Williams' beste resultaat van 2009

Williams F1 heeft in de Grand Prix van Turkije het beste resultaat van dit seizoen behaald. Nico Rosberg eindigde op de vijfde plaats en haalde daarmee vier punten binnen voor het team. Kazuki Nakajima finishte buiten de punten op de twaalfde plaats, na een mislukte pitstop.

Rosberg behaalde met zijn vijfde plek zijn beste finish van het jaar, en hij was er erg blij mee: "Ik ben blij met de vijfde plaats, want dit is een goed resultaat. Ik had een goede start, waar ik mijn engineers voor moet bedanken en na de eerste ronde had ik vier posities goedgemaakt. Vervolgens probeerde ik Trulli te pakken, maar ook al dacht ik dat mijn snelheid goed was, hij had vandaag de snellere auto. Hopelijk kunnen we dit momentum behouden en nu in iedere race scoren. Ik zou zeggen dat we constant in de top acht kunnen zitten." De Duitser staat nu zesde in het kampioenschap.

Nakajima zat tijdens de race er lekker bij met een goede start waar hij twee plekken won vanaf de twaalfde startpositie. Vervolgens klom de Japanner nog op naar de zevende positie en hij lag zelfs eventjes op de vierde plaats toen diverse rijders hun pitstop maakten. De tweede pitstop van Nakajima verliep echter rampzalig, een wielmoer zat zo vast dat de hoop op een eerste puntenplaats in rook opging. Hij had een verdiende zevende plaats kunnen halen volgens technisch directeur Sam Michael.

"Ik had een goede start en een sterke eerste ronde en alles ging goed tot de tweede stop", vertelde Nakajima, die nog zonder punten zit. "Wat daar gebeurde was erg zonde, want ik denk dat ik bezig was met de beste race uit mijn loopbaan. We waren competitief vandaag, dus bedankt team voor deze goede auto en een solide strategie die me in staat stelde om Räikkönen en Alonso te verslaan op de baan. We moeten nu leren van de fout in de pitstop en hopelijk behalen we de volgende keer een beter resultaat."

Submitter:  Bron: FOK!sport