Dronken Belg 'test' of auto nog rijdt na botsing

Djeez

Een dronken man uit het Belgische Maaseik botste gisterochtend met een harde klap op een verkeersbord. De man stapte uit, keek even, en stapte weer in. Hierna wilde de man weer doorrijden. Helaas had de Belg de pech dat de aanrijding voor een politiebureau plaatsvond. Toen een agent kwam vragen wat de zuiplap in godsnaam van plan was, vertelde deze hem doodleuk dat hij wilde testen of zijn auto nog kon rijden.

Hierop ging de man er als een haas vandoor. Hierbij werden hoge snelheden behaald, terwijl de bumper los aan de auto hing. Opeens staakte de man de dollemansrit, waarna de politie hem snel te pakken had. De beste man was namelijk zijn bumper verloren. De politie liet hem een blaastest ondergaan, die uiteraard een flink stuk in de kraag constateerde. Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Het gekke is dat de zatte Belg helemaal niet wilde vluchten. Naar eigen zeggen wilde hij alleen even kijken of zijn auto het nog deed, alvorens terug te keren naar de plek van het ongeval. De man had hier echter geen kans voor gekregen. De politie had hem namelijk te snel laten stoppen.