[E3 '09] Monkey Island komt terug, en hoe!


Een paar weken geleden kwam door een foutje bij de leeftijdsindicatie-instantie bij onze oosterburen (USK) het gerucht op gang dat er een speciale editie van Monkey Island op weg zou zijn naar XBLA. Al snel werd echter geroepen dat het om een foutje ging, een testgame uit een testdatabase zou per ongeluk in de echte database terechtgekomen zijn. Nu blijkt het echter toch waar, en het goede nieuws voor adventure-liefhebbers is dat er nog meer Monkey Island-spellen gaan komen.

Als eerste is er dus een Special Edition aangekondigd van The Secret of Monkey Island. Dit spel zal het oorspronkelijke verhaal uit 1990 volgen, maar voorzien zijn van volledig opgepoetste graphics en uitkomen voor PC en Xbox Live Arcade. Het spel zal ook een nieuwe soundtrack krijgen alsmede een hint-systeem om je door de moeiljkste puzzels te helpen. Voor nostalgische spelers blijft er de mogelijkheid om op ieder gewenst moment terug te schakelen naar de klassieke versie.

In het verhaal volgen we Guybrush Threepwood, die graag piraat wil worden omdat hij gehoord heeft dat je daar veel geld mee kan verdienen. op de officiele website Monkey Island Special Edition vind je binnenkort meer informatie.

Het andere goede nieuws is dat TellTale Games, bekend van onder andere Sam&Max en Wallace&Gromit, de rechten heeft verkregen om episodische games uit te geven die gebaseerd zijn op de Monkey Island serie. Deze vijf games zullen uitkomen op PC en WiiWare. De eerste aflevering zal al over enkele weken klaar zijn. Op de officiele website kun je alvast een trailer bekijken, en hier zijn alvast een paar screenshots van Tales of Monkey Island.




Submitter:  Bron: http://