Opnieuw slachtoffers vliegramp Air France gevonden

De Braziliaanse luchtmacht heeft vandaag drie lichamen gevonden van inzittenden van het neergestorte toestel van Air France. Dat deelde een zegsman van de luchtmacht mee. Daarmee komt het totaal aantal geborgen slachtoffers op vijf.

De luchtmacht vond gisteren de eerste lijken (twee mannen) en wrakstukken van de Airbus A330-200. Stoelen en een deel van een vleugel werden geborgen. Het toestel verdween bijna een week geleden met 228 mensen aan boord.

Een Franse onderzoekscommissie meldde gisteren dat het vliegtuig 24 automatische foutmeldingen uitzond voordat de systemen van het toestel uitvielen. De Airbus had problemen met het bepalen van de snelheid. Air France liet weten in verhoogd tempo snelheidsmeters bij de Airbus te vervangen.

Verder lieten de onderzoekers weten dat de automatische piloot van het toestel uitstond, voordat de Airbus neerstortte. Het is niet duidelijk of de automatische piloot niet werkte of dat hij was uitgezet. Volgens de commissie waren de weersomstandigheden niet uitzonderlijk op het moment van de ramp.

Weer lichamen uit ramptoestel gevonden  (foto: ANP)