Sexy blondines protesteren tegen kredietcrisis

Djeez

In de Letlandse hoofdstad Riga is op een bijzondere wijze geprotesteerd tegen de huidige kredietcrisis. Niet dat het veel zal uithalen, maar ruim vijfhonderd sexy blondines gingen er de straat op om hun mening te laten horen.

Gekleed in strakke shirtjes en rokjes of broekjes in de kleuren roze en wit sierden zij de Letse straten. Zelfs hun schoothondjes, in dezelfde kleuren gespoten als hun bazinnetjes, mochten niet ontbreken.

"Ik ben mooi, maar niet dom", laat Ilona Zigure, een deelnemende studente weten. "Ik hoop met mijn positieve energie de negatieve stemming rond de kredietcrisis weg te nemen."

Het toegestroomde publiek is vol lof over de sexy blondines. "Eindelijk eens iets positiefs. Ik kan de verhalen over de kredietcrisis niet meer aanhoren", klaagt een oude vrouw.

De parade van de blonde dames is onderdeel van een 'blond weekend'. Op het programma stonden onder andere een golftoernooi, een modeshow, een bal en een schilderwedstijd voor kinderen. Van de opbrengst wil de organisatie van het Verbond voor blonde, Letse vrouwen een speeltuin voor gehandicapte kinderen aanschaffen.

Letland gaat diep gebukt onder de kredietcrisis. Van alle 27 EU-landen, maakt de 2,3 miljoen inwoners tellende Baltische staat de zwaarste recessie door.

Voor foto's van de sexy blondines verwijzen we je door naar het bronartikel