Scifo stapt op bij Moeskroen

Wanneer het Belgische Excelsior Moeskroen de voorbereiding zal starten op 15 juni, staat Enzo Scifo niet langer voor de groep. De trainer had zijn buik vol van Les Hurlus en is opgestapt.

De voormalige Rode Duivel, die werd beschouwd als één van de meest getalenteerde Belgische spelers van zijn generatie, begon dit seizoen met Moeskroen uitstekend. Een verrassing leek in de maak, totdat Moeskroen eind 2008 in de financiële problemen kwam.

Belangrijke spelers als Adnan Custovic en Christophe Lepoint moesten noodgedwongen vertrekken naar AA Gent. Daarbij werden de overgebleven spelers te laat betaald en waren er problemen met de proflicentie.

De financiële problemen hadden effect op de stand. Moeskroen zakte weg. Na de laatste wedstrijd bleef het onrustig in het eigen stadion Le Canonnier. Scifo vernam in de pers dat Philippe Dufermont terugkeerde als voorzitter en dat de nieuwe geldschieters voorstander waren van een nieuwe trainer. Scifo hield de eer aan zichzelf en belde naar het bestuur met de mededeling dat hij zich terugtrekt als trainer.