Doornbos: "Leerzame ervaring in Milwaukee"

Robert Doornbos eindigde gisteren op de Milwaukee Mile als veertiende op de korte oval. De Nederlander zegt dat het een leerzame ervaring voor hem geweest is. Zijn Newman/Haas/Lanigan-teamgenoot Graham Rahal werd vierde, niet ver achter nummer twee Ryan Briscoe.

Doornbos kende een goede start waarbij hij Raphael Matos en Mike Conway inhaalde, maar daarna zakte hij al snel weg naar plaats zeventien. Uiteindelijk wist hij nog op te klimmen naar plaats veertien. "Het was mijn eerste ervaring op een korte oval. Milwaukee is een goede plaats en iedereen is blij om hier terug te zijn. Ik hou er van om met koude banden te starten en ik heb enkele auto's ingehaald. Gedurende de stint werd de auto steeds slechter en ik zakte als een baksteen terug. Het is frustrerend om op een ronde gezet te worden, helemaal als je teamgenoot een goede auto heeft. We nemen deze ervaring mee en ik denk dat Texas meer het circuit zal zijn waar ik tot mijn recht kom. Ik kijk er in ieder geval naar uit."

De race in Texas zal volgend weekend op de Texas Motor Speedway plaatsvinden. De kwalificatie voor de IndyCars start om 00:30 uur op 6 juni. Een dag later zal de race om 03:40 uur Nederlandse tijd aanvangen.

Submitter:  Bron: FOK!sport