DVD: Clapton & Winwood - Live From Madison Square Garden

Chantal (rocha01)
Twee grote namen, samen op één dvd... dat moet wel een juweeltje zijn. In februari 2008 gaven Eric Clapton en Steve Winwood in Madison Square Garden (MSG), New York een aantal geweldige optredens. Hiervan is nu een aantal verschillende releases uitgekomen, zoals de dubbel-dvd die we hier gaan bespreken: Eric Clapton & Steve Winwood - Live From Madison Square Garden.


Virtuoos spel
Twee kanjers, samen elkaar alleen nog maar groter makend. Zo kun je de heren Clapton en Winwood wel bestempelen. Deze dvd laat dat nog maar eens zien. Het gaat in dit geval om de release met twee dvd's (er zijn ook een dubbel-cd en een limited edition 2cd/2dvd-set uitgekomen, deze laatste met wat extra bonusmateriaal zoals foto's en tourposter). Op de eerste schijf treffen we het muzikale materiaal aan. Een behoorlijk indrukwekkende setlist hebben de heren daar in MSG afgewerkt. Wat te denken van songs als 'Had To Cry Today', 'Double Trouble' en 'Tell The Truth'. Als laatste song is, als soort van bonus, het nummer 'Cocaine' opgenomen. Een waardige afsluiter van deze set. Naast veel samenspel nemen beiden ook nog een solo voor hun rekening. Eric speelt het bekende 'Rambling On My Mind', welke ook op de tweede dvd is te vinden. Steve laat zien dat hij een virtuoos is op het Hammondorgel, in 'Georgia On My Mind' speelt hij werkelijk de vogels uit de lucht rondom MSG.

Na het succes in MSG heeft het tweetal besloten nog een tour te doen, helaas voor ons is dit een V.S.-rondreis met steden als Washington, Chicago, Denver, L.A. en Las Vegas. Laten we hopen dat er later een dvd van uitkomt zodat we hier overzees alsnog van mee kunnen genieten. Want dat zal zeker ook weer een prachttour worden.


Bonus-dvd
Op de tweede schijf vinden we wat bonusmateriaal, zoals een uniek interview met Eric en Steve. We krijgen daarnaast een kijkje achter de schermen in aanloop naar de concerten in MSG. Deze documentaire wordt mooi begeleid door Claptons 'Rambling On My Mind', zoals die ook al op de eerste dvd staat. Het blijft gewoon een goed nummer! Tot slot treffen we drie bonustracks aan: 'Lowdown', 'Kind Hearted Blues' en 'Crossroads'. Dit vormt een mooie toevoeging om de set compleet te maken. Je kunt je afvragen of voor dit materiaal een tweede dvd had moeten worden toegevoegd, maar toch is het wel handig. Je hebt nu namelijk gewoon een aparte schijf met het concert en een tweede met extra materiaal. Nodig was het wellicht niet, maar handig is het wel.

Eric Clapton & Steve Winwood - Live From Madison Square Garden is zeker voor de fans een aanrader, maar ook om gewoon een vermakelijk concert te willen zien, is dit een goede aanschaf. De stijl van het duo is aantrekkelijk en toegankelijk, waardoor het bij een breed publiek in de smaak zal vallen; jong en oud kan ervan genieten. Een release die zeker meermalen in de dvd-speler zal belanden.

Tracklist:

DVD 1
01. Had To Cry Today
02. Them Changes
03. Forever Man
04. Sleeping In The Ground
05. Presence Of The Lord
06. Glad
07. Well All Right
08. Double Trouble
09. Pearly Queen
10. Tell The Truth
11. No Face No Name No Number
12. After Midnight
13. Split Decision
14. Rambling On My Mind (EC solo acoustic)
15. Georgia On My Mind (SW solo hammond)
16. Little Wing
17. Voodoo Chile
18. Can’t Find My Way Home
19. Dear Mr Fantasy
20. Cocaine

DVD 2
'The Road to Madison Square Garden': documentaire met niet eerder vertoonde interviews met Eric en Steve, aangevuld met materiaal en foto’s van Cream, Traffic en Blind Faith.

'Rambling On My Mind': De laatste voorbereiding voor de drie legendarische optredens, mooi omringd door een akoestische soundcheck van Erics 'Rambling On My mind'.

Bonustracks 'Lowdown', 'Kind Hearted Blues' en 'Crossroads'.

Label: Reprise Records Releasedatum: mei 2009 Kijkwijzer: Geen
Waardering: Waardering extra's:

Kijk voor meer muziek in Muziek's.