is goed te bereiken door de ligging langs de rijkswegen A4 en A12. Ook zijn er veel parkeerplaatsen. Tijdens concerten in het stadion, ongeveer vier per jaar, is er per optreden plek voor 15.000 tot 18.000 mensen. De organisatie koos gisteren bewust voor 12.000 kaarten, waardoor het concert uitverkocht was.

Vierling zag het 'proefconcert' als een bijzondere gebeurtenis. Kane was volgens de directeur "helemaal goed" als artiest voor dit experiment. Zanger Dinand Woesthoff liet met een ADO Den Haag-sjaal uit zijn broekzak weten dat het een bijzondere thuiswedstrijd was. Als het aan de zanger ligt, staat de groep er over vier jaar weer.

Voor Kane op de been  (foto: ANP)

Dodental kinderdagverblijf Mexico loopt op tot 38

Het dodental als gevolg van het inferno in een kinderdagverblijf in Mexico eergisteren is opgelopen tot 38. Vijftien kinderen liggen in zeer ernstige toestand in ziekenhuizen en verkeren in levensgevaar. Dit is gisteren (plaatselijke tijd) van een officiële bron vernomen.

Tientallen kinderen en zeker zes volwassenen raakten gewond door de felle brand. De meeste slachtoffers, onder wie ook baby's, zijn gestikt in de rook. Een deel van het dak van het kinderdagverblijf stortte door de brand in.

De ramp gebeurde eergisteren in Hermosillo, de hoofdstad van de staat Sonora in het noordwesten van Mexico aan de grens met de Verenigde Staten. Na het bekend worden van de brand, haastten vertwijfelde ouders zich naar de plek des onheils om hun kinderen te zoeken. Lokale media berichtten over hartverscheurende taferelen. Wanhopige ouders sloegen muren kapot om bij hun kinderen te kunnen komen. Over de oorzaak van de brand is officieel nog niets bekend.

Een slachtoffer van de brand  (foto: ANP)

Babylijkje gevonden in Gent

In een sloot in Gent is gistermiddag een dode baby gevonden. Het jongetje van hooguit enkele dagen oud dreef in een plastic zak, meldde een woordvoerster van justitie.

Duikers van de brandweer hebben geprobeerd ter plaatse meer sporen te vinden. Autopsie moet aantonen of het kindje levensvatbaar was bij de geboorte.

De zak met de baby was ontdekt door voorbijgangers die vuilnis uit het water verwijderden.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #104
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
special
VrijMiBabes #143 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #143
special
AI Picture Gallery #113
©FOK.nl e.a.