Ajacieden reageren op overlijden Haarms

Op 75-jarige leeftijd is in de nacht van vrijdag op zaterdag Bobby Haarms overleden. Het clubicoon was al een tijd ziek. Op de Ajax-website reageert voorzitter Uri Coronel over het overlijden van Haarms.

"Bob Haarms was een van de grote Ajax-zonen, een icoon van de club met een onvoorwaardelijke liefde en trouw aan Ajax. Zijn leven stond voor een belangrijk deel in dienst van onze club. Zijn grote populariteit bij alle Ajacieden bewijst dat iedereen dat zo aanvoelde. Ajax zal hem heel erg missen", aldus een bedroefde Coronel.

Ook algemeen directeur Rik van den Boog gaf een reactie: "Van het bericht dat Bob is overleden, ben ik toch geschrokken, ook al werden we goed op de hoogte gehouden en weten alle mensen binnen de club dat hij al enige tijd met gezondheidsproblemen kampte. Alles wat hij deed, was in het belang van Ajax. Eigenlijk is Bob Haarms Ajax, want er zijn maar weinig mensen die zoveel voor de club hebben betekend als hij."

Danny Blind werkte nog samen met Haarms. "Bob was een ras-Ajacied. Een man met een ongelooflijke staat van dienst. Een man met een een Ajax-hart. Meer Ajax als Bobby was, kan je niet zijn. Wij zullen hem ontzettend missen."

Tot slot Frank de Boer over het overlijden van Haarms: "Bob stond garant voor passie en gedrevenheid. Je wist dat je bij hem niet kon verzaken. Eigenlijk wilde je als speler liever niet geblesseerd raken, want je wist dat je dan bij Bob terecht kwam. Bob had Ajax in het bloed. Er telde maar een ding en dat was deze club."