Marcato toont topvorm in Ronde van Luxemburg

donroyco
Met een vierde plaats in de zaterdagrit en een derde plek in de vierde en laatste etappe op zondag heeft de Italiaan Marco Marcato in Luxemburg getoond over een uitstekende vorm te beschikken.

Waar hij zaterdag sprintte om plek drie mocht de 25-jarige Italiaan in de slotetappe met een vijfentwintig tal renners strijden om de zege. In de straten van Luxemburg werd hij derde achter ritwinnaar Matti Breschel en nummer twee Alexandre Usov. Borut Bozic kwam als zevende over de streep. Het eindklassement in de Ronde van Luxemburg was voor Fränk Schleck. In het klassement behield Marcato zijn 3e plek. Vacansoleil-ploegmaat Matteo Carrara klom naar plek zes in de algemene rangschikking.

Na een zesde plek voor Marcato in de eindstand van de Ronde van België was hij een week later weer op de afspraak. Ploegleider Van Der Schueren zegt over zijn pupil: "Nadat Marco in januari een operatie aan zijn hart moest ondergaan was het spannend wanneer hij terug zou keren. In zijn eerste wedstrijden begin april verbaasde hij me al met top-10 klasseringen. Deze week zit hij alle dagen in de elite-groep. Dat is een teken van topvorm."

Marcato zelf lijkt de nuchterheid van zijn Nederlandse ploeg te hebben overgenomen en zegt: "Het draait de laatste weken erg goed en ik geniet van het team in en buiten de koers. Hoewel we maar met twee zijn hopen Matteo en ik met onze huidige vorm mee te kunnen spelen op het Italiaans kampioenschap wat 28 juni plaatsvindt."