Laporta wil Barça versterken met drie aankopen

FC Barcelona won afgelopen seizoen met een geweldig elftal drie prijzen, maar voorzitter Joan Laporta wil meer. De Spanjaard wil een aantal nieuwe spelers naar de Catalaanse hoofdstad halen.

Laporta wil niet ingaan op de geruchten over Zlatan Ibrahimovic en David Villa, maar bevestigt wel dat Barcelona spelers wil kopen. "We willen ons versterken met drie of vier nieuwe spelers. We doen echter alleen zaken voor de normale prijs, want in deze zware tijden moeten wij het goede voorbeeld geven en geen idiote bedragen uitgeven," aldus Laporta op de officiële clubwebsite.

Ondertussen is de toekomst van Samuel Eto'o bij Barcelona nog steeds onzeker. De Kameroense spits werd al in verband gebracht met een transfer naar Manchester City. "Het klopt dat we aanbiedingen van clubs hebben ontvangen," vertelt Laporta hierover. "Volgende week hebben we een gesprek met zijn zaakwaarnemer, want we willen weten was Samuel van plan is."

Vorig jaar kreeg Eto'o al te horen dat hij een nieuwe club kon zoeken, maar door zijn grote inzet mocht de spits blijven. Ook nu hoopt Barcelona haar topscorer te behouden. "Samuel is naast een goede voetballer ook een geweldig mens. Hij heeft veel gescoord in belangrijke wedstrijden en daar zijn we hem eeuwig dankbaar voor."