[Upd][E3 '09] Geen controller nodig dankzij Project Natal

Stefan (Nebo)

Microsoft heeft geen controllers nodig voor de Xbox 360. Microsoft maakt van ons controllers door onze bewegingen de controls te laten zijn. We kunnen gaan knokken door daadwerkelijk te knokken, racen door fictief je handen aan het stuur te houden en meer. Tevens is het mogelijk om je skateboard voor de camera te houden om met je eigen skateboard te skaten.

Daarbij kun je bij een quizgame in je handen slaan om te mogen antwoorden, alvorens je het antwoord gewoon uitspreekt. Project Natal heet het hele gebeuren. De sensor registreert driedimensionale bewegingen en geluid.

Spielberg komt ook nog even zijn zegje doen over Project Natal. Een game besturen met je lichaam lijkt de beste man geweldig.

Ook navigeren door menu's wordt een ervaring met Natal. Door je hand naar links of rechts te bewegen kun je door de menu's scrollen. De console logt jou automatisch in wanneer je voor de camera staat. Je kunt ook eindelijk eens echt je Avatar besturen. Tijdens een demo wordt duidelijk dat de game precies registreert welke bewegingen je maakt.

De volgende demo, Paintparty, laat spelers hun creativiteit spreken. Door bewegingen te maken kun je verf op een doek gooien. Door de kleur uit te spreken die je wil hebben, kun je daadwerkelijk aan de slag met deze kleur.

Ook Peter Molyneux is aan de slag gegaan met deze manier van besturing en heeft een programma gemaakt waarin we moedertje kunnen spelen van een vreemd kereltje.

[update]

De beelden van Project Natal::