Coureurs steunen FOTA

Voorafgaand aan de race in Turkije hebben de coureurs hun steun uitgesproken aan de FOTA in de kwestie rondom de budgetlimiet. Dit deden ze na overleg met de vereniging.

De coureurs en vertegenwoordigers van acht FOTA-teams voerden 25 minuten overleg in het Toyota-motorhome over de huidige situatie. Over een week zal de toekomst van de sport bekend worden.

Het overleg werd gepland nadat de Grand Prix Drivers' Association haar zorgen had geuit over de situatie en de gevolgen daarvan voor de carrières van de coureurs. Maar ook omdat de coureurs nog geen enkele inspraak hadden gehad.

Jarno Trulli vertelde over het overleg: " Alle coureurs hebben hetzelfde gevoel: We steunen de FOTA en respecteren het werk wat zij verzetten om een goede toekomst van de Formule 1 te verzekeren. Wij zijn vandaag bij elkaar geroepen om geïnformeerd te worden, want de regels zijn niet duidelijk en het is voor ons niet duidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor onze veiligheid. Wij denken nu dat deze regels niet voldoende zijn en delen de visie van de FOTA."

"Max Mosley moet begrijpen dat sommige zaken zullen moeten veranderen. De regels voor 2010 zijn zeker niet goed, want de Formule 1 moet wel de belangrijkste autosport in de wereld blijven, met nieuwe technologie en veel constructeurs. Je kunt niet zomaar andere teams mee laten doen die geen idee hebben wat er allemaal nodig is om deel te nemen aan de Formule 1", vervolgde de Italiaan.

Trulli besloot met: "Op het moment moeten we gewoon afwachten. De FOTA wil met de FIA een compromis sluiten, maar de coureurs weten heel goed aan welke kant wij staan. Ik weet dat er komende week iets gaat gebeuren. Als dat niet het geval is, is een opsplitsing onvermijdelijk."