FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 juni 2009

Racketlon: Beks en Van der Woerdt kampioen

De plaatsingen tijdens de Dunlop NK Rackelon 2009 zijn door de spelers volledig waargemaakt. Bart Beks en Mariëlle van der Woerdt, als eerste geplaatst, werden nationaal kampioen. Bij racketlon spelen alle deelnemers één set tot 21 in de sporten squash, tafeltennis, tennis en badminton. Elk punt telt.

In de sfeervolle ambiance van het Racketcentrum Houten startten afgelopen zaterdag al vroeg de eerste wedstrijden van de ruim deelnemers. Met vijftien procent inschrijvingen meer ten opzichte van vorig jaar kan de organisatie terugblikken op een succesvolle titelstrijd.

Bij de heren ging het vooral tussen de titelverdediger Bart Beks en Paul Twisterling. Vlak voor de finale gaf Twisterling nog aan dat het moeilijk maar niet onmogelijk zou zijn om Beks, een bekende tennisser, te verslaan. Ondanks het feit dat (badmintonner) Twisterling in zijn eigen discipline met 21-3 wist te winnen, bleek dat niet voldoende te zijn. Beks zegevierde in de andere drie sporten met ruime cijfers (21-13, 21-13, 21-7) en veroverde daardoor het kampioenschap.

Bij de dames ging het als vanouds tussen titelverdedigster Karin Geertsema en oudkampioene Mariëlle van der Woerdt. Geertsema scoorde uitstekend met squash (21-10), maar in de overige sporten had Van der Woerdt de overhand. Met 21-17, 21-1 en 9-6 was het bekeken. In de laatste discipline werd de strijd bij 9-6 gestaakt, omdat Mariëlle van der Woerdt niet meer te achterhalen was. Daarmee nam ze revanche na een verloren NK-2008, toen ze wegens een blessure verstek moest laten gaan. Bij de jongens onder 16 jaar was, zoals verwacht, Mike Dullemans te sterk voor al zijn tegenstanders.

Marc Veldkamp, de voorzitter van Racketlon Nederland, toonde zich zeer tevreden: "Het is pas voor de vierde keer dat we dit NK organiseren. We hebben elk jaar meer deelnemers. Racketlon begint steeds meer in de belangstelling te komen. Ik heb nogal wat verslaggevers en fotografen zien rondlopen." Veldkamp, die zelf vicekampioen bij de veteranen werd, werd bijgevallen door zijn wedstrijdleider Arjen Jilsink: "We staan steeds meer in de picture en de sfeer is goed. Als je een nieuwe sport opzet is het in het begin vooral qua sponsoring heel moeilijk. Daarom zijn wij verheugd dat het wereldmerk Dunlop ons ondersteunt."

Volleyballers plaatsen zich voor WK 3e ronde

Nederland heeft ook haar laatste WK 2e ronde-duel gewonnen van Turkije. In een warm Rotterdam Topsportcentrum werd het een zinderende vijfsetter. Een bekeken bal van Robert Horstink besliste uiteindelijk de wedstrijd (19-25, 25-16, 22-25, 25-17, 15-13). Naast Oranje plaatste ook het verrassende Estland zich voor de volgende ronde.

Turkije begon agressiever en daardoor beter aan het duel. Al snel werd een 2-6 voorsprong gepakt en dit gat bleef de gehele set gehandhaafd. Met name het Turkse blok bezorgde op beslissende momenten de punten. Oranje had moeite om van de buitenkanten tot scoren te komen, de meeste punten kwamen dan ook via de middenaanvallen van Rob Bontje en Lars Lorsheijd.

Wellicht geschrokken van het setverlies begon Oranje aanzienlijk feller aan het tweede bedrijf. Kay van Dijk, die in de eerste set Wytze Kooistra verving, en Robert Horstink onderscheidden zich in aanvallende zin. Nederland forceerde direct een gat van vijf punten dat niet meer uit handen werd gegeven. Met drie sprongservices van Rob Bontje werd de set binnen gesleept.

Oranje ging op dezelfde voet verder in de derde set. Aan het begin werd een lichte voorsprong gepakt. Maar na de tweede technische time-out (16-12) vochten de Turken zich langszij. Het blok aan Turkse zijde bewees haar diensten weer. Eén setpoint kon op geweldige wijze nog verijdeld worden, één punt later was het wel raak.

In de vierde set was de nodige agressie en concentratie weer terug. De voorsprong die aan het begin gepakt werd, werd langzaam aan uitgebouwd. De Turken bleken niet in staat om aan te haken en leken zich al neergelegd te hebben bij het spelen van een beslissende vijfde set.

De vijfde set ontpopte zich tot een echte thriller. Turkije had aan het begin een voorsprong, maar nog voordat er van kant werd gewisseld werd dit ongedaan gemaakt. De passievolle Turken vochten voor hun laatste kans, maar moesten uiteindelijk hun hoofden buigen voor Oranje.

"Ik ben erg content met het verloop van dit toernooi. We hebben enkele moeilijke situaties gehad en moesten soms echt overleven. De ploeg heeft dit op een goede en volwassen manier opgelost. Zij hebben de afgelopen dagen kunnen wennen aan de komende periode. Geduld is het devies, voor zowel de ploeg, supporters, media en mijzelf", concludeerde Blangé na afloop.

Nederland zal in de tweede helft van augustus samen met Bulgarije, Portugal en Tsjechië gaan strijden om twee WK-tickets. Estland moet het in Servië op gaan nemen tegen het thuisland, Spanje en Roemenië.

Vandaag werd eveneens bekend dat Ron Zwerver voor de komende twee jaar als opleidingstrainer voor de Nederlandse Volleybal Bond aan de slag gaat. Daarnaast wordt hij trainer/coach bij HvA Volleybal waar hij Gido Vermeulen opvolgt. Afgelopen seizoen werd Zwerver kampioen met ORTEC Rotterdam.Nesselande.

[E3 '09] Need For Speed: Shift brengt Driver-profiles

Need For Speed: Shift moet ons het gevoel geven alsof we daadwerkelijk op een circuit aan het racen zijn. Verschillende racetechnieken zijn mogelijk in deze Need For Speed. Agressief rijden en iedereen van de weg beuken, precies rijden en je focussen op je rij-skills en meer. Hiermee wordt de zogenaamde Driver-profile opgesteld in combinatie met je behaalde resultaten. Zo krijgt iedereen een uniek profiel. Hoe dit in de praktijk gaat werken is nog even afwachten.

Leuk feitje: op de E3 is er een competitie met Need For Speed: Shift. De winnaar mag na de E3 naar huis rijden in een gloednieuwe BMW M3.

Feyenoord vindt geldschieters

Feyenoord lijkt geld beschikbaar te hebben om zich te roeren op de transfermarkt. Na een aantal gesprekken met investeerders heeft Feyenoord een geldbedrag toegezegd gekregen waarmee het spelers kan kopen. Mario Been geeft de voorkeur aan Cissé van Roda JC.

"Het resultaat mag er zijn. Zonder in detail te willen treden over hoe hoog het bedrag is, zeggen dat we er mee aan de slag kunnen. Het is een substantiële som geld waarmee we de selectie écht kunnen gaan versterken" vertelde Been.

Het eerste geld is al uitgegeven, Been kocht eerder al Dani Fernandez van NEC. De Rotterdamse trainer meldt ook dat een nieuwe doelman geen hoge prioriteit heeft bij de ploeg uit Rotterdam. Been liet weten meer op zoek te zijn naar een verdediger. "Omdat je niet weet hoe Ron Vlaar terugkeert van zijn kruisbandblessure. Het is belangrijk dat we ons op die plek versterken.", aldus de trainer over Vlaar. Feyenoord kan ook nog vier miljoen opstrijken uit een transfer van Luc Castaignos naar het Engelse Liverpool.

[E3 '09] EA presenteert Littlest Pet Shop

Chip Lang heeft zojuist Littlest Pet Shop City, Littlest Pet Shop Beach, Littlest Pet Shop Country en Littlest Pet Shop Online gepresenteerd voor de Nintendo DS en Nintendo Wii. De game is speciaal voor meisjes en biedt spelers de kans om je eigen huisdier te creëren om daar minigames mee te spelen. Met Littlest Pet Shop Online kun je samen spelen, delen en genieten van de wondere wereld van Littlest Pet Shop.

Supporters Roda gratis naar Leeuwarden

Supporters van Roda JC kunnen woensdag gratis naar de beslissende nacompetitiewedstrijd tegen Cambuur.
De eerste twee wedstrijden waren in een 0-0 en een 1-1 gelijkspel geëindigd, waardoor een derde wedstrijd noodzakelijk is.

Hoofdsponsor Aevitae heeft alle kaarten voor het uitvak opgekocht en neemt de kosten voor de busreis en het entreekaartje voor haar rekening. Voorwaarde is wel dat fans volledig in het geel en zwart uitgedost zijn. Anders krijgen ze geen plek in de bus.

Kroonridder

Afgelopen week is kapitein Marco Kroon tot Ridder der Militaire Willems-Orde geslagen. Nou ja geslagen, geschouderklopt. Ondanks het ontbreken van de zwaardslag is het voor een militair toch een mooie en zelfs redelijk unieke titel. Zelden wordt deze namelijk nog gegeven aan personen. De laatste keer was meer dan vijftig jaar geleden. Kapitein Kroon is nu één van de elf nog in leven zijnde personen die deze onderscheiding hebben.

Achtergelaten verband doodt patiënt na 14 jaar

De Russische politie is naarstig op zoek naar een paar chirurgen. Wegens nalatigheid zou een patiënt van hen zijn gestorven aan een hartaanval. De operatie heeft echter al veertien jaar geleden plaatsgevonden.

De man, die woonachtig was in Krasnoyarsk in midden-Rusland, had een zwak hart. De man reisde in 1995 af naar Moskou, om daar met succes een hartoperatie te ondergaan.

Veertien jaar na dato, in januari van dit jaar, is de man echter gestorven aan een hartaanval. Kan gebeuren natuurlijk, maar bij een routineautopsie stuitte men op een vreemd voorwerp in het lichaam. 

"Tijdens de operatie is een stuk verband in het lichaam achtergebleven. Door dit vreemde object in zijn lichaam had de patiënt een chronische ontsteking aan zijn hart ontwikkeld. Anderhalf jaar later kreeg de man een klein hartinfarct, tien jaar later een hartaanval en in januari overleed hij", zo laat de onderzoeker die de autopsie uitvoerde weten.

De lokale politie is nu een onderzoek gestart naar het incident. Momenteel richt het onderzoek zich op chirurgen die in 1995 het onderzoek uitvoerden.

Geithner uitgelachen door studenten

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner is vandaag uitgelachen in China door lokale studenten. Geithner gaf een speech op de Peking University in de Chinese hoofdstad Beijing. Een student vroeg na de speech aan de minister of de 2 biljoen dollar aan Chinese buitenlandse reserves, met name geïnvesteerd in Amerikaanse staatsobligaties, gevaar liepen.

"De dollar-gerelateerde bezittingen van China zijn uiterst veilig," zo antwoordde Geithner. Zijn antwoord bracht luid gelach voort uit de studentenpubliek, die het nogal dubieus vinden dat arm land als China de VS moet leren om te sparen in plaats van eerst geld uit te geven om zo de levensstandaarden van de bevolking te verhogen.

Geithner heeft dit jaar een tekort van 1,85 biljoen dollar in de Amerikaanse begroting, een absoluut record. China maakt zich daarom steeds meer zorgen over de waarde van zijn dollarreserves.

Timothy Geithner uitgelachen door Chinese studenten

'Adriaanse in beeld bij Galatasaray'

Galatasaray wil de Nederlandse voetbalcoach Co Adriaanse aan haar club strikken. Algemeen directeur Adnan Sezgin bevestigde dat de club bezig is met de Amsterdammer.

Galatasaray ontsloeg eerder dit jaar de Duitse trainer Michael Skibbe. De ploeg uit Istanboel zou eerst azen op Bernd Schuster die vorig jaar december bij Real Madrid werd ontslagen. Maar Schuster bleek niet geïnteresseerd.

Het is vreemd dat er contact is tussen Galatasaray en Adriaanse omdat hij eerder aan gaf een jaartje pauze te willen nemen. "Mijn hoofd zit te vol, het is tijd voor een lange vakantie", had de 61-jarige Amsterdammer laten weten.

Pinkpop blijft nog tien jaar in Landgraaf

Het festival Pinkpop blijft ook de komende tien jaar in Landgraaf. De gemeente en poporganisator Jan Smeets zijn dit vanmiddag overeengekomen met het tekenen van een contract dat de locatie van het festival tot 2020 garandeert.

Het evenement vindt al vanaf 1988 op evenemententerrein Megaland in Landgraaf plaats. Volgens het gemeentebestuur heeft het festival de Limburgse plaats nationaal en internationaal bekendheid gegeven. De gemeente huldigde bij de ondertekening van de overeenkomst Smeets, die het festival al jaren organiseert.


Pinkpop blijft nog tien jaar in Landgraaf  (foto: DAG)

Doornbos: "Leerzame ervaring in Milwaukee"

Robert Doornbos eindigde gisteren op de Milwaukee Mile als veertiende op de korte oval. De Nederlander zegt dat het een leerzame ervaring voor hem geweest is. Zijn Newman/Haas/Lanigan-teamgenoot Graham Rahal werd vierde, niet ver achter nummer twee Ryan Briscoe.

Doornbos kende een goede start waarbij hij Raphael Matos en Mike Conway inhaalde, maar daarna zakte hij al snel weg naar plaats zeventien. Uiteindelijk wist hij nog op te klimmen naar plaats veertien. "Het was mijn eerste ervaring op een korte oval. Milwaukee is een goede plaats en iedereen is blij om hier terug te zijn. Ik hou er van om met koude banden te starten en ik heb enkele auto's ingehaald. Gedurende de stint werd de auto steeds slechter en ik zakte als een baksteen terug. Het is frustrerend om op een ronde gezet te worden, helemaal als je teamgenoot een goede auto heeft. We nemen deze ervaring mee en ik denk dat Texas meer het circuit zal zijn waar ik tot mijn recht kom. Ik kijk er in ieder geval naar uit."

De race in Texas zal volgend weekend op de Texas Motor Speedway plaatsvinden. De kwalificatie voor de IndyCars start om 00:30 uur op 6 juni. Een dag later zal de race om 03:40 uur Nederlandse tijd aanvangen.

[E3 '09] [Update] Forza Motorsport 3 al in oktober

Oktober zal de maand worden van Forze Motorsport 3. De game is aangekondigd tijdens de persconferentie van Microsoft met een korte trailer, wat gameplay en een mooie auto op het podium.

De game zier er, volgens de maker, erg mooi uit en draaien op 60fps. Daarnaast zal de game erg veel auto's bevatten en is het mogelijk om je auto te customizen. Dit is mogelijk via Xbox live zodat je alles kan delen met je vrienden. Ook zal de game een video-editor bevatten waarin je allerlei gave trucjes uit kunt halen en deze delen met de wereld.


[E3 '09] [Update] Sam Fisher is hard in Splinter Cell: Conviction

Update
Inmiddels is er ook een filmpje met de gameplay verschenen, die kun je hier bekijken en/of downloaden.

Ook Sam Fisher was aanwezig tijdens de presentatie van Microsoft die zojuist is afgelopen. Splinter Cell: Conviction komt exclusief uit op de Xbox 360 en neemt spelers mee naar de ingestorte wereld van Sam. Zijn dochter is om het leven gekomen en hij gaat op zoek naar de schuldige. Dat hij er werkelijk alles aan doet om zijn avontuur succesvol te beëindigen blijkt wel uit de onderstaande trailer.

Zidane terug bij Real Madrid

Zinédine Zidane gaat weer aan het werk bij Real Madrid. De oud-voetballer komt deze keer niet om een balletje te trappen, maar komt de rol als adviseur vervullen bij de Spaanse topclub.

Maandag werd de Fransman officieel aangesteld door de Koninklijke. De nieuwe preses, Florentino Pérez, liet ook weten dat er een akkoord is bereikt tussen Villarreal en Real Madrid voor een overstap van Villarreal hoofdtrainer Manuel Pellegrini. Naar verluidt word er vier miljoen euro overgemaakt naar Villarreal om de coach naar Madrid te halen.

Wat al wel zeker is dat Jorge Valdano de rol van vice-directeur en vice-voorzitter op zich gaat nemen voor de club uit Madrid. De Argentijn sloot zijn carrière in 1987 af in Madrid en is na 22 jaar weer terug bij de club.

[RG] Monfils eenvoudig voorbij Roddick

Gaël Monfils heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van Roland Garros. De Franse nummer elf van de plaatsingslijst won overtuigend van Andy Roddick (6) met 6-4, 6-2 en 6-3.

Vanwege lange partijen voorafgaand aan het treffen tussen Monfils en Roddick begon de wedstrijd een stuk later dan gepland. Een snelle wedstrijd was nodig om vandaag de achtste finales af te kunnen ronden en Monfils voldeed met gemak aan deze eis. Met goed serveerwerk en aanvallend spel zette hij Roddick onder druk en dankzij een vroege break in iedere set kwam zijn overwinning nooit in gevaar.

Roddick hoopte hierbij nog op begrip van de umpire door het duel te laten staken vanwege invallende duisternis, maar deze voldeed niet aan de wensen van de Amerikaan, die vervolgens kansloos ten onder ging. In 2008 wist Monfils in Parijs al tot de halve finale te komen. Om dit te evenaren zal de Fransman in de volgende ronde af moeten rekenen met Roger Federer (2).

RML schrijft zich niet in voor 2010

Ray Mallock Limited zal voorlopig niet deelnemen aan het Formule 1-kampioenschap. Het team dat in het WTCC de Chevrolets prepareert besloot zich vorige week niet in te schrijven voor het seizoen 2010, maar sluit een gang naar de koningsklasse in de toekomst niet uit.

"De recente ontwikkelingen omtrent de toepassing van de budgetlimiet en de deelname van andere teams en fabrikanten heeft er voor gezorgd dat wij niet in staat waren om ons voor 29 mei in te schrijven. RML blijft desondanks open staan voor deelname aan de Formule 1 in de toekomst en zal daarvoor alles in de gaten houden. We spreken onze waardering uit voor de inspanningen van de FIA en de FOM om een nieuwe dimensie aan Grand Prix-racen te geven en zo de toekomst van de sport veilig te stellen," zo luidde een persverklaring.

Ondanks dat het team zich niet ingeschreven heeft voor de Formule 1 denkt RML dat het wel commercieel aantrekkelijk is om te doen. "Gedurende de laatste tien weken heeft de RML Groep de mogelijkheid van de FIA om nieuwe teams tot de Formule 1 toe te laten bestudeerd en een inschrijving voor het wereldkampioenschap van 2010 voorbereid. Onze analyse was dat de op 30 april gepubliceerde reglementen goed bij onze organisatie passen. In dit proces hebben we de interesse getrokken van potentiële partners die zich aangetrokken voelden tot het voorstel van de FIA."

[E3 '09] Microsoft komt met Zune Video

Video Marketplace van Microsoft is al een geruime tijd beschikbaar op de Xbox 360. Wij Nederlanders konden er echter nog niet mee aan de slag. Daar komt binnenkort echter verandering in. Video Marketplace zal namelijk worden vervangen door het zogeheten Zune Video een nieuwe dienst die tevens met enkele vernieuwingen komt.

Het aantal landen dat Zune Video kan gaan gebruiken is uitgebreid van acht naar achttien, waaronder ook Nederland en België. Nieuw is verder dat Microsoft de resolutie van zijn films en televisie opschroeft naar 1080p, en dat televisie met 5.1 surround sound aangeboden zal worden. We hoeven geen discs meer te gebruiken en we kunnen de films en series direct streamen. Wanneer deze service gelanceerd wordt is nog niet bekend.

De persconferentie van Microsoft


De persconferentie van Microsoft is ten einde. Voor een verslag van de gehele persconferentie kan je hier terecht.

De belangrijkste aankondigingen waren de nieuwe games Crackdown 2, Left 4 Dead 2, Forza Motorsport 3, Halo Reach en last but not least: Metal Gear Solid Rising.Forza 3

Naast deze games zijn er ook nog een aantal andere aankondingen geweest. Xbox Live zal een radiostream aan gaan bieden in samenwerking met Last.FM en ook zullen Twitter en Facebook geintegreerd gaan worden. De grootste aankondiging was echterproject Natal, waarin een besturing werd aangekondigd waarbij een controller overbodig was.Project Natal

Wat vond jij van de persconferentie van Microsoft? Was het meer dan je verwacht had, of had je liever andere games gezien?

Een Nederlander aan boord ramptoestel

Aan boord van het verongelukte vliegtuig van Air France zat een Nederlander. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag vandaag.

Een woordvoerster kon nog geen nadere gegevens verstrekken over de identiteit van de Nederlander. Het ministerie in Den Haag gaat ervan uit dat er niet meer Nederlanders aan boord waren.

Volgens een woordvoerster van Buitenlandse Zaken heeft een medewerker van de Nederlandse ambassade in Parijs samen met de Franse autoriteiten de passagierslijst doorgenomen.

Het ministerie verwacht in de loop van morgen een definitief inzicht te hebben.

Een Nederlander aan boord ramptoestel  (foto: ANP)

[E3 '09] [Update] Halo 3: ODST vanaf 22 september te koop

Joe Staten heeft zojuist Halo 3: ODST getoond op het podium tijdens de conferentie van Microsoft. De game speelt zich enkele weken af voor het begin van Halo 3. Gamers spelen met The Rookie, een eenvoudige soldaat die zijn team kwijt is. The Rookie heeft twee nieuwe wapens met een demper erop. Ook het beroemde pistool uit de Halo-games heeft nu een demper.

Tijdens de game speel je ook met andere personages, wiens verhalen langs elkaar lopen en gaten in het totale verhaal opvullen. Volgens Staten is dit een unieke manier van het vertellen van een verhaal, althans in het universum van Halo, waar hij gelijk in heeft. Vanaf 22 september ligt deze game in de winkels.Webber: "Dit jaar win ik mijn eerste race"

De Australiër Mark Webber denkt dit seizoen zijn eerste winst in de wacht te gaan slepen. Zijn competitieve Red Bull-bolide en de vorm waarin Webber verkeert, zorgt voor een optimistische kijk op de rest van het seizoen van de Australiër.

Webber debuteerde in 2002 op zeer overtuigende wijze door in Melbourne in een Minardi vijfde te worden. Hierdoor werd er een grootse toekomst voorspeld voor Webber. Helaas liep het anders, zijn bolides (Minardi, Jaguar, Williams en Red Bull) waren dusdanig onder de maat, dat een overwinning er nooit in zou zitten. Dit jaar ziet het er heel anders uit voor Webber. Teamgenoot Sebastian Vettel heeft zijn eerste overwinning van het seizoen al binnengehaald in China, Webber werd daar tweede. Onder andere deze prestatie zorgt voor optimisme bij Webber: "Ik ben altijd eerlijk tegenover mezelf. Ben ik Michael Schumacher? Misschien niet. Kan ik races winnen? Absoluut en ik denk ook dat dat in 2009 gaat gebeuren. Ik denk echt dat ik een race ga winnen. Het is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik die kans heb."

[E3 '09] Live verslag E3, persconferentie Microsoft

De jaarlijkse E3 staat op het punt om te beginnen met een persconferentie van Microsoft.

De persconferentie staat gepland voor 19:25 uur en kan dus elk moment beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[21:19] Hiermee komt de persconferentie van Microsoft ten einde.

[21:16] Peter is dolblij en vertelt dat op de E3 binnen gesloten deuren enkele mensen met Milo kunnen gaan interacten. Zou dit dan geen "Fabel" zijn?

[21:14] Er wordt een techdemo getoond waar een vrouwtje met een computer gegenereerde jongen begeleidt en met hem praat. Milo loopt rond en wil gaan vissen. Het vrouwtje speelt goed mee en het is net of de twee echt aan het praten zijn en de interactie is goed. Wanneer ze in het water kijkt kan ze met het water spelen en haar weerspiegeling is duidelijk te zien.

[21:12] Het is de beurt aan Peter Molyneux. Ook hij is geïnteresseerd in Natal en Lionhead is van plan er iets mee te doen.

[21:10] Verder kan er met een camera een stencil gemaakt worden van je lichaam om op je schilderij te gebruiken.

[21:07] Met paint-party kun je met je lichaam lekker gaan verven. Door een kleur te roepen kun je een kleur kiezen en met kleur gaan smijten.

[21:05] Er wordt een spelletje Ricochet (3D block-out) gespeeld waarmee je met je complete lichaam je avatar kunt besturen om dingen kapot te slaan door ballen terug te slaan. Het ziet er verdomd inspannend uit.

[21:02] Met deze nieuwe controller feature word je in het dashboard direct herkend en je avatar volgt jouw bewegingen. Door je handen heen en weer te bewegen kun je scrollen.

[20:58] Steven Spielberg betreedt het podium om zijn steun aan dit project te betuigen.

[20:57] Natal is een nieuwe manier om je console te besturen en Microsoft is hard bezig met het ontwikkelen van deze technologie. Het zal compatible zijn met alle Xbox 360's. Zowel toekomstige als alle consoles die reeds verkocht zijn. Dit zal zorgen dat er nog geen nieuwe console nodig zal zijn.

[20:55] Games zullen te besturen zijn met je complete lichaam, ook zijn voorwerpen te scannen die te gebruiken zijn in games. Met een soort sensorbalk zul je via video alles kunnen besturen, ook wordt er in het filmpje via deze soort webcam met andere mensen gevideocalled. Ook is er spraakherkenning.

[20:53] Don houdt mensen in spanning voor nog een grote aankondiging. Hij praat over een nieuwe controller, maar wil het niet houden bij een wii-mote kloon. Jij zal zelf de nieuwe controller moeten worden.

[20:51] Metal Gear Solid Rising komt naar de Xbox 360, maar niet met Solid Snake. De game zal draaien rondom Raiden. De game zal een volledig stand-alone game worden binnen het Metal Gear universum.

[20:50] Don Mattrick bestijgt het podium, samen met Kojima!

[20:49] Felicia, die net presenteerde is nogal zenuwachtig en een beetje een doosje. Maar wel lekker. Goede keuze van Microsoft

[20:47] Naast Facebook, komt ook Twitter naar de console. Dus nu kun je overal tweeten, ook als je 2 meter bij je pc vandaan zit!

[20:45] Er is ook een samenwerkingsverband aangegaan met facebook. Social networking komt naar de Xbox 360. Door de friend linker kun je je echte vrinden uitnodigen om ook Xbox Live maatje te zijn. Je kunt foto's bekijken en de facebook updates direct volgen. Ook komt er Facebook connect. Hiermee kun je screenshots van games direct uploaden naar je facebook pagina.

[20:43]Video marketplace wordt omgeturnd tot Zune Live en volledige films zullen op 1080p te zien zijn in veel meer landen dan nu het geval is. Met Live Party kun je samen films kijken terwijl je toch niet samen bent. Je ziet je avatars in beeld zitten te kijken naar de film, net zoals je dat in een bioscoop ziet.

[20:41] Netflix wordt geupdate voor de Amerikanen, zodat zonder het gebruik van een PC films bekeken kunnen worden. Ook zal live-tv van zender SKY te bekijken zijn op de console.

[20:40] Nog meer muziek zal naar Xbox Live komen, door een samenwerking met last.fm zullen er miljoenen nummer te beluisteren zijn. Ook deze upgrade zal volledig gratis zijn voor Gold-members.

[20:39] Alan Wake zal in de lente van 2010 in de winkels liggen.

[20:38] De game ziet er zeer filmisch uit en het is na 2 minuten wel duidelijk dat Alan geen ammo meer heeft, aangezien dit al 10 keer in beeld is gekomen. Naast de zaklamp kan er ook een flare gebruikt worden.

[20:37] Monsters vallen aan in slow-motion en Alan knalt ze vakkundig af met een shotgun, waarna de vijanden in vonken uiteen spatten. Het ziet er zeer strak uit.

[20:34] Alan is een schrijver, en de game zal ook op zo'n manier verteld worden. De beelden zijn donker en Alan loopt rond met zijn zaklantaarn terwijl het verhaal verteld wordt vanuit een derde persoon. Mysterieuze dingen gebeuren zoals bewegende auto's en omvallende bomen terwijl er geschreeuw te horen is.

[20:33] Het is de buurt aan Remedy, zal het, zal het? Ja! Het is Alan Wake, het begint met een trailer maar er zullen ook gameplaybeelden getoond worden.

[20:32] Het is Halo: Reach, de game zal echter pas volgend jaar uitkomen. Wanneer je Halo 3: ODST koopt zul je een code voor de aankomende Reach multiplayer Beta krijgen.

[20:31] 22 september zal de game te spelen zijn. Bungie heeft echter nog gewerkt aan een geheim project. Wat zal het zijn?

[20:28] Tijdens de game speel je met meerdere ODST leden en je zult door de tijd heen flitsen om met meerdere personen meerdere scenario's van de game te spelen. Uiteindelijk zal het totale verhaal natuurlijk duidelijk worden. Er zijn een hoop gameplaybeelden te zien waarbij charges worden geplaatst en vijanden vakkundig worden neergehaald.

[20:26] Het speelt zich af in New Mumbasa en je speelt the rookie, je bent tijdens een missie neergestort en moet het nu alleen zien te redden. De game speelt zich af voor Halo 3.
ODST heeft wat speciale mogelijkheden zoals een low-light-vision mode.

[20:25] Nu is het de tijd aan Bungie. Filmpjes van Halo 3: ODST worden getoond.

[20:24] De game zal in oktober te verkrijgen zijn.

[20:23] Video's zullen in HD kunnen worden geüpload en de game zal ook een video-editor bevatten. In een trailer worden ziekelijke stunts getoond. Overigens mag gemeld worden dat de presentator een zeer netjes geschoren baard heeft waar yours truely best jaloers op is.

[20:21] Er zijn vele mensen bezig geweest met het maken van decals voor de auto's. Iedereen zal het kunnen gaan doen, alles via Xbox Live.

[20:20] Een klein stukje van de game wordt getoond. Er wordt beweerd dat de game de mooiste zal zijn van alle racegames, op welke console dan ook (ouch GT5?)

[20:18] Alweer een exclusive wordt getoond. Forza Motorsport 3. Harde races en over de kop slaande auto's vliegen door beeld. Er wordt een sportauto op het toneel getoond, de game heeft dit en meer, veel meer.

[20:16] Sam is niet alleen sterk in stealthmode, ook "going in guns blazing" staat hij zijn mannetje, maar als je ziet hoe rood het beeld wordt tijdens zo'n actie lijkt sluipen toch de meest veilige optie. Splinter Cell Conviction wordt een Xbox 360 exclusive!

[20:13] Je zult moeten blenden in je omgeving, dus nog steeds wel sluipen maar het is niet altijd nodig om in de schaduw te blijven. Sam is veranderd en verhard. Zijn acties zullen dan ook gewelddadiger zijn dan dat we in het verleden gewend waren. Elk level is enigszins sandbox opgebouwd, dus je doelwitten zullen via meerdere wegen te benaderen zijn. Zoek zelf de beste weg.

[20:12] Een demo van Splinter Cell wordt gespeeld, puur om te laten zien hoeveel de game wel niet veranderd is. Het begint met Sam die iemand in elkaar beukt om er achter te komen wie zijn dochter heeft vermoord.

[20:10] Sam Fisher loopt rond, sneakend en wel. Hij is een convict en is door niemand te stoppen. Splinter Cell: Conviction komt er aan. Sam is pissed en gaat hard terugslaan!

[20:10] Direct gevolgd door vele zombies die keihard in de pan gehakt worden. Het is niet Dead Rising 2, nee het is een opvolger voor Left 4 Dead! We kunnen de game al in november verwachten.

[20:08] Een nieuwe trailer begint, geïnfecteerde mensen en een man die de oplossing is voor dit probleem. Grote vijanden, flinke explosies en jawel... een trailer voor Crackdown 2! De game komt dus toch!

[20:06] Nog een nieuwe XBLA game wordt aangekondigd waarbij je met je avatar kunt gaan racen in Joyride! De game zal gratis te downloaden zijn. Deze winter zal de game te downloaden zijn.

[20:05] De game heet Shadow Complex en zal deze zomer te downloaden zijn, net zoals nieuwe maps voor Gears of War 2.

[20:04] Epic komt online om een nieuwe XBLA game aan te kondigen die exclusief voor de Xbox 360 zal zijn. Het geluid valt echter weg waardoor alleen Cliffy B te verstaan is. Er wordt wel wat gameplay getoond waarbij we een platform shooter te zien krijgen waar een speeltijd van zeker zo'n 10 uur in zal zitten.

[20:00] Lightning en Sudds vechter tegen een gigantische megabot. De battle-scene zal anders zijn dan tijdens andere delen. Er zijn vier actieve time-gauges waardoor er dus meer tactieken mogelijk zullen worden. Er wordt getoond hoe via een speciale aanval monster Odin wordt opgeroepen om gehakt van deze vijand te maken Normaal zal deze spell nog niet zo vroeg in de game bruikbaar zijn.

[19:58] Square-Enix mag zijn zegje doen en praat over Final Fantasy 13. Eerst volgt een marketingpraatje over hoe goed de franchise het wel niet doet, ook over de megaton van vorig jaar dat de game naar Xbox 360 zou komen. Nu wordt er een eerste blik gegund op deze game.

[19:57] Er zullen twee mappacks voor Modern Warfare eerst op de Xbox Live verschijnen, voordat deze richting de andere spelsystemen gaan.

[19:56] Verder zien we hoe je een sneeuwscooter kunt jatten en met een rotgang een berg af scheurt terwijl je flink onder vuur ligt. Hiermee eindigt de voorstelling van Modern Warfare 2.

[19:53] Je hoort Russische stemmen, ook zagen we al in het eerdere filmpje dat de game verder gaat waar deel één stopte. Even later raakt de poep pas echt de ventilator wanneer er op een ijzig vliegveld vijanden en de klappen van explosies van alle kanten komen.

[19:50] Er worden gameplaybeelden van de game vertoond waarbij je langs een ijzige richel loopt en met pikhouwelen naar boven klimt. De beelden zijn indrukwekkend mooi. Klimmen lijkt nog best lastig, aangezien zowel jij als je buddy tweemaal bijna naar beneden vallen. Daarna krijg je een gun in je handen en moet je door een zware sneeuwstorm lopen terwijl je vijanden sneaky afmaakt.

[19:48] Een trailer van Modern Warfare 2 wordt getoond. De game komt op 11 oktober uit.

[19:45] Een filmpje van Ride wordt getoond waarin gerenommeerde skaters vertellen zien hoe de game gespeeld wordt.

[19:43] Tony Hawk komt op met het nieuwe skateboard in zijn handen waarmee Tony Hawk Ride te besturen zal zijn. Hij legt uit dat het board te besturen zal zijn net als een echt board dankzij vele nieuwe technologie die er in verweven zit. Zelfs grinden en springen zou mogelijk moeten zijn.

[19:42] Er wordt verkondigd dat de gaming-industrie het goed doet, mede door de economische crisis. Microsoft zal 10 world exclusives gaan vertonen vandaag.

[19:39] Yoko Ono en Olivia Harrison betreden het toneel om de game verder te promoten.Later gevolgd door Paul Harrison en Paul McCartney die eigenlijk niet goed weten wat te zeggen.

[19:37] The Beatles rockband zal op 09.09.09 uitkomen en er zal een ruime hoeveelheid DLC beschikbaar komen. Ook komt "All you need is Love" exclusief voor Xbox 360 beschikbaar ter download waarvan alle inkomsten rechtstreeks gedoneerd worden aan Artsen Zonder Grenzen.

[19:35] De game zal zo'n 25 Beatlesnummers gevatten, dit is te zien tijdens een filmpje met in-game beelden die wordt getoond. Alles ziet er heerlijk retro uit.

[19:32] Er is duidelijk een Beatles drumstel te zien, ook zien we dat er meerdere microfoons gebruikt worden. Zal deze rockband nog meer instrumenten tegelijk ondersteunen? Ook valt op dat de mensen regelmatig een nootje missen.

[19:30] Om dit te vieren begint er een Microsoft huisbandje uit zijn dak te gaan op de nostalgische geluiden van The Beatles.

[19:25] En we zijn begonnen! De conferentie begint met een introfilmpje van een nieuwe rockband. Namelijk The Beatles Rockband!

[E3 '09] Klassiekers in The Beatles Rock Band

The Beatles zijn geen onbekenden in de muziekwereld en het is daarom niet verwonderlijk dat ze hun eigen game krijgen. Harmonix heeft hier hard aan gewerkt en op 9 september is het dan zover: we kunnen in de kleine gele onderzeeër kruipen. Tot die tijd kun je de gameplay in onderstaande trailer bekijken. Let vooral op het feit dat er meerdere zangstemmen mogelijk zijn.

[Upd][E3 '09] Geen controller nodig dankzij Project Natal

Microsoft heeft geen controllers nodig voor de Xbox 360. Microsoft maakt van ons controllers door onze bewegingen de controls te laten zijn. We kunnen gaan knokken door daadwerkelijk te knokken, racen door fictief je handen aan het stuur te houden en meer. Tevens is het mogelijk om je skateboard voor de camera te houden om met je eigen skateboard te skaten.

Daarbij kun je bij een quizgame in je handen slaan om te mogen antwoorden, alvorens je het antwoord gewoon uitspreekt. Project Natal heet het hele gebeuren. De sensor registreert driedimensionale bewegingen en geluid.

Spielberg komt ook nog even zijn zegje doen over Project Natal. Een game besturen met je lichaam lijkt de beste man geweldig.

Ook navigeren door menu's wordt een ervaring met Natal. Door je hand naar links of rechts te bewegen kun je door de menu's scrollen. De console logt jou automatisch in wanneer je voor de camera staat. Je kunt ook eindelijk eens echt je Avatar besturen. Tijdens een demo wordt duidelijk dat de game precies registreert welke bewegingen je maakt.

De volgende demo, Paintparty, laat spelers hun creativiteit spreken. Door bewegingen te maken kun je verf op een doek gooien. Door de kleur uit te spreken die je wil hebben, kun je daadwerkelijk aan de slag met deze kleur.

Ook Peter Molyneux is aan de slag gegaan met deze manier van besturing en heeft een programma gemaakt waarin we moedertje kunnen spelen van een vreemd kereltje.

[update]

De beelden van Project Natal::

Räikkönen crasht met rallyauto

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen is afgelopen weekend gecrasht met een rallyauto in de Rally della Marca. De Fin reed in de derde etappe met zijn Fiat Abarthe Grande Punto tegen een steen aan waardoor hij op moest geven. De schade bleef beperkt tot een gebroken differentieel.

Räikkönen die van zijn werkgever toestemming had gekregen voor het evenement nabij Treviso, genoot vooraf al van het evenement. "Ik vermaak mezelf met het rallyrijden en hij zal mijn eerste ervaring op asfalt worden na wat tests op sneeuw in de winter. Omdat ik van de raceciruits kom, is het interessant om te kijken hoe ik presteer op de weg."

Kaj Lindström was de ervaren bijrijder die Räikkönen bijstond in het evenement. Hij verklaarde na afloop dat de Ferrari-coureur dit seizoen nog wel aan meerdere evenementen deel zal nemen.

[E3 '09] Roze LEGO in trailer LEGO Rock Band

Terwijl we vanmiddag aankondigden dat Iron Maiden te downloaden zal zijn voor gebruik in Rock Band en The Beatles Rock Band tijdens de MS-presentatie werd vertoond, werd op de E3 vandaag een trailer getoond van een totaal andere Rock Band-game: LEGO Rock Band. Het principe zal waarschijnlijk hetzelfde blijven, alleen de muziek zal voor een iets ander publiek zijn. Zet je versterker op 11 en bekijk onderstaande trailer.

Trulli: "Canada moet snel terug op kalender"

Toyota-coureur Jarno Trulli heeft Canada bezocht om zijn eigen wijnlabel Podere Castorani te promoten. De Italiaan sprak ook over de toekomst van de Canadese Grand Prix en wil dat deze snel weer op de kalender komt.

Wegens een commercieel meningsverschil werd de race op het circuit van Montreal dit jaar geschrapt. "Dat is jammer, maar ik weet dat iedereen zich inspant om de race hier terug te krijgen. De race is belangrijk voor de autofabrikanten en Canada is altijd een van de beste races van het jaar," meldt Trulli aan rds.ca.

De Italiaan zei ook dat hij teleurgesteld was in de prestatie van de Toyota de afgelopen twee races. Zo reed het team in de achterste regionen mee in Monaco."Op dit moment heeft Brawn de beste auto. Zij zijn succesvol en iedereen bij ons werkt hard om weer terug te komen. Dit is natuurlijk niet makkelijk maar het kampioenschap duurt nog lang."

[E3 '09] Alan Wake getoond op de E3

Zojuist is Alan Wake getoond tijdens de Microsoft Persconferentie op de E3. De game zal in de lente van 2010 verschijnen op de Xbox 360. Tijdens de presentatie konden we zien hoe Alan in een donker bos moest vechten tegen een soort van schaduw monsters. De game speelt als een third person shooter en is erg cinematisch. Zodra de beelden online staan zullen we die aan jullie tonen.


Sexy blondines protesteren tegen kredietcrisis

In de Letlandse hoofdstad Riga is op een bijzondere wijze geprotesteerd tegen de huidige kredietcrisis. Niet dat het veel zal uithalen, maar ruim vijfhonderd sexy blondines gingen er de straat op om hun mening te laten horen.

Gekleed in strakke shirtjes en rokjes of broekjes in de kleuren roze en wit sierden zij de Letse straten. Zelfs hun schoothondjes, in dezelfde kleuren gespoten als hun bazinnetjes, mochten niet ontbreken.

"Ik ben mooi, maar niet dom", laat Ilona Zigure, een deelnemende studente weten. "Ik hoop met mijn positieve energie de negatieve stemming rond de kredietcrisis weg te nemen."

Het toegestroomde publiek is vol lof over de sexy blondines. "Eindelijk eens iets positiefs. Ik kan de verhalen over de kredietcrisis niet meer aanhoren", klaagt een oude vrouw.

De parade van de blonde dames is onderdeel van een 'blond weekend'. Op het programma stonden onder andere een golftoernooi, een modeshow, een bal en een schilderwedstijd voor kinderen. Van de opbrengst wil de organisatie van het Verbond voor blonde, Letse vrouwen een speeltuin voor gehandicapte kinderen aanschaffen.

Letland gaat diep gebukt onder de kredietcrisis. Van alle 27 EU-landen, maakt de 2,3 miljoen inwoners tellende Baltische staat de zwaarste recessie door.

Voor foto's van de sexy blondines verwijzen we je door naar het bronartikel

[E3 '09] Shadow Complex nieuwe Epic game

Op de persconferentie hebben de mannen van Epic een nieuwe exclusieve game voor de Xbox 360 getoond. Het zal een Xbox Live Arcade game worden. De game gaat Shadow Complex heten.

Hert is een soort 2D-sidescroll shooter met originele wapens zoals een soort grapple-gun. Er zullen veel gevechten in zitten en er is veel te ontdekken. Ook zullen er grootste boss-battles in zitten. De game verschijnt deze zomer op XBLA

DE gameplay die is getoond zullen we natuurlijk zo spoedig mogelijk aan jullie laten zien.

McLaren stopt mogelijk ontwikkeling MP4-24

Het Formule 1-team van McLaren overweegt om de ontwikkeling van de huidige bolide, de MP4-24, te stoppen en zich op volgend jaar te gaan richten. Teambaas Martin Whitmarsh geeft aan dat dit een van de mogelijkheden is om weer aansluiting met de top te gaan vinden.

De huidige bolide komt downforce tekort en met name de snelle bochten zorgen voor veel tijdverlies in de huidige situatie. Daarom wordt de mogelijkheid bij McLaren geopperd om het huidige seizoen maar op te geven. In een interview met de Spaanse krant El Pais zei de Whitmarsh: "Het is een van de mogelijkheden, maar we zijn nog niet op dat punt aanbeland. We gaan nog steeds naar iedere race met de intentie om te winnen. Opgeven staat niet in ons woordenboek."

"Misschien is het niet eens zo slecht voor de Formule 1 dat McLaren en Ferrari worstelen. Het demonstreert dat winnen helemaal niet zo eenvoudig is," zei de Brit die Brawn GP het succes wel gunt.

Duo jat radarapparatuur tijdens controle

Twee mannen van 22 en 23 jaar hebben een wel heel brutale diefstal gepleegd. Terwijl de politie gisteravond bezig was met een radarcontrole op de Rijksstraatweg bij het Friese Noordbergum, gingen zij er met de apparatuur vandoor.

Vanaf een afstandje zagen de verbouwereerde agenten dat het tweetal het radarapparaat in hun auto legde en ervandoor gingen. Dankzij het kenteken wist de politie de auto van het duo in Bergum te traceren. Het was een heterdaadje, want de radarapparatuur bleek nog in de kofferbak te liggen.

Een van de heren kon ter plekke worden aangehouden. De ander werd even later bij zijn huis opgehaald. Het brutale tweetal is opgesloten op het politiebureau.

[E3 '09] IJzige rotsen en sneeuwstormen in Modern Warfare 2

We zagen in een eerdere trailer van Modern Warfare 2 al sneeuwscooter voorbij komen. Niet alleen gaan we daar een ritje op maken over het ijs, we gaan ook nog eens ijsrotsen beklimmen. De game wordt gespeeld tijdens de conferentie van Microsoft. Oorlogje spelen in een sneeuwstorm lijkt dus één van de nieuwe settings te zijn die Modern Warfare 2 te bieden heeft. Bovendien hebben we kunnen genieten van iets meer beelden van de gameplay op een sneeuwscooter. Helaas lijk je vast te zitten op een bepaalde route. Tevens laat de trailer zien dat de game 11 oktober zal verschijnen.

Zodra de beelden op het internet staan, kun je deze uiteraard vinden op FOK!games.

[RG] Jankovic en Tsonga uitgeschakeld

Jelena Jankovic is er niet in geslaagd om de kwartfinale van Roland Garros te bereiken. De Servische nummer vijf van de wereld verloor in een ware thriller van Sorana Cirstea: 3-6, 6-0 en 9-7. Ook Jo-Wilfried Tsonga werd uitgeschakeld. De Franse publiekslieveling verloor in vier sets van de Argentijn Juan Martin Del-Potro: 6-1, 6-7(5), 6-1 en 6-4.

De uitschakeling van Jankovic was verrassend te noemen. Cirstea, nummer 41 van de wereldranglijst, vocht zich knap terug na een verloren eerste set en trok uiteindelijk aan het langste eind. Serena Williams en Svetlana Kuznetsova wisten wel de halve finale te bereiken door overwinningen op respectievelijk Aleksandra Wozniak en Agnieszka Radwanska.

Wat geen verrassing kon worden genoemd was de uitschakeling van Tsonga. De Franse nummer negen van de plaatsingslijst trof de nummer vijf Del Potro en was niet opgewassen tegen het degelijke spel van de Argentijn. Later op de avond komt de laatste Fransman in het enkelspel in actie bij de mannen. Gaël Monfils treft dan Andy Roddick.

[E3 '09] Afzetten is zelfs mogelijk met Ride-skateboard

Tony Hawk heeft op de persconerentie van Microsoft het Balanceboard dat bij Tony Hawk Ride komt laten zien. DE board voelt net aan als een echt skateboard. De board voelt waar je voeten zijn, waar je handen zijn en het hekent zelfs als je af wilt zetten met je voet. Het board zal ook naar verschillende kanten kunnen kantelen om je echt het gevoel te geven dat je aan het skateboarden bent.

Er is ook een trailer verschenen die we natuurlijk zo snel mogelijk hier zullen plaatsen.

Krajicek plaatst zich voor tweede ronde Nottingham

Michaella Krajicek is goed begonnen aan het door haar zo geliefde grasseizoen. De Nederlandse kende een overtuigende start op het ITF-toernooi van Nottingham en versloeg Alberta Brianti, als zevende geplaatst, met 6-1 en 6-3.

De volgende opponente van Krajicek is de Britse Jocelyn Rae, die met 7-5 en 6-3 te sterk was voor Carly Gullickson. Een eventuele derde ronde zou een ontmoeting op kunnen leveren met de Belgische Yanina Wickmayer, een van de dubbelpartners van Krajicek en tevens de nummer één van de plaatsingslijst.

[E3 '09] The Beatles Rock Band releasedatum + DLC

Op de persconferentie van Microsoft is de releasedatum van The Beatles Rock Band bekend gemaakt. Vanaf 9 september 2009 kunnen we gaan rocken met deze nieuwe versie van Rock Band.

Naast de songs die al op de disk staan zal er DLC komen waaronder volledige albums. Heavy Road zal vrijwel vanaf de release beschikbaar zijn. De Xbox 360 krijgt exclusieve content in het nummer All you need is love.

Ook is de eerste trailer getoond van de game. Deze zullen we zo spoedig mogelijk aan jullie tonen.

Buschauffeur zet supporters af bij politie

Een buschauffeur heeft gisteravond goed werk geleverd. De chauffeur van de Q-liner was de overlast van enkele voetbalsupporters zo beu, dat hij voor hen van het politiebureau van Emmen de eindhalte maakte.

Het uit het Drentse Valthe afkomstige viertal was supporter van FC Groningen. Na de dramatisch verlopen wedstrijd had het kwartet een stuk in de kraag gezopen.

Hierdoor waren de vier erg vervelend geworden. Toen ze bij het politiebureau van Emmen aankwamen, werden ze onthaald met een paar bekeuringen.

[RG] Nederlandse verrassingen in juniorentoernooi

Lesley Kerkhove en Richel Hogenkamp hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het juniorentoernooi van Roland Garros. Zij versloegen respectievelijk de als tweede geplaatste Ana Bogdan en Noppawan Lertcheewakarn, de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Zowel Kerkhove als Hogenkamp zijn ongeplaatst in Parijs. Kerkhove had drie sets nodig tegen Bogdan en won met 7-5, 6-7 (3) en 6-1. In de volgende ronde wacht Zarina Diyas. Hogenkamp had het makkelijker tegen haar Thaise opponente. Met 6-4 en 6-3 trok de Nederlandse aan het langste eind. Zij zal Beatrice Carpa treffen in de volgende ronde.

Nuongirl neemt afscheid van FOK!sport

FOK!sport zal het vanaf vandaag zonder één van haar iconen moeten gaan doen. Nuongirl heeft de sportredactie na zes jaar namelijk verlaten.

In de zes jaar dat Nuongirl voor FOK!sport werkte, heeft ze alle functies gehad. Ze begon als redactielid en groeide daarna door naar Site-Admin. Ook heeft ze nog geruime tijd aandacht besteed aan de PR van onze sportsite, waar we haar erg dankbaar voor zijn.

Desalniettemin valt er nu toch een gat op FOK!sport, want Nuongirl heeft in haar periode bij FOK!sport 20645 berichten gepost. De redactie zal er alles aan gaan doen om het gemis op te vullen. Het nieuws gaat namelijk 24 uur per dag door.

Namens de hele redactie van FOK!sport wil ik Nuongirl ontzettend bedanken voor haar inzet! Jullie zullen haar vast nog wel eens zien onder de berichten die wij plaatsen. Haar naam zal echter niet meer bovenaan een bericht verschijnen.

Toptijd Martina op 100 meter in Hengelo

Churandy Martina heeft bij de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo de snelste tijd ooit op de 100 meter ooit in Nederland gelopen. De Antiliaan kwam tot 9,96.

Het was voor het eerst dat er in Nederland onder de tien seconden werd gelopen. Het oude record was 10,08 van Leroy Burell in 1994. De tijd van Martina was tevens de beste wereldjaarprestatie. Achter Martina eindigde de Amerikaan Monzavous Rae Edwards als tweede, de Brit Simeon Williamson werd derde.

Hiddink de sigaar na roken in kleedkamer

Guus Hiddink kan volgens The Daily Mirror een boete tegemoet zien voor het roken van een sigaar in de kleedkamer van Chelsea. De uittredend interim-trainer van Chelsea rookte zaterdag na het behalen van de FA Cup samen met clubvoorzitter Roman Abramovich een sigaar.

Net als in Nederland is in Engeland roken in publieke gelegenheden verboden. Omdat op camerabeelden goed te zien is dat Hiddink een sigaar rookt, kan hij een boete verwachten.

Van de hoogte van de boete zal de coach niet wakker liggen. In Engeland staat voor een dergelijk voorval een kleine zestig euro voorgeschreven. Hiddink nam zaterdag door een 2-1 overwinning op Everton in stijl af van Chelsea. Een treffer van Frank Lampard, een kwartier voor tijd, bracht Hiddink zijn eerste FA Cup.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Twee aanhoudingen in Efteling

Een pretpark is in principe bedoeld voor ontspanning en niet om daar te vechten met je medebezoekers, noch met het personeel. Twee bezoekers van het pretpark Efteling in Kaatsheuvel waren daarvan kennelijk niet op de hoogte en maakten daardoor gisteren onvrijwillig de tocht vanaf de Wereld vol Wonderen naar het politiebureau.

Een groep jongeren ging staan in de bootjes van de attractie Fata Morgana, wat ten strengste verboden is. Toen een medewerker de groep daarop aansprak dreigde één van de jongeren hem in zijn gezicht te slaan. Daarop is de politie ingeschakeld die de jongere in kwestie aanhield.

De andere aanhouding betrof een 31-jarige Capellenaar die ruzie kreeg met een even oude vrouw uit Rotterdam over hun plek in de wachtrij voor de Pirana. Nadat de man met een klap in het gezicht van de Rotterdamse zijn standpunt kracht bijzette werd opnieuw de politie ingeschakeld die de man aanhield.

'VfL Wolfsburg gaat voor Toni'

VfL Wolfsburg is van plan zich in de zomer flink te roeren op de transfermarkt. De 32-jarige spits van Bayern München Luca Toni is het doelwit.

De Duitse kampioen VfL Wolfsburg wil zich middels topaankopen zo versterken dat het volgend jaar opnieuw kampioen kan worden. De club uit de stad van de Volkswagen-fabrieken won dit seizoen voor het eerst in de historie de Bundesliga en speelt volgend seizoen mee in de Champions League.

Afgelopen week haalden Die Wölfe al de Deense middenvelder Thomas Kahlenberg binnen van AJ Auxerre en ook verlengde de club enkele contracten. Nu meldt de Wolfsburger Allgemeine Zeitung dat de Italiaan Toni één van die topaankopen zou moeten worden.

Toni lijkt het kind van de rekening te worden in de Allianz Arena, nadat Bayern Mario Gomez van VfB Stuttgart heeft aangetrokken. Gomez scoorde dit seizoen 24 keer, terwijl Toni slechts dertien keer het net vond.

Wolfsburg is naar verluidt ook geïnteresseerd in Tim Borowski en Hamit Altintop, beiden ook van Bayern München. Borowski zit voornamelijk op de bank bij Der Rekordmeister en Altintop zou een nieuwe uitdaging willen.

[RG] Robredo moeizaam naar kwartfinale

Tommy Robredo hoort bij de beste acht tennissers van Roland Garros. De Spanjaard won zijn partij in de achtste finale van het Franse tennistoernooi van Philipp Kohlschreiber uit Duitsland. De setstanden in deze wedstrijd waren 6-4, 5-7, 7-6 en 6-2.

De partij tussen Robredo en Kohlschreiber duurde meer dan drie uur. Het tweetal ontliep elkaar nauwelijks, wat ook in de scores te zien was. Op de beslissende momenten was de Spanjaard, die in 2003, 2005 en 2007 ook al tot de kwartfinales reikte, net iets beter.

In de kwartfinale moet Robredo het opnemen tegen de winnaar uit de partij tussen Jo-Wilfried Tsonga en Juan Martín del Potro.

Hockeysters Den Bosch winnen Europa Cup I

De hockeyvrouwen van Den Bosch zijn er voor de tiende maal op rij in geslaagd om de Europa Cup I te winnen. In het eigen stadion maakte de Brabantse formatie gehakt van tegenstander Berliner HC. Na afloop van het duel stond er 9-1 op het scorebord.

In de groepsfase was Den Bosch al oppermachtig door alle wedstrijden te winnen zonder ook maar een tegengoal te krijgen. Deze lijn trokken de vrouwen van de hockeyploeg ook in de finale door. Met een voorsprong van 4-0 ging men de rust in. Na de pauze ging men door waar het gebleven was. Toen de Duitsers met 9-0 achter stonden, moest Lizzy Koeton voor het eerst vissen.

Vorige week verloren de hockeyvrouwen van Den Bosch de strijd om de landstitel nog van Amsterdam.

Eddie is terug: Iron Maiden andermaal in Rock Band

Het eerste deel van Rock Band liet je al genieten van het uiterst mannelijk gezongen "Run to the Hills", maar dit nummer wordt bij het exporteren van Rock Band 1-tracks (om ze zo in Rock Band 2 te kunnen spelen) snoiehard overgeslagen. Niet getreurd, vanaf 9 juni zal het nummer weer uit de speakers knallen als je op de X360 of Wii rockt en 11 juni voor de PS3-metalheads. Niet alleen "Run to the Hills" behoort echter tot de mogelijkheden, ook vier live-nummers van het meest recente album Flight 666 en een stapel klassiekers kunnen uit de Music Store geplukt worden.

Aces High (live) - Flight 666 (2009)
2 Minutes to Midnight - Powerslave (1984)
The Trooper - Piece of Mind (1983)
Wasted Years - Somewhere in Time (1986)
The Number of the Beast - The Number of the Beast (1982)
Run to the Hills - The Number of the Beast (1982)
Can I Play With Madness - Seventh Son of a Seventh Son (1988)
The Clairvoyant - Seventh Son of a Seventh Son (1988)
Powerslave - Powerslave (1984)
Fear of the Dark (live) - Flight 666 (2009)
Hallowed Be Thy Name (live) - Flight 666 (2009)
Iron Maiden (live) - Flight 666 (2009)

Saillant detail: Metallica's "Enter Sandman" wordt ook overgeslagen bij de export. Zou dit betekenen dat er ook een Metallica-pack in het verschiet ligt?

[E3 '09] Monkey Island komt terug, en hoe!


Een paar weken geleden kwam door een foutje bij de leeftijdsindicatie-instantie bij onze oosterburen (USK) het gerucht op gang dat er een speciale editie van Monkey Island op weg zou zijn naar XBLA. Al snel werd echter geroepen dat het om een foutje ging, een testgame uit een testdatabase zou per ongeluk in de echte database terechtgekomen zijn. Nu blijkt het echter toch waar, en het goede nieuws voor adventure-liefhebbers is dat er nog meer Monkey Island-spellen gaan komen.

Als eerste is er dus een Special Edition aangekondigd van The Secret of Monkey Island. Dit spel zal het oorspronkelijke verhaal uit 1990 volgen, maar voorzien zijn van volledig opgepoetste graphics en uitkomen voor PC en Xbox Live Arcade. Het spel zal ook een nieuwe soundtrack krijgen alsmede een hint-systeem om je door de moeiljkste puzzels te helpen. Voor nostalgische spelers blijft er de mogelijkheid om op ieder gewenst moment terug te schakelen naar de klassieke versie.

In het verhaal volgen we Guybrush Threepwood, die graag piraat wil worden omdat hij gehoord heeft dat je daar veel geld mee kan verdienen. op de officiele website Monkey Island Special Edition vind je binnenkort meer informatie.

Het andere goede nieuws is dat TellTale Games, bekend van onder andere Sam&Max en Wallace&Gromit, de rechten heeft verkregen om episodische games uit te geven die gebaseerd zijn op de Monkey Island serie. Deze vijf games zullen uitkomen op PC en WiiWare. De eerste aflevering zal al over enkele weken klaar zijn. Op de officiele website kun je alvast een trailer bekijken, en hier zijn alvast een paar screenshots van Tales of Monkey Island.
Top of Flop: La Roux

We zijn vorige week weer gestart met Top of Flop op de FOK! Weblog. Alle begin is moeilijk zullen we maar denken. De eerste in de nieuwe reeks leverde geen positief oordeel op. Jullie hadden problemen met het Duits, met het hoge songfestival gehalte. Kortom: Cassandra Steen's "Stadt" was een Flop.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen...

La Roux is een Brits electropop duo uit Londen. La Roux bestaat uit de 21-jarige zangeres Elly Jackson en co-writer/producer Ben Langmaid. De nieuwste single heet "Bulletproof".

Binnen de weblog crew zijn de meningen over dit nummer verdeeld. Sommigen vinden het briljant, anderen hebben er helemaal niets mee.

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

[E3 '09] De ontwikkeling van Postal III, wat mannen willen

Waarschuwing: het volgende filmpje slaat volkomen nergens op. Postal III zal ook aanwezig zijn op de E3. Postal III is een game die al erg lang op zich laat wachten. De game is bijzonder gewelddadig en laat spelers dood en verderf zaaien op de meest vreemde manieren. Dan nu een video die aangeeft waarom het allemaal zo lang duurt. In elk geval wel een goede reden van Running With Scissors.

Beurs fors omhoog

Neerlands belangrijkste beursindex de AEX is maandag met een ruime plus van 3,5 procent gesloten op 268,42 punten. "Het besef neemt de overhand dat het ergste achter de rug is", vat handelaar Geoffrey Leloux van Keijser Capital het sentiment samen. "We zien een afname van de afname van de economie."

De beurs werd geholpen door meevallende economische cijfers uit de Verenigde Staten. De bouwuitgaven namen in april onverwacht toe en de inkoopmanagersindex voor de productiesector steeg in mei harder dan verwacht.

Staalgigant ArcelorMittal steeg ruim 10 procent op het Damrak. Bankverzekeraar SNS Reaal klom 9,3 procent hoger, terwijl elektronicafabrikant Philips er 6,4 procent bijtikte. Grootste dalers waren de meer defensievere fondsen, zoals fabrikant van bakkerijproducten CSM (-1,75%) en supermarktconcern Ahold (-1,3%).

Beleggers hebben goed geluisterd naar Arnold Schwarzenegger

GroenLinks overweegt proces tegen Italië

GroenLinks overweegt Italië voor de rechter te slepen. De linkse partij vindt dat de persvrijheid in het Zuid-Europese land te wensen overlaat sinds Silvio Berlusconi de touwtjes daar weer in handen heeft. Berlusconi, eigenaar van de grootste commerciële tv-zenders in Italië, is door zijn huidige functie als premier indirect nu ook weer de grote baas van de Italiaanse publieke omroep RAI. Journalisten die kritisch staan tegenover Berlusconi worden niet toegelaten tot zijn persconferenties.

"Het Europees verdrag stelt dat elk EU-land de persvrijheid moet garanderen. Als groene fractie in het Europarlement overwegen we daarom een procedure tegen Italië", aldus Judith Sargenti, namens GroenLinks lijsttrekker voor de Europese verkiezingen aanstaande donderdag, "Als we Bulgarije en Roemenië aanpakken voor dingen die niet lekker lopen, moeten we ook Italië durven aanpakken". Ze deed ook een beroep op CDA-lijsttrekker Wim van de Camp om Berlusconi aan te spreken. Berlusconi's partij en het CDA maken in het Europees parlement deel uit van dezelfde fractie.

Sargentini zal wel moeten proberen om in het Europees parlement een meerderheid achter zich te krijgen. Pas dan kan een procedure worden gestart bij het Europees Hof van Justitie.

Bruid in trouwjurk redt gezin uit brandend huis

In Bridgeport in de Amerikaanse staat Connecticut heeft een pas getrouwde bruid afgelopen nacht een gezin uit een brandend huis gered. Toen Georgette Clemons terugkeerde van haar bruiloft naar haar huis, zag ze hoe er rook uit de ramen van een woning kwam.

Clemons twijfelde geen moment en vroeg een vriendin die aan het stuur zat de auto direct stil te zetten. De kersverse bruid rende daarop direct het brandende huis binnen. In het huis bevond zich een vrouw die weigerde naar buiten te gaan, omdat ze haar huisdieren niet kon vinden. Clemons pakte de vrouw echter stevig beet en sleurde haar uit alle macht naar buiten.

Clemons redde ook de andere bewoners van het huis uit de brand voor de brandweer ter plaatse was. De twee honden en twee fretten van de vrouw werden ook gered. De trouwjurk van Clemons werd tijdens de reddingsactie helaas onherstelbaar beschadigd en ook haar schoenen kan ze weggooien. Clemons vertelt aan een plaatselijke krant dat ze dit niet erg vindt: "Het belangrijkste is dat iedereen veilig en wel is."

Brand doodt 36 illegale gouddelvers Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn in het weekeinde zeker 36 mensen door brand omgekomen die illegaal naar goud zochten in een mijn die niet meer in gebruik is. Dat maakte het bedrijf Harmony Gold Mining Co. vandaag bekend.

Volgens de onderneming zijn 294 illegale gouddelvers bij de Eland-mijn in de centrale provincie Vrijstaat opgepakt. Het kan zijn dat er meer gouddelvers zijn gestorven, maar het is inmiddels te gevaarlijk in de mijn om verder te zoeken.

Het is in Zuid-Afrika niet ongewoon dat mensen illegaal proberen goud te delven in mijnen. In maart arresteerde Harmony Gold Mining Co. in totaal 114 mensen bij acht mijnen.

[E3 '09] Maak het iedereen lastig in Blur-trailer

Er bestaan tegenwoordig veel verschillende racers. Zo heb je de meer realistische race-games maar er komen steeds meer racers bij waarin het de bedoeling is je tegenstander zo mooi mogelijk te laten crashen. De makers van Blur moesten dat ook gedacht hebben.

In Blur kan je door middel van power-ups op de baan je tegenstanders te lijf gaan. Hoe dit in zijn werk gaat kun je zien in onderstaande trailer.

De game verschijnt voor de Playstation 3 en Xbox 360.

Peuter in ziekenhuis door partydrug GHB

Een 2-jarig jongetje is vanochtend met spoed in een ziekenhuis opgenomen, nadat hij op een vakantiepark in Ommel (Noord-Brabant) de partydrug GHB had binnengekregen. Hoe dat kon gebeuren, kon de politie vandaag nog niet zeggen.

Gevaarlijk
Over de toestand van de peuter is nog niets bekend. GHB is een gevaarlijke drug die tot bewusteloosheid en ademhalingsproblemen kan leiden. Oorspronkelijk is het een narcosemiddel. Een teveel kan leiden tot een coma. Het middel staat ook bekend als rapedrug, om seks met iemand te krijgen.

Half miljoen mensen vullen stemwijzer in

Meer dan 500.000 mensen hebben op internet de stemwijzer ingevuld van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) voor de Europese verkiezingen van donderdag. Dat heeft projectleider Jochum de Graaf vandaag laten weten. De stemwijzer ging op 24 april online.

Record
Volgens De Graaf is met een half miljoen stemadviezen het record van 2004 overtroffen. Toen lieten 450.000 Nederlanders zich door middel van de stemwijzer adviseren over welke partij het beste aansluit bij hun eigen politieke opvattingen. Het IPP verwacht de komende dagen nog een flinke toeloop, waardoor een verdubbeling ten opzichte van 2004 mogelijk is.

Foto bij: Half miljoen mensen vullen stemwijzer in  (foto: DAG)

Tien plezierboten beschadigd door aanvaring

In de jachthaven van Scheveningen hebben vandaag tien boten (zeil- en motorjachten) schade opgelopen door een aanvaring. De 'boosdoener' was een schip, dat motorproblemen kreeg toen het de haven invoer, vervolgens stuurloos raakte en de plezierboten ramde.

Het schip, een omgebouwde vissersboot, kwam uiteindelijk tegen een steiger tot stilstand. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor, maar de schade aan de boten is volgens een politiewoordvoerder "aanzienlijk".

WKE bijna zondagkampioen na zege op Baronie

WKE is bijna zondagkampioen na een zege op eigen veld tegen Baronie. De club uit Emmen wist in blessuretijd de winnende treffer te maken. Baronie is na de 2-1 nederlaag uitgeschakeld.

Voor 2500 toeschouwers trok WKE al snel het spel naar zich toe. De gasten uit Breda kwamen enkele keren goed weg, maar toonden zich niet voor het eerst dit seizoen uiterst effectief. Uit de eerste de beste aanval werd direct gescoord. Tyron Zschüsschen was de maker van de 0-1. Kort voor rust kreeg WKE een strafschop, waarna Kevin Mooibroek de ruststand op 1-1 bepaalde.

Baronie had niets aan een punt en zocht na rust dan ook steeds meer de aanval. Echt grote kansen leverde dit niet op, ook niet in de slotfase toen men steeds meer druk uitoefende op het doel van de woonwagenclub. Het leek dan ook op 1-1 uit te draaien, tot WKE-trainer André Paus een gouden wissel deed. Hij bracht Arjan Wessels in de ploeg en die maakte in de extra tijd de winnende goal.

WKE heeft nu volgende week bij Westlandia genoeg aan een puntendeling om zich zondagkampioen te mogen noemen. Baronie is uitgeschakeld.

WKE - Baronie 2-1 (1-1)
0-1 Tyron Zschüsschen 1-1 Kevin Mooibroek (strafschop) 2-1 Arjan Wessels

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE367-4
2. Westlandia343-7
3. Baronie446-5

[E3 09] Waarom spreiden als je ook kunt opsparen?


Deze week is het weer zover, dan is het weer E3-tijd! Nadat een paar jaar geleden de hele opzet van de E3 opzij werd gegooid is de E3 dit jaar weer in ere hersteld met alle grote partijen vertegenwoordigd en de kleine developers die hierdoor weer helemaal ondergesneeuwd worden. Maar goed, uiteindelijk draait het toch elk jaar weer om de grote drie; Nintendo, Microsoft en Sony. Wat zullen zij dit jaar allemaal te verkondigen hebben?

[E3 '09] Modern Warfare 2 op persconferentie Microsoft

Microsoft zal vanavond de eerste zijn die zijn persconferentie mag geven. Er wordt veel van verwacht omdat we eigenlijk helemaal niets weten over wat ze ons gaan vertellen. Langzaam aan wordt ons wel steeds meer duidelijk. Zo ook nu want Modern Warfare 2 zou namelijk aanwezig zijn op diezelfde persconferentie.

Geoff Keighley, presentator van onder andere Gametrailers TV, heeft namelijk op Twitter gezegd dat Modern Warfare fans de persconferentie van Microsoft zeker niet willen missen.

quote
Gloomy day in LA, but it's off to the Xbox press briefing I go. Modern Warfare 2 fans won't want to miss it.

Wat zal dat te betekenen hebben? Misschien een exclusieve deal voor de Xbox 360 versie van Modern Warfare 2? We zullen het over een paar uurtjes weten.

[E3 '09] Het bloed vloeit rijkelijk in Bayonetta-gameplay

Van de makers van Devil May Cry komt binnenkort een nieuwe game genaamd Bayonetta waarin je een vrouw speelt die verdacht veel op Sarah Palin lijkt en twee revolvers in haar hakken van haar schoenen heeft. Op de E3 kan de game uitgebreid gespeeld worden waarvan je nu maar liefst zes video's van hieronder kunt bekijken


Link naar het filmpje 1


Link naar het filmpje 2


Link naar het filmpje 3


Link naar het filmpje 4


Link naar het filmpje 5


Link naar het filmpje 6

[E3 '09] Toveren met blokjes in LEGO Harry potter

Na Star Wars, Indiana Jones, Batman en later dit jaar Rock Band, zal er een nieuwe game komen waarin de LEGO blokjes centraal zullen staan. De geruchten gingen al langer maar op de E3 is dan eindelijk bevestigd dat LEGO Harry Potter in de maak is.

De game gaat LEGO Harry Potter: Years 1-4 gaan heten. Zoals de titel al doet vermoeden zal de game de eerste vier boeken/films van de Harry Potter-serie bevatten. De game staat gepland voor 2010. Welke platformen de game op gaat verschijnen is nog niet bekend maar als we kijken naar de vorige LEGO games dan zal hij waarschijnlijk op alle current-gen consoles, handhelds, PC en Playstation 2 verschijnen.

Er is ook een trailer verschenen van de game die je hieronder kunt zien.

Lavezzi liever niet naar Liverpool

Ezequiel Lavezzi is tevreden met zijn verblijf bij SSC Napoli in Italië. Onlangs zou Liverpool een bod op hem hebben uitgebracht, maar de jonge aanvaller heeft hier geen boodschap aan.

De 24-jarige spits Ezequiel Lavezzi hoeft niet zo nodig te spelen op Anfield. Liverpool zou een bod hebben gedaan op de Argentijn, maar de spits wil liever bij Napoli blijven.

Het Napoli van Roberto Donadoni werd dit seizoen twaalfde in de serie A en wist zich daardoor niet te plaatsen voor Europees voetbal. Toch zit Lavezzi goed bij de Napolitanen. "Het bod van Liverpool? Ik wil bij Napoli blijven", zei de spits die dit seizoen zeven keer scoorde in dertig wedstrijden.

Hij voegde er aan toe: "Ik wil benadrukken dat het mijn wens is bij Napoli te blijven. Ik hoop dat alles duidelijk wordt, maar het hangt van de club af en niet van mij." Lavezzi staat tot 2012 onder contract in Napels.

Napoli weet Quagliarella te strikken

Napoli is erin geslaagd Italiaans international Fabio Quagliarella los te weken bij Udinese. De partijen maakten dit maandag bekend. De 26-jarige aanvaller heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij zijn nieuwe werkgever.

Quagliarella brak in het seizoen 2006/2007 door in dienst van Sampdoria door in 35 wedstrijden in de Serie A dertien keer te scoren. De aanvaller, die zijn carrière begon bij Torino en ook nog speelde voor Florentia Viola (tegenwoordig weer Fiorentina, red.) en Ascoli, kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Udinese.

Met de komst van Quagliarella haalt Napoli een jongen van de streek binnen. De aanvaller, die inmiddels op twaalf interlands en drie goals staat voor de nationale ploeg van Italië, werd op 31 januari 1983 geboren in Castellamare di Stabia, een plaatsje in de provincie Napels.

[RG] Federer moeizaam door naar kwartfinale

Roger Federer is er met veel moeite in geslaagd om de kwartfinale te bereiken op Roland Garros. Ondanks een 2-0 achterstand in sets versloeg de Zwitser Tommy Haas. De setstanden waren 6-7, 5-7, 6-4, 6-0 en 6-2.

Na de uitschakeling van Rafael Nadal is de voormalig nummer één de topfavoriet voor de titel. Deze druk leek wat teveel op de schouders van Federer. Roland Garros is de enige Grand Slam titel die nog ontbreekt op de erelijst en dit uitte zich in veel onnodige fouten in de eerste twee sets. Met degelijk spel en goed serveerwerk profiteerde Haas hier optimaal van.

In de derde set kwam Federer beter in zijn ritme en nadat hij met veel moeite tot 4-4 wist te komen leek het verzet van Haas gebroken. Federer won 8 games op rij en trok hiermee de derde en vierde set naar zich toe. In set vijf wist Haas zich weer wat te herpakken, maar hij kon niet meer opboksen tegen de rake klappen van zijn Zwitserse opponent, resulterend in een 6-2 eindstand in de beslissende set.

[UPD] Air France-toestel verdwenen van de radar

Een Air France Airbus A330-200 passagierstoestel is enkele uren geleden van de radar verdwenen, vlak voor de kust van Brazilië. Het toestel vervoert 228 mensen, zo maakte de luchtvaartmaatschappij bekend.

Het toestel steeg op vanaf Rio de Janeiro richting Parijs. Het had daar inmiddels al moeten zijn, maar is compleet verdwenen. Er zitten 216 passagiers aan boord en nog 12 bemanningsleden. Er is een crisiscentrum ingericht op Charles de Gaulle, waar het vliegtuig om 11:15 uur moest landen.

De luchthaven van Rio weigert elk commentaar. Meer informatie over deze vlucht is te vinden op de website FlightStats.com.

Update 12:46:

Uit Parijs komen nog onbevestigde berichten dat er geen hoop meer zou zijn voor de inzittenden van het toestel. 

Update 14:03:

Het is nu zeker dat het toestel ergens is geland, aangezien de aanwezige brandstof volgens berekeningen al om 13:00 verbruikt zou moeten zijn. Of de landing een noodlanding of crash is geworden is nog steeds niet duidelijk. Zeker is dat het toestel niet meer vliegt.

Update 15:04:

Mogelijk zijn er Nederlanders aan boord van deze vlucht. Omdat KLM geen directe verbinding naar Rio de Janeiro biedt maken veel Nederlandse passagiers gebruik van de verbinding van Air France. Inmiddels is bekend dat er 60 Fransen en 3 Italianen aan boord waren. Onder hen zijn 7 kinderen en een baby.

De bemanning van het toestel was ervaren en het toestel zelf was nieuw, aldus een woordvoerder van de Franse regering. 

Met dank aan -_Guitarist_-, orhanxy, Mark_Boelen en donroyco voor de submit!

Zie ook het topic op ons forum hierover.


De vluchtroute van het Air France-toestel

Pellegrini volgt Ramos op bij Madrid

Manuel Pellegrini wordt de opvolger van Juande Ramos bij Real Madrid. De 55-jarige Chileen komt over van Villarreal waar hij sinds 2004 de scepter zwaaide. Zijn hoogtepunt kende hij in 2006 toen hij de halve finales van de Champions League met Submarino amarillo bereikte.

Bij Real Madrid zal Pellegrini volgens de Spaanse media een contract voor twee jaar tekenen. Om zijn huidige contract bij Villarreal af te kopen zal de herkozen voorzitter van Los Merengues Florentino Pérez ongeveer vier miljoen euro moeten betalen.

Motorpassagier vliegt 190 meter door de lucht na ongeval

Een Franse motorpassagier heeft afgelopen nacht behoorlijk geluk gehad. Bij een ongeval met een auto op de rijksweg A4 bij Schiphol werd de 23-jarige passagier 190 meter door de lucht geslingerd om vervolgens aangereden te worden door de auto waar de 42-jarige bestuurder van de motor op knalde. De schade bleef voor de passagier desondanks beperkt tot twee gebroken polsen. De bestuurder van de motor liep rib- en polsfracturen op en de automobilist is met nekklachten in het ziekenhuis opgenomen.

De motorrijder knalde met hoge snelheid achterop de auto, waarbij zijn motor op de achterbank van het voertuig terecht kwam. Niet zo heel verwonderlijk, aangezien het duo volgens ooggetuigen met ruim tweehonderd kilometer per uur aan kwam suizen. Voor de motor die net een week oud was is het meteen de laatste rit geweest.

[E3 '09] On rail griezelen in Dead Space Extraction-trailer

Vorig jaar kwam Electronic Arts met een hele nieuwe game genaamd Dead Space op de proppen die over het algemeen goed werd ontvangen door de pers. In Dead Space Extraction voor de Wii speel je de belevenissen van de crew tijdens de belegering van de insect-achtige aliens voor de gebeurtenissen in het originele Dead Space. Dat wordt weer lekker griezelen in het donker zoals te zien is in onderstaande trailer.

[NASCAR] Uitslag Autism Speaks 400

Jimmie Johnson heeft de Autism Speaks 400 op zijn naam weten te schrijven. In een spannende eindstrijd wist hij nog Tony Stewart en Gregg Biffle in te halen, waardoor hij de tweede winst dit seizoen in de Sprint Cup Series pakte.

Met David Reutimann op poleposition begon de race op de korte oval in Dover. Voorin gebeurt de eerste dertig ronden weinig, waarna de eerste caution van de dag plaatsvindt om de teams de gelegenheid te geven om pitstops uit te voeren, omdat regen eerder de baan schoongespoeld heeft en daardoor de bandenslijtage niet duidelijk is.

Grootste profiteerders van deze stop waren Gregg Biffle en Jimmie Johnson die doorschoven naar de posities een en twee in de race. Het is laatstgenoemde die over de beste auto beschikt en na 50 ronden voor het eerst aan de leiding rijdt. Vlak voor de derde caution na 117 ronden waren de leiders al naar de pits geweest, waardoor Carl Edwards kon profiteren en zo een eind naar voren te schuiven, doordat hij onder geel de pits op kon zoeken. Ook Mark Martin en Tony Stewart profiteerden hiervan.

Ondertussen was ook Dale Earnhardt jr. opgeklommen. Met de nieuwe crewchief lijkt het eerste resultaat goed te zijn. Hij rijdt in de top tien gedurende de race, terwijl klassementsleider Jeff Gordon het niet voor elkaar heeft en maar net bij de eerste dertig zit. Ondanks alle cautions blijft Johnson de beste auto hebben en hij loopt iedere keer dan ook weer weg bij de rest van het veld.

Met nog veertig ronden te gaan gingen de leiders voor de laatste keer naar de pits en Johnson zag zijn pitstop de mist in gaan toen te veel crewleden zich er mee bemoeiden. Hij kwam slechts als achtste naar buiten, maar dankzij zijn goede auto wist hij als snel op te klimmen naar een derde plaats. Echter reed hij nog wel drie seconden achter leider Biffle en zat Tony Stewart er ook nog tussen. Laatstgenoemde wist met tien ronden Biffle in te halen, maar kon ondanks verwoede pogingen Johnson in de laatste ronden van de race niet meer van zich af houden en moest hem voorbij laten gaan.

Door het resultaat in Dover nam Tony Stewart de leiding in het klassement van de Sprint Cup over. Hij staat nu 1.853 punten er 46 voor op Jeff Gordon. Derde staat nu Jimmie Johnson voor Kurt Busch en Ryan Newman.

Uitslag Autism Speaks 400

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
18Jimmie Johnson Chevrolet195/10 400
231Tony Stewart Chevrolet175/5 400
35Greg Biffle Ford170/5 400
414Matt Kenseth Ford165/5 400
519Kurt Busch Dodge155/0 400
62Kasey Kahne Dodge150/0 400
713Carl Edwards Ford151/5 400
811Ryan Newman Chevrolet142/0 400
917Casey Mears Chevrolet138/0 400
1028Mark Martin Chevrolet139/5 400
1125Clint Bowyer Chevrolet130/0 400
1222Dale Earnhardt Jr. Chevrolet127/0 400
1312Sam Hornish Jr. Dodge124/0 400
1418Jamie McMurray Ford121/0 400
1521Joey Logano * Toyota118/0 400
1632Jeff Burton Chevrolet115/0 400
1735Kevin Harvick Chevrolet112/0 400
181David Reutimann Toyota114/5 400
194Reed Sorenson Dodge111/5 400
2020Marcos Ambrose Toyota103/0 400
2115Martin Truex Jr. Chevrolet100/0 399
2233Regan Smith Chevrolet97/0 399
236Kyle Busch Toyota94/0 399
2426David Ragan Ford91/0 399
259Brian Vickers Toyota88/0 399
2642Jeff Gordon Chevrolet85/0 398
2710Elliott Sadler Dodge87/5 398
2827Bobby Labonte Ford79/0 397
297A.J. Allmendinger Dodge76/0 396
303Juan Montoya Chevrolet78/5 395
DNF30David Stremme Dodge70/0 370Accident
3236Paul Menard Ford67/0 363
DNF40Robby Gordon Toyota64/0 282Accident
DNF43John Andretti Chevrolet61/0 253Accident
DNF29Michael Waltrip Toyota58/0 250Engine
DNF16Denny Hamlin Toyota55/0 232Accident
DNF23Scott Speed * Toyota52/0 118Engine
DNF38Joe Nemechek Toyota49/0 67Drive Shaft
DNF39Dave Blaney Toyota46/0 66Transmission
DNF37Mike Bliss Dodge43/0 56Electrical
DNF34Mike Skinner Toyota40/0 51Engine
DNF41Tony Raines Chevrolet37/0 42Accident
DNF24David Gilliland Chevrolet39/5 38Engine
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 13 van de 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart1853Leader13006
2Jeff Gordon1807-4613016
3Jimmie Johnson1789-6413026
4Kurt Busch1762-9113014
5Ryan Newman1680-17313104
6Kyle Busch1634-21913134
7Denny Hamlin1630-22313002
8Matt Kenseth1625-22813124
9Greg Biffle1618-23513004
10Jeff Burton1587-26613002
11Carl Edwards1582-27113002
12Mark Martin1567-28613323

[E3 '09] Crysis 2 krijgt een multiplatform-release

Crysis verscheen op de PC en wordt tot vandaag nog steeds als mooiste game beschouwd. Het is alleen jammer dat je een NASA-computer nodig hebt om hem te kunnen runnen. Voor iedereen die zo'n PC niet kan kopen maar wel het geld heeft voor een Xbox 360 of Playstation 3, is er nu goed nieuws.

Crysis 2 komt namelijk naar de PC, Playstation 3 en Xbox 360 en zal de eerste game zijn die met de CryENGINE 3 zal werken.

"This is not only the next game in the Crysis franchise, it's the first title we are developing for consoles and the first title being built on CryENGINE 3."

Er is nog niets bekend over een releasedatum.

[Specials] 65 jaar na D-Day

“Soldaten, matrozen en vliegeniers van het geallieerde expeditieleger! U staat op het punt om zich te begeven op een grote kruistocht, waarnaar wij deze vele maanden hebben gestreefd. De ogen van de wereld zijn op u gericht. De hoop en de gebeden van vrijheidlievende mensen van overal, strijden met u mee. Samen met onze moedige bondgenoten en wapenbroeders op andere fronten, zult u de Duitse oorlogsmachine vernietigen, de nazi-tirannie over de onderdrukte Europese volkeren verdrijven en een zekere toekomst in een veilige wereld voor onszelf zekerstellen.”

Dit zijn de woorden van geallieerd opperbevelhebber Dwight Eisenhower voorafgaand aan de geallieerde invasie in Normandië op 6 juni 1944, de grootste amfibische militaire operatie uit de geschiedenis. Aan het eind van die dag hadden 156.000 geallieerde manschappen voet aan de grond gezet op Franse bodem om een einde te maken aan de Duitse bezetting van West-Europa. D-Day, zoals de dag in de geschiedenisboeken bekend is, vormde het begin van een strijd die nog bijna een jaar zou duren en vele slachtoffers zou kosten, zowel geallieerde en Duitse soldaten als onder burgers. In mei 1945 zegevierden de geallieerden over de Duitsers en was West-Europa vrij.

Op 6 juni aanstaande is het precies 65 jaar geleden dat deze historische gebeurtenis plaatsvond. Veteranen, hoogwaardigheidsbekleders – waaronder president Obama – en andere belangstellenden reizen af naar Normandië om stil te staan bij deze geschiedenisbepalende dag. Ook op FOK! wordt niet voorbij gegaan aan deze herdenking. Van 1 juni t/m 6 juni verzorgt het team van www.go2war2.nl, speciaal voor FOK!, een dagelijkse column over verschillende aspecten rondom deze historische dag. Go2War2.nl is Nederlands grootste online naslagwerk over de Tweede Wereldoorlog en wordt beheerd door de Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (www.stiwot.nl ).

In de columns wordt onder ander het verhaal een Amerikaanse Airbornesoldaat beschreven, die verantwoordelijk was voor de dood van de eerste Duitse generaal die sneuvelde tijdens de slag in Normandië. Ook is er aandacht voor de Amerikaanse landingen op Omaha Beach waar 3.000 Amerikanen sneuvelden tijdens een bloedige strijd. Wil je alvast iets van de sfeer proeven voorafgaand aan de operatie dan kun je Eisenhowers complete toespraak nalezen of beluisteren op Go2war2.nl. Morgen lees je op FOK! over operatie Bodyguard, de geallieerde misleidingsactie voorafgaand aan D-Day.

'Vennegoor tekent voor drie jaar bij PSV'

Jan Vennegoor of Hesselink, de spits van Celtic, keert terug bij zijn oude liefde PSV.

De dertigjarige Vennegoor of Hesselink gaat in Eindhoven een contract voor drie jaar tekenen, aldus Studio Voetbal. De spits, die in 2006 voor het laatst in actie kwam voor PSV, zou inmiddels al medisch gekeurd zijn.

Vennegoor keert terug in de Lichtstad na een verblijf van drie seizoenen in het Schotse Glasgow bij Celtic. Vennegoor of Hesselink staat in Nederland bekend als het breekijzer, vanwege zijn talent om wedstrijden open te breken. Vennegoor of Hesselink speelde al 214 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij 87 keer scoorde.

Degradatie: wie vallen er af?

De Europese topcompetities naderen hun eind, en terwijl de landskampioenen langzamerhand bekend worden zijn er onderin veel clubs aan het zwoegen de punten bij elkaar te rapen om zo degradatie te voorkomen.

Eredivisie:

Zowel het duel tussen De Graafschap en RKC Waalwijk als de wedstrijd tussen Roda JC en Cambuur Leeuwarden heeft een derde wedstrijd nodig. De Graafschap verloor met 2-0 bij RKC en kwam in eigen huis al snel 0-1 achter. Het vocht zich echter terug, en won alsnog met 2-1. Het derde duel zal woensdag in Waalwijk worden gespeeld. De winnaar speelt komend seizoen in de Eredivisie. Na de 0-0 in Leeuwarden leek Roda JC, ondanks een rode kaart voor Marcel Meeuwis, thuis wel te winnen door een goal van Sekou Cissé. Vlak voor tijd maakte Cambuur, op dat moment ook met tien man, echter alsnog gelijk via Mark de Vries. Het derde duel zal in Leeuwarden gespeeld worden.

Woensdag:

RKC Waalwijk - De Graafschap
Cambuur Leeuwarden - Roda JC

Primera División:

In navolging van Recreativo de Huelva en Numancia heeft Real Betis zich bij de gedegradeerden gevoegd. De club uit Sevilla had nog geen vuiltje aan de lucht toen zowel Osasuna als Sporting de Gijón op achterstand kwamen. Toen de beide clubs echter hun achterstand omzetten in een voorsprong kwam Betis op de achttiende stek te staan. En omdat tegenstander Valladolid ook een degradatiekandidaat was ging het allemaal niet van harte. Er werd slechts één keer gescoord, en dat was slechts de gelijkmaker. Betis daalt af.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
16Real Valladolid CF38127194346-58
17Getafe CF381012164250-56
18Real Betis Balompié#381012164251-58
19CD Numancia#38105233538-69
20RC Recreativo de Huelva#3889213334-57

# = degradatie

Serie A:

Torino mocht in Italië slechts nog hopen op een klein wonder. Op onderling resultaat stond het achter op Bologna, maar laatstgenoemde had een makkelijker tegenstander. Bologna nam dan ook al snel de leiding tegen Catania, en zou bij winst veilig zijn. Ook Torino zelf ging vol aan de bak bij AS Roma en kwam ook al snel op 0-1. Daar waar Bologna echter op 2-0 kwam wist Roma gelijk te maken in het Stadio Olimpico. En dat bleek uiteindelijk teveel te zijn voor de club uit Turijn, die in Rome met 3-2 onderuit zou gaan.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
16AC ChievoVerona38814163835-49
17Bologna FC38910193743-62
18Torino FC#38810203437-61
19Reggina Calcio#38613193130-62
20US Lecce#38515183037-67

# = degradatie

Bundesliga:

In Duitsland heeft Energie Cottbus zich niet weten te handhaven. In de degradatieplay-off met mogelijke promovendus FC Nürnberg ging het kansloos onderuit. Thuis werd er met 0-3 verloren, en ook in Nürnberg kon het net niet worden gevonden: 2-0. Door de overwinning speelt Nürnberg volgend seizoen in de Bundesliga.

Ligue 1:

Caen en Nantes hebben zich op de slotdag bij Le Havre gevoegd. Nantes was praktisch al gedegradeerd, want zelfs bij winst (hetgeen ook geschiedde, 2-1 tegen Auxerre) was het bijna onmogelijk nog boven de streep te eindigen. Dit gebeurde dan ook niet, omdat Saint-Étienne met maar liefst 4-0 won van Valenciennes, om zich zo veilig te spelen. Caen kreeg kampioen Bordeaux op bezoek, en kreeg een lastig middagje. Uiteindelijk zou het 0-1 worden, genoeg voor degradatie. Le Mans speelde zich met een 1-1 veilig bij Lorient.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
16Le Mans UC72381010184043-54
17AS Saint-Étienne38117204040-56
18SM Caen#38813173742-49
19FC Nantes#38910193733-54
20Le Havre AC#3875262630-67

# = degradatie

Prins gebruikt fotomodel als seksslaaf

Een Maleisische prins wordt ervan beschuldigd een jong Amerikaans-Indonesisch fotomodel te hebben misbruikt. Het zeventienjarige meisje zou vorig jaar door hem zijn gefolterd, gedrogeerd en mishandeld. Daarnaast moest ze zijn seksslaaf spelen. Dit beweert de moeder van Manohara Odelia Pinot vandaag tegenover de Franse pers.

Daisy Fajarina, de moeder van Manohara, kondigt hiermee aan dat ze de 31-jarige prins voor de rechter wil slepen. Volgens haar willen de Maleisische en Indonesische regeringen de zaak rond prins Tengku Temenggong Mohammed Fakhry in de doofpot stoppen.

Waarschijnlijk heeft het arme model geen poot om op te staan. Ze is namelijk met hem getrouwd in wat de Indonesische media een sprookjeshuwelijk noemden. Later verklaarde ze dat ze werd gedwongen in het openbaar vrolijk te kijken, op straffe van marteling en verkrachting met onder andere scheermesjes.

Volgens Manohara wist ze te ontsnappen toen ze met haar schoonvader, sultan Ismail Petra Shah II, op bezoek was in Singapore. Hier wist ze haar bewakers van zich af te schudden in een hotel en de politie in te schakelen. Deze heeft haar man verteld dat hij haar niet kon dwingen mee terug te keren naar Maleisië. Vervolgens is het fotomodel naar haar familie in Indonesië teruggekeerd. De prins en zijn familie hebben nog niet op de aantijgingen willen reageren.

Dronken Belg 'test' of auto nog rijdt na botsing

Een dronken man uit het Belgische Maaseik botste gisterochtend met een harde klap op een verkeersbord. De man stapte uit, keek even, en stapte weer in. Hierna wilde de man weer doorrijden. Helaas had de Belg de pech dat de aanrijding voor een politiebureau plaatsvond. Toen een agent kwam vragen wat de zuiplap in godsnaam van plan was, vertelde deze hem doodleuk dat hij wilde testen of zijn auto nog kon rijden.

Hierop ging de man er als een haas vandoor. Hierbij werden hoge snelheden behaald, terwijl de bumper los aan de auto hing. Opeens staakte de man de dollemansrit, waarna de politie hem snel te pakken had. De beste man was namelijk zijn bumper verloren. De politie liet hem een blaastest ondergaan, die uiteraard een flink stuk in de kraag constateerde. Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Het gekke is dat de zatte Belg helemaal niet wilde vluchten. Naar eigen zeggen wilde hij alleen even kijken of zijn auto het nog deed, alvorens terug te keren naar de plek van het ongeval. De man had hier echter geen kans voor gekregen. De politie had hem namelijk te snel laten stoppen.

Uitslagen Italië speelronde 38

Dit weekend werd in Italië de 38e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de eindstand, de topscorers en de promovendi en degradanten van dit jaar

De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld in Italië en de eindrangschikking is bekend. Voor aanvang van de wedstrijd konden Bologna en Torino allebei nog degraderen. Bologna won en is verzekerd van nog een jaar Serie A. De schlemiel van de dag was Torino. Door een 3-2 nederlaag tegen AS Roma kon nummer zeventien Bologna niet meer ingehaald worden. Torino speelde overigens met een veredeld B-elftal, daar verschillende spelers zich vorige week tijdens een vechtpartij tegen Genoa misdroegen en geschorst waren voor het duel in Rome. Naast Torino degradeerden Reggina en Lecce uit de Serie A. Bari en Parma promoveren rechtstreeks naar de Serie A, vier ploegen maken via play-offs uit wie de derde promovendus wordt.

AC Milan won met 0-2 van Fiorentina en pakte zo de derde plaats. Het duel was de laatste wedstrijd in de rijke loopbaan van Paolo Maldini. Hij zwaaide definitief af in Florence. Fiorentina staat slechts op onderling resultaat ten opzichte van Genoa nog op de vierde plaats die recht geeft op voorronde Champions League.

De tweede plaats is voor Juventus. Onder leiding van interim-trainer Ciro Ferrara werd voor de tweede keer op rij gewonnen. Nu was Lazio Roma het slachtoffer. Vincenzo Iaquinta beslechte het pleit door tweemaal te scoren. Door de uitslagen zijn Juve en Milan zeker van deelname aan de Champions League. Op onderling resultaat staat Juventus echter wel boven AC Milan geklasseerd.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Internazionale Atalanta Bergamo 4-3
AS Roma Torino 3-2
Bologna Catania 3-1
Fiorentina AC Milan 0-2
Genoa Lecce 4-1
Juventus Lazio Roma 2-0
Napoli Chievo 3-0
Palermo Sampdoria 2-2
Reggina Siena 1-1
Udinese Cagliari 6-2

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPuntenGoals
1 Internazionale (K)38 25 9 4 84 70-32
2 Juventus (CL)38 21 11 6 74 69-37
3 AC Milan (CL)38 22 8 8 74 70-35
4Fiorentina (voorronde CL)38 21 5 12 68 53-38
5Genoa (EL)38 19 11 8 68 56-39
6 AS Roma (voorronde EL)38 18 9 11 63 64-61
7 Udinese 38 16 10 12 58 61-50
8 Palermo 38 17 6 15 57 57-50
9 Cagliari 38 15 8 15 53 49-50
10 Lazio Roma (EL)*38 15 5 18 50 46-55
11 Atalanta Bergamo 38 13 8 17 47 45-48
12 Napoli 38 12 10 16 46 43-45
13 Sampdoria 38 11 13 14 46 49-52
14 Siena 38 12 8 18 44 33-44
15 Catania 38 12 7 19 43 41-51
16 Chievo 38 8 14 16 38 35-49
17 Bologna 38 9 10 19 37 43-62
18 Torino (D)38 8 10 20 34 37-61
19 Reggina (D)38 6 13 19 31 30-62
20 Lecce (D)38 5 15 18 30 37-67

* Lazio Roma haalde de UEFA Europa League door het winnen van de Coppa Italia.

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Ibrahimovic Internazionale 25
2Diego Milito Genoa 24
=Di Vaio Bologna 24
4Gilardino Fiorentina 19
5Kaká AC Milan 16
6Pato AC Milan 15
7Totti AS Roma 14
=Miccoli Palermo 14
=Acquafresca Cagliari 14

Bayern wint benefietwedstrijd Fortuna

Fortuna Sittard heeft onder grote belangstelling de benefietwedstrijd tegen Bayern München met 0-2 verloren. Het duel heeft ongeveer 200.000 euro opgebracht, schrijft Dagblad De Limburger.

Volgens het dagblad waren zo'n 7.500 voetbalfans op de wedstrijd afgekomen. Zij zagen Thomas Müller en José Ernesto Sosa beide Bayern-doelpunten maken.

De sfeer in Sittard dreigde in de rust te worden verziekt, toen enkele rivaliserende supporters met elkaar op de vuist wilden gaan. Een twintigtal politieagenten wist dat te voorkomen.

Het duel tussen Fortuna Sittard en Bayern München werd gespeeld op initiatief van Mark van Bommel, die zijn loopbaan bij Fortuna begon. De middenvelder kon wegens een lichte blessure niet zelf in actie komen, maar hij werd wel onder luid applaus onthaald door de aanhang van de thuisploeg.

Eindelijk UFO-filmpje in HD-kwaliteit opgedoken

Antonio Urzi en zijn kameraad Simona, beiden afkomstig uit het Italiaanse Milaan, hebben onlangs de dag van hun leven beleefd. Lichtbollen, metalen schepen en complete UFO-vloten raasden over hun hoofden voorbij. Gelukkig was Antonio zo snugger om, in tegenstelling tot veel andere UFO-filmers, een goede camera te pakken. Hij heeft vanuit een klein raam in zijn huis duidelijke beelden geschoten van het spektakel.

De duidelijke UFO-film is voor het eerst gepresenteerd op het Internationale UFO Congress 2009 dat momenteel gaande is. Jaime Maussan, directeur van de Mexiaanse MUFON, heeft de beelden glunderend vertoond. Tijdens het congres zijn er meer dan 1700 UFO-filmpjes uit acht jaar UFO-historie te zien.


Volgens kenners de beste UFO-beelden ooit gemaakt
Het echte spektakel begint rond 6.35

Rabobank: crisis is lang en diep

Bert Bruggink, de CFO (Chief Financial Officer) van de Rabobank liet zich dit weekend pessimistisch uit over de huidige economische en financiële crisis: "Men moet de recessie niet onderschatten. Deze crisis is een hele lange en diepe. Wij voorzien een sterke neergang."

De topman van de Rabobank voorziet nog enorme problemen voor banken als gevolg van slechte kredieten. Daarom heeft de Rabobank, een van de weinige grote banken die nog geen staatssteun nodig heeft gehad, zijn kapitaalpositie versterkt met een nieuwe langlopende lening. De bank heeft veel bufferkapitaal nodig om zijn unieke AAA-kredietstatus te behouden.

Door de crisis neemt het aantal wanbetalingen sterk toe. Vorige week werd bekend dat één op de acht Amerikaanse huishoudens met een hypotheek te laat is met betalen of in een uitzettingsprocedure zit. Veel bedrijven lopen door de recessie achter met het betalen van rekeningen. In Nederland steeg het aantal faillissementen in april met meer dan de helft.

Bruggink: "Banken zullen nog voor honderden miljarden op kredieten moeten afschrijven. De problemen zijn echt niet achter de rug." De CFO voorspelt dat de verliezen op slechte leningen nog hoger zullen uitvallen dan de verliezen op de Amerikaanse subprime-hypotheken.

De schade van de crisis voor de wereldwijde financiële sector werd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) eerder geschat op 4.100 miljard dollar. Daarvan is pas een derde afgeschreven.

Arnold Schwarzenegger heeft nog wel een boodschap voor Bert Bruggink

Aandacht voor berberaapjes

De PvdD vraagt aandacht voor de illegale import van berberaapjes uit Marokko. De partij is van mening dat het toenemende toerisme naar het Noord-Afrikaanse land een bedreiging is voor de soort. Jaarlijks nemen honderden toeristen een berberaapje mee naar huis.

De berberaap wordt ook wel magot of Turkse aap genoemd. In Turkije komen ze echter niet voor, wel in Marokko. Berberapen leven aan de overkant van de Middellandse zee: op de rots van Gibraltar.

Het opvangcentrum voor uitheemse dieren krijgt jaarlijks veel berberapen binnen. Mensen komen bij thuiskomst er achter dat de aapjes nauwelijks te handhaven zijn. Europees lijsttrekker Natasja Oerlemans van de PvdD vraagt dinsdag tijdens een werkbezoek aan Stichting AAP aandacht voor het probleem. In Marokko leven er nog maar vijfduizend tot zesduizend berberapen in het wild, twintig jaar geleden lag dat aantal nog rond de 17.000 exemplaren.

De PvdD doet beroep op het gezonde verstand van toeristen en vraagt hen geen dieren meer te kopen en proberen handelaren duidelijk te maken dat zij de handel in de aapjes niet op prijs stellen.


Beter af in het wild

Contador kijkt uit naar Tour de France

Alberto Contador heeft zich in de afgelopen weken voorbereid op de Tour de France, die begin juli van start gaat. De Spanjaard heeft een aantal ritten van de Franse wielerkoers inmiddels verkend.

"Tijdens de Dauphiné Libéré wil ik nog wat ritme opdoen met het oog op de Ronde van Frankrijk," liet Contador in een reactie weten. "Ik heb me enkele dagen goed afgebeuld en dat had ik nodig. Het is ook leuk om al bezig te zijn met de Tour, toch mijn grootste doel van het jaar."

"Ik voel dat ik nog wat punch mis, want ik heb weinig competitie in de benen," ging Contador verder. "Maar op mentaal vlak is dat goed, dan is de honger groter. Het is de beste manier om je voor te bereiden op de Tour."

Volgens de Spanjaard zijn met name de aankomsten bergop een stuk minder lastig dan vorig jaar. "Maar de rit naar Le Grand Bornand is zeker de koninginnenrit. Met ook nog de Cormet de Roselend en de Colombière wordt het lastig."

Aanstaande zondag start Contador in de Dauphiné Libéré. "Ik zal het deze week wat rustig aan doen om te herstellen. Tijdens de Dauphiné kan ik dan ritme opdoen, want dat is toch een kleine Tour."

[NHL] Uitslag Stanley Cup duel 2

De Detroit Red Wings hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in de Stanley Cup Finals tegen de Pittsburgh Penguins gewonnen. De wedstrijd ging wederom gelijk op, maar de Red Wings waren op de beslissende momenten net iets alerter. Het werd wederom 3-1 voor de ploeg uit Detroit.

Tot dusverre is de Stanley Cup finale een kopie van vorig jaar. Ook toen pakten de Red Wings een 2-0 voorsprong, die uiteindelijk voor de Penguins te groot om te overbruggen bleek. Dit leek de Penguins aardig te frustreren, want twintig seconden voor het einde ontstond er voor de goal van goalie Chris Osgood een gevecht: Evgeni Malkin had het gemunt op Henrik Zetterberg. Normaal gesproken wordt een speler één wedstrijd geschorst voor een gevecht in de laatste vijf minuten, maar nu is dat niet het geval. NHL-bobo Colin Campbell had hier het volgende over te melden: "Een schorsing wordt uitgedeeld als een speler wraak zoekt voor een eerder incident of als een team 'de toon wil zetten' voor de volgende wedstrijd. Beide waren niet het geval, dus er wordt geen schorsing uitgedeeld."

In de eerste periode werden de Penguins in eerste instantie overrompeld. In de eerste tien minuten hadden de Red Wings zeven schoten op doel, de Penguins nul. Er werd echter niet gescoord, waarna de Penguins het initiatief overnamen. De Red Wings wisten geen schot op doel meer te produceren, de Penguins twaalf. Pittsburgh kwam echter wel op voorsprong dankzij een powerplay-goal van Evgeni Malkin. Na een afstandsschot was er een complete chaos voor het doel waarbij iedereen probeerde de puck zo hard mogelijk weg te rammen, maar uiteindelijk bleek Malkin de alertste.

In de tweede periode gaf de ploeg uit Pittsburgh het initiatief weer compleet uit handen met als gevolg twee goals voor de Red Wings. De eerste was een afstandsschot van verdediger Jonathan Ericsson waarbij Darren Helm goalie Marc-Andre Fleury screende, en de tweede was een backhander van Valtteri Filppula die een rebound uit een vrijwel onmogelijke hoek alsnog binnentikte. De Penguins waren redelijk gefrustreerd over deze goal, want Marian Hossa, de speler die vorig jaar nog voor de Penguins speelde, had eigenlijk een straf moeten krijgen toen hij de puck afpakte van Pascal Dupuis en de stick van de Penguins-speler hierbij brak. Uiteindelijk volgde hieruit de goal van Filppula. De Red Wings bleven de druk hoog houden en Fleury moest nog een aantal keren met spectaculaire reddingen in actie komen. Pittsburgh-speler Bill Guerin had ook nog een goede kans. Hij schoot op de paal na een assist van Sidney Crosby.

In de derde periode hielden de Penguins de Red Wings goed onder druk. De ploeg uit Motown wist slechts drie schoten op doel te produceren. Tot goals voor de Penguins leidde dit echter niet. Crosby was er nog het dichtst bij: hij schoot op de binnenkant van de paal, en de puck rolde achter goalie Osgood langs de doellijn, maar ging er niet overheen. Uit een uitbraak van de Red Wings-speler Justin Abdelkader was het echter wel raak. Ondanks dat hij in zijn eentje tegenover drie Penguins-verdedigers stond wist hij van afstand een schot op doel te produceren. Dit schot leek houdbaar voor Fleury, maar alsnog verdween zijn schot in de rechterbovenhoek. Wat volgde was een gefrustreerd ogend team dat naarstig op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Toen deze niet kwam ontaardde dit twintig seconden voor het einde in een gevecht.

Het hele circus verhuist nu naar de Mellon Arena in Pittsburgh, waar de Penguins hun eerste thuiswedstrijd zullen moeten winnen om in ieder geval nog een reële kans te hebben om de volgende ronde te bereiken. Positief punt was dat er in ieder geval meer face-offs werden gewonnen, en dat er beter met de boardings omgegaan werd. Toch zal er vooral meer gescoord moeten worden, en dat lijkt niet te gaan lukken met de tactiek die deze wedstrijd veelvuldig gebruikt werd: de puck richting de endboards dumpen en erachteraan schaatsen. Vermoedelijk zullen de Penguins het de komende wedstrijd wat meer met gescreende afstandsschoten gaan proberen en proberen zij meer verkeer voor de uitstekend keepende Osgood te creëren.

Pérez opnieuw voorzitter Real Madrid

Florentino Pérez is de nieuwe president van Real Madrid. Dit heeft de ploeg uit de Spaanse hoofdstad bekend gemaakt. De verwachting is dat de nieuwe preses maandag al wordt beëdigd.

Pérez was de enige kandidaat voor het voorzitterschap bij De Koninklijke en volgt Vicente Boluda op. De laatstgenoemde persoon was de tijdelijke vervanger van Ramon Calderón, die in januari opstapte.

Het is nu aan Pérez om Real Madrid weer naar de Europese top te brengen. De 62-jarige Spanjaard weet in elk geval waar hij aan begint. In de periode tussen 2000 en 2006 was hij ook al preses van de Spaanse topclub. Toen haalde hij spelers als David Beckham, Zinedine Zidane en Ronaldo naar Madrid.

[Giro] Seeldraeyers blij met witte trui

Kevin Seeldraeyers slaagde er gisteren in om de witte trui in de Giro d'Italia veilig te stellen. In de slotetappe kwam het tricot van de Belg niet meer in gevaar.

"Ik ben de eerste Belg die deze trui wint en zo schrijf ik een klein beetje geschiedenis. Ik ben er trots op, maar laat me niet gek maken. Dit is gewoon een mooie start voor mij," aldus Seeldraeyers in een eerste reactie.

"Dit is een van de beste dagen in mijn sportleven," ging Seeldraeyers verder. "In deze Giro heb ik elke dag gevochten. Ik heb zware momenten gehad, maar dankzij mijn team en vastberadenheid ben ik die altijd te boven gekomen. Ik was wel zenuwachtig voor de start van de tijdrit. Maar daarna heb ik me geconcentreerd en liep het wel goed."

Seks met collega is waanzinnig populair

Goed nieuws voor de workaholic die geen tijd heeft om aan de vrouw te komen. Seks met collega's is namelijk helemaal hot. Meer dan zestig procent van de werknemers is wel eens het bed ingedoken met een collega. Dit is de opmerkelijke uitkomst van een Amerikaans onderzoek.

Mannen maken zich hier overigens veel vaker schuldig aan dan vrouwen, en het liefst ook met meerdere collega's. Mannen van boven de 45 zijn seksueel het meest actief op de werkvloer. Liefde tussen werknemers van het zelfde bedrijf is echter geen voorwaarde om seks mee te hebben.

Toch geeft 55 procent van de ondervraagden toe dat zij wel eens een oogje hebben laten vallen op een collega. Ook hier nemen de mannen de koppositie in, zij vallen vaker voor de charmes van een vrouwelijke collega dan andersom. De dames vallen echter weer vaker in katzwijm voor hun baas.

Niemand lijkt echter een probleem te maken van seks tussen werknemers onderling. Slechts negen procent vindt dit dan ook uit den boze. Driekwart van de ondervraagden geeft zelfs aan dat er best wat meer liefde mag zijn op de werkvloer.

Vingerafdruk in ID-bewijs uitgesteld

Staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft in een brief de Tweede Kamer geïnformeerd over het uitstel van het invoeren van het vingerafdruk-identiteitsbewijs.

Oorspronkelijk zou elke Nederlander die vanaf 28 juni een nieuwe ID-kaart of paspoort haalde, twee vingerafdrukken moeten afgeven. Die worden dan op de biometrische chip gezet, alsmede in een overheidsregister opgenomen. De Europese richtlijn is slechts het opnemen van de vingerafdrukken in de chip - Nederland heeft vrijwillig, als enige EU-lidstaat, besloten tot een nationale database.

In Duitsland is het afgeven van vingerafdrukken na protesten van de bevolking optioneel geworden, nadat de vingerafdrukken van een Duitse minister van een drinkglas waren gekopieerd, en op internet verspreid. De oosterburen zijn sinds dit voorval in toenemende mate sceptisch tegenover de maatregelen.

De maatregelen zullen nog steeds ingevoerd worden, maar enkele maanden later. Dit wordt volgens Bijleveld gedaan om de gemeentes te ontlasten in de piek van de vakantieperiode. Er worden beide meer persoonsbewijzen aangevraagd, en meer vakantieaanvragen gedaan door ambtenaren.

De staatssecretaris had al op 27 februari jongstleden van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) vernomen, dat de datum van 28 juni niet haalbaar was voor de gemeenten, hoewel de hard- en software voor de maatregelen wel voor die datum geregeld konden worden.

De nieuwe invoerdatum is 21 september 2009. Tot die tijd wordt bij het aanvragen van een identiteitsbewijs nog niet naar vingerafdrukken gevraagd.

Neem ook eens een kijkje in het FOK!-topic over deze maatregelen.

Lindsay Lohan moet aankomen

Lindsay Lohan zal echt wat moeten aankomen als het aan haar filmbazen ligt. De producers van The Other Side hebben haar gezegd meer te eten zodat ze er gezonder uitziet op de camera.

Dat meldt het Britse boulevardblad The Sun. Sinds het uit is met haar knipperlichtvriendin Samantha Ronson is Lohan erg vermagerd. Volgens een bron dichtbij Lohan hebben de producers gezegd dat ze willen dat ze eruit ziet als een normale, gezonde vrouw en niet als een skelet. Ze hebben de actrice opgedragen meer te rusten en vooral ook meer te eten.

'Manager vermoordde Jimi Hendrix'

Jimi Hendrix is vermoord door zijn manager. Dat zegt althans een van zijn vroegere roadies. Naar verluidt stikte de gitaarlegende in 1970 op 27-jarige leeftijd in zijn eigen braaksel, maar in The Telegraph vertelt roadie James 'Tappy' Wright een ander verhaal.

Hendrix' manager, Michael Jeffery, zou een jaar later in een dronken bui tegen hem hebben gezegd dat hij de ster had vermoord. Jeffery was bang dat Hendrix met een andere manager in zee zou gaan. Hij stopte de gitarist vol pillen en drank. "Jimi was dood veel meer waard dan levend. Als hij bij me wegging, zou ik alles kwijt zijn. Ik moest het gewoon doen, begrijp je?", zou Jeffery tegen de roadie hebben gezegd. Wright schrijft erover in zijn boek Rock Roadie. De manager kwam twee jaar na de dood van Hendrix om het leven door een vliegtuigongeluk.

Interview met Branimir Tudjan

FOK! mocht de schrijver, Branimir Tudjan, van het boek Leef Safe interviewen. Het boek is gevuld met tips om je veilig te voelen in iedere situatie.


Branimir Tudjan

Het valt op dat je al een behoorlijk indrukwekkende carrière hebt opgebouwd. Ben je daar per toeval ingerold of zijn al die stappen bewuste keuzes geweest.

Toeval bestaat niet, alles wat ik heb gedaan zijn bewuste keuzes geweest. Je noemt het misschien indrukwekkend, maar ik zie er niets bijzonders in, behalve dan dat ik de kans heb gehad om als een normaal mens af en toe bijzondere dingen te kunnen doen, bijzondere mensen te kunnen ontmoeten. Maar mijn carrière is voor mij gewoon, net als iedere andere burger die zijn werk probeert te doen, zich te ontwikkelen en andere mensen daarbij te helpen. Ik zie het gewoon als een normale menselijke weg.

Boek: Branimir Tudjan - Leef Safe

Er gaat helaas bijna geen dag meer voorbij of je leest weer iets over zinloos geweld of een ander misdrijf waarbij weer een slachtoffer te betreuren is. Als het nu ging om overgewicht, dan hadden we Sonja kunnen bellen, of bij een onverkoopbaar huis uiteraard Martijn. Maar bij wie moet je zijn, om ervoor te zorgen dat je geen weerloos slachtoffer wordt. Het antwoord is bij Branimir Tudjan. Hij schreef het boek Leef Safe, een nieuw standaardwerk voor iedereen die graag veilig wil leven.

Ancelotti vertrekt naar Chelsea

Carlo Ancelotti is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van Chelsea. De Italiaan, die gisteren voor de laatste maal bij AC Milan op de bank zat, volgt Guus Hiddink op. De Nederlander fungeerde als interim-trainer bij de Londenaren, nadat Felipe Scolari zijn congé kreeg.

Ancelotti tekent bij The Blues een contract voor de duur van drie seizoenen. Sinds 2001 stond de trainer aan het roer bij AC Milan. Daarvoor zwaaide hij ook nog de scepter over Juventus, Parma en Reggina.

Als speler droeg Ancelotti het shirt van Parma, AS Roma en AC Milan. In 1992 koos de middenvelder ervoor om zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

TNT ontkent overnamebod op Royal Mail

Post en -expressbedrijf TNT heeft vandaag ontkend dat het een bod heeft uitgebracht op het Britse Royal Mail. TNT is nog wel geïnteresseerd in Royal Mail en zal zijn aandeelhouders raadplegen als het een bod uitbrengt.

De Britse zondagskrant Sunday Telegraph meldde gisteren dat de investeringsmaatschappij CVC Capital Partners een bod heeft gedaan van bijna 2 miljard pond sterling (2,3 miljard euro) voor een belang van 30 procent in Royal Mail. Het bod zou hoger zijn dan dat van TNT, maar lager dan het bedrag dat de Britse overheid voor ogen had.

Een woordvoerder van TNT zei tegen persbureau Reuters dat TNT geen bod heeft gedaan op het belang in Royal Mail. "We hebben een strikte verplichting om onze aandeelhouders vooraf te informeren als we een bod doen." De gesprekken met de Britse overheid zijn nog gaande, maar hij wilde niet zeggen in welk stadium ze zich bevinden.


TNT ontkent overnamebod op Royal Mail  (foto: ANP)

Huntelaar kreeg rood voor roepen 'fuck off'

Voor het roepen van 'fuck off' tegen de scheidsrechter kreeg Klaas Jan Huntelaar zondag zijn eerste rode kaart in Spanje. Dat heeft de arbiter in zijn scheidsrechtersrapport geschreven.

Huntelaar zag Real Madrid zondagavond voor de vijfde keer op rij onderuit gaan, nu tegen Osasuna (2-1), en kon zijn frustratie niet onder stoelen of banken steken. De spits was bankzitter en kwam twaalf minuten voor tijd het veld in.

Nadat hij een gele kaart kreeg voorgehouden bleef hij herhaaldelijk 'fuck off' tegen de Spaanse arbiter roepen. Daar blijkt men in Spanje niet van gediend, want El Cazador kreeg een directe rode kaart voorgehouden.

Nadat rivaal Barcelona De Koninklijke met 2-6 afdroogde was het gedaan met Real, dat geen kampioen meer kon worden, maar ook al zeker was van plaats twee. Valencia (3-0), Villarreal (3-2), Real Mallorca (1-3) en Osasuna (2-1) versloegen Real.

DVD: Saw 5

Ondanks het feit dat “Jigsaw” in de vierde editie van deze lading bloederige films is gestorven is er toch nog een Saw 5 die het rijtje moet gaan sluiten. Tenminste, laten we het hopen, want na vier edities vol gruwelijke moorden is de maat eigenlijk wel vol. De eerste Saw was nog origineel en trok veel bezoekers. Maar helaas voor de makers zakte het aantal kijkers na de tweede editie. Drie en vier waren niet zo heel sterk wat betreft de verhaallijn en bevatten vooral veel herhaling. Zal het met Saw 5 wel beter zijn?

Hiddink de sigaar na roken in kleedkamer

Guus Hiddink kan volgens The Daily Mirror een boete tegemoet zien voor het roken van een sigaar in de kleedkamer van Chelsea. De uittredend interim-trainer van Chelsea rookte zaterdag na het behalen van de FA Cup samen met clubvoorzitter Roman Abramovich een sigaar.

Net als in Nederland is in Engeland roken in publieke gelegenheden verboden. Omdat op camerabeelden goed te zien is dat Hiddink een sigaar rookt, kan hij een boete verwachten.

Van de hoogte van de boete zal de coach niet wakker liggen. In Engeland staat voor een dergelijk voorval een kleine zestig euro voorgeschreven. Hiddink nam zaterdag door een 2-1 overwinning op Everton in stijl af van Chelsea. Een treffer van Frank Lampard, een kwartier voor tijd, bracht Hiddink zijn eerste FA Cup.

[Giro] Menchov: "Dit is een hoogtepunt"

Denis Menchov won gisteren de 100e editie van de Giro d'Italia. De Rus, die voor Rabobank rijdt, kwam in de tijdrit nog wel ten val, maar dit zou geen gevolgen hebben voor zijn leidende positie. Danilo di Luca kwam in het algemeen klassement uiteindelijk 41 seconden tekort.

"Dit is het hoogtepunt van mijn carrière," liet Menchov na afloop van de afsluitende tijdrit weten. "Natuurlijk waren mijn twee zeges in de Vuelta ook mooi, maar deze is toch wel heel bijzonder. Het deelnemersveld was hier heel erg sterk. Deze overwinning is absoluut de mooiste."

Menchov maakte zich overigens niet druk om de roze trui, nadat hij in de tijdrit ten val kwam. "Ik was in een trance en had geen tijd om na te denken. Via mijn ploegleider kreeg ik te horen dat het verschil met Di Luca erg groot was. Ik wilde mijn fiets pakken van de grond, maar mijn mecanicien stond al naast me met een nieuwe fiets."

Batman: Arkham Asylum krijgt een datum

Is er nog hoop voor een goede Batman-game? Jazeker, zullen veel mensen zeggen want Batman: Arkham Asylum ziet er erg lekker uit. In de game speel je als Batman (en op de Playstation 3 ook met de Joker) die is opgesloten in een gesticht samen met de meest krankzinnige criminelen in Gotham City. Voor veel gamers was het dan ook flink balen dat vlak voor de release in juni, Batman: Arkham Asylum naar achteren werd geschoven.

Gelukkig is er vandaag bekend gemaakt dat de game 28 augustus in Europa zal verschijnen voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360. In de Verenigde Staten kunnen ze al drie dagen eerder aan de slag met Batman want daar verschijnt hij 25 augustus.[Giro] Armstrong: "Het waren harde weken"

Lance Armstrong sloot de Giro d'Italia gisteren als twaalfde af. Het was voor de Amerikaan, die in het shirt van Astana rijdt, zijn eerste grote ronde sinds enkele jaren.

"Dit belooft wat voor de Tour," aldus Armstrong, die de Italiaanse etappekoers als voorbereiding op de Tour de France gebruikte. "Dit zijn drie keiharde weken geweest. In de tweede helft van de Giro heb ik kunnen laten zien dat ik steeds beter werd. Dat zegt me genoeg voor de maanden juni en juli, ik geloof dat ik in juli vooraan mee kan doen."

'Positie Reker opnieuw ter discussie'

De positie van algemeen directeur Jan Reker bij PSV staat ter discussie. Dat meldde NOS Studio Voetbal zondagavond. De Raad van Commissarissen van de Eindhovense club zou niet tevreden zijn met de jeugdopleiding.

Een reden daarvan is volgens de raad dat de wisselwerking met Wiljan Vloet, hoofd jeugdopleidingen, niet goed uit.

Eerder deze week werd al bekend dat Vloet met PSV in de clinch zou liggen. Vloet heeft volgens De Telegraaf nog geen idee wat zijn budget voor aankomend seizoen is en ook is hij niet blij met de trainersstaf, die nog incompleet is.

Zonder zijn medeweten werd fysiotherapeut Fred van Odenhoven aangesteld als hoofd fysiotherapie van de jeugd en kwam keeperstrainer Hans Segers naar de jeugdopleiding. Daarnaast zou jeugdtrainer Henk Fräser ondanks een mondeling akkoord met Vloet nog steeds geen contract hebben gekregen.

Dit wordt nu op het bordje van Jan Reker geschoven. Het is niet voor het eerst dat de positie van Reker ter discussie staat. Ook in de zomer van 2008 wankelde zijn troon. Doelman Heurelho da Silva Gomes bekritiseerde de beleidsbepaler zeer en ook Sef Vergoossen was het niet eens met het beleid.

'Ajax gaat op Van der Vaart bieden'

Het gerucht circuleert al enige tijd en de NOS voedde het zondagavond: Ajax bereidt een bod voor op Rafael van der Vaart.

De creatieve middenvelder vertrok afgelopen zomer van Hamburger SV naar Real Madrid. Ondanks een uitstekende start en een hoop superlatieven belandde Van der Vaart daarna op het tweede plan.

Ajax heeft op de positie van Van der Vaart enkel Ismaïl Aissati en Siem de Jong lopen. Vooral in de eerste seizoenshelft bleek de positie een achilleshiel in de Amsterdamse ploeg.

Volgens de NOS, dat het een 'zeer sterk gerucht' noemde, gaat Ajax nu een poging wagen de international terug te halen naar Amsterdam. Het feit dat Jol Van der Vaart kent uit hun (korte) gezamenlijke tijd bij HSV moet de kans van slagen helpen toenemen.

[E3 '09] Nog dertien uur en er schijnt een zonnetje

De nieuwe teaser-site van Kojima Productions houdt de gemoederen van veel gamers, voornamelijk Metal Gear Solid fans, flink bezig. Vooral het verschijnen van niemand minder dan Big Boss (of is het toch iemand anders?) op de site was reden genoeg om aan te nemen dat Kojima deze E3 Metal Gear Solid 5 aan gaat kondigen. Nog ongeveer dertien uur te gaan en er is letterlijk licht aan het einde van de tunnel.De laatste update op de site heeft er namelijk voor gezorgd dat het is opgehouden met regenen en dat er nu een zonnetje door de wolken heen schijnt. Wat zou dit allemaal te betekenen hebben? Is het dan toch misschien Sunny uit MGS4 die een belangrijke rol gaat spelen? En wat betekent de "8" of "B"? Bij Kotaku hebben ze een overzicht gemaakt van alle letters/cijfers die tot nu toe zijn verschenen. Scrabble liefhebbers, ga je gang!
quote
These letters have appeared on the Kojima "Next" site:

"S" (or number "5")
"R"
"P"
"E"
"C"
"@" (or a lowercase "e")
"O" (or number "0")

The following numbers have appeared:
"5" (or "S")
"3"
"6"
"0" (or letter "O")
...And now "B" or "8".


Nog dertien uur wachten voor het verlossende antwoord. Of zou er misschien nog een klok starten? We zullen het zien!

Susan Boyle uitgeput naar kliniek

De begaafde Schotse amateur-zangeres Susan Boyle, die naast de hoofdprijs van talentenjacht Britain's got Talent greep, is gisteren uitgeput per ambulance naar een gezondheidskliniek gebracht. De Britse politie bevestigde dat maandag na berichtgeving in de boulevardkrant The Sun.

De 48-jarige huisvrouw werd in korte tijd wereldberoemd door haar vertolking van het nummer I Dreamed a Dream uit de musical Les Misérables, dat ze op televisie zong in een eerdere aflevering van de talentenjacht.

Boyle werd in de media bestempeld tot gedoodverfd favoriet, maar het publiek stemde zaterdag in de finale toch in meerderheid voor de dansgroep Diversity. Het productiebedrijf dat achter het programma zit, liet eerder al weten dat Boyle enkele dagen moest bijkomen van de hectische periode.

[E3 '09] Microsoft komt met extra verrassing

De conferentie van Microsoft begint voor ons Nederlanders om half acht in de avond. Vandaag heeft Microsoft echter aangegeven dat ze vijf minuten eerder gaan beginnen omdat ze nog een extra verrassing hebben om te laten zien. Zorg er dus voor dat jullie bij het volgen van de live streams al om vijf voor half acht klaar zitten. FOK!games doet uiteraard ook verslag van de conferentie van Microsoft.

Laatste dag Pinkpop breekt aan

De laatste dag van de veertigste editie van het popfestival Pinkpop breekt aan. Om 12.00 uur bijt de band The Gaslight Anthem het spits af op het hoofdpodium. Van de verwachte 60.000 bezoekers kochten er tienduizend een dagkaart voor maandag; de rest vertoeft drie dagen lang op het festivalterrein in Landgraaf.

Op het programma staan maandag onder anderen Katy Perry, The Ting Tings, Mando Diao, De Jeugd van Tegenwoordig, The Kooks, Novastar, Franz Ferdinand en Anouk. De Schotse rockband Snow Patrol sluit de laatste dag van Pinkpop op het hoofdpodium af. Daarna is om 22.30 uur de veertigste editie van het populaire muziekfestival ten einde.

  (foto: ANP)

Raketten VS doden topterroristen in Pakistan

Ongeveer de helft van twintig extremisten die de Amerikaanse strijdkrachten in het vizier hadden, zijn in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan gedood. Dat gebeurde met raketten die werden afgeschoten vanaf onbemande vliegtuigen.

Het gaat om "hoogwaardige" al-Qaeda-figuren of andere extremisten. Dit heeft het Amerikaanse dagblad The Washington Post vandaag bericht. De krant heeft de informatie van bronnen uit de inlichtingendiensten.

Zij stellen dat de aanvallen en het offensief van de Pakistaanse strijdkrachten in de Swatvallei de extremisten parten spelen. "Relatieve onaantastbaarheid van al-Qaeda in dat berggebied wordt ondermijnd. Al-Qaeda heeft zware verliezen geleden en voelt zich in het nauw gedreven", aldus de bronnen.

Afdeling gevangenis Vught ontruimd na brand in cel

In Vught is gisteren een afdeling van de Penitentiaire Inrichting Nieuw Vossenveld aan de Lunettenlaan ontruimd geweest. De brandweer ging over tot deze actie nadat er brand was ontstaan in een van de cellen. Door ernstige rookontwikkeling konden de gevangenen niet in hun cel blijven.

Om de brand, die ontstond in een kast in een cel, te bestrijden zijn de brandweerkorpsen van Vught, Cromvoirt en de hoogwerker uit Den Bosch uitgerukt. Alle gevangenen van de afdeling zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar niemand raakte gewond bij het incident. Het is nog niet bekend wanneer de gevangenen terug kunnen keren naar hun cellen.

Herdenking voor gedode zwijnen

Vandaag zal er een herdenking plaatsvinden voor de zesduizend wilde zwijnen die het afgelopen jachtseizoen op de Veluwe werden gedood. De organisator is de Partij voor de Dieren. Waar de herdenking plaats gaat vinden wordt tot het laatste moment geheim gehouden om zo confrontaties met jagers te voorkomen.

Rond de replica van het beeld van Sneeuwvlokje, het witte zwijntje dat volgens de organisatoren vier jaar geleden ten prooi viel aan jagers 'vanwege haar afwijkende raskenmerken', zullen zesduizend houten kruisjes geplaatst worden door zowel kinderen als volwassenen. Ook zal schrijver en predikant Hans Bouma bij het tijdelijke monument een requiem uitspreken voor de zwijnen.

Bij de ceremonie zullen in ieder geval fractievoorzitter Marianne Thiemen van de Partij voor de Dieren en de Tweede Kamerlid en lijsttrekker Natasja Oerlemans van dezelfde partij voor de Europese verkiezingen zijn. Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, wordt er niet meer gejaagd op de Veluwe. Zij zouden het liefst zien dat er een jachtverbod geldt in het omrasterde kroondomein Het Loo bij Apeldoorn. "Zeker nu de door de Koninklijke familie beoefende drijfjacht inmiddels wettelijk verboden is," aldus de partij.

Arrestaties na pornoverkrachting 8-jarige

In Australië zijn zestien mannen gearresteerd voor het downloaden van een film waarop te zien is hoe een 8-jarig Russisch meisje verkracht wordt. Alle mannen zijn tussen de 21 en 49 jaar oud. De Australische politie liet dit vandaag weten in de Australische krant The Sydney Morning Herald.

Het filmpje duurt achttien minuten en te zien is hoe een klein meisje bruut verkracht wordt. Het is bekend dat het om een Russisch meisje gaat, maar wie zij precies is, is vooralsnog onbekend. De Australische politie laat weten dat er gruwelijke beelden te zien zijn op het filmpje.

De politie van 92 landen doet nu onderzoek naar negenduizend mensen die zij verdenken van het downloaden van het filmpje. Ook in Australië is het onderzoek nog niet gestopt. Er zullen daar meer huiszoekingsbevelen uit worden gezet en de politie verwacht nog meer personen te arresteren.

Neil Gaughan, hoofd van de afdeling die de kinderporno onderzoekt, laat weten dat kinderpornografie ondanks alle pogingen tot het bestrijden daarvan, niet verminderd. "Het feit dat onze collega's van de politie in Australië en in feite de hele wereld doorgaan met het arresteren van mensen die betrokken zijn bij dit soort criminaliteit en het feit dat er nog steeds mensen zijn die dit type misdaad begaan, maakt duidelijk dat de boodschap niet overkomt," aldus Gaughan in The Sydney Morning Herald.

Nederlandse snorkelaar overleden

Een 61-jarige Nederlander is gisteren op Curaçao verdronken tijdens het snorkelen. Dit liet de politie van het eiland weten.

De man was met een plezierbootje met toeristen naar een eilandje voor de kust van het eiland gevaren, waar hij is gaan snorkelen. Naar alle waarschijnlijkheid is de man in het water onwel geworden.

Enkele vissers troffen het lichaam van de man in het water aan en brachten hem naar de plezierboot terug. De man kon niet meer gereanimeerd worden en de politie werd ook direct ingeschakeld.

Brand in seksclub Rotterdam

Een grote brand afgelopen nacht in Rotterdam-Zuid heeft geleid tot enorme schade aan een seksclub. De brandweer heeft laten weten dat het dak en de tweede etage van het pand aan de Dordtsestraatweg geheel verwoest zijn.

Slechts één persoon raakte gewond. Deze had rook ingeademd en kon ter plaatse behandeld worden. In de seksclub was ook een winkel en een café gevestigd. Deze waren al gesloten op het moment dat de brand uitbrak.

Man mag studente niet ontmaagden van zijn vrouw

Denk je net de deal van je leven te hebben gesloten, gooit je vrouw weer roet in het eten. Het overkwam een Australische zakenman, die zo'n 2,8 miljoen euro had geboden om de 22-jarige Amerikaanse Natalie Dylan te ontmaagden. Natalie bood haar maagdelijkheid op internet te koop aan, om met de opbrengst haar studie te kunnen betalen.

De zakenman was de hoogste bieder en het zag er dus naar uit dat hij een nachtje flink los kon gaan met de maagdelijke Natalie. Hij had al zo'n 176.000 euro voorschot betaald, toen hij zich terugtrok uit de veiling. Natalie werd gebeld door de zakenman en kreeg te horen dat hij niet mocht van zijn vrouw.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, moest hij ook schoorvoetend vragen of hij het betaalde voorschot terug kon krijgen. "Ik heb hem gezegd dat hij misschien ook maar eens moet nadenken over relatietherapie, maar hij hoeft zich geen zorgen te maken. Het geld wordt teruggestort.", aldus Natalie in de New York Post.

Voor wie het zich misschien niet meer zo goed kan herinneren: foto's van Natalie zijn hier te bekijken. De veiling ligt immers weer helemaal open.

Met dank aan Overdrive voor de submit!

China ongerust over dollar

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner verklaarde maandagmorgen in Beijing dat de VS er alles aan zullen doen om het begrotingstekort terug te dringen. Het tekort loopt dit jaar naar verwachting op naar 1,85 biljoen dollar, oftewel 13 procent van het Amerikaanse bruto binnenlands product (BBP).

Geithner, voormalig president van de New York-afdeling van de Amerikaanse centrale bank de Fed, zei dat China's investeringen in Amerikaanse waardepapieren 'zeer veilig' zijn. Ook zei de minister dat de VS er alles aan doet om de dollar sterk te houden.

China maakt zich ernstig zorgen over de waarde van hun 2 biljoen dollar aan buitenlandse reserves, met name geïnvesteerd in Amerikaanse staatsobligaties.

Yu Yongding, een onderzoeker bij de Chinese Academy of Social Sciences en een voormalig adviseur van de Chinese centrale bank, waarschuwt voor een nieuwe financiële crisis: "Als Amerika faalt om zijn economie te herbalanceren door Amerikanen meer te laten sparen en de tekorten terug te dringen is een dollarcrisis onvermijdelijk."

Volgende maand hebben de Amerikaanse president Barack Obama en de Chinese president Hu Jintao samen in Washington een strategisch en economisch dialoog over deze onderwerpen.

 Arnold Schwarzenegger heeft nog wel een boodschap voor de Chinezen

Boek: Michael Berg - Blind Vertrouwen

Met zijn debuut Twee Zomers bewees de Nederlandse auteur Michael Berg al dat hij een talent heeft voor het schrijven van thrillers. Met de hoofdpersoon, journaliste Chantal Zwart, ging hij in zijn eerste boek het avontuur aan, om in zijn tweede thriller, Blind Vertrouwen verder te gaan. Wederom een Chantal Zwart-avontuur. Wat zal de Frans/Nederlandse journaliste nu weer meemaken?

Stille tocht voor doodgestoken Robienna

Buurtbewoners van het donderdag in Amsterdam door messteken om het leven gekomen meisje Robienna houden komende woensdag in de buurt een stille tocht om haar te herdenken. Advocaat Gerald Roethof van de moeder van de 12-jarige Robienna bevestigde gisteren berichtgeving hierover op de lokale tv-zender AT5.

Het meisje zou woensdag 13 jaar geworden zijn. Bij het drama in de Nova Zemblastraat in de Spaanrdammerbuurt raakte de moeder van het meisje gewond. De ex-vriend van de moeder zit vast op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Zaterdag houdt de familie van Robienna daarnaast een herdenkingsdienst. De maandag daarna wordt het meisje begraven, zo liet Roethof weten.


Stille tocht voor doodgestoken Robienna  (foto: ANP)

Rotterdam onthaalt lopers Roparun

In Rotterdam worden vanmiddag de 273 teams verwacht die dit jaar deelnemen aan de Roparun, een non-stop estafetteloop van Parijs naar de Maasstad. De deelnemende ploegen, die elk acht hardlopers tellen, zijn zaterdagmiddag gestart in Parijs en hebben sindsdien een afstand van ruim 500 kilometer afgelegd.

De hele karavaan van teams en begeleiders telt meer dan zevenduizend mensen. Het is de achttiende keer dat de jaarlijkse Roparun wordt georganiseerd. De opbrengst van de loop is bestemd voor de zorg aan kankerpatiënten.

Bij de finish op de Coolsingel is onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam aanwezig. Hij woonde het evenement vorig jaar ook al bij, maar toen als staatssecretaris van Sociale Zaken. Vorig jaar werd met 253 teams een recordbedrag van 4,3 miljoen euro opgehaald.


Rotterdam onthaalt lopers Roparun  (foto: ANP)

Twilight wint MTV Movie Awards

De Amerikaanse vampierfilm Twilight van regisseur Catherine Hardwicke is gisteren de grote winnaar geworden van de MTV Movie Awards. De film won in vijf categorieën, waaronder die voor beste film, beste kus en beste gevecht.

De Australische acteur Heath Ledger, die begin vorig jaar overleed, werd in Los Angeles opnieuw postuum onderscheiden: hij werd bestempeld tot beste schurk voor zijn rol als The Joker in de Batmanfilm The Dark Knight. In februari kreeg hij voor zijn acteerprestatie ook al een Oscar, voor beste mannelijke bijrol.

De winnaars en genomineerden werden bepaald door een verkiezing op internet. Slumdog Millionaire, dat maar liefst acht Oscars in de wacht sleepte, kreeg van het internetpubliek geen enkele onderscheiding. De film was wel in zes categorieën genomineerd.

De Britse komiek Sacha Baron Cohen zorgde tijdens de show nog voor wat opschudding door de manier waarop hij zijn nieuwe film kwam promoten. Die gaat over de homoseksuele Oostenrijkse modeverslaggever Bruno.

Getooid met engelenvleugels en hangend aan een tuigje kwam 'Bruno' de zaal binnenvliegen en landde met ontbloot achterwerk bovenop rapper Eminem. Die leek niet geamuseerd met Bruno's benen om zijn hals en verliet na een korte schermutseling boos kijkend de zaal.


Twilight wint MTV Movie Awards  (foto: ANP)

De geniale opkomst van Bruno.

[E3 '09] Assassin's Creed 2 opent zijn armen voor de E3

De E3 zal vanavond beginnen al lijkt het soms dat we al een week in de E3 zitten door alle trailers en informatie die al zijn verschenen. Mocht je naar de E3 afreizen dan zul je in ieder geval met open armen ontvangen worden door Enzio van Assassins Creed 2. Er is namelijk een gigantische poster van Enzio verschenen in Los Angeles. Deze kun je hieronder zien.[E3 '09] Tony Hawk aanwezig op persconferentie Microsoft

Vanavond om 19:30 Nederlandse tijd zal Microsoft in Los Angeles hun E3 persconferentie houden. Tot vandaag heeft Microsoft aardig geheim gehouden wat we allemaal te zien zullen krijgen en het is daardoor extra spannend wat ze allemaal gaan tonen. Nu is waarschijnlijk één item uitgelekt door niemand minder dan Tony Hawk.

Hawk heeft namelijk op Twitter gezegd dat hij net is terug gekomen van een repetitie voor de persconferentie en dat er zelfs make-up voor moest dragen. Het ziet er dus naar uit dat Hawk zijn nieuwste game, Tony Hawk: Ride, op de Microsoft persconferentie gaat laten zien. Wie weet zien we het "skateboard" wel in actie of zal er misschien wel een aankondiging aankomen over exclusiviteit voor de Xbox 360. We zullen het vanavond weten. Spannend eh?

'Extra miljarden voor redding GM'

De Amerikaanse overheid pompt nog eens ruim 30 miljard dollar in autofabrikant General Motors (GM), bovenop de 20 miljard die het al eerder aan het bedrijf leende. In ruil daarvoor bemachtigt de overheid een belang van 60 procent in het bedrijf, dat maandagochtend uitstel van betaling zal aanvragen. Dat hebben functionarissen binnen de Amerikaanse regering vandaag gemeld.

Canada leent het bedrijf 9,5 miljard dollar, tegen een belang van 12 procent. De vakbond United Auto Workers krijgt 17,5 procent van de noodlijdende automaker in handen.

Volgens de anonieme bronnen zal GM binnen drie maanden een doorstart maken.

FIFA maakt twaalf speelsteden WK 2014 bekend

Wereldvoetbalbond FIFA heeft gisteren op de Bahama's twaalf speelsteden voor het WK voetbal in 2014 in Brazilië bekend gemaakt. Zeventien steden hadden zich aangemeld voor het evenement. De FIFA besloot dat er wordt gevoetbald in Rio de Janeiro, Curitiba, Porto Alegre, Sao Paulo, Cuiaba, Manaus, Fortaleza, Natal, Recife, Brasilia, Salvador en Belo Horizonte.

Steden die de wedstrijden voor de wereldtitelstrijd aan zich voorbij zien gaan zijn Campo Grande, Florianopolis, Goiania, Belem en Rio Branco. In Rio de Janeiro moet waarschijnlijk in het befaamde Maracana-stadion voor 90.000 kijkers de finale gaan plaatsvinden.

De FIFA besloot eind vorig jaar van het gebruikelijke aantal van tien speelsteden af te wijken voor 2014 omdat Brazilië zo'n groot land is. Ook bij de WK in Duitsland (2006) waren twaalf speelsteden en dat leverde toen in de aanloop ook al veel discussie op. Volgend jaar in Zuid-Afrika zijn er negen speelsteden en tien stadions.

Uitslagen Spanje speelronde 38

Real Betis is de grote verliezer van de laatste speelronde. De ploeg uit Sevilla zag de concurrentie winnen, daar waar het zelf niet verder kwam dan een gelijkspel. Hierdoor is degradatie een feit.

Osasuna zat in de grootste problemen. De club uit Pamplona won vorige week al van Barcelona, en moest nu vol aan de bak tegen Real Madrid. Bij winst zou het veilig zijn, bij een gelijkspel zou het afhankelijk zijn van onder meer Sporting de Gijón. Verlies zou sowieso degradatie opleveren, en toen Gonzalo Higuaín in Reyno de Navarra al snel de score openden leek de thuisclub zich kunnen gaan opmaken voor de Segunda División. Al snel werd er echter gelijkgemaakt via Plasil, en toen Míchel Salgado vlak na rust rood kreeg werd het een stuk minder lastig voor de thuisclub.

Intussen maakte ook Sporting moeilijke tijden door in het eigen stadion, waar het tegen het al gedegradeerde Recreativo eveneens een achterstand moest wegwerken. Toen het dat deed via David Barral leken de rapen opnieuw gaar voor Osasuna. Een minuut later knalde Juanfran echter een prachtschot langs Iker Casillas, hetgeen Sporting weer in een penibele situatie bracht. Op driekwart van het duel werkte Luis Moran de bal achter Recreativo-doelman Asier Riesgo. Hierdoor was Real Betis ineens de nummer achttien.

Betis had tegen mede-degradatiekandiaat Valladolid nog wel een 0-1 achterstand weggewerkt, maar kon niet doorstoten. Bij winst van Betis zou Valladolid naar de kelder gaan, maar de Verdiblancos wisten niet voor de tweede maal doel te treffen. Omdat zowel Osasuna als Sporting hun kansen op 3-1 niet verzilverden, bleef het spannend. Toch zou er ondanks goede mogelijkheden niet meer gescoord worden. Klaas Jan Huntelaar viel nog wel in bij Real Madrid, maar zijn optreden was van korte duur. De spits kreeg tweemaal geel. Eén vanwege een overtreding, de volgende wegens protesteren tegen de eerste gele.

Zaterdagavond stelde Atlético de Madrid Champions Leaguevoetbal veilig. Het won met 3-0 van Almería. Diego Forlán scoorde het derde doelpunt, en met 32 treffers mag de Uruguayaan zich bovendien Pichichi noemen. Villarreal en Valencia wonnen eveneens, maar zij mogen zich gaan opmaken voor de Europa League. Kersvers Treble-winnaar Barcelona had weer een B-opstelling in de aanbieding bij Deportivo. Het leek wederom te gaan verliezen, maar vlak voor tijd won Samuel Eto'o middels zijn dertigste goal nog een punt.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
30/5Club Atlético de MadridUD Almería3-0
30/5Deportivo de La CoruñaFC Barcelona1-1
30/5RCD MallorcaVillarreal CF2-3
30/5Valencia CFAthletic Club2-0
31/5RCD EspanyolMálaga CF3-0
31/5CD NumanciaSevilla FC0-2
31/5CA OsasunaReal Madrid CF2-1
31/5Real Racing ClubGetafe CF1-1
31/5Real Betis BalompiéReal Valladolid CF1-1
31/5Real Sporting de GijónRC Recreativo de Huelva2-1

Eindstand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona*38276587105-35
2Real Madrid CF*38253107883-52
3Sevilla FC*38217107054-39
4Club Atlético de Madrid**38207116780-57
5Villarreal CF+38181196561-54
6Valencia CF+38188126268-54
7Deportivo de La Coruña381610125848-47
8Málaga CF381510135555-59
9RCD Mallorca38149155153-60
10RCD Espanyol381211154746-49
11UD Almería38137184645-61
12Real Racing Club de Santander381210164649-48
13Athletic Club de Bilbao++38128184447-62
14Real Sporting de Gijón38141234347-79
15CA Osasuna381013154341-47
16Real Valladolid CF38127194346-58
17Getafe CF381012164250-56
18Real Betis Balompié#381012164251-58
19CD Numancia#38105233538-69
20RC Recreativo de Huelva#3899213334-57

* = Champions League groepsfase 2009-10
** = Champions League voorronde 2009-10
+ = Europa League voorronde 2009-10
++ = Europa League 3e kwalificatieronde 2009-10
# = degradatie, Segunda División 2009-10

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Diego ForlánClub Atlético de Madrid32
2Samuel Eto'oFC Barcelona30
3David VillaValencia CF28
4Lionel MessiFC Barcelona23
5Gonzalo HiguaínReal Madrid CF22
6Álvaro NegredoUD Almería19
=Thierry HenryFC Barcelona19
8Frédéric KanoutéSevilla FC18
=Raúl GonzálezReal Madrid CF18
10Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid17

Krezip viert laatste partijtje op Pinkpop

Ondanks dat ze op het allerlaatste moment aan het programma waren toegevoegd, kreeg Krezip zondag op Pinkpop het hele veld op zijn kop. Pinkpopbaas Jan Smeets bedankte het publiek na afloop voor hun enthousiasme en fantastische reactie op de band. "Dit was ons laatste partijtje op Pinkpop", aldus zangeres Jacqueline Govaert.

Krezip geeft eind juni nog twee afscheidsconcerten in de Heineken Music Hall en zet dan na bijna tien jaar een punt achter een succesvolle muziekcarrière. Het optreden op de veertigste editie van Pinkpop had de band te danken aan het uitvallen van Depeche Mode. Als goedmakertje voor de ongetwijfeld duizenden fans die de Britse groep graag zondag op het hoofdpodium van het festival hadden gezien, speelde Krezip een stukje van de Depeche Mode-hit I Just Can't Get Enough.

Aan het einde van het optreden wilde Jacqueline haar pasgeboren zoontje Billie aan het publiek showen. "Ik ben zó trots!", waarna vader Ivo het slapende jongetje het podium op droeg.

[IndyCar] Uitslag AJ Foyt 225

Scott Dixon heeft op de Milwaukee Mile de AJ Foyt 225 op zijn naam geschreven. De Ganassi-coureur bleef Ryan Briscoe en Dario Franchitti ruim voor. Robert Doornbos had zijn auto niet op snelheid en eindigde op vijf ronden achterstand als veertiende.

Ryan Briscoe mocht van poleposition vertrekken, maar de Penske-coureur zag meteen Tony Kanaan en Graham Rahal passeren. Doornbos kende een goede start en wist meteen door te stoten naar plaats tien. Daarna zakte de Nederlander echter snel terug, waardoor een goed resultaat onmogelijk werd op de korte oval.

Na 25 ronden in de race wist Briscoe voor het eerst de leiding in de race over te nemen nadat Kanaan een probleem kreeg met zijn auto. De eerste caution van de dag kwam op naam van Mike Conway die na 56 ronden buiten de racelijn was gekomen en zijn auto daardoor in bocht vier de muur in reed. Dit was goed nieuws voor Helio Castroneves die op dat moment bijna een ronde achter lag.

Iets na halverwege de race was er een serie pitstops onder groen, waarbij Franchitti de beste stop maakte en zo de leiding overnam. Lang kon de Schot er niet van genieten, want na 152 ronden kwam hij vast te zitten in verkeer en verloor daardoor in een ronde tijd twee plaatsen.

Na de tweede caution leek Briscoe op de overwinning af te stevenen, maar hij had niet gerekend op Dixon die plotseling veel meer snelheid had. Ondertussen had Kanaan zijn auto in de pits moeten parkeren na een klein brandje. In de slotfase reed Dixon onbedreigd aan de leiding en wist Briscoe Franchitti en Graham Rahal nog maar net van zich af te houden. Tot positiewisselingen kwam het niet meer.

Uitslag AJ Foyt 225:

Pos. Rijder Team Tijd
1 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing geen tijd
2 R. Briscoe Team Penske + 2.125
3 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 2.264
4 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 2.674
5 D. Patrick Andretti Green Racing + 5.982
6 R. Matos Luczo Dragon Racing + 15.887
7 M. Andretti Andretti Green Racing + 17.984
8 H. Mutoh Andretti Green Racing + 1 ronde
9 M. Moraes KV Racing + 1 ronde
10 D. Wheldon Panther Racing + 1 ronde
11 H. Castroneves Team Penske + 3 ronden
12 R. Hunter-Reay Vision Racing + 3 ronden
13 T. Scheckter Dale Coyne Racing + 3 ronden
14 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 5 ronden
15 J. Wilson Dale Coyne Racing + 6 ronden
16 E. Carpenter Vision Racing + 6 ronden
17 P. Tracy KV Racing + 6 ronden
18 E.J. Viso HVM Racing + 50 ronden
DNFT. Kanaan Andretti Green Racing + 93 ronden
DNFM. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 170 ronden

Klassement na 5 van 17 races:

Pos. Naam Team Punten
1. S. Dixon Chip Ganassi 161
2. R. Briscoe Penske 157
3. D. Franchitti Chip Ganassi 157
4. D. Patrick Andretti Green 139
5. H. Castroneves Penske 136
6. D. Wheldon Panther Racing 126
7. T. Kanaan Andretti Green 122
8. G. Rahal NHL Racing 114
9. M. Andretti Andretti Green 109
10. R. Hunter-Reay Vision Racing 102
11. W. Power Penske 99
12. H. Mutoh Andretti Green 95
13. J. Wilson Penske 92
14. R. Matos Luczo Dragon 88
15. R. Doornbos NHL Racing 85
16. E. Carpenter Vision Racing 84
17. M. Moraes KV Racing 75
18. V. Meira A.J. Foyt 62
19. E.J. Viso HVM Racing 61
20. M. Conway D&R Racing 60
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.