[RG] Jankovic en Tsonga uitgeschakeld

Tim86
Jelena Jankovic is er niet in geslaagd om de kwartfinale van Roland Garros te bereiken. De Servische nummer vijf van de wereld verloor in een ware thriller van Sorana Cirstea: 3-6, 6-0 en 9-7. Ook Jo-Wilfried Tsonga werd uitgeschakeld. De Franse publiekslieveling verloor in vier sets van de Argentijn Juan Martin Del-Potro: 6-1, 6-7(5), 6-1 en 6-4.

De uitschakeling van Jankovic was verrassend te noemen. Cirstea, nummer 41 van de wereldranglijst, vocht zich knap terug na een verloren eerste set en trok uiteindelijk aan het langste eind. Serena Williams en Svetlana Kuznetsova wisten wel de halve finale te bereiken door overwinningen op respectievelijk Aleksandra Wozniak en Agnieszka Radwanska.

Wat geen verrassing kon worden genoemd was de uitschakeling van Tsonga. De Franse nummer negen van de plaatsingslijst trof de nummer vijf Del Potro en was niet opgewassen tegen het degelijke spel van de Argentijn. Later op de avond komt de laatste Fransman in het enkelspel in actie bij de mannen. Gaël Monfils treft dan Andy Roddick.