Toyota scoort weer na slecht Monaco

Het team van Toyota is weer terug na de slechte resultaten in Spanje en Monaco, beide rijders scoorden punten op het circuit van Istanbul. Daarmee werd de derde plaats in het constructeursklassement verstevigd. Jarno Trulli eindigde als vierde en Timo Glock als achtste.

Glock moest hard knokken om een foutje net na de start weer goed te maken, de Duitse coureur werd naar buiten gedwongen en verloor terrein. "Het was niet eenvoudig om punten te scoren vanaf de dertiende startplaats. Bij de start was ik wat ongelukkig, ik kwam goed weg, maar werd wijd gedrukt in de eerste bocht. Ik verloor wat plaatsen, dus misschien had het nog wel beter gekund. Ik ben blij met dit punt, want de auto was super en erg snel met een volle tank. Het is moeilijk om posities goed te maken in de Formule 1, maar de strategie en set-up werkten erg goed."

In de middelste stint was de snelheid zo goed dat de Toyota-coureur even op de achtste plaats lag. Glock was zelfs sneller in de laatste paar ronden op de zachte banden en hij miste op een haar na de zevende plaats die naar Robert Kubica ging. "Het doel voor de race was om in de punten te komen en ik ben blij dat gehaald te hebben; ik verwacht zelfs meer van de volgende race", aldus Glock.

Het was voor Trulli zijn vierde finish in de top vier dit seizoen. "Ik ben blij met dit resultaat en met de auto. We hebben erg hard gewerkt om betere prestaties te krijgen en het is goed om weer voor het podium te vechten. Het team verdient alle lof voor de progressie van dit weekend, inclusief de engineers, die een stap voorwaarts hebben gemaakt met onze starts", vertelde Trulli na afloop. "Mijn start was geweldig en ik won twee plaatsen voor de eerste bocht. Ik had echter wat moeite met blokkerende remmen in de eerste ronde en viel terug naar de vierde plaats. Daarna zat ik lekker in een ritme en ik vocht om het hardst met Nico Rosberg. Hij kwam vóór bij de eerste pitstops maar ik haalde hem weer in bij de tweede stops. Ik was erg competitief tegen het einde van de race en het was erg leuk om vooraan te vechten. Ik ben extreem blij met dit competitieve niveau."

Submitter:  Bron: FOK!sport