Roland Garros: Historische zege Federer

Roger Federer is de winnaar geworden van Roland Garros 2009. De Zwitser won in de finale van Robin Söderling de veertiende Grand Slam titel in zijn carrière, een evenaring van het record van Pete Sampras.

In de eerste set was Federer oppermachtig. Söderling werd meteen in de eerste game gebroken en na 23 minuten was de set met 6-1 binnen. Bij een 2-1 voorsprong in de tweede set voor Federer werd de wedstrijd nog even verstoord door de 'ervaren' ordeverstoorder Jimmy Jump. Federer was even van slag en maakte prompt drie onnodige fouten. Hij pakte echter snel de draad weer op en de set werd beslist in een tiebreak.

Daarin gaf Federer een spoedcursus serveren aan Söderling, maar liefst vier aces noteerde hij en won zo probleemloos de tweede set. In het begin van de derde set werd de Zweed meteen gebroken, en daarna ging het lang gelijk op.

Toen Federer voor de wedstrijd mocht gaan serveren sloegen de zenuwen toe. Hij kreeg zelfs een break point tegen, maar slaagde erin deze weg te werken en op het eerste matchpoint was het meteen raak.

Federer is hiermee de zesde speler die erin geslaagd is alle vier de Grand Slam toernooien te winnen. Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson en Andre Agassi gingen hem voor.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport