[E3 '09] Live verslag E3, persconferentie Microsoft

De jaarlijkse E3 staat op het punt om te beginnen met een persconferentie van Microsoft.

De persconferentie staat gepland voor 19:25 uur en kan dus elk moment beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[21:19] Hiermee komt de persconferentie van Microsoft ten einde.

[21:16] Peter is dolblij en vertelt dat op de E3 binnen gesloten deuren enkele mensen met Milo kunnen gaan interacten. Zou dit dan geen "Fabel" zijn?

[21:14] Er wordt een techdemo getoond waar een vrouwtje met een computer gegenereerde jongen begeleidt en met hem praat. Milo loopt rond en wil gaan vissen. Het vrouwtje speelt goed mee en het is net of de twee echt aan het praten zijn en de interactie is goed. Wanneer ze in het water kijkt kan ze met het water spelen en haar weerspiegeling is duidelijk te zien.

[21:12] Het is de beurt aan Peter Molyneux. Ook hij is geïnteresseerd in Natal en Lionhead is van plan er iets mee te doen.

[21:10] Verder kan er met een camera een stencil gemaakt worden van je lichaam om op je schilderij te gebruiken.

[21:07] Met paint-party kun je met je lichaam lekker gaan verven. Door een kleur te roepen kun je een kleur kiezen en met kleur gaan smijten.

[21:05] Er wordt een spelletje Ricochet (3D block-out) gespeeld waarmee je met je complete lichaam je avatar kunt besturen om dingen kapot te slaan door ballen terug te slaan. Het ziet er verdomd inspannend uit.

[21:02] Met deze nieuwe controller feature word je in het dashboard direct herkend en je avatar volgt jouw bewegingen. Door je handen heen en weer te bewegen kun je scrollen.

[20:58] Steven Spielberg betreedt het podium om zijn steun aan dit project te betuigen.

[20:57] Natal is een nieuwe manier om je console te besturen en Microsoft is hard bezig met het ontwikkelen van deze technologie. Het zal compatible zijn met alle Xbox 360's. Zowel toekomstige als alle consoles die reeds verkocht zijn. Dit zal zorgen dat er nog geen nieuwe console nodig zal zijn.

[20:55] Games zullen te besturen zijn met je complete lichaam, ook zijn voorwerpen te scannen die te gebruiken zijn in games. Met een soort sensorbalk zul je via video alles kunnen besturen, ook wordt er in het filmpje via deze soort webcam met andere mensen gevideocalled. Ook is er spraakherkenning.

[20:53] Don houdt mensen in spanning voor nog een grote aankondiging. Hij praat over een nieuwe controller, maar wil het niet houden bij een wii-mote kloon. Jij zal zelf de nieuwe controller moeten worden.

[20:51] Metal Gear Solid Rising komt naar de Xbox 360, maar niet met Solid Snake. De game zal draaien rondom Raiden. De game zal een volledig stand-alone game worden binnen het Metal Gear universum.

[20:50] Don Mattrick bestijgt het podium, samen met Kojima!

[20:49] Felicia, die net presenteerde is nogal zenuwachtig en een beetje een doosje. Maar wel lekker. Goede keuze van Microsoft

[20:47] Naast Facebook, komt ook Twitter naar de console. Dus nu kun je overal tweeten, ook als je 2 meter bij je pc vandaan zit!

[20:45] Er is ook een samenwerkingsverband aangegaan met facebook. Social networking komt naar de Xbox 360. Door de friend linker kun je je echte vrinden uitnodigen om ook Xbox Live maatje te zijn. Je kunt foto's bekijken en de facebook updates direct volgen. Ook komt er Facebook connect. Hiermee kun je screenshots van games direct uploaden naar je facebook pagina.

[20:43]Video marketplace wordt omgeturnd tot Zune Live en volledige films zullen op 1080p te zien zijn in veel meer landen dan nu het geval is. Met Live Party kun je samen films kijken terwijl je toch niet samen bent. Je ziet je avatars in beeld zitten te kijken naar de film, net zoals je dat in een bioscoop ziet.

[20:41] Netflix wordt geupdate voor de Amerikanen, zodat zonder het gebruik van een PC films bekeken kunnen worden. Ook zal live-tv van zender SKY te bekijken zijn op de console.

[20:40] Nog meer muziek zal naar Xbox Live komen, door een samenwerking met last.fm zullen er miljoenen nummer te beluisteren zijn. Ook deze upgrade zal volledig gratis zijn voor Gold-members.

[20:39] Alan Wake zal in de lente van 2010 in de winkels liggen.

[20:38] De game ziet er zeer filmisch uit en het is na 2 minuten wel duidelijk dat Alan geen ammo meer heeft, aangezien dit al 10 keer in beeld is gekomen. Naast de zaklamp kan er ook een flare gebruikt worden.

[20:37] Monsters vallen aan in slow-motion en Alan knalt ze vakkundig af met een shotgun, waarna de vijanden in vonken uiteen spatten. Het ziet er zeer strak uit.

[20:34] Alan is een schrijver, en de game zal ook op zo'n manier verteld worden. De beelden zijn donker en Alan loopt rond met zijn zaklantaarn terwijl het verhaal verteld wordt vanuit een derde persoon. Mysterieuze dingen gebeuren zoals bewegende auto's en omvallende bomen terwijl er geschreeuw te horen is.

[20:33] Het is de buurt aan Remedy, zal het, zal het? Ja! Het is Alan Wake, het begint met een trailer maar er zullen ook gameplaybeelden getoond worden.

[20:32] Het is Halo: Reach, de game zal echter pas volgend jaar uitkomen. Wanneer je Halo 3: ODST koopt zul je een code voor de aankomende Reach multiplayer Beta krijgen.

[20:31] 22 september zal de game te spelen zijn. Bungie heeft echter nog gewerkt aan een geheim project. Wat zal het zijn?

[20:28] Tijdens de game speel je met meerdere ODST leden en je zult door de tijd heen flitsen om met meerdere personen meerdere scenario's van de game te spelen. Uiteindelijk zal het totale verhaal natuurlijk duidelijk worden. Er zijn een hoop gameplaybeelden te zien waarbij charges worden geplaatst en vijanden vakkundig worden neergehaald.

[20:26] Het speelt zich af in New Mumbasa en je speelt the rookie, je bent tijdens een missie neergestort en moet het nu alleen zien te redden. De game speelt zich af voor Halo 3.
ODST heeft wat speciale mogelijkheden zoals een low-light-vision mode.

[20:25] Nu is het de tijd aan Bungie. Filmpjes van Halo 3: ODST worden getoond.

[20:24] De game zal in oktober te verkrijgen zijn.

[20:23] Video's zullen in HD kunnen worden geüpload en de game zal ook een video-editor bevatten. In een trailer worden ziekelijke stunts getoond. Overigens mag gemeld worden dat de presentator een zeer netjes geschoren baard heeft waar yours truely best jaloers op is.

[20:21] Er zijn vele mensen bezig geweest met het maken van decals voor de auto's. Iedereen zal het kunnen gaan doen, alles via Xbox Live.

[20:20] Een klein stukje van de game wordt getoond. Er wordt beweerd dat de game de mooiste zal zijn van alle racegames, op welke console dan ook (ouch GT5?)

[20:18] Alweer een exclusive wordt getoond. Forza Motorsport 3. Harde races en over de kop slaande auto's vliegen door beeld. Er wordt een sportauto op het toneel getoond, de game heeft dit en meer, veel meer.

[20:16] Sam is niet alleen sterk in stealthmode, ook "going in guns blazing" staat hij zijn mannetje, maar als je ziet hoe rood het beeld wordt tijdens zo'n actie lijkt sluipen toch de meest veilige optie. Splinter Cell Conviction wordt een Xbox 360 exclusive!

[20:13] Je zult moeten blenden in je omgeving, dus nog steeds wel sluipen maar het is niet altijd nodig om in de schaduw te blijven. Sam is veranderd en verhard. Zijn acties zullen dan ook gewelddadiger zijn dan dat we in het verleden gewend waren. Elk level is enigszins sandbox opgebouwd, dus je doelwitten zullen via meerdere wegen te benaderen zijn. Zoek zelf de beste weg.

[20:12] Een demo van Splinter Cell wordt gespeeld, puur om te laten zien hoeveel de game wel niet veranderd is. Het begint met Sam die iemand in elkaar beukt om er achter te komen wie zijn dochter heeft vermoord.

[20:10] Sam Fisher loopt rond, sneakend en wel. Hij is een convict en is door niemand te stoppen. Splinter Cell: Conviction komt er aan. Sam is pissed en gaat hard terugslaan!

[20:10] Direct gevolgd door vele zombies die keihard in de pan gehakt worden. Het is niet Dead Rising 2, nee het is een opvolger voor Left 4 Dead! We kunnen de game al in november verwachten.

[20:08] Een nieuwe trailer begint, geïnfecteerde mensen en een man die de oplossing is voor dit probleem. Grote vijanden, flinke explosies en jawel... een trailer voor Crackdown 2! De game komt dus toch!

[20:06] Nog een nieuwe XBLA game wordt aangekondigd waarbij je met je avatar kunt gaan racen in Joyride! De game zal gratis te downloaden zijn. Deze winter zal de game te downloaden zijn.

[20:05] De game heet Shadow Complex en zal deze zomer te downloaden zijn, net zoals nieuwe maps voor Gears of War 2.

[20:04] Epic komt online om een nieuwe XBLA game aan te kondigen die exclusief voor de Xbox 360 zal zijn. Het geluid valt echter weg waardoor alleen Cliffy B te verstaan is. Er wordt wel wat gameplay getoond waarbij we een platform shooter te zien krijgen waar een speeltijd van zeker zo'n 10 uur in zal zitten.

[20:00] Lightning en Sudds vechter tegen een gigantische megabot. De battle-scene zal anders zijn dan tijdens andere delen. Er zijn vier actieve time-gauges waardoor er dus meer tactieken mogelijk zullen worden. Er wordt getoond hoe via een speciale aanval monster Odin wordt opgeroepen om gehakt van deze vijand te maken Normaal zal deze spell nog niet zo vroeg in de game bruikbaar zijn.

[19:58] Square-Enix mag zijn zegje doen en praat over Final Fantasy 13. Eerst volgt een marketingpraatje over hoe goed de franchise het wel niet doet, ook over de megaton van vorig jaar dat de game naar Xbox 360 zou komen. Nu wordt er een eerste blik gegund op deze game.

[19:57] Er zullen twee mappacks voor Modern Warfare eerst op de Xbox Live verschijnen, voordat deze richting de andere spelsystemen gaan.

[19:56] Verder zien we hoe je een sneeuwscooter kunt jatten en met een rotgang een berg af scheurt terwijl je flink onder vuur ligt. Hiermee eindigt de voorstelling van Modern Warfare 2.

[19:53] Je hoort Russische stemmen, ook zagen we al in het eerdere filmpje dat de game verder gaat waar deel één stopte. Even later raakt de poep pas echt de ventilator wanneer er op een ijzig vliegveld vijanden en de klappen van explosies van alle kanten komen.

[19:50] Er worden gameplaybeelden van de game vertoond waarbij je langs een ijzige richel loopt en met pikhouwelen naar boven klimt. De beelden zijn indrukwekkend mooi. Klimmen lijkt nog best lastig, aangezien zowel jij als je buddy tweemaal bijna naar beneden vallen. Daarna krijg je een gun in je handen en moet je door een zware sneeuwstorm lopen terwijl je vijanden sneaky afmaakt.

[19:48] Een trailer van Modern Warfare 2 wordt getoond. De game komt op 11 oktober uit.

[19:45] Een filmpje van Ride wordt getoond waarin gerenommeerde skaters vertellen zien hoe de game gespeeld wordt.

[19:43] Tony Hawk komt op met het nieuwe skateboard in zijn handen waarmee Tony Hawk Ride te besturen zal zijn. Hij legt uit dat het board te besturen zal zijn net als een echt board dankzij vele nieuwe technologie die er in verweven zit. Zelfs grinden en springen zou mogelijk moeten zijn.

[19:42] Er wordt verkondigd dat de gaming-industrie het goed doet, mede door de economische crisis. Microsoft zal 10 world exclusives gaan vertonen vandaag.

[19:39] Yoko Ono en Olivia Harrison betreden het toneel om de game verder te promoten.Later gevolgd door Paul Harrison en Paul McCartney die eigenlijk niet goed weten wat te zeggen.

[19:37] The Beatles rockband zal op 09.09.09 uitkomen en er zal een ruime hoeveelheid DLC beschikbaar komen. Ook komt "All you need is Love" exclusief voor Xbox 360 beschikbaar ter download waarvan alle inkomsten rechtstreeks gedoneerd worden aan Artsen Zonder Grenzen.

[19:35] De game zal zo'n 25 Beatlesnummers gevatten, dit is te zien tijdens een filmpje met in-game beelden die wordt getoond. Alles ziet er heerlijk retro uit.

[19:32] Er is duidelijk een Beatles drumstel te zien, ook zien we dat er meerdere microfoons gebruikt worden. Zal deze rockband nog meer instrumenten tegelijk ondersteunen? Ook valt op dat de mensen regelmatig een nootje missen.

[19:30] Om dit te vieren begint er een Microsoft huisbandje uit zijn dak te gaan op de nostalgische geluiden van The Beatles.

[19:25] En we zijn begonnen! De conferentie begint met een introfilmpje van een nieuwe rockband. Namelijk The Beatles Rockband!