FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 juni 2009

Haai bijt vrouw dood

Een Franse toeriste is voor de kust van Egypte doodgebeten door een haai. Een medewerker van de Franse ambassade in Egypte deelde mee dat de vrouw in de Rode Zee dook, toen ze daar "een grote vis" zag zwemmen.

De vrouw werd aangevallen bij Marsa Alam, in het zuiden van Egypte. De Rode Zee is populair bij duikers vanwege het heldere water. Maar in dat heldere water leven ook veel haaiensoorten. Sommigen hiervan zijn gevaarlijk voor de mens.  Toch zijn aanvallen zeldzaam. De laatste fatale haaienbeet vond plaats in 2004. 

Met dank aan slash1981 voor de submit.

Van Gaal al aan de slag bij Bayern

Louis van Gaal is al druk bezig met het nieuwe seizoen bij Bayern MŁnchen. Hoewel hij pas op 1 juli officieel in dienst treed, is de Nederlandse oefenmeester nu al begonnen bij Bayern.

In MŁnchen had de oud-trainer van AZ een gesprek met het bestuur en Christian Nerlinger, de nieuwe sportief directeur van de club. Op de clubwebsite liet voorzitter Karl-Heinz Rummenige weten waar er over gesproken is.

Het gesprek ging onder meer over de invulling van het nieuwe seizoen en de technische staf. De technische staf wordt ingevuld door Andries Jonker.

Terminator Salvation

De tijd waarin Arnold Schwarzenegger, in de rol die hem in één klap wereldberoemd maakte, Sarah Connor de wereld uit probeerde te helpen ligt reeds lang achter ons, maar de dagen van de Terminator zijn nog lang niet geteld. In Terminator Salvation verkassen we naar 2018 waar John Connor (Christian Bale) als leider van het verzet ten strijde trekt tegen Skynet en haar leger van Terminators. Wanneer Marcus Wright (Sam Worthington) ten tonele verschijnt, lijkt de toekomst zoals voorspelt door Sarah Connor niet meer zo zeker en moet John de levensgevaarlijke tocht naar het kamp van de vijand maken om zijn verleden en toekomst te redden.

FOK! heeft speciaal voor jullie alvast een voorproefje, een exclusieve featurette met de cast van de nieuwste Terminator film.

Gerland wordt assistent van Van Gaal

Louis van Gaal heeft Hermann Gerland uitgekozen als assistent bij Bayern MŁnchen. Dit is dinsdag in samenspraak met de trainer en clubleiding besloten.

Eerder was al bekend dat Andries Jonker de andere assistent wordt van Van Gaal. Hij was eerder al bij Barcelona zijn rechterhand.

Gerland is al sinds 2001 actief bij Bayern. Hij begon als trainer van het tweede elftal. Aan het einde van het afgelopen seizoen was hij assistent van Jupp Heynckes. Heynckes volgde de ontslagen JŁrgen Klinsmann op.

Gerland was tussen 1990 en 1995 ook al actief voor Bayern. Hij was toen verantwoordelijk voor de amateurs en de jeugd van de club.

Newropeans steunen Piraten Partij

De nieuwe politieke partij Newropeans wil, mits ze overmorgen in het Europees Parlement wordt gekozen, graag samenwerken met de Zweedse Piraten Partij. De partij ziet zichzelf volgens kandidaat Reinder Rustema als een Europese partij, en richt zich dan ook vooral op grensoverschrijdende punten.

Rustema richt zich in zijn campagne op ICT-gerelateerde speerpunten. Hij wil het auteursrecht herzien, is tegen softwarepatenten en komt op voor de privacy. Deze punten komen overeen met de standpunten van de internationale Piraten Partijen. Van deze partijen neemt echter geen Nederlandse tak deel aan de verkiezingen.

De Zweedse Piraten Partij heeft nog geen samenwerking bevestigd. Wel is de partij bereid samen te werken met partijen die de kernwaarden van de Piraten onderschrijven. Omdat samenwerkingen tussen partijen in het Europees Parlement heel gebruikelijk zijn, hebben de verschillende piratenpartijen zich al verenigd. Volgens peilingen kunnen de Piraten een tweetal zetels in het Europees Parlement tegemoet zien. Hun populariteit steeg enorm na de veroordeling van de oprichters van torrentsite The Pirate Bay.

Ook de Newropeans zouden volgens de peilingen een zetel kunnen halen.  Rustema hoopt op voldoende voorkeursstemmen, zodat hij zijn digitale thema's in het Europees Parlement kan inbrengen.

Met dank aan Lionrage voor de submit.

Timmer heeft nog deze maand een nieuwe club

Henk Timmer wil deze maand kunnen vertellen naar welke club hij verkast. De keeper moet weg bij zijn huidige club Feyenoord.

Tot 1 juli staat de reservedoelman van Oranje onder contract bij Feyenoord. De club uit Rotterdam wilde zijn aflopende contract niet verlengen, waardoor hij nu op zoek moest naar een nieuwe club.

Met het oog op het WK van volgend jaar in Zuid Afrika wil Timmer bij een goede club terechtkomen: "Met alle respect, maar ik vertrek niet naar Qatar of zo. Ik heb gelukkig een aantal opties, maar wil me eerst op het Nederlands elftal concentreren."

"We spelen zaterdag tegen IJsland en woensdag tegen Noorwegen. Daarna moet ik maar eens een beslissing nemen. Het moet een goede club zijn, want ik wil graag naar het WK in Zuid-Afrika."

Vrouw voor rechter om buurvrouws kliko

Voor de rechtbank van Zutphen diende vandaag een bizarre rechtszaak. Een vrouw moest namelijk voorkomen omdat zij per ongeluk de vuilnisbak van de buren had meegenomen.

De vrouw, Brigit Dirksen uit Zutphen, wilde na het legen de lege bak bij haar huis zetten. Helaas had ze toen niet goed gekeken, en zette ze de kliko van de buurvrouw bij haar huis.

In plaats van het onderling op te lossen, deed de buurvrouw aangifte van diefstal. Mevrouw Dirksen is vandaag uiteraard vrijgesproken.

SuÔcidale vrouw overleeft sprong voor trein

Het leven van een suïcidale vrouw is nu echt mislukt. Zelfs een zelfmoordpoging wist ze niet tot een goed einde te brengen.

De 56-jarige Israëlische zag het schijnbaar niet meer zitten. Op bewakingsbeelden is namelijk te zien hoe de vrouw net voor een aanstormende trein op de rails gaat liggen.

Dan dendert het ijzeren gevaarte over de arme vrouw heen. Als deze eenmaal aan het oog is onttrokken, krabbelt de vrouw weer op. De vrouw staat op en wandelt weer vrolijk verder.


Gelukkig hebben we de (schokkende!) beelden nog
Wie ook hierover nadenkt, kan bellen met 0900-1450

'Van zoenen krijg je hiv'

Bijna de helft (41 procent) van de Nederlanders denkt dat je van tongzoenen besmet kunt raken met hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Meer dan een kwart dineert liever niet in een restaurant waarvan een van de koks seropositief is. En 15 procent ziet contactsporten waarbij veel gezweet wordt als een risico.

Dit blijkt uit een representatieve peiling onder ruim duizend Nederlanders door TNS Nipo in opdracht van het Aids Fonds. Volgens directeur Ton Coenen van het Aids Fonds toont het onderzoek aan dat er nog altijd veel onbekendheid heerst onder burgers over het werkelijke besmettingsrisico. Zo kun je van tongzoenen geen hiv krijgen: in speeksel is veel te weinig virus aanwezig om iemand te kunnen infecteren. "Er is meer onwetendheid dan we dachten. En dat heeft weer de keerzijde dat mensen banger zijn dan ze hoeven zijn."

Door eerdere informatiecampagnes is inmiddels veel van de aanvankelijke angst voor aids en hiv verdwenen. Bijna geen Nederlander denkt nog dat je het virus zou kunnen oplopen van handen schudden, en bijna iedereen weet wat hij moet doen om te voorkomen dat hij het krijgt. Toch blijken andere opvattingen wel gevolgen te hebben voor de bewegingsvrijheid van seropositieven. Tweederde van de Nederlanders vindt bij voorbeeld dat een groepsleidster met hiv op een kinderopvangplaats verplicht moet worden dit aan de ouders bekend te maken. "Misschien zijn we er impliciet te veel van uitgegaan dat dit soort reacties vanzelf zou verdwijnen", zegt Coenen.

Er zit een opmerkelijke discrepantie tussen hoe mensen denken over vooroordelen bij iedereen en de vooroordelen bij zichzelf, blijkt uit het onderzoek. De ondervraagden erkennen in grote meerderheid dat er vooroordelen heersen, maar zeggen zelf daarvan geen last te hebben. Maar de seropositieven zelf zeggen bijna zonder uitzondering hinder te ondervinden van de negatieve houding van anderen ten aanzien van hiv.

Vandaag verricht minister Plasterk van OCW de aftrap voor een nieuwe campagne tegen uitsluiting van hiv-geïnfecteerden. Op abri's verschijnen posters met Bekende Nederlanders als Jeroen Pauw, Sophie Hilbrand en Ryan Babel, waarin wordt gewezen op het feit dat veel seropositieven nog altijd lijden onder stigmatisering door zowel hoogopgeleide als laagopgeleide mensen. Als gevolg hiervan laten minder mensen zich op het virus testen dan eigenlijk zou moeten. Uit een eerder onderzoek van het Aids Fonds bleek eind vorig jaar al dat een op de drie hiv-geïnfecteerden zijn besmetting voor familie en vrienden geheim houdt, uit angst voor negatieve reacties. Tegenover collega's houdt 65 procent verborgen seropositief te zijn.


Nederlanders weten nog te weinig over hiv  (foto: DAG)

[E3 '09] Aliens vs Predator in bruine én grijze omgevingen

SEGA heeft ons onder de tafel wat nieuwe screenshots van Aliens vs Predator toegepast, die wij natuurlijk met alle liefde online zetten en met jullie delen! Er komt nog artwork en een trailer aan, maar helaas is de server van SEGA onder alle drukte wat minder bereikbaar dus die laten nog eventjes op zich wachten. Geniet in de tussentijd van Mens vs. Ruimtewezen vs. Ruimtewezen op de onderstaande screenshots!
[E3 '09] [upd] Enzio moordt erop los in Assassin's Creed 2 gameplay

Update:
Gametrailers heeft voor ons de beelden online gezet, deze staan onderaan het bericht.

Assassin's Creed was een groot succes en natuurlijk komt er een tweede deel. We hebben al een trailer gezien maar op de persconferentie van Sony zijn gameplaybeelden getoond.

In dit tweede deel kan je verschillende uitvindingen van Leonardo Da Vinci gebruiken waaronder zijn vliegmachine. Deze is tijdens de Persconferentie getoond in gameplay-materiaal. Door over vuur te vliegen kun je lift krijgen waardoor je hoger komt te vliegen. Ook zijn verschillende nieuwe moves getoond zoals het gebruik de duel-blades van Enzio waarmee hij snel twee man tegelijk neer kan halen.

Naast de nieuwe moves zal de game ook een nieuwe AI hebben. De game kent 30 verschillende wapens en nog eens zes extra als je Assassin's Creed Blood Lines speelt op de PSP en deze linkt met je Playstation 3. Ook zal de game nieuwe gadgets hebben als smoke grenades.


[E3 '09] [upd] Golden Sun komt naar de DS

Goed nieuws voor alle RPG-fans: de Nintendo DS krijgt er weer een top RPG bij, Golden Sun komt namelijk naar de Nintendo DS toe!

De game zal gedeeltelijk 3D zijn met een isometrisch standpunt. Heel veel meer is er nog niet over bekend, behalve natuurlijk deze mooie screencap hieronder. Zodra we meer informatie en beeldmateriaal hebben zetten we dat natuurlijk zo snel mogelijk online! En daar is het beeldmateriaal:

[E3 '09][upd] New Super Mario Bros. Wii gaat co-op

upd
Weer een trailer voor onze lieve Fok!kers!

Oorspronkelijk bericht:
Nintendo heeft net een nieuwe Mario Game aangekondigd, New Super Mario Bros. Wii. De game zal een co-operatieve twee-dimensionale Mario-game zijn, gek genoeg op de Wii. Naar verluidt heeft Shigeru Miyamoto vijftien jaar lang nagedacht over hoe Mario verbeterd kan worden, en blijkbaar is dit het beste waar hij mee op de proppen kon komen.

De game niet alleen co-operatief zijn maar ook competitief, je kunt elkaar irriteren door elkaar in afgronden te gooien en dat soort ongein. De game wordt van de kerst verwacht en is speelbaar op de E3, waar wij helaas als Nederlanders vrij weinig aan hebben.[E3 '09] [upd] Super Mario Galaxy 2 komt er aan

UPD
We hebben nu ook een trailer voor jullie kunnen vinden! Ook is via Geoff Keighley Twitter bekend gemaakt dat de game in 2010 uit zal komen.

In een nog nooit eerder vertoonde move brengt Nintendo twee 3D Mario's uit op ťťn platform: Super Mario Galaxy 2 komt er aan.

Veel details zijn er nog niet, maar we zagen wederom de kleine planeten waarop rondgelopen werd, Yoshi kan weer bereden worden en we zagen Mario sneeuwballen rollen en zeeŽn bevriezen. Precies wanneer we kunnen spelen met de game is helaas nog onbekend.Lijk ingekort wegens te kleine kist

Een man uit de Amerikaanse staat South Carolina mag zijn beroep van begrafenisondernemer niet meer uitoefenen. De man had namelijk een nogal creatieve oplossing bedacht voor een te groot lijk, dat niet in de kist paste. De man heeft namelijk de beide voeten boven de enkels afgezaagd.

Het lijk was dan ook een flinke jongen. Met een lengte van maar liefst twee meter was er dan ook zo geen kist voor handen. Vandaar dat de begrafenisondernemer een zaag pakte en een stuk van de onderbenen afhaalde.

Naast het feit dat de man zijn vergunning kwijt is, moet de creatieveling nu ook een bedrag van omgerekend 1411 euro betalen. Dit zijn zowel de onderzoekskosten als een boete. De kist is enkele maanden geleden opgegraven nadat er vreemde verhalen rond de dood van de overledene rondgingen.

Lichtgewonden bij mislukte landing helikopter

Twee mensen zijn vanmiddag lichtgewond geraakt toen de helikopter waarin ze zaten een mislukte landing maakte op het Amelander vliegveld bij Ballum. De staart van het toestel, een Robinson 22, brak af. De twee inzittenden, een man en een vrouw, hielden schaafwonden over aan de mislukte landing.

Volgens een woorvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), waar de luchtvaartpolitie onder valt, is het ongeval door de krachtige wind veroorzaakt.

"Toen ze wilden gaan landen, hadden ze al last van de wind. Nog ongeveer een meter boven de grond, sloeg de wind toe." Het toestel kwam op de zijkant terecht.

Het vliegveld was een tijd afgesloten.

[E3 '09] Kratos gaat los tijdens persconferentie Sony

Dat Kratos geen vrolijke jongen is weten we al van God of War 1 en 2. In deel drie bewijst hij wederom een grote chagrijn te zijn want alles op zijn pad gaat kapot. Dit konden we zien in een demonstratie tijdens de persconferentie van Sony waarin hij weer alles wat los en vast zit kapot maakt. De gameplay zal waarschijnlijk snel online staan en dan zullen we die natuurlijk met jullie delen.

De game zal vanaf maart 2010 in de winkels liggen.

[E3 '09] Team ICO brengt ons The Last Guardian

Eindelijk is het dan zover! Zojuist werd er op de E3-personferentie van Sony The Last Guardian, ook wel bekend als Trico, door middel van een trailer aangekondigd. De game is gemaakt door de makers van Ico en Shadow of te Colussus. The Last Guardian is dan ook het derde deel uit deze reeks games. In de trailer zagen we Ico welke op reis gaat met een gigantische hyena met vogelpoten. Voor de rest zagen we ook nog wat verdere gameplay waarin Ico tonnen naar bewakers gooit. Zodra er een video van beschikbaar is, zien jullie dat natuurlijk op Fok!games!
[E3 '09] Live verslag E3, persconferentie Sony

De E3 is al even in gang, daarnet hadden we persconferentie van Nintendo, nu is het de beurt aan die andere grote Japanse consolefabrikant: Sony.

De persconferentie staat gepland om 20:00, wat al over enkele minuten is. In dit nieuwsbericht zullen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen tijdens de persconferentie. Hou die vinger dus op die F5-knop!
[22:06] We zullen wel nog eventjes geduld moeten hebben met God of War III, pas in maar 2010 ligt de game in de schappen.

[22:01] Krator profileert zich als een ware pestkop voor Harpies en hij zal nu de strijd aangaan met Helios, een enorme lavadude.

[21:59] En daar is hij dan: God of War 3, welke live getoond gaat worden door een Vin Diesel lookalike. God of War 3 wordt het laatste deel in de trilogie en zou veel losse verhaaldraadjes aan elkaar moeten knopen.

[21:56] En van de reuze vogelhonden gaan we door naar ouderwetsche scheurmonsters: Gran Turismo 5 wordt getoond met een trailer.

[21:54] We zien een klein jongetje, een gigantische hyena met vogelpoten en veren, een grote stad en een mooie zonsondergang: heel veel meer snappen we er nog niet van maar het ziet er in ieder geval al wel goed uit!

[21:51] Dat was de racer, nu een andere titel: The Last Guardian, van de makers van Ico en Shadow of the Colussus.

[21:46] Modnation belooft customizable personages en auto's en de gameplay moet zo visceraal mogelijk worden dankzij physic-enabled wapens. Tracks kan je ook zelf maken, blijkbaar kan het onder vijf minuten dankzij Create By Playing. Je rijdt gewoon rond met je autotje en BAM! Je maakt een level!Modnation Racers

[21:42] Tijd voor LittleBigPlanet! Meer dan 900.000 custom-made levels zijn inmiddels gemaakt, er komen kostuums die gemaakt zijn in samenwerking met Disney (Sack Sparrow!). Er komt een nieuwe game in het Play, Create & Share-genre genaamd Modnation Racers.

[21:36] Naast de giechelende nerd uithangen wordt de controller ook gebruikt om mee te tekenen, te schrijven en om een RTS mee te spelen. Selecteren wordt makkelijker doordat je makkelijk een lasso kunt tekenen om bepaalde eenheden heen. FPS-games worden ook goed mogelijk gemaakt, net als 3rd person hack&slash games met een zwaard.


De nieuwe controller met de oplichtende knop

[21:32] Ondanks het feit dat de nerds erg hun best doen, blijft het een beetje kansloos hoe ze daar staan met een glimmende stok in hun handen terwijl zij aan het giechelen zijn.

[21:31] Tijd voor motion-controllers! Sony was de eerste met EyeToy op de PS2, nu is het dan tijd voor twee suffige engineers die een of andere controller met een oplichtende bal erbovenop. De PlayStation Eye kan deze bal tracken, de mogelijkheden gaan we nu zien in enkele techdemo's. Dankzij de PlayStation Eye heeft het apparaat door waar in de ruimte de controller zich bevindt, een soort Wii Mote maar dan met behulp van de PlayStation Eye.


Final Fantasy XIV

[21:27] Square-Enix is niet alleen bezig met Final Fantasy XIII, met het vervolg zijn ze ook al bezig: de PlayStation 3-exclusieve Final Fantasy XIV! Ook dit deel zal in 2010 lanceren, we zien grote draken, vliegmachines, explosies, een stoere held, chocobo's ťn de subtitel Online. Een neiweu Final Fantasy MMO dus! Eindelijk een aankondiging die niet uitgelekt was

[21:22] En dan nu: een video van Final Fantasy XIII, die komende lente bij ons zou moeten zijn.

[21:21] Voor de vliegmachine van Da Vinci zul je gebruik moeten maken van vuurtjes en hun thermiek, zitten 30 wapens in met nog een zes te unlocken wapens als je speelt terwijl je ook de PSP-game hebt gespeeld. De game moet nog voor de kerst in de winkels liggen.


[21:16] Twee Fransmannen komen het podium op en laten in-game beelden zien van Assassin's Creed 2. Het spel is een direct vervolg op Assassin's Creed 1, en de hoofdpersoon is in eerste instantie nog geen assassin maar wordt daar door omstandigheden bijna toe gedwongen. Leonardo Da Vinci zal je helpen om een moordenaar te worden.

[21:14] Rockstar Games komt met een exclusieve PlayStation 3-titel, namelijk Agent. Het spel zal je in een fijn jaren 70-sfeertje meenemen in de wereld van de spionage en Koude Oorlog.

[21:12] Onder het genot van bestwel toffe muziek (uberhaupt is de muziek bij Sony erg goed) zien we vele games voorbij komen: God of War III, Overlord 2, Arkham Asylum, DiRT 2, Ghostbusters, Infamous, Madden NFL 10, Heavy Rain, Battlefield 1943 en nog vele anderen

[21:08] HA! Jack Tretton heeft een mohawk en noemt zichzelf Mr. T online! Lachengierenbrullen! Maar het is nu tijd voor een andere video met wat er op komst is voor de PlayStation 3.


Jack "De Grappentapper" Tretton staat daar rechts

[21:06] Geen PSN zonder Home, welke groeit als een malle, publishers als EA, Ubisoft, Activision en Namco gaan samenwerkingen aan met Sony om hun games te kunnen promoten in Home. Er volgt nu een trailer voor de niet-zo-ingewijden onder ons om duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn van Home.

[21:04] Final Fantasy VII staat sinds vandaag op het PSN!

[21:04] Zo die trailer is voorbij, tijd om het over het PSN te hebben! 24 geregistreerde gebruikers, 55 landen, 475 stukken content gedownload, meer dan 200 titels beschikbaar in de PSN Store waarvan er 90 exclusief zijn.

[20:59] Onder het genot van wederom Queen komt Ome Jack weer op het podium en vertelt hij nog meer over komende games voor de PSP. Als eerste komt Resident Evil naar de PSP, Little Big Planet, Motorstorm, Hannah Montanna en Harry Potter. Hiervan krijgen we een collage-trailer te zien, van alle grote games die nog dit jaa ruitkomen op de PSP.

[20:57] Peace Walker zit er erg strak uit voor de PSP, bevat gelukkig nog altijd de welbekende doos als vermomming en vertelt het verhaal van Outer Heaven.


Metal Gear Solid: Peace Walker

[20:52] Hideo Kojima komt op het podium om ons te vertellen over Metal Gear Solid: Peace Walker, een MGS game op de PSP. Het spel zal een waar vervolg zijn op de Metal Gear-franchise en speelt zich 10 jaar na MGS 3 af. Kojima zal het script schrijven en ook producer zijn, het hoofdteam van MGS 4 zal werken aan deze titel (dit allemaal om te benadrukken dat het geen spin-off is). Tijd voor een trailer!

[20:50] Na een jammergenoeg korte trailer zien we Hirai weer, maar wel het goede nieuws dat Gran Turismo PSP op 1 oktober in onze handen zal liggen.

[20:49] En dan nu een trailer!

[20:46] 800 auto's, 35 tracks en 60 lay-out variaties van die tracks. Single-player bevat naast races ook de welbekende licence-mode uit eerdere Gran Turismo's. Het is wat dat betreft dus een volledige Gran Turismo, geen klein afgezwakt broertje. Ad-hoc multiplayer is mogelijk, net als het uitwisselen van auto's met andere spelers.


De Gran Turismo-meneer

[20:43] Kaznouri Yamauchi van Polyphony Digital komt het podium op, en praat over Gran Turismo PSP. Yamauchi heeft de game draaiend op zijn PSP Go met 60 FPS.

[20:41] De PSP Go komt 1 oktober op de markt en wel voor 249 euro (evenveel als de PSP oorspronkelijk).


[20:38] Om het makkelijker te maken om al je digitale content te beheren komt Sony met een nieuwe applicatie waarmee je de PlayStation Store kunt benaderen vanaf je PC: Media Go. Daarnaast komt er op de PSP ook Sense Me, een applicatie die jouw MP3-collectie analyseert en op basis van een bepaalde stemming de juiste tracks selecteert. Ook zullen de developmentkits voor de PSP met 80% goedkoper worden.

[20:35] Geheel onverwacht komt Hirai met een nieuwe PSP aanzetten, de inmiddels welbekende PSP Go (ook wel bekend als het slechtst gehouden geheim van de E3) zonder UMD-drive maar met on-board geheugen. De PSP Go zal de PSP-3000 echter niet vervangen, en het is ook niet Sony's intentie om UMD de rug toe te keren: de twee zullen naast elkaar blijven bestaan.

[20:33] Dan is nu de PlayStation Portable aan de beurt, waarvan nieuwe bundels komen met nieuwe games maar ook een mooie meiden-PSP in kekke meidenkleur. Kaz Hirai zal ons meer vertellen over de PSP.


De PSP voor dames!

[20:29] Squadleaders moeten informatie proberen te verzamelen waar de vijanden zijn, anders kun je voor nare verrassingen komen te staan. Orders kunnen gegeven worden, spawnpoints ingenomen om de strijd meer naar het front te krijgen, punten verzameld voor uitgevoerde acties en dat dus allemaal live met 256 spelers tegelijkertijd.MAG, met rechtsboven de commander-viewpoint

[20:26] Jack is om 256 redenen blij met de volgende game: MAG, het Massive Multiplayer Schietspel! Er kunnen dus 256 spelers tegelijkertijd online spelen, en ze gaan het spel laten zien met 256 spelers tegelijkertijd, live.


Nog wat meer Uncharted 2

[20:24] We zien ze rondklauteren over allemaal daken heen, als er een helikopter verschijnt waardoor de man en vrouw moeten rennen voor hun leven! (de man is natuurlijk Nathan Drake, de hoofdpersoon!) We zien de omgeving kapot gaan, mensen vallen, schietwerk, bijna doodservaringen,explosies, het houdt niet op!

[20:20] PlayStation krijgt 35 exclusieve titels dit jaar, waaronder Uncharted 2: Among Thieves waar we nu wat van te zien krijgen van een Naughty Dog mannetje.

[20:18] Zelfs na negen jaar krijgt de PlayStation 2 nog steeds 100 nieuwe spellen. De PlayStation 3 doet het echter ook niet heel slecht, er zijn nu 22 miljoen exemplaren verkocht en er worden er dit jaar nog eens 13 miljoen verwacht. Uitbreiding naar Latijns-Amerika gaat ook goed!

[20:16] Jack noemt een lijst een knaltitels die naar de PlayStation komen, maar voordat we bij alle echt toffe dingen komen beginnen we met de PlayStation 2.


[20:13] Jack Tretton betreedt het podium, en opent met een dijenkletser over de hoeveelheid uitgelekte informatie tegenwoordig. Dank je Jack.

[20:11] Onder het genot van Queen vliegen we langs allemaal games die Sony nog uit gaat brengen, zoals Final Fantasy XIII, Red Dead Revolver, God of War 3 en ga zo maar door! "One Vision"!

[20:10] En we zijn bezig! We vliegen over een landschap wat bestaat uit de kruisjes, vierkantjes, rondjes en driehoekjes van de welbekende controllers!

[20:04] Volgens oud crewlid Notorious_Roy is het omdat de PS3's niet door de deur passen. We wachten in ieder geval nog steeds vol spanning af! Ah, nog twee minuten! En of de mobieltjes alsjeblieft uit mogen!


[20:01] Ze zijn al potverdulleme een volle minuut te laat! Maar met een stream op de TV en een laptop op schoot zitten wij er in ieder geval klaar voor!

Poep leidt wetenschappers naar pinguÔns

Wetenschappers die pinguïns willen lokaliseren op de Zuidpool hebben een originele manier ontdekt om dit te doen. Met behulp van satellieten kunnen ze bergen poep opsporen. Zo verraden de dieren hun verblijfplaats, aldus een artikel dat de onderzoekers in een wetenschappelijk tijdschrift schrijven.

Pinguïns leven een groot deel van het jaar bij elkaar in kolonies. De uitwerpselen van zo'n kolonie laten roodbruine vlekken achter op het ijs. Deze vlekken zijn te zien op satellietfoto's van de Zuidpool. Door dit soort foto's te bestuderen, speurden de wetenschappers 38 pinguïnkolonies op.

Onderzoeker Peter Fretwell ziet goede toepassingsmogelijkheden voor de methode. "Door klimaatverandering weten we dat het ijs in de komende jaren zal gaan smelten. Door deze techniek weten we waar de dieren zich bevinden en kunnen we zien of ze bedreigd worden door de veranderingen", legt hij uit.

Geflipte automobilist houdt politie 10 uur op afstand

Een 34-jarige Rus heeft het de politie knap lastig gemaakt. De man reed met een snelheid van maar liefst tweehonderd kilometer per uur over de weg. Toen de politie hem wilde aanhouden, ging de man er als een haas vandoor. Hierna volgde een lange achtervolging.

Aan de achtervolging kwam abrupt een einde toen Igor Vostrikov uit midden-Rusland met zijn auto een doodlopende weg inreed. In plaats van zich over te geven, sloot hij de deuren van binnenuit en draaide zijn raampjes omhoog. Aangezien Igor weigerde uit zijn auto te komen, schakelde de politie zelfs een psycholoog in. Het mocht niet baten, de man bleef zitten waar hij zat, voor maar liefst tien uur.

Volgens het hoofd van de verkeerspolitie gingen zowel Igor als zijn passagier rustig hun behoefte doen in de auto. De rest van de tijd hebben ze geslapen. Pas toen een slotenmaker de deur wilde openen, werd Igor wakker en hield de deur van binnenuit dicht.

Toen de auto helemaal omsingeld was, probeerde de doorgedraaide automobilist nogmaals te ontsnappen. Hij had echter niet gemerkt dat men zijn banden had laten leeglopen toen hij lag te pitten. Toen na deze ontdekking de politie ook nog begon te dreigen het slot door een speciaal arrestatieteam te laten forceren, koos Igor eieren voor zijn geld en gaf zich over.

De gekke Rus blijkt heel wat op zijn kerfstok te hebben. Zijn rijbewijs was hij namelijk al lang kwijt, nadat hij was betrapt op rijden onder invloed. Ook nu was hij overduidelijk onder invloed van verdovende middelen. Igor kan nu een zware straf tegemoet zien.

[E3 '09] Alles is customizable in Modnation Racers

MEt Littlebigplanet bracht Sony de nieuwe zin Play, Create, Share op de markt. Volgens Sony is dit zelfs een eigen genre geworden. Een nieuwe game in dit genre is Modnation Racers. Dit is een soort kart-game waarin alles te customizen valt waaronder de racer, auto's en zelfs de tracks. Net als Littlebigplanet zal alles onder hevig zijn aan physics. Met veel verschillende wapens kun je de tegenstanders flink pijnigen.

Tijdens de demonstratie hebben de makers laten zien dat in enkele seconden een nieuwe track gemaakt kan worden maar dat er ook heel veel tijd aan besteed kan worden voor erg indrukwekkende tracks.
Geen Vietnamees kind voor Nicole Kidman

Het gerucht dat Nicole Kidman en haar man Keith Urban adoptieplannen hebben voor een Vietnamees kind, blijkt volkomen onzin. De hollywoodster weerspreekt dit bericht in New Idea Magazine, aldus het Australische persbureau AAP vandaag. Het Australische tijdschrift schrijft dat Kidman en Urban via Amerikaanse functionarissen contact opnamen met de Vietnamese regering om een jongetje te adopteren. Het magazine, dat vasthoudt aan het verhaal, citeerde zelfs medewerkers van een Vietnamees adoptiebureau.

Nicole is onthutst over het gerucht, "Het is totaal verzonnen en onjuist", aldus Kidmans publiciteitsagente. "Ze hebben nooit met iemand gesproken over adoptie in Vietnam." De 41-jarige Kidman, die vorig jaar zomer haar dochtertje Sunday Rose kreeg, ontkende onlangs ook dat ze zwanger is van haar tweede kind. Met haar ex-man Tom Cruise adopteerde de actrice wel twee kinderen.


Geen Vietnamees kind voor Nicole Kidman  (foto: DAG)

[Exclusief] Cast filmpje 'Terminator Salvation'

Vanaf morgen is Terminator Salvation te zien in de bioscoop. De nieuwste Terminator film met in de hoofdrol John Conner, vertolkt door Christian Bale.

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor (Christian Bale)  heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright (Sam Worthington), een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden.  Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

FOK! heeft speciaal voor jullie alvast een voorproefje, een exclusieve featurette met de cast van de nieuwste Terminator film.

 Meer filmnieuws lees je natuurlijk in ons film subforum!

[E3 '09] Sony ook aan de motion controller

Op de persconferentie van Sony is een motion controller voor de Playstation 3 getoond. De controller ziet er uit als een Wii-mote met een balletje erop. De controller kan niet alleen de bewegingen registeren en vertalen naar de Playstation 3, maar het is ook mogelijk om je positie in de ruimte te detecteren.

De demo die is getoond ziet er nog erg basic uit en zit nog in de bŤta-fase. Toch zijn verschillende concepten getoond. Zo kan je wapens gebruiken die je in je hand vasthebt en het is mogelijk in first person te richten. Ze hebben laten zien hoe dingen gebouwd kunnen worden en de precisie van de controller maakt het zelfs mogelijk om heel precies dingen te tekenen of te schrijven. Ook hebben ze getoond hoe je kunt vechten met zwaarden en ze lieten zelfs zien hoe je een pijl in iemands ballen kan schieten.

De controller zal in de lente van volgend jaar in de winkels moeten liggen.
China blokkeert websites Twitter en YouTube

China heeft de toegang tot populaire websites als Twitter, YouTube en Flickr vandaag geblokkeerd, twee dagen voor de twintigste herdenking van het neerslaan van een studentenopstand op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. Dat heeft de organisatie Reporters zonder Grenzen, die zich inzet voor persvrijheid, gezegd.

Ook sites waar mensen hun eigen weblog kunnen aanmaken en bijhouden, zoals Wordpress en Blogger, en zoekmachines als Bing en Live, zouden niet bereikbaar zijn. Hoe lang de blokkade duurt, is niet duidelijk.

China sloeg op 4 juni 1989 in het centrum van Peking een betoging van studenten voor meer vrijheid uiteen. Volgens officiële cijfers kwamen 241 mensen om het leven, maar mensenrechtenorganisaties denken dat het werkelijke dodental veel hoger ligt. De protesten worden in China sindsdien doodgezwegen.

[RG] Murray onderuit tegen Gonzalez

Andy Murray is in de kwartfinale van Roland Garros uitgeschakeld. De als derde geplaatste Brit ging onderuit tegen Fernando Gonzalez.

Gonzalez was in vier sets te sterk voor Murray: 6-3, 3-6, 6-0 en 6-4. Het betekende voor Gonzalez zijn eerste setverlies dit toernooi, maar stelde daarna snel orde op zaken. In de halve finale treft Gonzalez de Zweed Robin SŲderling, die eerder vandaag te sterk was voor Nikolai Davydenko.

[E3 '09] Lightning brengt Final Fatasy XIII gameplay

De Final Fantasy is een franchise welke hartstikke populair is. Vandaag werd er op de E3 een trailer getoond van Final Fantasy XIII. In de trailer waren verschillende elementen aanwezig. Korte stukjes gameplay werden ook getoond. Naast gameplay werden er ook cutscenes getoond waarin confrontaties in de groep optraden. Zodra de trailer online is, kun je het natuurlijk op Fok!games zien!Dronken automobiliste ontkent rijden

Een dronken vrouw uit Lier had gisteren een bijzonder alibi. Nadat ze met haar auto op de A58 bij Oisterwijk stilviel schreeuwde ze tegen agenten: "Ik heb niet gereden!"

Vervolgens probeerde de vrouw de auto te starten. Maar omdat haar tank leeg was, lukte dit niet.

De auto trok de aandacht van de agenten, omdat deze dachten dat de bestuurster onwel was geworden. Dit was niet het geval, de 38-jarige vrouw had te diep in het glaasje gekeken.

De vrouw weigerde op alle mogelijke manieren mee te werken met de politie. Ze wilde niet instappen in het politiebusje. Toen ze eenmaal in het busje zat, weigerde ze uit te stappen bij het politiebureau. Ook aan een blaastest werkte ze niet mee. Uiteindelijk mocht ze zonder rijbewijs vertrekken, met een bekeuring op zak.

[E3 '09] Final Fantasy XIV op de Playstation 3 in 2010

Square Enix is druk bezig met Final Fantasy XIII die staat gepland voor de Playstation 3 en XBox 360 in 2010. Toch is Square Enix blijkbaar ook al druk bezig met ene vervolg daarop. Op de persconferentie is namelijk bekend gemaakt dat Final Fantasy XIV zal verschijnen op de Playstation 3 in 2010. Er is nog vrij weinig bekend over de game, er is alleen een trailer verschenen, maar het zal waarschijnlijk een MMORPG gaan worden.[Upd] 'KakŠ toch naar Real Madrid'

KakŠ heeft nogmaals gezegd bij AC Milan te willen blijven. De middenvelder wordt begeerd door Real Madrid, waar de nieuwe voorzitter Florentino Perez zich persoonlijk inzet voor de komst van de Braziliaan.

"Ik zeg het nog ťťn keer, en dit is echt de laatste keer: ik wil Milan niet verlaten. Ik geef mijn woord aan de miljoenen tifosi van Milan. Laat me nu verder met rust, alstublieft," aldus KakŠ in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport.

Update 21:27:
De woorden van KakŠ lijken weinig waarde te hebben gehad. De transfer naar Real Madrid lijkt op een haar na rond te zijn. De koninklijke zou 64,5 miljoen euro betalen voor de middenvelder, dit meldt Cadena Ser. Maandagavond zouden Real-voorzitter Florentino Pťrez en Milans vice-preses Adriano Galliani tot een akkoord zijn gekomen.

De transfer is zeer snel rond gekomen. Het is inmiddels zeker dat KakŠ's vader ťn zaakwaarnemer Bruno Leite maandagmiddag in het Bernabťu stadion was, maar naar eigen zeggen om een andere reden: "Ik ben uitgenodigd voor een diner door mijn vriend Florentino, omdat hij is gekozen tot voorzitter van Real," aldus Leite tegenover La Gazzetta dello Sport.

AS had echter een bevestiging van Diego Kotscho, de woordvoerder van KakŠ. "KakŠ wil niets zeggen zolang er geen akkoord is tussen Real en Milan. Dit is een verhaal zonder einde. Als er een overeenkomst is, dan zal hij beslissen wat hij doet. De aanbieding van Madrid is geweldig, maar minder dan wat Manchester City te bieden had. Het zal moeilijk worden", zou Kotscho hebben gezegd tegen AS.

Transavia verhoogt brandstoftoeslag

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft voor het eerst sinds juli vorig jaar de brandstoftoeslagen op zijn tickets verhoogd. De onderneming meldde vandaag dat de tarieven gemiddeld met 3,50 euro per enkele reis omhoog zijn gegaan.

Transavia.com reageert op de opgelopen olieprijs. Maandag belandde de prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie op het hoogste niveau in zeven maanden, tot boven de 68 dollar. In de zomer van vorig jaar bereikte de olieprijs een piek van 147 dollar per vat.

De brandstoftoeslagen bij Transavia verschillen sterk. Voor de bestemming Berlijn gaat het bijvoorbeeld om 19 euro per vlucht vanuit Amsterdam. Voor Madeira moet 71 euro worden neergeteld, zo blijkt uit prijsopgaven op de website.


Transavia verhoogt brandstoftoeslag  (foto: DAG)

Marion Pauw wint Gouden Strop 2009

Marion Pauw is de winnaar van de Gouden Strop 2009, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. De schrijfster ontving de prijs, een geldbedrag van 10.000 euro en een sculptuur van Judith Vásque, voor haar boek Daglicht.

Pauw kreeg de prijs dinsdagavond uitgereikt tijdens The Power of Plots - Avond van het Spannende Boek in de Melkweg te Amsterdam. Met schrijvers, muzikanten en films werd daar de aftrap gegeven tot de Maand van het Spannende Boek.

De hele maand juni staat de misdaadliteratuur centraal in boekhandels en bibliotheken.


Marion Pauw, winnares Gouden Strop 2009.  (foto: ANP)

Eigen risico zorg 'met paar tientjes' omhoog

 Het eigen risico van de zorgverzekering gaat volgend jaar waarschijnlijk met een paar tientjes omhoog, meldt RTL Nieuws. Op dit moment is het eigen risico maximaal 155 euro per jaar.

Volgens RTL heeft minister Klink van Volksgezondheid meer geld nodig om het gat op zijn begroting in te vullen. Het tekort bedraagt nu 1 miljard euro.

Omdat minister Bos van Financiën niet met extra geld op de proppen komt, zint Klink op drastische maatregelen. Zo zou hij in de salarissen van medisch personeel willen snijden en moeten we goedkopere medicijnen gaan gebruiken. Of de CDA-minister het plan erdoor krijgt, moet nog blijken. De PvdA zou niet blij zijn met zijn bezuinigingsvoorstellen.

 

[E3 '09] Gran Turismo PSP aangekondigd

Update:
We hebben nu ook een logo voor jullie.
Oorspronkelijk bericht:
Op de persconferentie is natuurlijk de PSP Go aangekondigd. Dat is niet alles want het langverwachte Gran Turismo PSP is nu ook officieel geshowd. De game runt op 60 FPS en is een volledige Gran Turismo game.

De game bevat maar liefst 800 verschillende auto's en 35 verschillende banen. Er zijn verschillende modes waaronder time trials. Ondanks dat de game op zo'n klein apparaatje als de PSP draait, voelt en speelt de game al een echte Gran Turismo. Ook zal het mogelijk zijn met Ad-hoc met vier man tegelijk te racen en de verschillende auto's zullen te ruilen zijn met je vrienden. Dit is nodig omdat er zoveel auto's zijn dat het moeilijk is om ze allemaal te verzamelen.

Op de E3 is de game te zien en te spelen voor de pers. Ook is er een trailer verschenen. De game verschijnt 1 oktober van dit jaar op de PSP.

School geeft leerlingen maden te eten

Leraren van de Nutsschool Bezuidenhout hebben kinderen op een schoolkamp maden te eten gegeven, meldt AD/Haagsche Courant.

Volgens de krant werden leerlingen op schoolkamp in Heino aangezet tot het eten van maden bij een spelletje. Twee kinderen zouden daar ziek van zijn geworden.

Moeder Liselot Peterse walgt van de actie. ‘Ik weet dat maden elders in de wereld als lekkernij worden beschouwd, maar vanuit onze cultuur zeg ik dat dit niet kan.’

Ze vervolgt: ‘De twee hebben ook overgegeven, weet ik van mijn dochter. En bij de foto's behorend bij het reisverslag zie je de stressreacties.'Volgens schooldirecteur Vollebregt zijn er inderdaad maden geserveerd, maar zijn de twee leerlingen niet ziek geworden. ‘Ik heb ze springlevend in de disco gezien en het eten van maden is absoluut niet schadelijk. Maar als ik er over nadenk, dan zeg ik dat hadden we niet moeten doen. Het is een beetje ranzig.


Foto bij: School geeft leerlingen maden te eten  (foto: DAG)

[E3 '09] Snake terug op de PSP met Peace Walker

Kojima was gisteren al te gast bij de persconferentie van Microsoft. maar heeft nu ook een bezoekje gebracht aan die van Sony. Ditmaal kondigde hij de game Metal Gear Solid Peace Walker aan voor de PSP

De game speelt zich af 10 jaar na de gebeurtenissen in Metal Gear Solid 3 en is dus een echte sequel op die game. De makers van MGS4 zijn hier druk mee bezig. De game komt uit voor de PSP en zal ook de speciale functies van de PSP ondersteunen. Er is ook een trailer van de game getoond tijdens de persconferentie.

De game zal in 2010 verschijnen voor de PSP.[E3 '09] 256 spelen samen MAG op Sony's persconferentie

Op de persconferentie van Sony is Massive Action Game live getoond. De game is bekend om zijn mogelijkheid om 256 man tegelijk tegen elkaar te laten spelen. Dit is dan ook gebeurd want 256 man zijn in totaal opgeroepen om deze game tegelijk te showen. Het zal voor de journalisten ook mogelijk zijn de game met 256 man te spelen op de E3.

Tijdens de presentatie wordt van alles verteld over de verschillende gamemodi en mogelijkheden van de game. We zullen zo snel mogelijk de beelden online zetten zodat jullie deze kunnen zien.

MAG zal deze herfst verschijnen op de Playstation 3.

We hebben wel een paar screengrabs voor jullie.


[E3 '09] Uncharted getoond op de Sony's persconferentie

Op de persconferentie van Sony is zojuist Uncharted 2 Among Thieves getoond. Volgens Naughty Dog zal de game de limieten van de Playstation 3 opzoeken. De game is op het podium live gespeeld door ťťn van de medewerkers van Naughty Dog.

In de gameplay zien we Drake, met zijn altijd sarcastische opmerkingen, zijn best doen om een reusachtig huis te beklimmen vanaf waar we de hele omgeving kunnen zien. Ook zien we Drake's AI Partner die al net zo sarcastisch is als Drake. Al snel bevinden ze zich in een vuurgevecht met een helikopter door kantoorpanden en andere omgevingen.

Zodra we beelden van de gameplay hebben zullen we die natuurlijk aan jullie tonen.Heidelberg wil 's nachts ban op bier

De Zuid-Duitse universiteitsstad Heidelberg wil de verkoop van bier en andere alcoholische dranken in kiosken en tankstations vanaf 22.00 uur verbieden. De stad hoopt zo de uitspattingen van dronken jongeren op straat aan banden te leggen.

De afgelopen weken liep het herhaaldelijk uit de hand in de stad met de oudste universiteit van de Bondsrepubliek. Het gemeentebestuur hoopt het verbod nog deze zomer te kunnen regelen.

Heidelberg loopt met de regeling vooruit op een plan voor de hele deelstaat Baden-Württemberg om de verkoop van alcohol in de nachtelijke uren onmogelijk te maken, meldden Duitse media dinsdag. In Ravensburg, eveneens in de deelstaat, is begin deze week een nachtelijk verblijfs- en alcoholverbod voor ruim honderd (school-)pleinen afgekondigd.

Boonen maakt rentree in wielerpeloton

Tom Boonen heeft bij een kermiskoers in het West-Vlaamse Gullegem onder grote belangstelling zijn rentree gemaakt in het wielerpeloton. De Belg werd eind april tijdelijk geschorst toen hij buiten de competitie om werd betrapt op cocaÔne.

"Ik heb een moeilijke periode achter de rug maar mijn familie steunde me enorm. Het doet deugd dat ik ook enorm veel steun geniet van andere mensen. Er stonden zelfs broodjes en taartjes aan mijn voordeur", aldus Boonen na afloop tegen de pers.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Boonens ploeggenoot Wouter Weylands in de massasprint.

De persconferentie van Nintendo

Na Microsoft heeft ook Nintendo zojuist zijn E3 persconferentie gegeven. Een persconferentie met voor ieder wat wils.

De belangrijkste aankondigingen waren New Super Mario Bros. Wii, Wii Fit Plus, Final fantasy, Metroid: Other M en nůg een nieuwe Mario-game: Super Mario Galaxy 2.


Ook voor de DS zijn er verschillende nieuwe games aangekondigd. Een nieuw deel van Golden Sun zal op de handheld gaan verschijnen, samen met een nieuwe Kingdom Hearts en de eerder al aangekondigde Mario en Luigi: Bowsers Inside Story. Ook de dames worden niet vergeten met een speciale speurgame Women's Murder Club: Games of Passion en Style Savvy.

Voor de DSi worden een aantal nieuwe downloadable 'games' getoond. De eerste is een nieuwe Mario vs Donkey Kong waarbij spelers zelf levels kunnen maken en deze kunnen delen. Ook in Wario Ware Do It Yourself wordt je creativiteit op de proef gesteld, hierin kun je namelijk je eigen microgames maken. Tot slot werd flip notes studio getoond waarmee je een filmpje van je eigen tekeningen kunt maken. Aan het eind nog de onthulling dat naast Microsoft ook Nintendo samen gaat werken met facebook, waardoor je makkelijk met je DSi gemaakte foto's naar je profiel kunt sturen.


Op het gebied van hardware is er ook weer een nieuwe add-on aangekondigd. Met de Vitality Sensor die je over een vinger schuift kun je je hartslag in de gaten houden en nog meer op je lichaam letten. Waarschijnlijk zal deze add-on bij de sportgames gebruikt gaan worden.

Wat vond jij van de persconferentie van Nintendo? Was het meer dan je verwacht had, of had je liever andere games gezien?

[E3 '09] Live verslag E3, Persconferentie Nintendo

De E3 is al even aan de gang en gisteren deden we al live verslag van de persconferentie van Microsoft. Vandaag is het de beurt aan Nintendo.

De persconferentie staat gepland voor 18:00 uur en zal dus snel beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.[19:12] De show is alweer voorbij. Reggie bedankt iedereen en wenst iedereen veel plezier op de E3.

[19:10] Veel actie en geweld in de trailer en veel mooie vrouwen. De game moet volgend jaar verschijnen.[19:08] Maar heeft Nintendo ook nog een interessante hardcore-game? Jazeker! Team Ninja en Nintendo zijn druk bezig met een "serieuze" game. Een trailer wordt getoond van Metroid Outer M.

[19:07] Ook EA komt met een Wii-game namelijk Dead Space Extraction. Ook hiervan is een trailer.

[19:06] Resident Evil van Capcom is een populaire game op de Nintendo consoles. Resident Evil The Darkside Chronicles wordt getoond met een trailer.

[19:05] Third-party games komen voorbij die op de Wii verschijnen. SEGA komt over twee weken met The Conduit.

[19:04] Reggie noemt alles wat ze tot nu toe hebben besproken en dat ze veel werk doen om iedereen te plezieren, zelfs de bozer gamers op de blogs.

[19:04] De game gaat toepasselijk Mario Galaxy 2 heten en er klinkt een applaus uit de zaal.

[19:02] Meer Mario nieuws. De tweede 3D Mario-game op de Wii, en het vervolg op Galaxy wordt getoond met een trailer. We zien weer veel kleine planeetjes en zelfs Yoshi komt voorbij.

[19:00] Nintendo komt met de Vitality Sensor. Deze sensor kan op de vinger geplaatst worden waarmee de functie van het lichaam gemeten kunnen worden. Deze wordt met een stekker in de Wii mote geplaatst en zo kan de Wii deze informatie lezen.

[18:56] Iwata noemt Mario Kart een een groot succes en als een game voor beginners en ervaren spelers. Ze willen meer games gaan maken die voor iedereen geschikt zijn.

[18:54] Volgens Iwata moeten games niet te moeilijk worden om die mensen aan het gamen te krijgen. Toch moeten de games ook niet te makkelijk worden. Volgens hem is de muur tussen beginners en ervaren gamers erg hoog geworden.

[18:53] Iwate noemt veel getallen. Mensen die al games spelen, het nooit zullen doen of die op de drempel staan het te gaan doen. HIj zegt dat er een grote kans ligt bij deze mensen om meer games te verkopen.

[18:52] Iwata komt op het podium. Hij gaat praten over waarom er een gamer in iedereen schuil gaat. Iwate zegt dat Nintendo ervoor heeft gezorgd dat er veel meer gamers zijn dan een paar jaar geleden.

[18:51] Een video wordt getoond met mensen die met de DS en Wii spelen vanuit de hele wereld.

[18:50] Zelda Spirit Tracks is speelbaar op de E3. Verder wordt er vrij weinig over gezegd.

[18:49] Vanaf de zomer kan je foto's op je DSi direct uploaden naar je facebook account. Natuurlijk kan je deze ook eerst customizen.

[18:49] Nog een aankondiging. Wario Ware DIY waarin je zelf de minigames kan ontwerpen. User Generated Content is het nieuwe woord voor Nintendo.

[18:47]Mario vs Donkey kong: minis March again wordt getoond waarin je zelf levels kan maken. Vanaf maandag is deze te downloaden voor de DSi.[18:46] Volgens Cammie willen ze niet alleen het entertainment kopen, maar ook maken en delen. Software van de DSi wordt getoond genaamd flip notes studio waarin je zelf filmpjes kan maken.

[18:45] De sales van de DSi zijn op dit moment al over de miljoen en in die zelfde tijd zijn er meer dan 400.000 DS Lites verkocht.

[18:44] Verrassing: De DSi. Cammie praat over de mogelijkheden voor developers. Er wordt nu een video getoond van "consumenten" die hun positieve mening geven over de DSi. Volgens een klein meisje is het "awesome"

[18:42] Van Ubisoft wordt Cop the Recruit getoond met een trailer. Cammie praat nu over een game speciaal voor vrouwen en tiener-meisjes genaamd Style Savvy waarin je kan shoppen en kleren kan passen. De game verschijnt voor de DS en er wordt een trailer getoond.

[18:41] Van een bekende schrijver komt Women's Murder Club: Games of Passion voor de DS. Dit is een adventure waarin je moorden op zal moeten lossen. Er wordt wederom een trailer getoond.

[18:39] Cammie komt op het podium en vertelt dat de DS een zeer winstgevend platform is voor developers en dat ze daarom veel risico's durven te nemen.

[18:39] Nog een RPG. Er wordt een trailer getoond van Golden Sun voor de DS.
[18:37] Beelden van Mario en Luigi: Bowsers Inside Story RPG worden getoond waarin de broers de "internal pipes" van bowser verkennen. De game is al uit in Japan en komt uit deze herfst in de VS en Europa.

[18:36]De Final Fantasy game gaat Crystal Bearers heten. Een andere Square Enix RPG die naar de DS komt is Kingdom Hearts. Deze ligt vanaf 29 september in de winkels. Hiervan wordt ook een trailer getoond.

[18:33] Reggie vertelt over een exclusieve Final Fantasy voor de Wii. Een trailer wordt getoond.

[18:33] Reggie vertelt over Red Steel 2, dat die alleen is te spelen met de Wii Motion Plus. Reggie is er trots op dat in de afgelopen jaar in de VS de meeste games zijn verkocht voor de Wii, en op ene tweede plek de DS.

[18:31] 26 juli zal de game verschijnen. Reggie vertelt dat andere developers ook druk bezig zijn met de Wii Motion plus waaronder games van EA en Virtua Tennis.

[18:30] Reggie wint met 19 tegen 17.

[18:28] Met een paar slimme opmerkingen maakt Reggie gehakt van Bill. Ze beginnen met spelen waarbij de bal gepakt moet worden en dan gegooid alsof je echt een bal naar de basket gooit.

[18:28] Reggie komt het podium op en gaat samen met Bill een paar basketballen gooien. Reggie zegt dat hij hoopt dat Bil beter kan gooien dan schieten.

[18:27] Bill is flink aan het schieten maar is blijkbaar niet echt goed.

[18:26] De game wordt getoond. Je begint als Skydiver waarin je andere Mii's vast kunt pakken en kan versnellen of vertragen. Volgens Bill is dit een soort tutorial waarin iedereen doorkrijgt hoe de Motion Plus werkt. De volgende game die getoond wordt is boogschieten.

[18:23] Tussen de echte beelden door zijn beelden van Mii's die de sporten beoefenen. Zo is er een Mii Kajakkers, golfer, boogschutter en nog veel meer. Reggie realiseert dat we het niet moeten zien in een video maar in het echt. Bill Tiner komt weer op het podium en laat zien met de Wii motion Plus hoe precies de games in Wii Sports Resort zijn.

[18:21] Volgens Reggie is de Wii Motion Plus erg precies. Er wordt een video getoond met daarin flitsende beelden van sporters zoals tafeltennissers, basketballers en zelfs een samoerai die de Wii Motion Plus gebruiken.

[18:19] The Reginator betreedt het podium en praat over hoe Nintendo zijn Battleplan heeft aangepakt de afgelopen jaren. Hij praat over de Wii-mote, de Nunchuck en de Wii Motion Plus. Deze laatste zal volgens Reggie erg veel gaan betekenen

[18:17] Voor verschillende doelen zijn er verschillende programma's en het houdt bij hoeveel calorieŽn je verbruikt. Er zijn 15 nieuwe balance games zoals skateboarden. Wii Fit Plus zal samen met het balance board te krijgen zijn maar ook los. Hij verschijnt deze herfst.

[18:15] Cammie vertelt nu over het succes van de Wii Fit. Het is de best verkochte game van het afgelopen jaar. Er zijn tientallen miljoenen mensen die de game spelen maar ze willen dat de Wii Fit makkelijker in het gebruik wordt voor allerdaags gebruik: Wii Fit Plus. Hierin kan je zelf trainings programma's opzetten.

[18:13 leuk detail: de spelers op het podium hebben dezelfde kleur shirt als hun karakter in de game. De game zal deze kerst verschijnen en is speelbaar op de E3.

[18:12] Een nieuwe powerup is een rotor op je hoofd. Bill zou dit graag in het echt ook hebben. Er ziitten veel verschillende geheime plekken in het level en de game zal singleplayer, co-op en multiplayer bevatten.

[18:10] Vier man betreden het podium en spelen de nieuwe Mario met z'n vieren. Het is dus een multiplayer 2D Mario waarin competitie en samenwerken centraal staat.

[18:09] De nieuwe Mario Bros is aangekondigd voor de Wii die een hele nieuwe manier van gamen zou moeten hebben. Bill komt op het podium en vertelt over het creatieve proces van het bedenken van de nieuwe Mario.

[18:08] Ze vertelt over het succes van Mario, de vele games en meer dan 200 miljoen verkochte exemplaren.

[18:08] Cammie vertelt dat Nintendo druk bezig is om te proberen mensen te verrassen. Ze zullen het vandaag weer doen met nieuwe manieren om te gamen en games.

[18:06] Cammie vertelt dat het goed gaat met de industrie. Zelfs even groot als speelgoed, films en muziek bij elkaar. Dit komt mede door de extra doelgroep die NIntendo heeft aangeboord.

[18:04] Cammie betreedt het podium onder een groot applaus van het publiek.

[18:03] De show begint we zien op de verschillende schermen beelden van onderandere de Wii en de DS.

[18:00] And we're off We zien een groot podium met daarop veel grote schermen met het Nintendo logo erop. Het is nog donker... nog even wachten dus.

[E3 '09] Race de wereld kapot in Fuel


De review was al verschenen, en volgens reviewer Nebo levert het spel een goede dosis "rauwe race-actie". Fuel komt over enkele dagen uit voor de Playstation 3, Xbox 360 en de pc. Nog even voor de release wil uitgever Codemasters de game nog een goede adverterende zet in de rug geven door een filmpje vol actie op de E3 te laten zien.

Zie hier de eerdergenoemde "rauwe race-actie":

Alarmfase zes Mexicaanse griep komt dichterbij

Door de aanhoudende verspreiding van de besmettingen met de varkensgriep in landen als Groot-Brittannië, Spanje en Japan komt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) steeds dichter bij het uitroepen van fase zes, de hoogste alarmfase voor het H1N1-virus. Dat heeft de WHO-griepdeskundige Keiji Fukuda dinsdag gezegd.

Hij liet weten dat in steeds meer landen besmettingen van mens-op-mens voorkomen, zonder dat de betrokken personen naar risicolanden als Mexico en de Verenigde Staten zijn gereisd. Als de WHO daarover duidelijkheid heeft, zou alarmfase zes kunnen worden uitgeroepen. Volgens de WHO is dan sprake van een pandemie. De WHO hanteert nu fase vijf, dat betekent dat een pandemie aanstaande is.

[E3 '09]Makers PGR serie introduceren Blur


Project Gotham Racing was een succesvolle en geroemde serie voor de Xbox 360. De makers besloten overnieuw te beginnen en het race genre een frisse nieuwe insteek te geven, aldus Bizarre Creations. Gametrailers heeft een filmpje vrij gegeven waar alvast wat verklapt wordt over de nieuwe game.

Wat we onder andere kunnen verwachten, volgens het filmpje, is een Arcade race-game met een sterke verhaallijn, en die gebruik maakt van originele middelen zoals powerups.

Aanschouw!

Britten doden kopstuk Taliban in Afghanistan

Een kopstuk van de Taliban in de Afghaanse provincie Helmand, mullah Mansur, is gedood. Dat heeft het Britse leger vandaag bekendgemaakt.

Mansur kwam gisteren om door een Britse raketaanval. Volgens Groot-Brittannië is hij het brein achter zelfmoordaanslagen op Britse militairen en Afghanen in Helmand. De provincie grenst aan Uruzgan, waar Nederlandse militairen zijn gelegerd.

"De aanslagen die Mansur plande en liet uitvoeren hebben waarschijnlijk honderden mensen gedood of verwond, voornamelijk Afghaanse burgers en politieagenten", zei een Britse legerwoordvoerder tegen media in Groot-Brittannië.

Tijdens het Talibanbewind in Afghanistan was Mansur minister van Luchtvaart en Transport.


Britten doden kopstuk Taliban in Afghanistan  (foto: DAG)

[E3 '09] Nieuwe Kingdom Hearts en Final Fantasy naar de Wii

De Wii krijgt twee mooie games van Square-Enix, namelijk een nieuwe Kingdom Hearts en een exclusieve Final Fantasy Game.

De Final Fantasy-game zal Crysteal Bearers heten, maar zal in tegenstelling tot zijn kristallen DS-broertje wel een echte RPG zijn. De nieuwe Kingdom Hearts liet co-op beelden zien met vier personen tegelijkertijd en daarnaast natuurlijk de welbekende Disney-figuren.


Final Fantasy: Crystal Bearers

[E3 '09] Wii Fit Plus wordt weinig spannend

Het was al enige tijd duidelijk dat Wii Fit Plus eraan zat te komen, en zoals verwacht heeft Nintendo deze nu ook aangekondigd. Wii Fit Plus zal zowel samen met het Balance Board in de winkels komen te liggen, als ook als los-staande game. Wii Fit Plus zal gen revolutionaire dingen bevatten, er zijn vijftien nieuwe balance games te vinden, hij houdt bij hoeveel caloriŽn je verbruikt en je kunt je eigen trainingsprogramma's opzetten.

'Eigen seksplaats voor homo's in Leeuwarden'

Leeuwarden heeft momenteel geen erkende homo-ontmoetingsplaats. Maar als het aan Cees van Baalen, directeur van COC Friesland, ligt, komt daar binnenkort verandering in. Het COC pleit namelijk voor een gemarkeerde homo-ontmoetingsplaats in Leeuwarden. En die plek moet met borden gemarkeerd worden. "Zet op zo'n bord twee mannen die hand in hand staan afgebeeld", aldus de directeur.

Het natuurgebied dat het COC wil laten erkennen heet ironisch genoeg de Groene Ster. Hoewel het gebied niet erkend is als ontmoetingsplaats voor mannen met wisselende contacten, laat de politie het toch toe. En dat geeft nogal eens problemen. Met nietsvermoedende burgers bijvoorbeeld, die tijdens een ritje op de fiets mannen tegenkomen die ook een ritje maken.

Juist daarom wil het COC een erkend gebied: om burgers te waarschuwen voor seksende mannen.

Van Bronckhorst: "Oude spelers niet schuldig"

Feyenoord heeft een zeer moeizaam seizoen achter de rug. Dankzij een goede tweede seizoenshelft kon deelname aan de play-offs voor Europees voetbal nog worden afgedwongen, maar tijdens deze extra wedstrijden bleek NAC Breda te sterk.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst ziet de toekomst van Feyenoord echter niet zo zwartgallig in. "Twee jaar terug ja, toen was alles hosanna. Op papier is dit nog steeds geen slechte groep, hier is best iets mogelijk volgend seizoen," zegt de Feyenoord-captain in gesprek met Sportweek. "Op basis van de tweede seizoenshelft zouden we gewoon derde of vierde staan, alleen het einde tegen NAC Breda was weer slecht."

De ervaren spelers van Feyenoord waren het afgelopen seizoen geregeld de gebeten hond. Sommigen zien het grootste deel van deze groep het liefst vertrekken zodat er een hoop geld bespaard kan worden aan salariskosten. Zoiets zal volgens Van Bronckhorst echter niet gebeuren.

"We zijn wel in gesprek over de premies, misschien dat we op dat vlak een gebaar kunnen maken," aldus de middenvelder. "We denken dus wel degelijk mee met de club. Het is momenteel de tendens om ons de schuld te geven, maar dat is te makkelijk. Voetbal is een teamsport, we hebben allemaal fouten gemaakt."

"Weet je wat het probleem is? Wij missen spelers uit de middengroep, spelers van tussen de 24 en 30. De kloof is te groot tussen jong en oud. Maar ja, die spelers gaan allemaal naar het buitenland. Zeker gezien de huidige financiŽle situatie zal het onmogelijk zijn om nog even twee, drie spelers uit die categorie aan te trekken."

'Parijs publiek is enorm dom'

Toni Nadal, oom en coach van tennisser Rafael Nadal, heeft zich zondag kapot geërgerd aan het publiek op Roland Garros. Zijn pupil werd verrassend in de vierde ronde uitgeschakeld door de Zweed Robin Söderling, onder luid applaus van de toeschouwers in Parijs.

‘Ik vind het Parijse publiek enorm dom’, zei Toni Nadal in een interview met de Spaanse radiozender Cadena Ser.’Het is te gek voor woorden dat je juicht om de uitschakeling van een speler.’ De Spaanse nummer één van de wereld won de Franse Open vier keer op rij. Sinds zijn debuut in 2005 op het Parijse gravel, had hij nog geen wedstrijd verloren.

‘Hij speelde erg slecht en Söderling was gewoon beter’, aldus Toni Nadal. ‘Rafael was nerveuzer dan normaal, had geen zelfvertrouwen en zijn slagen waren onzuiver.’ Volgens de trainer is het Franse publiek jaloers op het succes van de Spaanse tennissers omdat Yannick Noah in 1983 de laatste Fransman was die Roland Garros won.

De Bakker uitgeschakeld in FŁrth

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het challengertoernooi in het Duitse FŁrth. In de eerste ronde was de Tsjech Jiri Vanek in drie sets te sterk voor de Nederlandse qualifier.

De Bakker had al drie partijen gewonnen om tot dit stadium te komen en begon ook goed tegen de ervaren Tsjech. De eerste set won De Bakker met 6-4, maar een 4-6 en 2-6 setverlies in het restant maakten een einde aan het toernooi van de Nederlander.

[RG] Cibulkova eenvoudig voorbij Sharapova

Dominika CibulkovŠ heeft zich geplaatst voor de halve finale van Roland Garros. De Slowaakse hield geen spaan heel van Maria Sharapova: 6-0 en 6-2.

De Russische voormalig nummer ťťn van de wereld kon pas op een stand van 5-0 in de tweede set in haar spel komen. Voor die tijd was ze compleet kansloos tegen het degelijke spel van CibulkovŠ, de nummer 20 van de plaatsingslijst. Pas toen de Slowaakse wat zenuwachtiger begon te worden tegen het einde veroverde Sharapova haar eerste game, om uiteindelijk op 5-2 toch te capituleren.

In de halve finale ontmoet CibulkovŠ de huidige nummer ťťn Dinara Safina. De Russin versloeg eerder op de dag Viktoria Azarenka. De overige kwartfinales staan voor morgen op het programma.

Sirene houdt Arnhem wakker

Veel Arnhemmers hebben een korte nacht gehad vannacht. Een onbekend sirenegeluid heeft veel inwoners van de Gelderse hoofdstad wakker gehouden. De hele nacht kwamen er bij de alarmcentrale meldingen over een onverklaarbare sirene, die qua geluid leek op een scheepshoorn.

De politie staat voor een raadsel en heeft geen idee waar het geluid vandaan kan zijn gekomen, of wat voor apparaat het geluid heeft gemaakt. Vooral tussen 01:00 en 02:00 uur kwamen opvallend veel telefoontjes binnen bij de meldkamer. De politie vermoedt dat de sirene is gebruikt in Arnhem-Zuid, omdat vooral daar vandaan de meeste telefoontjes kwamen.

[E3 '09] All Points Bulletin blaft pipa's in deze screenies, yo

Aight gangsters, we zijn weer terug zum hause!! Na die ille shite van Saints Row 2 en de gangster-flipflops van Fiddy werd het hoog tijd om te boeken in een nieuwe game! En die hebben we gevonden, yo, All Points Bulletin wordt live-action gangster-style pimpage homeboi! WHOO!! Vannacht tijdens de E3 persconferentie kwam er al meer informatie over de game vrij, maar fuck dat: echte gangsters willen gluren! En gluren kunnen we nu mijn mede-pimps, want er zijn screenshots en een trailert uitgekomen! Sweet!Voorlopig is de game alleen nog maar aangekondigd voor de PC, aan een Xbox 360-versie wordt gewerkt maar daar krijgen we later meer over te horen! Zeker is in ieder geval dat je de pimp uit mag hangen in een MMO-omgeving. Oftewel: met zijn honderden tegelijkertijd pimpen!

[Special] 65 jaar na D-DAY, Neptanks en divisies

6 juni a.s. is het 65 jaar geleden dat de geallieerde troepen op Normandië landden om West-Europa te bevrijden van de nazibezetting. Deze dag staat in de geschiedenisboeken bekend als D-Day.

Van 1 juni t/m 6 juni verzorgt het team van www.go2war2.nl, speciaal voor FOK!, een dagelijkse column over verschillende aspecten rondom deze historische dag. Vandaag besteden we aandacht aan de geallieerde pogingen om de Duitsers te misleiden aangaande de plaats, het tijdstip en de uitvoering van de geplande geallieerde landing in Europa.

Een vijand op het verkeerde been zetten is altijd een vast onderdeel van een militaire operatie, maar nog nooit is dit zo massaal en met zo veel succes uitgevoerd als voorafgaand aan de landing in Normandië. De naam van deze groots opgezette misleidingsoperatie was Bodyguard. Het hoofddoel was om Duitse troepen vast te houden op plaatsen ver van de werkelijke invasieplek en hen te doen denken dat de landing in Normandië een afleiding was voor de werkelijke invasie die enkele weken later zou komen.

 

 


 

Massa gaat voor de zege in Turkije

De Braziliaan Felipe Massa is na het goede optreden in Monaco optimistisch afgereisd Turkije. Massa hoopt zijn vierde zege in Turkije in vier jaar binnen te halen komend weekend.

"Voor Istanbul hebben we een paar nieuwe onderdelen meegebracht, waardoor de auto nog beter zou moeten worden", verklaart Massa. "We willen zo snel mogelijk doorgaan met de ontwikkeling van de auto en proberen races te winnen. Als we in een positie zijn om te winnen, zou dat fantastisch zijn."

Massa vervolgt: "Ik hou wel van dit circuit, maar het is moeilijk om exact aan te wijzen waarom deze baan me zo ligt. Het is fijn om voor het eerst dit seizoen een keer wat positiefs te kunnen melden. Derde en vierde in Monaco en de snelste ronde zijn twee redenen om heel positief te zijn."

De hele nacht rocken met de Guitar Hero: Greatest Hits demo

Tussen al het E3-geweld van deze dagen heeft Activision een demo vrijgegeven van Guitar Hero: Greatest Hits. Deze game zal allemaal bekende nummers uit eerdere delen van Guitar Hero bevatten, maar dan door de originele artiesten en met ondersteuning van zang en drums.

De demo bevat drie nummers, te weten Rock and Roll All Nite van Kiss, Take Me Out van Franz Ferdinand en Woman van Wolfmother. Dit is allemaal te spelen in ťťn venue, een soort ijsgrot-achtig idee. De demo weegt 498 MB en is hier naar je Xbox 360 te downloaden. Momenteel is deze alleen beschikbaar voor Xbox Live Gold-abonnees, mensen die niet wensen te betalen voor een abonnement (en dus een Silver-abonnement hebben) zullen nog eventjes geduld moeten hebben.

[RG] Azarenka laat Safina flink zweten

Dinara Safina is vandaag met moeite doorgedrongen tot de halve finales op Roland Garros. De Russin had drie sets nodig om de Wit-Russin Viktoria Azarenka van zich af te slaan. De setstanden waren 1-6, 6-4 en 6-2.

Azarenka begon goed aan de partij en veegde in de eerste set de nummer een van de wereld van de baan. Doordat ze in de tweede set in het begin steken liet vallen kwam Safina beter in de partij en liep in die set al snel uit naar een 4-1 voorsprong. Het werd nog wel 4-4, maar daarna was het verzet van Azarenka gebroken en kon Safina de partij eenvoudig uit maken.

In de halve finale in Parijs neemt Safina het op tegen de winnares van de partij tussen Dominika CibulkovŠ en Maria Sharapova. Deze partij is op dit moment bezig.

Noord-Holland maakte er zooitje van met Landsbanki

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de eigen financiële regels van de provincie overtreden, aldus de commissie die de verdwenen Noord-Hollandse miljoenen onderzocht. Het rapport van de provinciale onderzoekscommissie werd vandaag overhandigd aan de commissaris van de Koningin in Noord-Holland, Harry Borghouts.

Toen de IJslandse bank Landsbanki en de Duitse bank Lehman Bankhaus omvielen, had Noord-Holland 78 miljoen euro bij deze instellingen uitstaan.

De provincie heeft volgens de onderzoekscommissie tussen 1 april 2007 en 1 oktober 2008 ten onrechte geen actief risicomanagement gevoerd. Bovendien was er onvoldoende grip op de schatkistbewaarder. Ook de motieven voor een lening van 50 miljoen euro zijn onduidelijk gebleken, zo vindt de commissie.

De commissie spreekt van inschattingsfouten en gaten in de provinciale organisatie.

Gedeputeerde Staten zeggen in een eerste reactie op het onderzoek dat de commissie niet aangeeft hoe het verlies van 78 miljoen euro bij Landsbanki voorkomen had kunnen worden bij strengere procedures. Verder zou de commissie in haar oordeel te weinig rekening hebben gehouden met de kredietcrisis.

Volgens commissaris Harry Borghouts staat als een paal boven water dat de aanbevelingen die de commissie nu doet geen invloed zouden hebben gehad op het verlies van het geld bij Landsbanki. Hij vindt het jammer dat het rapport "met geen woord rept over het feit dat de financiële wereld in brand staat".

Het college stelt dat het de aanbevelingen van de commissie voor strengere procedures in grote lijnen overneemt en al een aantal verbeteringen in gang heeft gezet. Zo is er extern advies gevraagd voor de invulling van het uitzetten van geld in de toekomst.

Op 15 juni debatteren Provinciale en Gedeputeerde Staten over de uitkomsten van het onderzoeksrapport. De vraag die dan ook aan de orde komt is of verantwoordelijk gedeputeerde Ton Hooijmaijers van financiën kan aanblijven.

Jennifer wil Rachel dood in Friends-film

Jennifer Aniston is klaar met haar Friends- karakter Rachel Green, ze wil dat ze dood gaat om de Friends-film te vermijden.

Dat er een Friends-film aan zit te komen dat wisten we al, maar daar moeten we voorlopig nog op wachten. Jennifer lijkt het idee van een eventuele film wel aardig, maar speelt er zelf liever niet in meldt showbizspy.

Daarom kwam ze met het idee aanzetten om Rachel dood te laten in de film, zodat de film kan gaan over de ontmoeting van de andere Friends-acteurs op Rachel’s begrafenis. Zo kan de film toch gemaakt worden zonder haar bijdrage, opperde de actrice.

De filmbazen zien een film zonder de populairste ster van de serie niet zitten en hopen erop dat Jennifer zich nog zal bedenken.


Jennifer wil Rachel dood in Friends-film  (foto: DAG)

[RG] SŲderling veegt vloer met Davydenko aan

Robin SŲderling heeft de halve finales op Roland Garros weten te bereiken. De Zweed veegde eenvoudig de Rus Nikolay Davydenko van de baan. De setstanden waren 6-1, 6-3 en 6-1.

SŲderling die in de vorige ronde voor een verrassing zorgde door Rafael Nadal uit te schakelen, begon sterk tegen de nummer tien van de wereld. Hierdoor kreeg Davydenko geen tijd om in de partij te komen en met telkens goed geplaatste slagen plaatste de Zweed SŲderling zich voor de halve finales.

Daarin moet hij het opnemen tegen of Andy Murray of Fernando Gonzalez. Deze partij staat later vandaag op het programma.

De scheve lach van de Oldehove

Leeuwarden is mijn stad en ik ben er ontzettend trots op. Friese bescheidenheid heerst. Maar hier hoog boven de stad durf ik best eens op te scheppen. Behalve de scheefste toren hebben we koninklijke grafkelders, we halen het nieuws vanwege de Elfstedentocht op de schaats, de stille tocht is hier uitgevonden, vorig jaar was hier een broodjeszaakmoord en nog een doodslag om wat spraakverwarring.

Anouk heeft nieuwe vriend op arm staan

Anouk date pas een paar maanden met haar nieuwe vlam, rapper Unorthadox, maar nu al prijkt zijn naam groot op haar arm. Dat was duidelijk te zien tijdens haar optreden op Pinkpop dit weekend. Onder haar kleurrijke tatoeage op haar arm, prijkten nu ook de letters DOX op haar onderarm.

Na acht jaar huwelijk met rapper Remon Stotijn gaf Anouk er de brui aan. Van haar ex heeft de zangeres drie kinderen. Inmiddels is Anouk weer verliefd op wederom een rapper, genaamd Unorthadox. De tattoo op haar arm met de letters DOX lijken dan ook een eerbetoon aan hem. Blijkbaar heeft ze haar nieuwe liefde erg hoog zitten. Of Unorthadox zijn lichaam ook met Anouks naam heeft laten verrijken is onduidelijk.


Anouk heeft nieuwe vriend op arm staan  (foto: DAG)

Radeloos koppel springt met dood kind van rots

Een wanhopig Brits stelletje heeft afgelopen weekeinde zelfmoord gepleegd door van de bekende rotspunt Beachy Head in zee te springen. Hun lichamen zijn gevonden samen met dat van hun 5-jarig zoontje, die twee dagen eerder aan hersenvliesontsteking was overleden.

Hij was vrijdag uit het ziekenhuis ontslagen omdat de doktoren niets meer voor hem konden doen. Thuis zou hij een rustige dood kunnen sterven. Vermoedelijk waren de ouders van het jongetje radeloos en sprongen ze daarom samen de dood tegemoet. De zaak wordt nog verder onderzocht, maar de politie weet vrijwel zeker dat het koppel zelf is gesprongen en dat er geen sprake is van een misdrijf.

Een van de buren zegt tegen The Guardian: ‘Het was een schattig koppel en ze gaven 150 procent voor die jongen. Het is zo’n schok.’

Beachy Head is een klif in Zuid-Engeland die 162 meter boven de zee uit rijst. Door die hoogte is het ook een beruchte zelfmoordspot.


Radeloos koppel springt met dood kind van rots  (foto: DAG)

Steve Brown zet prijs op hoofd journalisten

Steve Brown heeft een prijs op het hoofd gezet van drie misdaadjournalisten, onder wie Peter R. de Vries en Bas van Hout. Op zijn weblog looft Brown een beloning uit van 500.000 euro voor het drietal, "dood of levend".

Voor De Vries en Van Hout is daarmee een grens bereikt: zij hebben aangifte gedaan tegen Brown. De Vries deed dat vandaag bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam.

Tussen Brown en De Vries respectievelijk Van Hout botert het al jaren niet. Tegen Brown loopt op dit moment een strafzaak wegens mishandeling van De Vries, die in januari in Amsterdam gepleegd zou zijn. Op zijn weblog voert Brown een uitgebreide campagne tegen De Vries, die in zijn ogen "maffia-journalistiek" bedrijft.

Effect puntenrijbewijs blijft uit

Het puntenrijbewijs dat in 2002 werd ingevoerd heeft nog niet het gewenste effect bereikt. Dat constateert de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) vandaag na onderzoek.

Het was de bedoeling dat met de invoering van het puntenrijbewijs het aantal ernstige ongelukken dat door jonge automobilisten wordt veroorzaakt zou afnemen. Maar dit is nog niet het geval, constateert het SWOV.

De stichting beklemtoont echter dat deze conclusie niet betekent dat het puntenrijbewijs geen gunstig effect heeft op de verkeersveiligheid. "Het effect valt alleen niet aan te tonen op basis van ongevallendata en de puntenverdelingen", stelt een zegsvrouw.

Columnist Driek Oplopers vindt géén rijbewijs misschien wel de beste oplossing voor de onveiligheid op de weg.


Effect puntenrijbewijs blijft uit  (foto: ANP)

[UPD] Airbus Air France mogelijk gevonden in oceaan

De Airbus A330 die gisteren verdween, is mogelijk gevonden in de Atlantische Oceaan. Het toestel zou ongeveer 1.300 kilometer van het Braziliaanse eiland Fernando de Noronha af liggen. Piloten van een Braziliaans TAM-toestel zagen 'oranje vlekken' in de oceaan, zo'n veertig minuten nadat het vliegtuig van de radar verdween.

De Franse regering heeft weinig hoop van de 228 passagiers nog overlevenden te vinden. Brazilië, Frankrijk, de VS en Spanje doen aan de zoekactie mee, evenals enkele koopvaardijschepen. Brazilië heeft vijf vliegtuigen, twee helikopters en drie schepen ingezet. Vandaag heel vroeg is een Amerikaans militair verkenningsvliegtuig vanuit El Salvador vertrokken naar het rampgebied.

Voor het toestel van de radar verdween hebben de piloten nog een bericht verstuurd dat er sprake was van een storing in het elektrisch circuit. Dat gebeurde op het moment dat het vliegtuig een onweerachtig gebied doorkruiste met zware turbulentie. Volgens de directeur communicatie van de Franse luchtvaartmaatschappij is het vliegtuig mogelijk door bliksem getroffen.

Update 15:47 uur:

De Braziliaanse luchtmacht heeft bekend gemaakt dat wrakstukken van de vermiste Franse Airbus zijn gevonden. Een woordvoerder van de luchtmacht, kolonel Jorge Amaral, plaatste wel de kanttekening dat de waargenomen objecten nog moeten worden geborgen. Pas dan is zeker dat het om wrakstukken van de Airbus gaat.

Nieuwe uitgever voor Darkness Within 2: Dark Lineage

Na het faillisement van Lighthouse Interactive was het onzeker of de tweede en derde aflevering van horror-trilogie Darkness Within nog wel ooit het daglicht zouden zien. Developer Zoetrope heeft inmiddels gelukkig een nieuwe uitgever gevonden, en wel Iceberg Interactive. Dit is een nieuwe Nederlands/Canadese uitgever die in mei 2009 opgericht is.

Iceberg Interactive gaat het eerste deel, met de ondertitel In Pursuit of Loath Nolder, opnieuw uitgeven als budgettitel. Het tweede deel heeft als ondertitel Dark Lineage en komt in het eerste kwartaal van 2010 uit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe engine, waardoor alles nu volledig 3D is, en je bijvoorbeeld kan spelen met lichtbronnen. Het spel zal langer zijn dan het eerste deel en wederom drie moeilijkheidsgraden kennen.

Erik Schreuder, CEO van Iceberg Interactive is blij met de spannende titels in de lineup van Iceberg: "We are thrilled to sign up the original Darkness Within game and especially its successor The Dark Lineage. Adventure gamers will have an even greater thrill and chill while playing Darkness Within 2: The Dark Lineage than they did before, and they will see the Darkness Within saga come to an exciting conclusion."

'Obama verkoopt militaire geheimen aan China'

Volgens de Amerikaanse professor en politiek auteur Richard Hogarty verkoopt de Amerikaanse regering geheime militaire technologie aan China in ruil voor 50 miljard dollar aan schuldenverlichting door de Chinezen.

De Amerikaanse president Barack Obama zou de blueprints van de befaamde B-2 Spirit Stealth Bomber aan de Chinezen willen geven, omdat zij moeite hebben met het ontwikkelen van een eigen stealth vliegtuig, aldus Hogarty.

Op 1 april tijdens de G20-top in Londen had de Chinese premier Hu Jintao al een voorstel gedaan aan Obama om militaire technologie te ruilen voor het verlichtingen van de Amerikaanse schulden.

Obama gaf de bal door aan zijn minister van Defensie Robert Gates. Naar verluidt zou het ministerie van Defensie woedend hebben gereageerd op het voorstel. Mocht Gates niet mee willen werken, kan hij zijn ontslag tegemoet zien, aldus Hogarty.

Koo Syi, een Zuid-Koreaanse geopolitieke analist, zegt dat de Amerikaanse bondgenoten Taiwan, Japan en Zuid-Korea erg huiverig zijn voor het plan: "De militaire technologie kan China makkelijk doorspelen aan haar bondgenoten. Dit was al het geval in Pakistan en Noord-Korea, die met behulp van Chinese nucleaire technologie een atoombom konden ontwikkelen." Obama zou de kritiek van bondgenoten afdoen als 'irrelevant'.

Hogarty verwacht geen tegenstand uit de rest van de Amerikaanse politiek; het voorstel zal volgens hem niet voorgelegd worden aan het Amerikaanse Congres.

B-2 Spirit Stealth Bomber

'Britse 'pornominister' vertrekt'

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Jacqui Smith, treedt af. Dit meldde de zender Sky News vandaag. Het bericht is van officiële zijde ontkend noch bevestigd. Smith kwam in opspraak door een foutje bij het claimen van haar onkosten. Daar stond de huur van twee pornofilms bij.

Volgens politiek verslaggever Joey Jones van Sky News melden betrouwbare bronnen dat Smith tot een overeenkomst is gekomen met premier Brown. Zondag gaat Engeland naar de stembus voor de Europese verkiezingen. De verwachting is dat die dramatisch zullen verlopen voor Labour.

" Vermoedelijk zal Brown zijn mensen maandagochtend bijeen roepen en het kabinet opnieuw gaan indelen, om zo met een schone lei verder te gaan", voorspelt Jones. Behalve de beruchte pornofilms zou de minister volgens The Daily Telegraph ook een iPhone voor haar man hebben gedeclareerd, evenals drie digitale camera’s en een camcorder.


'Britse 'pornominister' vertrekt'  (foto: DAG)

[Silk Way Rally] Amateurs krijgen finishgeld

De Silk Way Rally is een nieuwe rally van de organisatie van de Dakar dwars door Rusland, Kazachstan en Turkmenistan en vormt een onderdeel van de Dakar Series. Om rijders aan te trekken doet de organisatie iets unieks.

De organisatie heeft besloten om elke amateur die de finish haalt finishgeld te betalen. Hiermee hoopt de organisatie meer rijders warm te maken voor de rally die op vijf september van start zal gaan in Kazan (Rusland). Acht dagen later zal de rally finishen in Asghabat, gelegen in Turkmenistan. In het totaal is er 300.000 dollar beschikbaar voor de amateurs en dit zal verdeeld worden onder alle amateurs die de eindstreep halen.

In de Silk Way Rally mogen geen motoren meedoen, maar wel auto's en vrachtwagens. Het vrachtwagenteam van Kamaz zal zelfs met tien wedstrijdwagens deelnemen aan de rally. Het is nog niet bekend of er Nederlanders aan de rally mee zullen doen.

Graancirkel in de vorm van een kwal

In het Engelse Kingston Coombes in Oxfordshire is een opmerkelijke graancirkel aangetroffen. Volgens experts is de graancirkel de eerste in zijn soort en heeft de vorm van een enorme kwal. Dat melden Britse media.

Het graankunstwerk heeft een doorsnee van 180 meter. Dat is ongeveer drie keer zo groot als andere afbeeldingen die gevonden werden. Men vond al eerder graancirkels in de vorm van bijvoorbeeld vlinders en vogels, maar kwallen kwamen tot nu toe nog niet voor. Hoe de graancirkel daar terecht is gekomen en wat de betekenis er van is, is nog niet duidelijk. Klik hier voor de foto.

Haagse bluf beloond met boete

Zelfs in Den Haag kunnen ze niet meer lachen om ambtenaartje pesten. Dat weten we dankzij een 26-jarige man uit Den Haag. Toen de man door de politie staande werd gehouden in verband met een verkeerscontrole, moest hij zijn rijbewijs laten zien. Hij antwoordde: "geen zin in".

De Haagse bluf van de raddraaier kwam hem duur te staan; toen hij bleef weigeren zijn rijbewijs te tonen moest hij verplicht op de koffie bij het politiebureau. Daar kreeg hij zijn straf: een flinke boete. De man is er niks mee opgeschoten; uiteindelijk heeft hij toch zijn rijbewijs moeten tonen.

March keert mogelijk terug op startgrid

March Racing Organisation heeft zich bij de internationale autosportbond FIA ingeschreven om deel te gaan nemen aan de Formule 1 in 2010. Hiermee zou het roemruchte March-team mogelijk weer in het paddock terugkeren.

In 1993 ging March failliet, maar de merknaam werd verkocht aan zakenman Andrew Fitton. Fitton wil nu met deze naam terugkeren in de Formule 1 en heeft daarom een nieuw team met deze naam ingeschreven voor het komende seizoen.

Het Britse team zou hiermee zijn rentree maken, nadat het voor het eerst op de startopstelling verscheen in 1969. Destijds werd het team opgericht door Max Mosley, Alan Rees, Graham Coaker en Robin Herd.

[E3 '09] Gezellig ouwehoeren in De Sims 3

Deze week verschijnt het derde deel in EAs welbekende gameserie De Sims voor de PC, maar dat is niet het enige platform waar de game voor in ontwikkeling is. Ook de iPhone en iPod Touch zullen een versie van de game krijgen. Deze zal wel flink beperkter zijn, zo zal de game geen onbeperkte speelduur hebben, maar ongeveer tien uur. Je zult deze game uiteraard besturen met het touchscreen en de accelerometer van de iPhone en je zult nog gewoon je eigen Sim mogen aanmaken.


Inschrijving FOTA-teams mogelijk ongeldig

Volgens een expert zou de voorwaardelijke inschrijving van de Formule 1-teams voor het komende seizoen niet rechtsgeldig zijn. Hierdoor zouden de teams zich dus officieel niet hebben ingeschreven, omdat men zich niet aan de reglementen heeft gehouden.

"De FOTA-teams, met uitzondering van Williams (Ferrari heeft een contract met de Formula One Management-organisatie van Bernie Ecclestone en niet met de FIA. Hierdoor moet het team zich elk jaar opnieuw inschrijven, maar is het wel verplicht deel te nemen aan de Formule 1 tot en met 2012 en is dus niet automatisch deelnemer Red.), zijn niet ingeschreven aan de hand van de huidige regels voor 2010. Hierdoor is hun inschrijving niet geldig en blijven alleen de nieuwe renstallen en Williams over. De andere teams hebben hun voortbestaan in gevaar gebracht door zich voorwaardelijk in te schrijven en zo niet te voldoen aan de regels van de FIA. De consequenties hiervan zullen op 12 juni duidelijk worden als de internationale autosportbond de deelnemers voor 2010 bekend zal maken. Ik verwacht de grootste schok in de Formule 1-geschiedenis ooit", aldus de expert die anoniem wil blijven.

12 jaar cel en tbs voor moord op Gabrielle Cevat

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag de 50-jarige Franklin F. veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. Ze achtte onder meer bewezen dat hij op 9 juli vorig jaar de 28-jarige hoofdagente Gabrielle Cevat in Amstelveen van het leven heeft beroofd.

Het Openbaar Ministerie (OM) had achttien jaar gevangenisstraf geëist en tbs met dwangverpleging. De rechtbank komt tot een lagere straf, omdat niet bewezen is dat F. wist dat Cevat een politieagent was op het moment dat hij schoot. Behalve aan de moord op Cevat acht de rechtbank Franklin F. schuldig aan poging tot moord op de ouders van zijn ex-vriendin, het voorbereiden van zware mishandeling van zijn ex en bedreiging van zijn voormalige vriendin. Ook veroordeelde de rechtbank hem voor verboden vuurwapenbezit.

De verdachte heeft Gabrielle Cevat "het meest wezenlijke bezit, namelijk het leven, ontnomen”. De rechters hebben bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat F. verminderd toerekeningsvatbaar was en dat hij een strafblad heeft voor eerdere geweldsdelicten.

Cevat was op weg naar het politiebureau om daar een nachtdienst te draaien toen ze F. slingerend over de weg zag rijden en een achtervolging inzette. Op het moment dat hij had geparkeerd en ze hem wilde aanspreken op zijn rijgedrag, schoot hij haar vrijwel direct neer.


Twaalf jaar cel en tbs voor moord op Gabrielle Cevat  (foto: DAG)

Vader: "Rafael komt nog niet terug naar Ajax"

De Ajax-fans hoeven voorlopig nog niet te rekenen op een terugkeer van Rafael van der Vaart. De middenvelder van Real Madrid werd de afgelopen dagen in verband gebracht met een transfer naar de Amsterdammers, maar vader Ramon sluit dit uit.

Tegenover Ajax Life laat de vader van de 26-jarige Van der Vaart weten dat hij komende zomer nog niet zijn rentree zal maken bij de club, waar hij ooit zijn loopbaan begon. "We ontvangen in huize Van der Vaart de laatste dagen veel e-mails. Rafael is ontzettend vereerd en ooit keert hij terug bij Ajax, maar nu nog niet," aldus Van der Vaart sr. "In principe speelt hij ook komend seizoen bij Real. Zo niet, ook dan komt Ajax nog te vroeg."

[F2] Palmer tevreden na eerste weekend

Organisator Jonathan Palmer zegt trots te zijn op herintroductie van de Formule 2 afgelopen weekend. De Brit kreeg de afgelopen tijd veel kritiek naar zijn hoofd geslingerd over onder andere het zwakke deelnemersveld, maar de critici werden gelogenstraft.

Dat de Formule 2 weer op de racekalender staat is te danken aan de FIA dat vorig jaar een raceklasse op wilde zetten met gelijkwaardige raceauto's en waar talent nog echt telt. Palmer met zijn bedrijf MotorSport Vision wist de tender van de FIA te winnen en benaderde het Formule 1-team van Williams voor het ontwerp en de levering van de auto's. Dit Britse merk wist het voor elkaar te krijgen dat er 24 auto's op de grid stonden en dat ze ook betrouwbaar waren.

Robert Wickens was de grote man dit weekend, maar de ogen waren ook gericht op enkele talenten die verrassend goed presteerden. "Dit weekend was zo belangrijk. Niet alleen voor ons bij MotorSport Vision, maar ook voor de autosport in het algemeen. Ik ben erg trots op mijn team en iedereen die erbij betrokken was dit waar te maken. We zijn erg blij om Williams als partner te hebben. De prestaties waren sterk, maar we willen het nog beter maken. De rest van het jaar zullen we de auto en banden blijven ontwikkelen," zei een trotse Palmer die de raceklasse na 25 jaar weer nieuw leven inblies.

Jeroen Kijk in de Vegte geeft jawoord

Jeroen Kijk in de Vegte stapt in september in het huwelijksbootje. De sidekick van Ruud de Wild maakte dat zelf bekend in de ochtendshow op Q-music. De vriend van de 34-jarige Kijk in de Vegte ging een paar weken geleden op de Eiffeltoren op zijn knieën. Om de vraag te stellen, natuurlijk.

Jeroen Kijk in de Vegte is momenteel sidekick van Ruud de Wild op Q-music en voice-over van RTL Boulevard. Voorheen was hij sidekick van Robert Jensen op Veronica FM, maakte samen met Rob Stenders een ochtendprogramma op Yorin FM en was hij verschillende keren te zien als presentator van RTL Boulevard.

Ruud de Wild was erbij toen Jeroen ten huwelijk gevraagd werd, maar heeft daar al die tijd met geen woord over mogen reppen. Vrijdag 18 september is de grote dag voor Jeroen en zijn Philip.

Nieuwe voorvleugel voor Brawn in Turkije

Het Formule 1-team Brawn GP zal naar de Grand Prix van Turkije een nieuwe voorvleugel meenemen. Zo hoopt het Britse team Red Bull Racing en Ferrari voor te blijven. Deze renstallen zitten het team van Ross Brawn inmiddels op de hielen en willen in Turkije scoren.

"Monaco was een geweldig weekend dankzij onze coureurs, het team en onze motorenpartner Mercedes-Benz. We wisten de derde dubbelzege van het seizoen binnen te slepen. We beseffen echter ook dat het circuit van Monaco uniek is en dat de concurrentie in Turkije weer erg sterk zal zijn. De ontwikkeling van de BGP 001 is in de fabriek dan ook doorgegaan en we zullen in Turkije een nieuwe voorvleugel introduceren, samen met nieuwe elementen van de achterwielophanging en wat aerodynamische updates," aldus teambaas Brawn.

Klassementsleider Jenson Button kijkt in ieder geval uit naar de race in Turkije. "Het circuit van Istanbul is erg leuk, dus ik kijk altijd uit naar de Turkse Grand Prix. We hebben hier al geweldige races gezien en in de bochten 1 en 3 zijn goede inhaalmogelijkheden, net als in bocht 9, en in bocht 12 en 13, als je daar laat genoeg remt. Iedereen praat over bocht 8, en er zijn weinig bochten net zo lang als die bocht. Je krijgt er zeven seconden lang vijf g-krachten te verduren. Als je de drie apexes goed pakt, kan je er volgas doorheen en de bocht met een grote glimlach verlaten."

"Ben er ziek van dat Ajax zover is weggezakt"

Johan Cruijff zit flink in zijn maag met de huidige situatie, waarin Ajax zich momenteel bevindt. Nummer Veertien ventileert zijn mening over de gang van zaken in Amsterdam dinsdag in zijn column in de Telegraaf.

Cruijff bezocht afgelopen woensdag de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Manchester United. De voormalig speler van Ajax en Barcelona kreeg na de wedstrijd te horen van veel mensen binnen de Catalaanse club dat Ajax en het Nederlands elftal als voorbeeld hebben gediend voor BarÁa. Het bezorgde Cruijff een dubbel gevoel.

"Dat op zich is natuurlijk een groot compliment, maar tegelijkertijd doet het ook veel pijn," zegt Cruijff in de Telegraaf. "Ajax is en blijft mijn club, maar als ik zie hoe ver het door verkeerd beleid en verkeerde keuzes weg is gezakt, dan ben ik daar gewoon ziek van. Maar ja, als het bovenin niet functioneert, dan werkt het onderin al helemaal niet."

Cruijff voert het vertrek van techniektrainer Simon Tahamata aan als voorbeeld voor de huidige situatie in Amsterdam. "Simon kwam als jongetje bij Ajax binnen en heeft altijd een groot hart voor de club gehad. De laatste jaren was hij techniektrainer bij de jeugd en hij heeft nu besloten om naar Qatar te gaan."

"Bij zijn vertrek bleken alleen wat trainers met de pet rond te zijn gegaan en dat was het dan. Het is bij Ajax dus niet alleen een kwestie van verkeerd beleid, maar ook hoe de club met de echte Ajacieden omgaat."

Sturing nieuwe trainer Volendam

FC Volendam heeft Edward Sturing benoemd tot nieuwe hoofdtrainer. De club had een nieuwe trainer nodig nadat Adelaar de overstap maakte naar Sparta. Sturing moet de ploeg uit het palingdorp weer richting de Eredivisie loodsen.

De trainer zal door Volendam voor een jaar worden gehuurd van Vitesse. Daar was Sturing met de komst van Theo Bos als nieuwe hoofdtrainer op een zijspoor beland. In Arnhem heeft hij nog een contract tot 2011.

Hoe Tetris de wereld veroverde

Tetris, wellicht het beroemdste computerspel ter wereld, bestaat deze week 25 jaar. De bedenker van het spel, Alexey Pajitnov, wist een kwart eeuw geleden direct al dat hij puur goud in handen had. 'Ik was direct verslaafd'.

Pajitnov knutselde de oer-Tetris 25 jaar geleden in elkaar in de voormalige Sovjet Unie. "Ik was altijd al gek op wiskundepuzzels", stelt de inmiddels 54-jarige Rus in een interview met de Britse krant The Guardian. "Dus ik begon programma's te schrijven. Nadat ik verschillende spelletjes had bedacht stak er echter een met kop en schouders bovenuit. Ik was er direct aan verslaafd".

Nu, 25 jaar en 70 miljoen verkochte spellen later, is Pajitnov nog steeds verbaasd over het succes van zijn creatie. "Ik dacht altijd dat ieder spelletje een bepaalde houdbaarheidsdatum zou hebben. Vroeger of later zou iemand wel een betere versie bedenken toch? Maar weet je, in 25 jaar tijd is het nog niemand gelukt!"

Kort na de ontwikkeling van het spel zag het er helemaal niet naar uit dat Tetris een internationale bestseller zou worden. Aanvankelijk bleef het spel achter het ijzeren gordijn hangen, tot het in 1988 door de Nederlander Henk Rogers werd opgemerkt op een Amerikaanse elektronicabeurs. Rogers was direct verkocht en stapte met zijn ontdekking naar Nintendo. De Japanse spelcomputergigant zag wel brood in het spel en nam er een optie op. Vooral de gameboyversie van Tetris sloeg vervolgens enorm aan bij het grote publiek. Nintendo gaf Tetris jarenlang gratis weg bij haar Gameboy, waardoor de Japanners uiteindelijk 30 miljoen Tetris spellen zouden verkopen.

Niet alleen is Tetris wereldwijd verantwoordelijk voor een hoop speelplezier, ook vestigde het spel een aantal opvallende records. Zo staat het wereldrecord langste gevangenisstraf wegens het spelen van een computerspelletje op naam van een Tetris-fanaat die in het vliegtuig ondanks herhaalde verzoeken van het personeel weigerde te stoppen met spelen. Verder schopte een remix van de wereldberoemde Tetris themesong, Korobeiniki, het ooit tot de zesde plek in de Britse hitlijsten. Deze notering wordt echter door Tetris-adepten beschouwd als een dieptepunt in de geschiedenis van het spel. En als je het nummer beluistert snap je wel waarom...

 


Hoe Tetris de wereld veroverde  (foto: DAG)

Toni Nadal: "Toeschouwers Parijs onnozel"

Toni Nadal, de oom en coach van Rafael Nadal, heeft na het verlies van zijn pupil hard uitgehaald naar het publiek in Parijs. De Spanjaard noemt de toeschouwers onnozel. Het publiek steunde Nadal niet na diens verrassende verlies tegen de Zweed Robin SŲderling.

Tegen het Spaanse radiostation Cadena Ser bevestigde Nadal dat 'de enige supporters die erger zijn dan Franse, de Parijse zijn'. "Ze zeggen het zelf. Het is waar. Het publiek hier is vrij onnozel. Ze zien gewoon niet graag een Spanjaard winnen. Als je wilt dat iemand verliest, is dat een belachelijke manier om jezelf te vermaken. Ze denken zeker dat ze zelf fantastisch zijn," aldus de coach.

[E3 '09] "Project Natal nog lang niet voor de consument"

Na veel geruchten werden we gisteren eindelijk getrakteerd op een demonstratie van de motion-camera van Microsoft. Het project, Natal genaamd, kan gezichten, lichamen en stemmen herkennen en zal een hele nieuwe vorm van gamen met zich mee brengen. Toch zal het nog even duren voordat we met deze technologie kunnen spelen.

Dat heeft John Schappert van Microsoft gezegd in een interview. Volgens hem was het doel van de demonstratie van gisteren om ons en developers een beeld van de toekomst van de Xbox 360 te geven en dat de hardware op dit moment op weg is naar developers om er mee te "spelen".

The purpose was to show what the future of the Xbox 360 is and, more importantly, to get it in the hands of developers. It's shipping to developers now. Folks are working on games... Our goal was to show you what the future holds for Xbox 360, we'll get into specifics later."

Volgens Schappert is het erg belangrijke technologie waar ze al lang mee bezig zijn, maar dat het nog niet snel in de handen van de consument zal liggen en dat er nog geen releasedatum of verder details gegeven kunnen worden.

Florant verbetert record hinkstapspringen

Atleet Fabian Florant heeft het Nederlands record hinkstapspringen verbeterd. In de Duitse plaats Wesel kwam hij maandag tot een afstand van 16,65 meter. Hierdoor komt hij nog vijf centimeter tekort voor de limiet voor het WK.

De op het eiland Dominica geboren Florant sprong op 9 mei bij de ESU Twilight Qualifier universiteitswedstrijden in de staat Kansas met een afstand van 16,42 meter al het 26 jaar oude record van Peter van Leeuwen uit de boeken. Met de prestatie van afgelopen maandag komt zijn doel voor dit seizoen, namelijk de plaatsing voor het WK in Berlijn, wel heel dichtbij.

[E3 '09] Eerste live-performance van DJ Hero op video gevat

Hadden we eerder al een filmpje van DJ Hero waarin de notechart goed te zien was, nu heeft dan de eerste live-performance van het spel plaatsgevonden en ook daar is beeld van!

De heren van Joystiq waren in Los Angeles bij een feestje wat Activision gaf en daar werd de game getoond. De twee tracks die aan elkaar gemixt worden in de game zijn Boom Boom Pow van de Black Eyed Peas en Satisfaction van Benny Benassi.

DVD: 13 Most Beautiful Songs For Andy Warhol's Screen Tests

Warhol lijkt 'hot' dit jaar. Eerder al kwam bij FOK! een review voorbij van een dvd, Factory Girl, waarin het verhaal van Edie Sedgewick werd verteld. Nu is er een geheel ander soort dvd die Warhol als onderwerp neemt: 13 Most Beautiful Songs For Andy Warhol's Screen Tests. Geen speelfilm dit keer, maar een samengesteld werk met Warhols artwork als basis.

Beachvolleybal: Keizer en Van Iersel winnen

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben op Pinstermaandag onder schitterende omstandigheden de Jiba Eredivisie Beach Volleyball in St. Anthonis gewonnen. In de goedbezochte finale waren Keizer en Van Iersel te sterk voor Ilke Meertens en Michelle Stiekema (21-17, 21-9).

In de halve finale hadden Keizer en Van Iersel nipt gewonnen van Sophie van Gestel en DaniŽlle Remmers (15-13 in de derde set). Het was voor het eerst dit seizoen dat deze twee dames samenspeelden. In de strijd speelden ze tegen Merel Mooren en Marloes Wesselink die ook voor het eerst dit seizoen samen speelden. Van Gestel en Remmers trokken in deze wedstrijd aan het langste eind (2-0).

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hadden alles op alles gezet om op tijd terug te zijn voor dit toernooi. Zaterdagavond waren zij om 18.00 uur geland. Op zondag stonden zij alweer om 10.00 uur op het zand in St. Anthonis.

[E3 '09] Xbox 360 krijgt Games on Demand

Een ietwat onderbelicht onderdeel van Microsoft perspresentatie gisteren was de toekomstige mogelijkheid om games via Xbox Live te kopen, te downloaden en te spelen. Nu kan dit natuurlijk al met allerlei Xbox Live Arcade-games, maar het betreft in dit geval games die normaal op een schijfje in de winkel liggen.

Op de vrijgegeven screenshots zien we vooral iets oudere games als Mass Effect, Assassin's Creed, BioShock, Oblivion en LEGO Star Wars. Maar voordeel is wel dat ze niet alleen te kopen zijn met Microsoft punten maar ook direct met een creditcard. Of deze mogelijkheid ook naar de overige delen van Xbox Live zal komen is vooralsnog onbekend, evenals de plannen van Microsoft met hun online catalogus: zullen dit oudere titels blijven of zullen nieuwe blockbusters ook direct online verschijnen?

De service zal in ieder geval op 30 augustus lanceren in de VS, of en wanneer de service hier in Nederland komt is nog onduidelijk.Michael Moore blij met ondergang GM

Michael Moore, de linkse Amerikaanse documentairemaker, is blij met de ondergang van autofabrikant General Motors (GM). Al in 1989 maakte Moore een documentaire over de sluiting van GM-fabrieken in zijn thuisstad Flint, gelegen in de thuisstaat van de Amerikaanse auto-industrie, Michigan.

De filmmaker vindt dat GM zijn faillissement aan zichzelf te wijten heeft. Moore stelt dat een groot deel van de problemen bij GM misschien voorkomen had kunnen worden, als de machthebbers binnen het bedrijf destijds naar hem hadden geluisterd.

Moore: "GM weigerde de (zuinige) auto's te bouwen die het publiek wilde, negeerde arrogant de Japanse en Duitse auto's en ontsloeg duizenden werknemers. Wie dachten ze dat hun auto's nog kon betalen, nadat ze het inkomen van zoveel families uit de middenklasse elimineerden?"

Volgens Moore moet General Motors eerst worden 'vermoord' om het bedrijf te redden. Hij schrijft dat de fabrieken van GM vervolgens schonere transportmiddelen zoals treinen moeten gaan bouwen.

De Amerikaanse overheid heeft sinds maandag 60 procent van GM in handen. President Barack Obama koerst aan op een snelle doorstart.


Promotie: wie komen er bij?

Terwijl in de hoogste competities de clubs onderin degradatie proberen te voorkomen, staan de clubs in de divisie lager te popelen om hun posities over te nemen.

Jupiler League:

Zowel het duel tussen De Graafschap en RKC Waalwijk als de wedstrijd tussen Roda JC en Cambuur Leeuwarden heeft een derde wedstrijd nodig. De Graafschap verloor met 2-0 bij RKC en kwam in eigen huis al snel 0-1 achter. Het vocht zich echter terug, en won alsnog met 2-1. Het derde duel zal woensdag in Waalwijk worden gespeeld. De winnaar speelt komend seizoen in de Eredivisie. Na de 0-0 in Leeuwarden leek Roda JC, ondanks een rode kaart voor Marcel Meeuwis, thuis wel te winnen door een goal van Sekou Cissť. Vlak voor tijd maakte Cambuur, op dat moment ook met tien man, echter alsnog gelijk via Mark de Vries. Het derde duel zal in Leeuwarden gespeeld worden.

Woensdag:

RKC Waalwijk - De Graafschap
Cambuur Leeuwarden - Roda JC

Championship:

Burnley keert na 33 jaar weer terug in de Premier League. De ploeg van Remco van der Schaaf was in het Wembley Stadium te sterk voor Sheffield United, dat als nummer drie de promotieplay-offs had bereikt. In de play-off-finale wist Wade Elliott na een klein kwartier als enige het net te vinden. Sheffield kon maar weinig kansen creŽren, en mocht zelfs van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef. De nummers ťťn en twee van het Championship, Wolverhampton Wanderers en Birmingham City, waren al eerder zeker van promotie.

Segunda Divisiůn:

De top drie van de Liga Adelante is afgelopen weekend uitgelopen op de rest, en lijkt zich te hebben verzekerd van promotie. Vooral koploper Xerez staat er goed voor. Met nog drie duels te gaan staat het negen punten voor op nummer vier Hťrcules. Alleen het doelsaldo zou de titelkandidaat nog kunnen nekken. Tenerife kan als enige antwoorden op de titelaspiraties van Xerez. Het won gemakkelijk met 0-4 van hekkensluiter Sevilla Atlťtico. Door een 3-0 winst op Albacete heeft Zaragoza een gat van vijf punten geslagen. Aankomend weekend staat de kraker tussen Xerez en Tenerife op het programma.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Xerez CD3923977870-38
2CD Tenerife3922987575-45
3Real Zaragoza39211177471-38
4Hťrcules CF39181566971-40
5Rayo Vallecano39171486549-36

De bovenste drie clubs promoveren

Serie B:

Zoals verwacht pakte Grosseto het laatste ticket voor promotieplay-offs naar de Italiaanse Serie A. Het zal hierdoor moeten aantreden tegen nummer drie Livorno. Empoli en Brescia spelen de andere play-offwedstrijd. De winnaars van de beide duels treffen elkaar in de finale, om zo die felbegeerde Serie A-plaats te behalen. Kampioen Bari en runner-up Parma waren al zeker van promotie.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Bari*42221468065-35
2Parma FC*42191947665-34
3AS Livorno Calcio**42162066864-40
4Brescia Calcio**421813116754-40
5Empoli FC**421813116753-44
6US Grosseto FC**421810146464-66

* = promotie
** = promotieplay-offs

2. Bundesliga:

1. FC NŁrnberg heeft de stap naar de Bundesliga gehaald. De nummer drie van de tweede divisie moest een promotie/degradatieplay-off spelen met Energie Cottbus, de nummer zestien van de Bundesliga. NŁrnberg liet geen spaan heel van de degradant. Het werd 0-3 in Cottbus, en 2-0 in NŁrnberg. Kampioen Freiburg en FSV Mainz waren al langer zeker van promotie.

Ligue 2:

Bij winst zou Strasbourg het kampioenschap van de Ligue 2 hebben gegrepen, maar in plaats daarvan ging het onderuit bij Montpellier en grijpt het ook nog eens naast promotie. Montpellier gaat door de drie puntn wel naar de Ligue 1, net als Boulogne dat met 4-0 wist te winnen van Amiens. RC Lens is aan een erg slechte reeks bezig, maar de koploper had zo'n grote voorsprong dat het uiteindelijk toch de titel pakte.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1RC Lens*38208106847-35
2Montpellier HSC*38199106661-36
3US Boulogne*38206126651-36
4RC Strasbourg38181196557-45

* = promotie

Examenvraag 'afgekeurd' na klachten

Het LAKS kreeg veel klachten binnen over een vraag in het examen Aardrijkskunde voor het vmbo. Het ging om een vraag waarin drie woorden (huishoudens; industrie; landbouw) in drie zinnen moesten worden ingevuld. In het correctievoorschrift bleek echter dat er maar twee woorden voor de drie zinnen werden gebruikt.

Het woord "landbouw" werd twee keer gebruikt, "industrie" één keer en "huishoudens" helemaal niet. Het LAKS vond dit erg misleidend, het is immers gebruikelijk dat alle woorden voor de zinnen worden gebruikt. Natuurlijk, er staat nergens dat dit moet, maar het is wel de meest voorkomende manier. Hierdoor zijn kandidaten als het ware om de tuin geleid.

Deze klacht is door het LAKS doorgespeeld aan de CEVO, die verantwoordelijk is voor de examens en de normering bepaalt. De CEVO was het met het LAKS eens. Ze hebben deze vraag "'afgekeurd' als gevolg op de melding", zo verklaren ze. Dit betekent dat de vraag automatisch voor alle kandidaten goed gerekend wordt.

Het LAKS is verheugd over deze actie, de kandidaten waren in eerste instantie benadeeld maar dat is nu recht gezet. Het blijkt maar weer eens dat klagen toch echt zin kan hebben.

Ook op ons forum maken users melding van deze klacht.

Achtervolging op Leidse grachten

Stoerdoenerij van een 41-jarige Leidenaar heeft eergisteren geleid tot een achtervolging op de Leidse grachten. De man wilde graag laten zien hoe hard hij met zijn boot kon varen. Hij voer met 60 kilometer per uur over de grachten waar slechts 6 kilometer per uur mag worden gevaren.

Tijdens de achtervolging door de schippers van de politie sloegen de golven aan weerszijden van de Oude Vest over de kant. Ook het slechte zicht op de boot van de man bemoeilijkte de achtervolging. Deze had zijn lampen namelijk niet aan staan, terwijl het ondertussen wel donker was geworden.

Ter hoogte van het Stedelijk Museum De Lakenhal lukte het de politie uiteindelijk om de man in de kraag te vatten. Deze bleek ook nog eens te veel gedronken te hebben. De boot van de man is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt tegen de schipper wegens gevaarlijk vaargedrag en varen onder invloed.

Federer: "Murray gaat niet winnen in Parijs"

De Zwitser Roger Federer verwacht niet dat Andy Murray in de finale van Roland Garros zal staan. Nu Nadal al voortijdig is uitgeschakeld denkt de Zwitser dat de Rus Nikolay Davydenko de meeste aanspraak op die plek mag maken.

"Hij is niet mijn grootste concurrent. Natuurlijk heeft hij een goede kans om de finale te halen, maar ik denk dat Davydenko meer kans maakt. De laatste tijd hoor ik weinig mensen meer over hem. Dat vind ik onterecht, want hij is een geweldige speler," zei Federer maandag.

Dat Federer het niet zo op Murray heeft is niet verrassend, want FedExpress dolf in acht onderlinge ontmoetingen al zes maal het onderspit tegen de Brit. De laatste ontmoetingen verloor de Zwitser allemaal van de Brit en Murray kan dan ook een grote sta in de weg zijn voor Federer om zijn laatste ontbrekende Grand Slam te winnen.

[Day 65 jaar] Opblaastanks en nepdivisies

6 juni a.s. is het 65 jaar geleden dat de geallieerde troepen op NormandiŽ landden om West-Europa te bevrijden van de nazibezetting. Deze dag staat in de geschiedenisboeken bekend als D-Day. Van 1 juni t/m 6 juni verzorgt het team van www.go2war2.nl, speciaal voor FOK!, een dagelijkse column over verschillende aspecten rondom deze historische dag. Vandaag besteden we aandacht aan de geallieerde pogingen om de Duitsers te misleiden aangaande de plaats, het tijdstip en de uitvoering van de geplande geallieerde landing in Europa.

[E3 '09] [Update] Mario achter het gordijn bij Nintendo?

Update:
Tevens is rechtsonderin 'Super' en 'ario' te lezen door het doek heen.

Oorspronkelijke bericht:
Speculeren zo vlak voor de E3 is natuurlijk hartstikke leuk maar het speculeren gaat zelfs door tijdens de E3. Nintendo doet namelijk nogal geheimzinnig over hun aankondigingen tijdens hun persconferentie vanavond en dat is ook de reden dat hun booth nog deels onthuld moet worden.

In de Nintendo booth hangen namelijk een aantal gordijnen. Wat zit er achter? Het is deels te zien door een foto die de mannen van IGN hebben gemaakt. Te zien zijn namelijk vage figuren van blokken die verdacht veel lijken op de blokken uit de Mario-games. Zal de nieuwe Mario aangekondigd worden vanavond?Meisje (14) veroordeeld voor poging moord op zus

Een 14-jarig meisje uit Zetten in Gelderland is vandaag in Arnhem veroordeeld omdat ze heeft geprobeerd haar zus te vermoorden. De rechtbank acht bewezen dat het meisje met een mes haar zus een fors aantal oppervlakkige steekwonden en ernstige snijwonden heeft toegebracht.

De veroordeelde moet van de rechtbank naar een inrichting voor jeugd-tbs, zodat ze behandeld wordt voor haar psychische problemen.

In februari heeft de 14-jarige haar zus op een onbewaakt ogenblik thuis aangevallen, aldus de rechtbank. "Ze heeft haar achtervolgd tot op straat, waar ze is doorgegaan met steken." Het is volgens de kinderrechter aan ingrijpen door een voorbijganger te danken dat de zus het er levend vanaf heeft gebracht.

Fat Princess en Ghostbusters demo deze maand

Het is altijd een beetje gokken wanneer games precies op het Playstation Network verschijnen. Je hebt dan ook nog het probleem dat het moeilijk is in te schatten of het alleen voor de Amerikaanse, Europese, Japanse of Engelse store gaat. Met de opening van de Europese Playstation blog heeft Sony een goed begin gemaakt duidelijk naar de consument te zijn. Helemaal als ze ons gaan vertellen wanneer alles verschijnt.

Er is namelijk een overzicht verschenen van de content die deze maand zal verschijnen. Als eerste zal Fat Princess deze maand verschijnen. In de game is het de bedoeling jouw prinses te redden uit de handen van de vijand. Ook Trash Panic, lees hier onze review, zal begin juni verschijnen. Numblast is een kleurrijke puzzelgame die ook in juni het daglicht zal zien en als laatste zal de game Ghostbusters met een demo naar het PSN komen.

[E3 '09] Jedi versus Sith in Star Wars: The Old Republic

Electronic Arts heeft gisteravond een hoop games getoond tijdens de conferentie op de E3. …ťn van die games was Star Wars: The Old Republic, een MMORPG in het universum van Star Wars. LucasArts en Bioware nemen ons mee naar een tijd duizend jaar voor het tijdperk van Vader en Sidious, als de Republic in oorlog is met het kwade Sith keizerrijk. Spelers mengen zich in deze strijd als Jedi, Sith of een andere klassieke Star Wars-rol en bepalen gedurende het spel hun eigen keuzes voor Light of Dark. Op de E3 werd een spectaculaire video getoond, die we nu ook met jullie kunnen delen.

[E3 '09] Wipeout HD krijgt DLC met trailer

Wipeout HD is al een tijdje te verkrijgen via het Playstation Network. Voor mensen die al een beetje uitgekeken zijn op de game verschijnt er nu DLC voor de game genaamd Fury.

In de Fury Expansion zal een boel nieuwe content zitten. De game bevat 3 nieuwe modi waaronder Eleminator waarin je de tegenstanders kapot moet maken, Zone Battle en Detonator waarin je mijnen kapot moet maken om punten te verdienen. Er zullen dertien nieuwe schepen in zitten om mee te racen, acht nieuwe maps om op te racen en nieuwe Trophies om te verdienen.

De game zou deze zomer al verschijnen maar over een prijs is nog niets bekend. Onderstaande trailer heeft ons een voorproefje van wat er komt.

'Complotdenken is een religie'

Volgens de Britse psychiater Viren Swami werkt een goede samenzweringstheorie als een religie. Swami ondervroeg honderden Britten over 9/11 en legde zijn proefpersonen stellingen voor over de aanslagen. Het bleek dat mensen die geloofden in een samenzwering door de Amerikaanse regering, weinig waarde hechten aan zaken als bewijs.

In plaats daarvan baseren ze hun overtuigingen op een algeheel gevoel 'dat er iets mis moet zijn'. Mensen die geloven in een complot rond 9/11 zijn daardoor ook gevoelig voor andere samenzweringstheorieën. Swami: "Wat in deze kringen geldt als bewijs, is vaak niet specifiek voor een gebeurtenis, maar meer een algemeen gevoel dat op allerlei samenzweringen toepasbaar is."

Daarmee lijkt het geloven in samenzweringstheoriën nog het meeste op een religie, concludeert hij: "Je komt samen op conferenties, viert je geloof, leest websites, bekijkt filmpjes en dan voel je je beter. Dingen die in de rest van het leven belangrijk zijn, als concrete aanwijzingen, doen er niet zo toe."

Het is niet het eerste onderzoek naar mensen die geloven in samenzweringstheorieën. Uit Amerikaans psychisch onderzoek kwam een paar jaar geleden dat completdenkers vaak nieuwsgierig, cynisch, achterdochtig en fantasierijk zijn. Ook zijn ze makkelijk voor een karretje te spannen.

Tijdens een ander Brits onderzoek naar samenzweringstheorieën uit 2003 kwam naar voren dat mensen die gevoelig zijn voor zulke verhalen, ook makkelijk geloofden in samenzweringen die door de onderzoekers zelf ter plekke waren bedacht.

The Obama Deception,
een van de meest populaire complotfilms op dit moment

Toyota wil terugvechten in Turkije

Toyota-president John Howett verwacht dat zijn team terug zal vechten na de slechte prestaties in Monaco. Daar was het Formule 1-team niet uit de achterste regionen weg te krijgen.

Het Duits/Japanse team begon het seizoen 2009 erg sterk, maar zakte daarna weg. Maar volgens Howett zal het in Turkije beter gaan omdat het circuit vele snelle bochten kent. "We willen een duidelijk betere prestatie dan in Monaco, want dat was niet te accepteren. We zagen in Spanje en Monaco dat we niet snel waren op de langzamere delen van het circuit en we hebben hard gewerkt om de oorzaak hiervoor te vinden."

"Het lijkt door de tractie te komen en dit effect werd versterkt in Monaco. We hebben een aerodynamische test op een rechte baan gepland en dat moet ons de informatie opleveren om snel met een oplossing te komen. Turkije is gelukkig een ander soort circuit dan Monaco en ik ben vol vertrouwen dat we dit weekend sterk zullen zijn," zei Howett.

Zwitserland in recessie

De Zwitserse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar 0,8 procent gekrompen ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Daarmee is het land officieel in een recessie beland. In het vierde kwartaal kromp het Zwitserse bruto binnenlands product (bbp), de som van alle geproduceerde goederen en diensten, met 0,3 procent.

Van een recessie is volgens de officiële definitie sprake als het bruto binnenlands product twee kwartalen op rij daalt. In de meeste Europese landen en de Verenigde Staten is dit al langere tijd het geval.

Daum nieuwe trainer FenerbahÁe

Christoph Daum is de nieuwe trainer van FenerbahÁe. Dat maakte de oude club van Daum, 1.FC KŲln, dinsdagochtend bekend.

Het is voor de tweede maal dat Daum op de bank gaan zitten bij de Turkse topclub. Eerder tussen 2003 en 2006 zat hij ook al bij de club uit Istanbul op de bank. Daum heeft twee goede seizoenen met 1.FC KŲln achter de rug. Hij promoveerde eerst vorig jaar naar de Bundesliga en dit jaar ontliep hij vrij eenvoudig degradatie met de ploeg.

De 55-jarige coach werkte behalve bij FenerbahÁe al eerder in Turkije, bij de huidig landskampioen Besiktas. Ook heeft hij een kleurrijke CV in Duitsland. Zo heeft hij bij Bayer Leverkussen en VfB Stuttgart op de bank gezeten.

Ten Dam in belangstelling Sky

Rabo-renner Laurens ten Dam staat in de belangstelling van de nieuwe Britse wielerploeg Sky. De Nederlander stond in de afgelopen ronde van ItaliŽ Denis Menchov bij en deed zijn werk naar behoren.

Voor de Tour de France zal Ten Dam met de leiding van de Rabobank gaan spreken over een nieuw contract. Mocht dat niets worden dan is ook het Amerikaanse Garmin een optie, want dat team heeft zich ook al gemeld voor de Nederlander.

Sky heeft naast Ten Dam nog een aantal renners benaderd. Zo worden sprinter Mark Cavendish en tijdrijder Bradley Wiggins genoemd als mogelijke namen in de ploeg. Ook Rabo-renner Juan-Antonio Flecha zou een aanbieding hebben gekregen. Daarnaast is de ploeg nog geÔnteresseerd in Karsten Kroon.

Nieuwe Kojima game heet Mask?

De klokken op de teasersite van Kojima zijn gestopt, Metal Gear Solid: Rising is aangekondigd voor de Xbox 360 en eventueel andere platformen. Houdt het daarmee op? Nee, kijk maar snel hier. Op het moment staat er een afbeelding van een masker op de site van Kojima. Bovendien is er op de oude teasersite een afbeelding verschenen met de tekst "Mask"? Who Are You?" Wat dit kan betekenen? We leren het ongetwijfeld nog voor het einde van de E3.[E3 '09] Ubisoft presenteert U Play

Afgelopen nacht hield Ubisoft haar conferentie op de E3. Grote games zoals Assassin's Creed en Splinter Cell: Conviction kwamen voorbij. Beyond Good & Evil 2 was helaas niet aanwezig. Wel kwam Ubisoft met U Play, een ingame service die volgend jaar zal verschijnen.

Deze service biedt een online winkel, elementen voor de community, media en andere interessante dingen. Bovendien kunnen gamers content maken en delen met vrienden. De service bestaat uit uShare, uWin, uHelp en uShop. Binnenkort horen we ongetwijfeld meer over U Play. Inmiddels staat de website van U Play klaar om geopend te worden.[E3 '09] Intrumenten The Beatles: Rock Band in beeld

Gisteren werd The Beatles: Rock Band getoond voor het publiek tijdens de conferentie van Microsoft op de E3. We zagen eerder enkele gitaren in beeld, maar nu hebben we alle instrumenten van deze aankomende Rock Band op een enkele afbeelding. We zien de basgitaar van Pauls HŲfner, Johns Rickenbacker 325 gitaar en de Duo Jet gitaar van Georges Gretsch. Tot slot staat het drumstel van Ringo er ook op. The Beatles: Rock Band komt in september uit.
Fortuna opent jacht op KNVB

Fortuna Sittard heeft de jacht geopend op de KNVB. De bond trok vorige maand de licentie van de Limburgse club in. De club zelf vindt het onterecht. Als het beroep op niets uitwijst, is de club zelfs bereid om de zaak voor te laten komen bij het Internationale Hof in Lausanne (CAS).

Volgens Fortuna ondervinden beide partijen last van het besluit van de KNVB om de licentie in te trekken. De Belgische topadvocaat Jean-Louis Dupont heeft zich al gemeld om de club bij te staan. Hij heeft het voorstel zelfs al in beraad.

Al deze gegevens zouden in een vertrouwelijk rapport staan, dat in handen gekomen is van de krant. In het rapport staat dat Fortuna vindt dat de KNVB ‘een dubieuze rol’ heeft gespeeld bij het intrekken van de licentie.

Getafe-coach tekent bij

Josť Miguel GonzŠlez MartŪn del Campo, beter bekend als Michel, zit de komende twee seizoenen ook op de bank bij Getafe CF. De voormalig international tekende maandag een nieuw, tweejarig contract bij de Spaanse club.

Toen VŪctor MuŮoz werd ontslagen bij de club werd Michel eind april aangesteld als hoofdcoach. Op dat moment stond Getafe CF onder de rode lijn en dus op het punt om te degraderen. Michel heeft dit voorkomen en zal volgend seizoen samen met de Spaanse ploeg bij de eerste wedstrijd van de Primera Divisiůn aantreden.

[E3 '09] Shepard blaast alles op in Mass Effect 2

Voor de E3 goed en wel begonnen was, was alle belangrijke informatie over Mass Effect 2 al bekend en de trailer al getoond, het enige dat dus ontbrak waren wat screenshots van deze RPG van Bioware. Hierin zien we Shepard die het een en ander, waaronder een hoop Geth-drones, opblaast. Dit vervolg op de succes-RPG uit 2007 belooft een donker vervolg te worden, waarin de wereld niet meer zo vredig lijkt als in het eerste deel. Zoals een ongeschreven regel geldt voor trilogieŽn krijgt de held het zwaar en daarvoor krijgen we de absolute dieptepunten van het universum te zien.

Mass Effect 2 staat gepland voor een release in januari 2010.[E3 '09] Ubisoft en Sony laten het voedsel regenen

Het is alweer wat maandjes geleden dat Ubisoft bekend maakte een game te maken op basis van de film Cloudy With a Chance of Meatballs, maar op de E3 hebben ze dan eindelijk ook wat ingame materiaal getoond. Hierin zien we de held Flint, hij moet de wereld redden van een overvloed aan voedsel die uit de hemel valt door zijn uitvinding de F.L.D.S.M.D.F.R. (Flint Lockwood Diatonic Super Mutating Dynamic Food Replicator).

De game zal ongeveer gelijktijdig verschijnen met de film half september op vrijwel alle platformen.[E3 '09] Sam Fisher is nog altijd niet vrolijk

Gisteren werd Splinter Cell: Conviction getoond tijdens de conferentie van Microsoft. Een poosje later verscheen ook de trailer op het internet. Deze trailer was echter met een camera opgenomen en vooral het geluid liet te wensen over. Nu is de trailer met goede kwaliteit verschenen. Reden genoeg om de trailer nogmaals te kijken. Splinter Cell: Conviction komt vooralsnog exclusief uit op de Xbox 360.

[E3 '09] Turtles in Time keren in juli Re-Shelled terug

Het nieuws was in mei al gelekt, maar vandaag heeft Ubisoft op de E3 dan ook officieel aangekondigd dat Turtles in Time een remake gaat krijgen. Turtles in Time Re-Shelled zal een downloadbare game zijn voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Een prijs is nog niet bekend, maar wel is zeker dat vanaf 22 juli Xbox 360-bezitters met de game aan de slag kunnen, de PS3-versie zal later in het jaar komen.

Turtles in Time Re-Shelled zal wat nieuwe graphics krijgen, maar over het algemeen trouw blijven aan de arcadegame uit 1991. De game is momenteel al te spelen als je bij de promobus langsgaat in Amerika. Konami is in ieder geval erg blij met de game en is ook niet bang om dat door flauwe woordspelingen te laten blijken.

It has been a ton of fun working with Mirage on the TMNT brand, beginning back in 2007 in conjunction with the release of the CGI Turtles film. We’re definitely 'shell-ebrating' the 25th anniversary in style, starting with the release of Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time Re-Shelled and continuing with the release of an entirely new Turtles' game – Teenage Mutant Ninja Turtles™: Smash-Up – later this year.Roof kunst in 15 Days

De Duitse ontwikkelaar House of Tales is bij adventure-liefhebbers wel bekend van Moment of Silence en Overclocked. Een hele tijd geleden kondigden ze aan met een nieuw project bezig te zijn, maar daarna bleef het lange tijd stil. Nu is er dan eindelijk wat informatie verschenen. Het spel gaat '15 Days' heten en zal gaan over de 30-jarige Cathryn Hope en haar vrienden Mike en Bernard. In hun normale, dagelijkse leven zijn ze saaie mensen met saaie baantjes als verzekeringsmakelaar en programmeur. Als Cathryn voor haar verjaardag echter geen bon-voor-een-weekendje-weg of een doos Lush-rommel krijgt, maar de originele wijzer van de klok van de Big Ben is de setting van het spel duidelijk. Cathryn, Mike en Bernard vormen samen een internationaal gezochte bende kunstdieven.

De dingen die ze stelen worden steeds groter en de toeren die ze uithalen steeds gewaagder. Het gaat hen echter niet om het geld, ze willen slechts de wereld veranderen. Het geld dat ze krijgen voor de geroofde kunstschatten wordt steevast gedoneerd aan ontwikkelingshulporganisaties en anti-globalisten. Een andere belangrijke rol in het spel is weggelegd voor Jack Stern. In eerste instantie onderzoekt hij de merkwaardige dood van een minister van Buitenlandse Zaken, maar in diens paperassen vindt hij een verslag van een kunstdiefstal in Zuid-Afrika. Jack besluit de dieven op te sporen in de hoop iets meer over de minister te weten te komen. De drie vragen zich ondertussen zelf ook af of ze iets met zijn dood te maken hebben. Want die diefstal is wel degelijk van hun hand.
Hier komt de ideologie van House of Tales om de hoek kijken, zij willen altijd een verhaal met diepgang vertellen; en laten zien hoe sterk idealen kunnen motiveren waardoor mensen het rechte pad wel eens kwijt kunnen raken. Martin GantefŲhr: "Ik wil zeker niet met opgeheven vinger iemand proberen te bekeren tot wat dan ook. Wat ik wil doen is de speler laten zien, wat zulke mensen beweegt, wat ze denken. Maar ook, tegen welke problemen ze aanlopen en welke denkfouten er zich in hun ideologien bevinden."
Het spel zal volgens House of Tales een aaneenschakeling van snelle scenes zijn en het spel zal een hoog tempo kennen. Dat houdt in dat de puzzels niet al te moeilijk zijn, en dat er ook gedeeltes in voor zullen komen, waarin de speler snel op iets moet reageren. "Wat ik wil bereiken, is dat je echt een gevoel krijgt van de tijd die voortschrijdt. Dat de politie je echt op de hielen zit. Een gevoel van snelheid, van druk."

15 Days zal in de Duitssprekende landen om ons heen de komende winter in de winkels liggen. Een Engelstalige versie zal enige tijd daarna komen.

Verwarde vrouw steekt voorbijgangers neer

In het Duitse Osnabrück heeft een verwarde vrouw vier andere vrouwen letsel toegebracht met een mes. Ze stak zonder aanleiding vier willekeurige voorbijgangsters neer. De leeftijd van de slachtoffers varieert tussen de twintig en drieëndertig jaar.

Eén van de slachtoffers had een spoedoperatie nodig, haar toestand is inmiddels stabiel. De 23-jarige vrouw wandelde na de steekpartij terug naar haar woning, waar ze werd aangehouden. Volgens de politie was ze onder psychiatrische behandeling geweest wegens relatieproblemen.

Met dank aan -GossipGirl- voor de submit.

Spielberg onthult 3D-camera voor Xbox

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft hoopt met een slimme camera een nieuw tijdperk voor de spelcomputer in te luiden. Het concern liet maandag zien dat het in de toekomst mogelijk moet zijn om zonder een controller een computerspelletje te spelen.

Op de E3 in Los Angeles, de belangrijkste gamesbeurs ter wereld,  onthulde filmregisseur Steven Spielberg de camera die met behulp van sensoren en een microfoon bewegingen, gebaren en emoties van spelers in 3D opvangt en vertaalt naar de spelletjes die worden gespeeld. Het project heeft de codenaam Natal gekregen.


Nintendo en Sony maken al gebruik van sensoren om bewegingen van gamers op te vangen, maar beide concurrenten van Microsoft combineren deze technologie nog met een controller.

Kijk hier voor meer games.

Rapper 50 Cent speelt in politiefilm

De Amerikaanse hiphopartiest 50 Cent speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe politiefilm Caught in the crossfire. De artiest, wiens echte naam Curtis Jackson luidt, speelt een bendelid die een informant wordt van de politie.

50 Cent is op het witte doek te zien met Chris Klein, Adam Rodriguez en Richard T. Jones. Het script en de regie zijn van de hand van Brian Miller. De film wordt geproduceerd door Cheetah Vision, de filmmaatschappij die mede door 50 Cent is opgericht.

De film vertelt het verhaal van twee rechercheurs die middenin een vuurgevecht belanden tussen een criminele bende en een groep corrupte politieagenten. De opnames beginnen in oktober. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn.

  (foto: ANP)

Hirsch Ballin: Reisverbod voor criminelen

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil met een reisverbod voorkomen dat criminelen na het uitzitten van hun straf ongestoord in het buitenland kunnen genieten van hun winsten, verkregen door drugssmokkel, mensenhandel of mensensmokkel.

Het ministerie van Justitie heeft dat bekendgemaakt. Hirsch Ballin wil verder dat binnen de Europese Unie sneller de illegaal verkregen winsten afgenomen kunnen worden, door in meer gevallen beslag op crimineel vermogen te leggen.

Zwaar voorprogramma Twente Champions League

FC Twente gaat het niet makkelijk krijgen in de derde voorronde van de Champions League. Op 22 juni kunnen de Tukkers, onder leiding van Steve McClaren, het opnemen tegen vijf tegenstanders waaronder het Panathinaikos van Nederlander Henk ten Cate.

De vier andere ploegen zijn Shakthar Donetsk, dat dit seizoen de UEFA Cup won, Sporting Lissabon, Celtic en Anderlecht. Indien er gewonnen wordt, is plaatsing in de groepsfase nog niet verzekerd.

Er zal nog een vierde voorronde gehouden worden. Twente kan dan Arsenal, die hun vorig jaar uitschakelde in diezelfde vierde voorronde, Fiorentina en Atlťtico Madrid tegenkomen.

GameKings Live keert terug eind juni met een E3-editie

Een ruime maand geleden organiseerde Blammo in Delft Gamekings Live. hierbij kreeg je de kans om alvast aan games te ruiken en te ervaren waar verscheidene publishers binnenkort mee op de markt komen. Op 27 juni zal wederom in Delft de tweede editie van dit evenement plaatsvinden, ditmaal in het teken van de E3. Wat er allemaal te zien zal zijn? Dat horen we pas over een paar dagen als de E3 voorbij is, maar de toezegging is er dat alle grote publishers aanwezig zullen zijn om hun troeven te laten zien. Eťn game die zeker aanwezig zal zijn is de shooter Wolfenstein.

Als je ook zonder dat je weet welke games je te zien krijgt en zult kunnen spelen een kaartje wilt kopen, dan kan dat. Wederom is de leeftijdsgrens 16 jaar, al liggen de prijzen nu wel een tikje hoger op €11,60.

Leonardo wil Braziliaans duo behouden

Afgelopen weekend werd duidelijk wie Carlo Ancelotti gaat vervangen. Technisch directeur Leonardo Araķjo zal vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van AC Milan zijn. Hij wil graag aanvallend voetbal spelen en wil hierbij Ricardo KakŠ en Ronaldinho behouden.

"Carlo Ancelotti motiveerde me voor deze baan. Onze visie komt grotendeels overeen", liet Leonardo weten. "Ik wil onderhoudend en aanvallend voetbal brengen. Onze huisstijl blijft het 4-2-3-1-systeem. Maar dat kan variŽren, als we maar offensief voetballen. FC Barcelona is een mooie inspiratiebron en hetzelfde geldt voor het BraziliŽ van 1982."

"KakŠ wil ik houden. Ronaldinho laten we ook niet vertrekken. Hij kende een goed eerste halfjaar, maar had het daarna lastig door allerlei pijntjes. Hij heeft de wil om zijn beste vorm te hervinden", besloot de oud-speler van onder meer Valencia, Flamengo en Milan.

'Ajax heeft Braafheid bijna binnen'

Edson Braafheid en Ajax zijn bijna rond met het bespreken van het contract. De linkerverdediger wordt al een tijdje door de Amsterdammers gevolgd en zou de eerste transfer zijn van Martin Jol. Verder heeft Rafael van der Vaart laten weten dat een terugkeer naar Nederland voor hem uitgesloten is.

Er zijn nog enkele details die besproken moeten worden met Braafheid, die dit jaar zijn debuut maakte bij Oranje. De verdediger heeft een clausule in zijn contract staan dat hij bij een bod van twee miljoen mag vertrekken uit Enschede.

Indien de overgang naar Ajax doorgaat, betekent dit dat PSV op zoek moet gaan naar een andere linkerverdediger. De 26-jarige Braafheid stond ook op de lijst van de nieuwe trainer van PSV, Fred Rutten. Van der Vaart is van mening dat het te vroeg is in zijn carriŤre om terug te keren naar de club waar hij zijn debuut maakte.

Intussen lijkt Ajax-verdediger Thomas Vermaelen naar Engeland te verkassen. De interesse van Arsenal lijkt steeds concreter te worden. Ajax had een bedrag van twaalf miljoen in gedachten voor de 23-jarige verdediger terwijl de club uit Londen zelf aan ongeveer acht miljoen dacht. "Ik kan niet alles prijsgeven. Een transfer naar Arsenal zou mooi zijn, maar ik zit er nog niet."

[E3 '09] Trek je nanosuit maar weer aan voor Crysis 2

Crysis was een game die onze PC's flink kon laten zweten. De game zag er machtig mooi uit en was revolutionair op het gebied van graphics. Ontwikkelaar Crytek is inmiddels druk bezig met het tweede deel dat ook naar de Xbox 360 en Playstation 3 zal komen. Vandaag is de trailer van Crysis 2 verschenen. De trailer is niet veelzeggend, maar laat duidelijk zien dat de game zich niet in de jungle af zal spelen.

Obama: General Motors kan snel doorstart maken

Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) zal snel een doorstart kunnen maken. Deze verwachting sprak de Amerikaanse president Barack Obama gisteren uit nadat het bedrijf, tot voor kort 's werelds grootste autobouwer, bescherming tegen zijn schuldeisers had aangevraagd.

Obama verdedigde de plannen om GM en Chrysler met overheidssteun overeind te houden. Een ondergang van beide autofabrikanten zou "een enorme schade" hebben toegebracht aan de Amerikaanse economie, verklaarde hij.

Obama stelde ook dat de Amerikaanse overheid zich terughoudend zal opstellen ten opzichte van de bedrijfsvoering van GM. Het concern komt in meerderheid in staatshanden.


Obama: General Motors kan snel doorstart maken  (foto: ANP)

25 man dood door wijn

In Indonesië zijn 25 mensen, waaronder een Nederlander, omgekomen na het drinken van vergiftigde palmwijn. Het illegale brouwsel, dat op Bali werd verkocht, was namelijk aangelengd met methanol in plaats van ethanol. 

Behalve de Nederlander zijn ook een Ier, een Amerikaan, een Brit en Indonesiërs de afgelopen twee weken om het leven gekomen na het drinken van het brouwsel. Er is één man aangehouden door de politie. Hij zou de wijn waarschijnlijk hebben aangelengd.

De politie is nog aan het onderzoeken of het sprake is van opzet. Het giftige methanol wordt vaak gebruikt als oplosmiddel of antivries.

Nederlander steekt vriendin dood aan Spaanse costa

Een drama in de Spaanse badplaats Malgrat de Mar, vlakbij Barcelona. Een 26-jarige Nederlander heeft daar afgelopen zondagmiddag midden op straat zijn vriendin doodgestoken. De man, Ratko H., verwondde zichzelf na zijn daad en werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

De steekpartij vond vlak voor de siësta plaats, zo rond kwart voor twee. Kort nadat zij werd neergestoken is de vrouw overleden. Over het motief van de dader is nog niets bekend, evenals over de nationaliteit van het slachtoffer. 

Met dank aan Roma-Totti voor de submit!

McCartney en Starr presenteren game

De twee nog levende leden van The Beatles, Paul McCartney en Ringo Starr, hebben gisteren in Los Angeles het eerste computerspel over de legendarische band gepresenteerd.

The Beatles: Rock Band komt in september uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de Wii. Liefhebbers kunnen in het spel driestemmige melodieën zingen en meespelen op replica's van de originele gitaren, bas en drums van The Beatles.

In total komen 45 nummers aan bod in het spel, waaronder I Am the Walrus, Here Comes the Sun, Day Tripper en Back in the USSR. Het is de eerste officiële digitale uitgave van hun muziek, die bijvoorbeeld niet op mp3 te koop is.

Ook Yoko Ono en Olivia Harrison, respectievelijk de weduwen van de overleden Beatles John Lennon en George Harrison, waren aanwezig bij de presentatie. Die vond plaats tijdens de E3 video game trade conference.

Meer over dit spel op FOK!games, evenals voor al je E3-nieuws.

[E3 '09] God of War 3 en Gran Turismo 5 in 2010?

Volgens Variety zal Sony vandaag tijdens haar persconferentie bekend maken dat zowel God of War 3 als Gran Turismo 5 niet dit jaar in de winkels zullen landen. Na de aankondiging van God of War 3 en de bekendmaking dat GT5 op de E3 gepresenteerd zou worden, ontstond er stille hoop dat deze games dit jaar nog te koop zouden zijn.
Houdt vanavond FOK!games in de gaten voor een live-verslag van de Sony-persconferentie, dan weet je het direct of Variety gelijk heeft gehad.

[E3 '09] Red Steel 2 met trailer en gameplay

Red Steel was een lauch-titel voor de Wii die had moeten laten zien hoe leuk het is om met de Wii-mote te schieten en te hakken. Helaas viel de game erg tegen. Toch gaan de makers het opnieuw proberen met Red Steel 2 die alleen te spelen zal zijn met de Wii Motion plus. Op de e3 is er een trailer van de game verschenen die hieronder te bekijken is.

Ook zijn er gameplaybeelden opgedoken die je hieronder kunt bekijken.


Boek: The Mind Gym - Relaties

Stel je voor: die ene zeer aanwezige collega maakt eerst een flauwe opmerking over je kapsel en vraagt je vervolgens weer poeslief om een klusje voor hem op te knappen en je weet dat hij met de eer gaat strijken. Wat doe je?
A: Ik doe de klus en zet voortaan een petje op.
B: Ik doe de klus, maar maak expres fouten zodat de collega zich moet verantwoorden.
C: Ik zeg dat ik het te druk heb en dat hij eerst zelf zijn neusharen eens moet knippen voordat hij over andermans kapsel mag oordelen.
D. Ik spring op het bureau van woede en giet de inhoud van mijn beker '4 uur cup-a-soup' over zijn zelfingenomen kop met kaarsrechte scheiding.

Het mag duidelijk zijn dat niet alle antwoorden even bevorderlijk zullen zijn voor een goede relatie met deze collega. Indien je moeite hebt het juiste antwoord te kiezen, is het derde boek van The Mind Gym een aanrader.

[E3 '09] Rondvliegende hoeren in No More Heroes 2-trailer

No More Heroes op de Wii staat bekend al een bloederig en krankzinnig spel. Het ene moment ben je het gras van je buurman aan het maaien en het volgende moment sla je armen en benen van je vijanden met je eigen lightsaber. Binnenkort zal deel twee verschijnen die natuurlijk weer even krankzinnig zal zijn. Dit is ook weer goed te zien in onderstaande trailer.

[E3 '09] Alle karakters Brütal Legend op een rijtje

Tijdens de persconferentie van Electronic Arts heeft Tim Schafer een praatje gehouden over zijn nieuwe game BrŁtal Legend. Hierin vertelt hij veel over het creatieve proces bij het maken van de game en de verschillende karakters. Vandaag zal de trailer voor de game getoond worden al is tijdens dit praatje al een sneak-peak te zien. Jack Black is ook aanwezig en heeft voor de gelegenheid een Xbox 360-controller in zijn hersenen geÔmplanteerd. Voor het hele BrŁtal Legend-segment van de persconferentie kun je hieronder terecht.

[E3 '09] Metal Gear Solid Rising gaat multiplatform?

De harten van veel Metal Gear Solid-fans zullen gisteren even een sprongetje hebben gemaakt toen op de persconferentie van Microsoft werd onthuld dat Metal Gear Solid Rising naar de Xbox 360 zou komen. Komt de game dan nog wel naar de Playstation 3? zullen velen hebben gedacht. Het uitblijven van een nadrukkelijk "this game is exclusive to the Xbox 360" moet al een hint geweest zijn, maar nu is het dan officieel.

Op Gamespress, en verzamelwebsite voor persberichten, staat namelijk dat de game ook voor de PC en de Playstation 3 zal verschijnen. Een releasedatum of een indicatie van een releaseperiode is nog niet bekend gemaakt.


[E3 '09] Alan Wake moet rennen voor z''n leven in video

Gisteren was een mooi avond voor Xbox 360 fans. De persconferentie van Microsoft zat vol met interessante aankondigingen en games. Zo ook Alan Wake, de game waarvan iedereen dacht dat het de DNF kant op zou gaan. Op de persconferentie is gameplay getoond die we jullie natuurlijk niet kunnen onthouden.

Ook is er ene trailer verschenen die hieronder te bekijken is.

[Upd] [E3 '09] Assassin's Creed 2-trailer en releasedatum

[Update] bron
Ook is bekend geworden dat Assassin's Creed 2 vanaf 17 november in de winkels zal liggen.

Originele bericht
Het eerste deel in de Assassin's Creed was een groot succes. De grote open wereld gecombineerd met het makkelijke platformen en de interessante verhaallijn is voor veel mensen dan ook genoeg reden om met smacht uit te kijken naar deel twee. Van dat deel is nu de E3 trailer verschenen die hieronder bekeken kan worden.

Ook is bekend geworden dat Assasin's Creed vanaf 17 november in de winkels zal liggen.

'Kim laat jongste zoon huldigen als opvolger'

Er zijn nieuwe aanwijzingen dat de 'Geliefde Leider' van Noord-Korea zijn jongste zoon heeft aangewezen als opvolger. Kim Jong-il (67) heeft de Noord-Koreaanse ambassades en consulaten in het buitenland via e-mail laten vragen hun loyaliteit te verklaren aan zijn jongste zoon, Kim Jong-un. Dit heeft de Zuid-Koreaanse krant Dong A-Ilbo vandaag gemeld op gezag van een goed ingelichte anonieme bron.

Kim Jong-il, die afgelopen zomer een beroerte zou hebben gehad, heeft drie zonen. Kim Jong-un, die in 1983 of 1984 is geboren, is opgeleid in Zwitserland. Volgens bronnen bij geheime diensten is hij de minst ongeschikte voor de opvolging aan het hoofd van het geïsoleerde stalinistische land.

The Making of the Secret of Monkey Island Special Edition

Gisteren was er al het nieuwtje dat Monkey Island terugkwam, en wel op twee verschillende manieren. De eerste is een complete remake van het eerste deel, en in het onderstaande filmpje zie je de making of daarvan. De originele Guybrush-steamacteur is terug en je kan op werkelijk elk moment switchen tussen de originele look en de vernieuwde versie, iets wat de gematigde animatie excuseert.

Update: Enkele screenshots toegevoegd waarin de oude en de nieuwe versie vergeleken worden.Leger maakt gelukkig einde aan gijzeling Pakistan

Het Pakistaanse leger heeft vandaag een einde gemaakt aan de grootschalige gijzeling in het onrustige noordwesten van het land. De tientallen gegijzelden zijn na hevige gevechten allemaal bevrijd, aldus militaire en regeringsbronnen.

Strijders van de Taliban hadden gisteren studenten en leraren van een Pakistaanse school in gijzeling genomen. Over de aantallen gegijzelden heerste grote verwarring: die varieerden van twintig gegijzelde scholieren tot vierhonderd leerlingen en docenten. Uiteindelijk lijkt er sprake te zijn van 71 scholieren en negen medewerkers van de school die een dag gevangen hebben gezeten.

De Taliban stopten het konvooi van ongeveer dertig minibusjes waarin de slachtoffers reden en namen alle inzittenden mee. In het wetteloze grensgebied van Pakistan en Afghanistan strijden radicaal islamitische opstandelingen en stammen tegen de centrale overheid en westerse troepen in Afghanistan.

Het Pakistaanse regeringsleger heeft de Taliban de afgelopen weken verdreven uit de Swatvallei. De strijd lijkt zich te verplaatsen naar Zuid-Waziristan, een ander bolwerk van militanten aan de grens met Afghanistan. Door het oorlogsgeweld zijn de afgelopen twee maanden meer dan 2,3 miljoen mensen op de vlucht geslagen.

  Gegijzelden (foto: ANP)

Vraagtekens bij beoogde commandant VS Afghanistan

Mensenrechtengroepen zetten vraagtekens bij de benoeming van generaal Stanley McChrystal tot nieuwe commandant van de Amerikaanse en NAVO-troepen in Afghanistan. McChrystal, die vandaag voor een commissie van de Senaat verschijnt, moet worden ondervraagd over mishandeling van Iraakse gevangenen door zijn ondergeschikten, aldus Human Rights Watch (HRW) en ACLU.

McChrystal was van 2003 tot 2008 verantwoordelijk voor het geheimzinnige Joint Special Operations Command. Onderschikten van hem zouden in die tijd waterboarding hebben toegepast, een martelpraktijk waarbij de ondervraagde het gevoel krijgt te verdrinken. Ook werden Irakezen als doelwitten gebruikt bij paintball-spelletjes. Gevangenen werden geslagen en getrapt. Hen werd slaap onthouden. Ook werden gedetineerden blootgesteld aan lichtflitsen en luide muziek.

McChrystal zou de omstreden Amerikaanse basis Camp Nama bij de luchthaven van Bagdad een aantal keren hebben bezocht. Een van de bewakers vertelde HRW dat een gevangene er tijdens een ijskoude nacht buiten naakt in een modderpoel werd gestopt. Volgens de mensenrechtenorganisatie is onduidelijk of McChrystal die praktijken heeft goedgekeurd.

Obama en Stanley McChrystal  (foto: ANP)

[E3 '09] Nieuwe wapens in Left 4 Dead 2-gameplay

Gisteren werd tijdens de persconferentie van Microsoft de eerste trailer van Left 4 Dead 2 getoond. De game zal dit jaar voor de Xbox 360 en de PC verschijnen en zal onder andere nieuwe karakters en wapens bevatten. Ook zal het mogelijk zijn om met verschillende slag- en zaag-wapens los te gaan op de zombies. Hoe dit gaat is te zien in onderstaande gameplay.

[E3 '09] Ijskoude actie in Modern Warfare 2 gameplay

Gisteren werd tijdens de persconferentie van Microsoft de eerste gameplay getoond van Modern Warfare 2. Dat je dit keer niet meer in zanderige woestijn dorpjes moet vechten wordt meteen duidelijk want je zult sneeuwscooters en ijspriemen nodig hebben om je te verplaatsen. 9 november ligt de game in de winkels. Hieronder de gameplay die gisteren is getoond bij de conferentie.


Zoektocht Air France-toestel gaat 's nachts door

De zoektocht naar het verdwenen Air France-toestel gaat ook tijdens de nachtelijke uren door. Volgens de Franse regering is er echter nog maar weinig hoop om overlevenden te vinden.

Brazilië, Frankrijk, de VS en Spanje doen aan de actie mee, evenals enkele koopvaardijschepen. Brazilië heeft vijf vliegtuigen, twee helikopters en drie schepen ingezet. Een Frans marineschip voer vanaf de kust van West-Afrika naar het vermoedelijke rampgebied midden op de Atlantische Oceaan. Vanuit Senegal worden ook Franse militaire vliegtuigen ingezet. Spanje doet mee met een verkenningsvliegtuig. Dinsdagochtend vroeg (onze tijd) vertrok een Amerikaans militair verkenningsvliegtuig vanuit El Salvador naar het rampgebied. Ook hebben de Fransen de VS gevraagd met hun satellieten te helpen bij de zoektocht.

's Nachts kan niet op zicht worden gezocht, maar wel met de radar en met infraroodtechnologie. Ook kan worden geprobeerd elektronische signalen op te vangen van zenders die het ramptoestel aan boord had.

Volgens de Braziliaanse luchtmacht hebben piloten van een Braziliaans toestel, dat onderweg was van Europa naar Brazilië, in de buurt van Senegal mogelijk brokstukken gezien van het ramptoestel. Volgens de Braziliaanse vicepresident José Alencar heeft de piloot van het toestel van luchtvaartmaatschappij TAM mogelijk "iets in brand" gezien in de Atlantische Oceaan.

Bij de ramp zijn waarschijnlijk 228 mensen om het leven gekomen, de ernstigste ramp voor de burgerluchtvaart sinds 2001.

Wilders: PVV wordt groter dan VVD

De PVV wordt bij de verkiezingen voor het Europees Parlement groter dan de VVD. Dat voorspelde PVV-leider Geert Wilders gisteravond op een bijeenkomst van de partij in Rotterdam.

Hij richtte zich daarmee in het bijzonder tot een "spion" van de VVD die in de zaal zat. Wilders stapte in 2004 uit die partij. De PVV doet voor het eerst mee aan de Europese verkiezingen. Volgens Wilders is dit het moment om af te rekenen met de "linkse elite" in Nederland.

Hij riep z'n achterban op donderdag vooral te gaan stemmen en anderen ertoe te bewegen hetzelfde te doen. "Thuisblijven is zwijgen. Het is nu of nooit. We kunnen dat linkse cordon sanitaire slopen", zei Wilders.

Ruim tienduizend gevallen Mexicaanse griep in VS

Het aantal gevallen van de Mexicaanse griep in de Verenigde Staten is opgelopen tot boven de tienduizend. Volgens cijfers die de Amerikaanse ziektebestrijding CDC gisteren vrijgaf, hebben 10.053 mensen in het land het virus onder de leden.

De CDC gaat ervan uit dat het werkelijke aantal besmettingen nog veel hoger ligt. Slechts bij een op de twintig gevallen wordt de ziekte daadwerkelijk geconstateerd, aldus de dienst. Dat zou betekenen dat in werkelijkheid meer dan 200.000 Amerikanen zijn besmet.

Door de ontdekking van een geval in de noordelijke staat Alaska is het zogeheten H1N1-virus nu vastgesteld in alle vijftig staten van de VS.

De dodelijke ziekte is in de Verenigde Staten vaker vastgesteld dan in enig ander land. Volgens de meest recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben meer dan 15.000 mensen in vijftig tot zestig landen de Mexicaanse griep opgelopen. In Nederland zijn drie griepgevallen geconstateerd.

Ruim tienduizend gevallen Mexicaanse griep in VS  (foto: ANP)

De aliens komen!

Wij buitenaardse wezens weten dondersgoed dat we jullie gemoederen bezig blijven houden. Bijna dagelijks verschijnen er wel berichten in jullie media dat één van onze schotels is gespot in Oost-Siberië, een door ons gefabriceerd graancirkeltje is aangetroffen in een klein Engels plattelandsdorpje, of een mens werd overvallen door een oogverblindend wit licht op een uitgestorven zandweg in Texas.

'Frans de Kat opvolger Jonker'

Frans de Kat, momenteel hoofdscouting bij Willem II, gaat zeer waarschijnlijk de naar MŁnchen vertrokken Andries Jonker opvolgen als technisch directeur bij de Tilburgse club.

De Kat kwam op 1 februari 2008 als opvolger van Kees Zwamborn naar Willem II als hoofdscout. Eerder was hij al werkzaam bij de KNVB als districtstrainer en werkte hij bij ADO Den Haag. Willem II ziet De Kat als de belangrijkste kandidaat voor de positie van technisch directeur. De overstap van Rangelo Janga is onder andere het werk van de huidige scout geweest.

Het is nog niet duidelijk of dit een definitieve oplossing is, de Tricolores bekijken ook nog de optie om de functie extern in te vullen. Aad de Mos gaf eerder al te kennen interesse te hebben.

[E3 '09] Live verslag E3, persconferentie EA

Na de persconferentie van Microsoft is het nu de beurt aan Electronic Arts om te laten zien wat zij de komende tijd voor ons in petto hebben.

De persconferentie staat gepland voor 23:00 uur en kan dus elk moment beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[0:15] De show is afgelopen. Er zijn 12 geweldige games getoond door 12 geweldige developers, aldus EA zelf.
[0:07] Er klinkt Star Wars muziek en er komen een lading jedi's het podium op. BioWare en LucasArts werken samen aan een nieuwe game. Star Wars: The Old Republic zal de eerste game zijn met volledige voicesupport. Ieder personage zal zijn eigen stem hebben. Star Wars: The Old Republic zal een MMO die je op verschillende manieren kunt doorlopen. Als Jedi zal je een compleet andere ervaring hebben dan als Stormtrooper. De allereerste trailer van het spel wordt getoond.

[0:04] Real Time Worlds kondigd een nieuwe MMORPG aan genaamd APB. APB is een stad zoals alle andere met mensen die er wonen en naar hun werk gaan. In deze stad wonen echter vele gamers die verschillende rollen aan kunnen nemen in de stad, zo kunnen er boeven en juist beschermers komen. Het is de bedoeling dat het een soort GTA MMO wordt.
[0:02] Crysis 2 wordt aangekondigd voor verschillende platformen. Het spel wordt ontwikkeld met de engine Cty Engine 3. Over het spel zelf wordt later dit jaar meer bekend gemaakt.[0:00] Jack Black komt in een filmpje naar voren en veranderd door wat sensors op zijn hooft in een menselijke game. Het blijkt toch handiger te zijn om gewoon wat nieuwe beelden van de game te tonen wat dan ook wordt gedaan. Brutal Legend zal in oktober verschijnen.[23:54] De persconferentie gaat nu verder over onafhankelijke bedrijven waar EA mee samen werkt, zoals de makers van Rock Band. Brutal Legend is de eerste game die getoond wordt. Tim Schafer van Double Fine geeft aan dat hij de game vooral gemaakt heeft om veel bekende rocksterren te ontmoeten. Bekende rockers zoals Rob Halford van Judas Priest, Lemmy Kilmeister van Motorhead en Ozzy Ozbourne zijn in de game te zien. Daarna volgt een trailer van het spel.


[23:48] Er wordt een trailer getoond van the Saboteur. Het spel speelt zich af in Frankrijk ten tijde van de 2e Wereldoorlog. De hoofdpersoon maakt deel uit van het Franse verzet. Het spel is een sandbox-game en je kunt zelfs de eifeltoren beklimmen in de game. Het spel gaat niet om snel iemand omleggen, maar subtiel iemand ombrengen en dan zijn Nazi-outfit aantekken bijvoorbeeld. Niet gezien worden is erg belangrijk.

[23:46] Pete Sampras komt het podium op. Singleton legt hem uit hoe hij moet tennissen . Het spel zal deze week in de winkels liggen. 2009 wordt een jaar om niet te vergeten voor EA Sports.
[23:43] Er was vraag naar een tennisgame van EA Sports en EA Sports komt nu eindelijk met EA Grand Slam Tennis. Producer Thomas Singleton slaat op het podium een balletje met Peter Moore.

[23:40] Er komt een mevrouw met maat 4 het podium op. Zij is een paar maanden geleden bevallen en is erg positief over EA Sports Active. Het spel bevat een soort dagboek waarin alle activiteiten worden opgenomen. Het spel is al 600.000 keer verkocht in de eerste twee weken. Het is de meest succesvolle launch van een Wii-game tot nu toe. Het eerste expansionpack voor het spel is nu in ontwikkeling en zal rond de feestdagen in de winkel liggen. De uitbreiding zal meer oefeningen bevatten.

[23:39] EA Sports Active is een nieuw label voor de Nintendo Wii. Testpersonen hebben ermee gespeeld en het heeft daadwerkelijk effect. De ene mevrouw past nu zelfs een jurkje in maat 4!!1!

[23:37] EA Sports online is ook beschikbaar op de Ipod en zorgt ervoor dat je altijd bij je statistieken kunt.
[23:34] Ruim 500 miljoen spelers hebben op de EA Sports servers gespeeld. EAsports.com zal gelanceerd worden om gamecontent uit te breiden. Gamers kunnen via de website bijvoorbeeld hun team managen. Mensen kunnen een eigen team maken en een eigen stadion om in te spelen. Het maken is simpel, de combinaties zijn eindeloos.

[23:32] EA Sports komt met MMA. Dit wordt een nieuwe vechtgame. Het spel komt in 2010.
[23:27] Er worden allerlei sportmomenten getoond. Peter Moore komt het podium op en vertelt dat EA Sport een erg gevarieerd portofolio heeft dit jaar. Hij trapt af met het tonen van Fight Night Round 4 met een nieuwe physics engine. Lengte en gewicht van de boksers spelen nu veel meer een rol in het spel. Je kunt nu ook interne schade toedoen. Het spel zal launchen op 25 juni.

[23:23] Mass Effect was een van de meest succesvolle games uit 2007. In Mass Effect 2 moet je de wereld van de ondergang redden, een zelfmoordmissie die je waarschijnlijk niet zult gaan overleven. Het spel zal in het begin van 2010 gaan verschijnen voor Xbox 360 en PC.

[23:21] Bioware toont Dragon Age origins, een spel dat ook op de consoles te spelen zal zijn. Het is het bloederigste spel dat Bioware tot nu toe gemaakt heeft. Het spel zal mensen gaan schokken en mensen aan het denken zetten over wat goed en fout is. Het spel zal 20 oktober gaan verschijnen voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Van het spel wordt een trailer getoond.

[23:16] EA DICE hoge pief Patrick Soderlund komt Need for Speed Shift tonen. In de game kun je rivalen maken en het spel draait niet puur om het als eerste finishen, maar hoe je rijdt op weg naar de finish. Rijstijl is veel belangrijker dan puur de winst.

[23:12] EA komt met een speciale gameslijn voor meisjes met daarin games over pyjama party's en games over naar het winkelcentrum gaan. Vergelijkbaar met de Laura's passies van Ubisoft. Het label gaat Charm Girls Club heten.
[23:09] Chip Lang betreedt het podium. Hij is de general manager van de HASBRO-divisie. Hij mag nu aan de slag met drie nieuwe littlestPetShop-games die nu zelfs online kunnen!1!

[23:07] 2 juni is een erg belangrijke dag voor EA, vandaag verschijnt ook de Sims 3, waar nu een trailer van getoond wordt.

[23:05] We beginnen met een trailer van een game met Dante in de hoofdrol. In een soort romeinse omgeving gaat een man met een groot zwaard de strijd aan met allerlei vreemde wezens. Dante's Inferno is de game waar het om gaat en de producer wordt gepresenteerd.
[23:00] De persconferentie begint met muziek en een trailer met daarin het EA-logo en een aantal van hun bekende franchises.Mosley: "Formule 1 sterft zonder nieuw bloed"

FIA-president Max Mosley stelt dat de Formule 1 nieuw bloed nodig heeft om te overleven. De Brit zegt dit naar aanleiding van de uitspraken van de FOTA en dan met name Ferrari die tegen de budgetlimiet in de Formule 1 zijn.

Recentelijk zei Ferrari dat de Formule 1 met de komst van de nieuwe teams tot de GP3 zal verworden. Mosley bestrijdt dit in een interview met de Deutsche Presse Agentur. "Geen enkele sport is gezond als er geen nieuwe deelnemers komen."

"Ferrari vergeet dat BMW is gestart als Sauber en dat Brawn GP gebouwd is op de fundamenten van Tyrell. Zelfs Enzo Ferrari moest in 1948 met niets beginnen. Als je geen entrepreneurs aantrekt, dan zal de Formule 1 sterven. Je kunt geen stel oude mannen hebben die het runnen."

[E3 '09] Het volgende grote project van Lionhead kan praten!


In de persconferentie van Microsoft was het al aangekondigd. Lionhead wil een nieuwe dimensie van interactiviteit bereiken en gebruikt daarvoor de camera-unit die voor de Xbox 360 uit zal komen, ook wel bekend als project Natal. In de demo is een jongetje te zien, dat in staat is behoorlijk te reageren op wat er gebeurt aan de andere kant van het scherm. Zie nu zelf hoe Milo en "het vrouwtje" samen gaan vissen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #143 (not very sfw!)
special
Weekend gifdump #104
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #143
special
AI Picture Gallery #113
special
Random Pics van de Dag #851
special
FOK! Zien en doen: Museum voor Beeld en Geluid Den Haag
©FOK.nl e.a.