Kane laat ADO-stadion rocken

De Haagse rockband Kane heeft gisteravond als eerste een concert gegeven in het ADO Den Haag Stadion. Ongeveer 12.000 mensen kwamen naar het optreden dat een proef was om te kijken of het stadion ook kan voldoen als concertlocatie.

De organisatie van ADO Den Haag wil net als andere stadions de locatie inzetten voor concerten. "Het heeft wat voeten in de aarde gehad om het stadion hier neer te zetten", zei directeur van de voetbalclub Dick Vierling. "Dit is nu een onwijs mooie locatie voor evenementen. Dat soort dingen willen we ook doen om de club gezond te houden."

Het was nog even spannend of het optreden wel zou doorgaan. Eergisteren was er een spoedzitting bij de Raad van State. Een bewoner had bezwaar gemaakt omdat er nog geen juiste vergunning was afgegeven. Het ADO-stadion heeft een vergunning voor voetbal. De gemeente wil het mogelijk maken dat er ook concerten in het stadion kunnen worden gegeven. Tijdens het 'proefconcert' werden dan ook geluidmetingen verricht om te horen of er overlast is voor omwonenden.

Vierling ziet het resultaat met vertrouwen tegemoet. "En dan heeft de Randstad er een mooie locatie bij voor evenementen." Het stadion is goed te bereiken door de ligging langs de rijkswegen A4 en A12. Ook zijn er veel parkeerplaatsen. Tijdens concerten in het stadion, ongeveer vier per jaar, is er per optreden plek voor 15.000 tot 18.000 mensen. De organisatie koos gisteren bewust voor 12.000 kaarten, waardoor het concert uitverkocht was.

Vierling zag het 'proefconcert' als een bijzondere gebeurtenis. Kane was volgens de directeur "helemaal goed" als artiest voor dit experiment. Zanger Dinand Woesthoff liet met een ADO Den Haag-sjaal uit zijn broekzak weten dat het een bijzondere thuiswedstrijd was. Als het aan de zanger ligt, staat de groep er over vier jaar weer.

Voor Kane op de been  (foto: ANP)