WKE zondagkampioen na remise bij Westlandia

Michel (methodmich)
WKE is voor het eerst in de clubhistorie Nederlands kampioen van de zondagamateurs geworden. De ploeg van het woonwagenkamp in Emmen had aan een 0-0 gelijkspel bij concurrent Westlandia voldoende.

In Naaldwijk was de opdracht voor beide teams helder. Westlandia, met topschutter Raily Ignacio weer in de gelederen, moest winnen om de titel te grijpen, WKE hoefde slechts een punt te pakken. De thuisploeg startte dan ook aanvallend, maar wist voor rust niet te scoren.

Na rust werd het een steeds zenuwachtiger duel. WKE zakte alsmaar verder in om de 0-0 vast te houden, Westlandia zocht tevergeefs naar een treffer. WKE-speler Erik Eleveld diende nog een rode kaart te pakken om een fatale tegentreffer te voorkomen, waarna de ploeg uit Emmen met tien man verder moest. Het tiental hield uiteindelijk stand, waarna WKE feest mocht gaan vieren.

Aanstaande zaterdag zal WKE het eerste duel van de dubbele ontmoeting met zaterdagkampioen Rijnsburgse Boys mogen spelen. Dit duel vindt plaats in Rijnsburg, de return is een week later in Emmen.

Westlandia - WKE 0-0 (0-0)

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE477-4
2. Westlandia453-7
3. Baronie446-5