Kubica verwelkomt eerste punten van 2009

Sally (Tessa)
Robert Kubica was erg blij eindelijk punten op zijn conto bij te schrijven in de Grand Prix van Turkije. Zijn eerste twee van dit Formule 1-seizoen werden binnengehaald met een zevende plaats.

"Het is geweldig eindelijk punten te scoren", zei de BMW Sauber-rijder, die als beste resultaat dit jaar een elfde plek had staan. "Ik denk dat ik goed gereden heb vandaag. Mijn snelheid was goed en ik maakte geen fouten. De race was moeilijk, want meestentijds had ik iemand vlak achter me en de kleinste fout zou een positie hebben gekost. Het was erg lastig om toch de snelheid hoog te houden." De Pool waarschuwde wel dat het team niet stil moet gaan zitten: "Deze zevende plaats was een mooie sprong voorwaarts, maar nu moeten we bij proberen te blijven met de ontwikkeling."

Zijn teamgenoot Nick Heidfeld was echter teleurgesteld met zijn elfde plek. De Duitser startte ook van diezelfde elfde plaats, maar had al een probleem vóór de start van de race en hij verloor in de eerste ronde al direct een paar plaatsen. "Voor mij was de race van vandaag betreurenswaardig omdat ik al mijn kansen in het begin verspeelde vanwege een probleem aan de wagen. Al in de opwarmronde merkte ik dat de auto naar één kant trok en het linkervoorwiel had totaal geen grip. Het stond stil als ik de rem maar heel licht aanraakte."

"De start zelf was oké aangezien ik negende lag, maar toen ging ik in de eerste bochten min of meer rechtdoor en haalden nogal wat auto's me in. Het ging beter in de tweede en derde stints, maar het was te laat om punten te halen. Niettemin is het positief dat de wagen over het algemeen beter is geworden, en dat hebben we helemaal aan ons zelf te danken", aldus een gematigd optimistische Heidfeld.