'VfL Wolfsburg gaat voor Toni'

Sjors (Sj0rSz)
VfL Wolfsburg is van plan zich in de zomer flink te roeren op de transfermarkt. De 32-jarige spits van Bayern München Luca Toni is het doelwit.

De Duitse kampioen VfL Wolfsburg wil zich middels topaankopen zo versterken dat het volgend jaar opnieuw kampioen kan worden. De club uit de stad van de Volkswagen-fabrieken won dit seizoen voor het eerst in de historie de Bundesliga en speelt volgend seizoen mee in de Champions League.

Afgelopen week haalden Die Wölfe al de Deense middenvelder Thomas Kahlenberg binnen van AJ Auxerre en ook verlengde de club enkele contracten. Nu meldt de Wolfsburger Allgemeine Zeitung dat de Italiaan Toni één van die topaankopen zou moeten worden.

Toni lijkt het kind van de rekening te worden in de Allianz Arena, nadat Bayern Mario Gomez van VfB Stuttgart heeft aangetrokken. Gomez scoorde dit seizoen 24 keer, terwijl Toni slechts dertien keer het net vond.

Wolfsburg is naar verluidt ook geïnteresseerd in Tim Borowski en Hamit Altintop, beiden ook van Bayern München. Borowski zit voornamelijk op de bank bij Der Rekordmeister en Altintop zou een nieuwe uitdaging willen.