[E3 \'09] De terugblik: van Natal tot PSP go

Van 2 tot en met 4 juni vond in Los Angeles de Electronic Entertainment Expo, afgekort E3, weer plaats. Op 1 juni trapten we af met de persconferentie van Microsoft en deze werd gevolgd door die van EA. Ubisoft kwam een paar uur later aan de beurt en op 2 juni presenteerden Nintendo en Sony de laatste persconferenties.

Tijdens deze vier dagen hebben 41.000 mensen de beurs bezocht. Dit is 41% minder dan de E3 in oude stijl in 2005, maar wel 820% meer dan de E3 in nieuwe stijl in 2008. In totaal waren er mensen uit 78 verschillende landen aanwezig die de stands van 216 verschillende bedrijven bezochten. Op FOK!games zijn er tijdens de E3 ruim 200 nieuwsberichten geplaatst om iedereen op de hoogte te brengen van de laatste nieuwtjes.

Op FOK!games zijn er van de grote drie live update berichten gemaakt van de persconferenties. De live update van Microsoft was veruit het populairste. Ruim 6500 keer is dit bericht bekeken en is er 211 keer op gereageerd. Als eerste de persconferentie organiseren was dus duidelijk een goede stap van Microsoft. Nintendo was een stuk minder in trek. Slechts 2700 keer werd hun update-bericht bekeken en is er maar 74 keer op gereageerd. Sony bracht het er weer een stuk beter vanaf en trok 4500 views en 100 reacties.

De persconferentie van Microsoft kreeg ook de meeste positieve reacties. 46% vond de persconferentie beter dan verwacht, en 27 % vond hem slechter. Bij Nintendo voldeed de persconferentie precies aan de verwachtingen volgens 40% van de stemmers. 34% vond hem slechter dan verwacht en 25% beter dan verwacht. Ook Sonys persconferentie was ongeveer zoals verwacht. 37,5% was het hiermee eens. 31% vond hem slechter en 28% vond hem beter dan verwacht. De persconferentie van Microsoft is dus door de FOK!kers het positiefst beoordeeld, of de verwachtingen lagen bij Microsoft gewoon erg laag.

Boeien deze statistiekjes je niet zoveel maar ben je meer geïnteresseerd in het gepresenteerde nieuws? Lees dan verder in deze special, daar zul je het belangrijkste E3-nieuws verdeeld per platform terug kunnen vinden.