Eis: 20 maanden voor billenknijper

Lisette (E-Lise)

Een 37-jarige autist, die in een Schiedams project van de Pameijer Stichting woonde, heeft twintig maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk tegen hem horen eisen. De man uit Schiedam heeft bekend een aantal vrouwen te hebben aangerand. Ook moet hij zich tien jaar lang aan de richtlijnen van de reclassering houden.

De verdachte was vooral in de buurt van het NS-station in Schiedam actief. In anderhalve week tijd heeft de verdachte vijf keer toegeslagen. Zijn slachtoffers omschrijven de man als een hijgende roodharige man met een stoppelbaard en fleecetrui. Hij achtervolgde zijn slachtoffers om hen in de billen te knijpen of op de grond te werken en tussen de benen te grijpen.

Nadat hij in december vorig jaar een vrouw achtervolgde kon hij worden aangehouden. Volgens gedragdeskundigen leeft de verdachte, die op jonge leeftijd zelf is misbruikt, in een 'seksueel vervormde wereld'. De Schiedammer vertelde bij zijn arrestatie aan de politie dat hij een echte billenman is. Eigenlijk is hij homoseksueel, maar mannen durfde hij niet te grijpen. De uitspraak volgt op 19 juni.