FOTA wil af van KERS in 2010

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA willen KERS voor volgend jaar laten vallen. De organisatie is van mening dat de technologie te duur is. Hoewel het systeem een nieuwe boost geeft aan de sport wordt het nu op financiële gronden toch geschrapt.

KERS slaat de remenergie op van een Formule 1-auto en een coureur kan gedurende een ronde de energie zes seconden gebruiken en zo 82 pk extra krijgen. Afgelopen weekend in Turkije gebruikten alleen Ferrari en McLaren het systeem, maar beide teams draaien niet mee in de top.

BMW Sauber is nog altijd voorstander van het systeem. "We hebben voor KERS gestemd, maar zoals alle andere beslissingen die genomen worden binnen de FOTA gaan we met de meerderheid mee," zei teambaas Mario Theissen.

Mocht de FIA op dit punt de beslissing van de FOTA niet accepteren, dan kan een overeenkomst tussen de teams toch de doorslag geven. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali stelt dat de beslissing is genomen om het grotere doel te dienen. En dat terwijl Ferrari veel tijd en energie aan KERS heeft besteed om het goed te laten werken.

De Italiaan zei: "We hebben de beslissing genomen om kosten te besparen en we bespreken ook de kostenbesparingen voor de nieuwe teams. We zijn de enigen naast McLaren die het ook gebruiken. We hebben er veel in geïnvesteerd en we hebben altijd gezegd dat het lastig voor de supporters is om onderscheid te maken tussen de auto's die wel KERS hebben en die het niet hebben. Dus het is logisch om een lijn te trekken en het niet meer te gebruiken."