Judoka Stam wint wereldbekerwedstrijd Lissabon

donroyco
Judoka Esther Stam heeft de wereldbekerwedstrijd van Lissabon op haar naam geschreven. Stam (-63 kg) won in de eindstrijd op ippon van Poli uit Frankrijk.

In de voorronden versloeg Stam op overtuigende wijze achtereenvolgens Feng (CHN), Cachola (POR) en Yuri (BRA). Ook Linda Bolder bereikte het erepodium, ze werd derde. In de kleine finale was Bolder te sterk voor de Duitse Bandel. Brons was er ook voor Karin van Dijk en Rachel Schoonderbeek in de klasse -78 kg.

Zaterdag was Michelle Diemeer al goed voor een zilveren medaille in de klasse -57 kg. In de finale ging ze ten onder tegen de regerend Europees kampioene Monteiro (POR). Lichtgewicht Birgit Ente (-48 kg) eindigde als vijfde, na verlies in de strijd om brons tegen Prill (GER).

Dex Elmont (-73 kg) behaalde een tweede plaats op het wereldbekertoernooi van Boekarest. In de eindstrijd verloor Elmont van de Noord-Koreaan Kim. In de klasse -66 kg was er een vijfde plaats voor Aziz Mesaoudi, die in de strijd om brons verloor van Pak (PRK).