[Fotoreportage] Huldiging RKC Waalwijk

RKC Waalwijk vierde afgelopen zaterdag de promotie naar de Eredivisie. Dit werd gedaan op het Raadhuisplein in de Brabantse stad. Tim Reijnders van ee-side.nl was erbij en maakte onder meer de volgende foto's.

In Waalwijk hadden zich ongeveer 10.000 supporters verzameld om de promotie naar de Eredivisie te vieren. RKC Waalwijk won woensdag de beslissende wedstrijd van de Graafschap (1-0) en speelt volgend jaar weer op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. De ploeg uit Doetinchem bewandelt hierdoor de omgekeerde weg en speelt in het nieuwe seizoen weer in de Jupiler League

Voorafgaand aan de huldiging was er enig vermaak voor de aanwezige fans. De Deurzakkers en Rob van Daal warmden de menigte vast op. Op die manier kon het feest meteen losbarsten, zodra de selectie van RKC Waalwijk zich op het Raadhuisplein zou laten zien.

Het duurde even, maar uiteindelijk kwam de selectie van RKC Waalwijk aan en ontstak men spontaan een groot aantal fakkels. Daarnaast was er een hoop confetti, waardoor de feestvreugde in de Brabantse stad naar een hoger plan werd getild. Intussen was de Waalwijkse selectie druk bezig om de champagneflessen van een kurk te ontdoen.

Kort daarna gingen Ruud Brood, trainer van RKC Waalwijk en Ivo Franklin, presentator van de feestelijkheden nog even kort in gesprek. Vlak daarna nam Frank van Mosselveld de microfoon over en wist het publiek prima te vermaken. Het feest ging vervolgens nog tot middernacht door, waarna de supporters met een voldaan gevoel weer naar huis gingen.

Toch was er tijdens de huldiging ook nog een schrikmoment. Het podium waar de selectie van RKC Waalwijk op stond, zakte namelijk in elkaar. Er raakte niemand gewond bij dit incident, maar even leek het erop dat de feestelijkheden vroegtijdig afgelopen zouden zijn. Er werd echter een andere locatie gevonden, waardoor men het feest toch nog voort kon zetten.

Submitter:  Bron: FOK!sport