Iwata: "HD is niet interessant voor de Wii"

Van de huidige generatie consoles is de Wii veruit ondergeschikt aan de concurrentie als het aankomt op grafische capaciteiten, dat is geen geheim en volgens Nintendobaas Iwata ook geen enkel probleem. High Definition-graphics hebben namelijk geen enkele meerwaarde op de Wii, users hechten er geen waarde aan. Ondanks dat zou een eventuele opvolger voor de Wii wel HD-visuals ondersteunen, maar dan vooral omdat het echt de standaard is tegenwoordig.

"If we have an opportunity to make a new console, it will probably support HD because it is now common throughout the world. However, as far as the Wii is concerned, we have not found a significant reason to make it HD-compatible at this time.

What is the significant meaning to the users? I don't think we should do it unless we find that reason. If we decide for other reasons to make new hardware, then HD is one of the things we would naturally add."

Wat betreft de concurrerende besturingsmogelijkheden die Microsoft en Sony aankondigden op deze E3 ziet Iwata geen redenen om de toekomstplannen van Nintendo aan te passen. Zolang niet bekend is wat Microsoft en Sony exact van plan zijn is het lastig om te bepalen wat er moet gebeuren. Volgens Iwata moet Nintendo de consument er nu van overtuigen dat Wii MotionPlus een absolute meerwaarde is en als pionier van motioncontrols moet Nintendo de concurrentie blijven verrassen.