Oranje bereikt halve finale in Toulon

Het Nederlandse beloftenelftal heeft zich op het prestigieuze jeugdtoernooi in Toulon voor de halve finale geplaatst. Door een gelijkspel tegen Egypte (1-1) is Oranje op onderling resultaat door, ten koste van de Verenigde Arabische Emiraten.

Nederland had tegen Egypte een overwinning nodig om plaatsing voor de halve finale in eigen hand te houden. In andere situaties was Oranje afhankelijk van het resultaat bij de andere poulewedstrijd, tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Argentinië.

Egypte, dat de eerste twee duels verloor, kwam al na twaalf minuten op voorsprong via Selim. Pas na 70 minuten maakte Nederland gelijk. Donovan Deekman, speler van sc Heerenveen, zorgde voor de 1-1 eindstand.

De remise is voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde. De Verenigde Arabische Emiraten speelden 1-1 gelijk tegen poulewinnaar Argentinië en eindigen zodoende met evenveel punten als Oranje. Door het onderlinge resultaat (Nederland versloeg de VAE met 1-0, red.) is het Nederlandse beloftenteam door naar de laatste vier.

Aankomende woensdag is Chili of Frankrijk, die elkaar maandag ontmoeten, de volgende tegenstander.