FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 april 2009

Zeldzame babygorilla gered

In de Democratische Republiek Congo is een babygorilla in beslag genomen door de autoriteiten. Criminele handelaren hadden het dier, dat leed aan uitdroging en oververhitting, verborgen in een tas.

Het dier werd ontdekt op een vliegveld. Een verdachte is aangehouden. Aan de inbeslagname ging een drie maanden durende undercoveroperatie vooraf.

De laatste maanden worden er steeds meer babygrilla's het land uit gesmokkeld, stelt een directeur van een nationaal park in Congo. Een exemplaar van de bedreigde diersoort kan tot twintigduizend dollar opbrengen.

Nieuwe burgemeester Den Helder

De nieuwe waarnemend burgemeester van Den Helder is Kees Vriesman. Hij is gisteren benoemd door de Commissaris van de Koningin van Noord-Holland. Vriesman volgt de opgestapte Stefan Hulman op.

De kersverse burgervader van Den Helder heeft al een indrukwekkende staat van dienst. Zo was hij algemeen directeur van Staatsbosbeheer en directeur-generaal van het ministerie van VROM. Theo Rijnten, fractievoorzitter van de PvdA in Den Helder, is blij met de komst van Vriesman. "Vriesman is iemand met sterke kwaliteiten en ik denk dat wij in de gemeenteraad veel van hem kunnen leren. Daarbij moet de draad ook weer worden opgepakt."

Stefan Hulman, de vorige burgemeester van Den Helder, kwam in opspraak toen de gemeente hem tegemoetkwam in zijn dubbele woonlasten. In die affaire werd uiteindelijk een regeling getroffen.

Vriesman blijft in elk geval een half jaar aan als burgemeester van Den Helder. In die tijd wordt getracht de burgemeestersvacature definitief in te vullen.

Met dank aan Rensjebree voor de submit.

Interview: James Marsters aka Spike aka Piccolo


FOK!kers Phedre77 en Nebo streken tijdens de Elf Fantasy Fair neer op een parkbankje met acteur en duizendpoot James Marsters, de man die gestalte gaf aan de blonde vampier Spike uit de immens populaire tv-serie Buffy, the Vampire Slayer. We spraken over actiepoppetjes, geweld, mannen en jongens en Abu Ghraib. Bij mijn FOK!-collega Nebo ging er geen belletje rinkelen bij de naam James Marsters, want hij is net iets te jong om Buffy te hebben gevolgd. Wel kent hij de Dragonball cartoons, waarvan nu een verfilming is gemaakt, met Marsters in de rol van Lord Piccolo. Bij de start van dit leuke gesprek wisselden de heren ervaringen uit. Marsters over Piccolo: "Man, ik heb die rol wel zes jaar gespeeld met een actiepoppetje. Ik had ze allemaal, echt allemaal." Ik beëindigde het interview bijna voortijdig met de handige uitroep: "Three geeks on a bench!"

Meisje onthoofd door grootvader

Een 10-jarig meisje uit een plattelandsdorpje in het oosten van India is onthoofd door haar grootvader. De bijgelovige man dacht een goede oogst te krijgen door de zaden die hij gebruikte te mengen met het bloed van zijn kleindochter.

Eergisteren pleegde de man de lugubere moord. Met een bijl hakte hij het hoofd van het meisje af, waarna hij haar bloed opving in een pot. Hij wilde de zaden met het bloed gisteren zaaien, omdat dat volgens de hindoeïstische kalender een heilige dag was.

De moord werd ontdekt door dorpsbewoners. De dader werd door hen overmeesterd en overgedragen aan de politie.

[Upd] Festivals gaan gewoon door

De angst voor een wereldwijde uitbraak van varkensgriep begint nu echt serieuze vormen aan te nemen. Zo zouden de belangrijkste festivals die voor deze zomer staan gepland mogelijk worden geannuleerd.

Dit heeft een woordvoerder van MOJO vandaag aan muziekblad Oor laten weten. Mocht het verspreidingsriscio nog groter worden, dan wil de concertorganisator niet het risico lopen dat medewerkers, bezoekers en artiesten met de dodelijke griep besmet raken.

Volgens de zegsman zou het gaan om alle grote muziekfestivals. Zo zouden de bekende festivals Pinkpop, Parkpop, en diverse kleinere festivals worden afgelast.

Update 10.22 uur:

Oor laat weten dit interview nooit gegeven te hebben. Attuworld (de bron) kan dus goed verhaaltjes verzinnen. De festivals zullen dus gewoon doorgaan.

Met dank aan Sulletjes voor het vertalen en het submitten.

Arsenal-talent Vela onderzocht op varkensgriep

De Mexicaanse voetballer Carlos Vela is onderzocht vanwege de uitgebroken varkensgriep in zijn vaderland. De griepepidemie is ook dodelijk voor mensen.

Arsenal-speler Vela heeft het land zelf niet bezocht, maar vrienden die uit Mexico komen zijn hem wel komen bezoeken. Om alle risico's voor besmetting uit te sluiten is de Mexicaanse aanvaller 24 uur in quarantaine geplaatst.

Na onderzoek bleek dat Vela geen schade heeft opgelopen. De halve finale in de Champions League tussen Manchester en Arsenal zal hij derhalve gewoon kunnen bijwonen. Vela is opgenomen in de wedstrijdselectie.

Vitessenaar Sansoni gewild transfervrij object

Sébastien Sansoni hoeft over interesse vooralsnog niet te klagen. De verdediger en middenvelder heeft bij zijn huidige werkgever Vitesse een aflopend contract en is zodoende transfervrij.

Dat feit is niet onopgemerkt gebleven in het zuiden van Europa. Vanuit Cyprus en Griekenland zou er interesse zijn voor de speler die sinds 2006 in Arnhem zijn kunsten vertoont.

De Arnhemmers hebben hem nog geen nieuwe aanbieding voorgelegd, wat waarschijnlijk betekent dat de wegen van Sansoni en Vitesse scheiden. In dat geval zou de Fransman terecht kunnen bij een club uit de Engelse Championship of in Cyprus of Griekenland, zo meldt het AD.

Zes olympiërs betrapt op cera

Zes deelnemers aan de Olympische Spelen in Peking zijn daar betrapt op cera, derde generatie epo. Namen wilde het IOC niet noemen.

948 monsters werden onderzocht. Hiervan gaven er zeven (van zes atleten) een positieve uitkomst. "De verdere analyse van de Peking-monsters zendt de duidelijke boodschap aan valsspelers dat ze niet moeten denken dat ze kunnen ontsnappen", aldus Arne Ljungqvist, hoofd medische zaken van het IOC. Hoewel er geen namen genoemd werden heeft een official heeft wel tegenover persbureau AP verklaard dat het gaat om drie atleten, twee wielrenners en een gewichtheffer. Hieronder zijn twee medaillewinnaars: een mannelijke atleet die met goud naar huis ging en een wielrenner met een olympische plak van een niet nader genoemde kleur.

De Italiaanse krant Gazetta dello Sport meldt inmiddels dat Davide Rebellin één van de zes zou zijn. De wielrenner won in Peking zilver in de wegwedstrijd. Het Italiaanse olympisch comité heeft bevestigd dat een Italiaanse sporter tot de betrapten behoort.

Hatend Nederland

En ik zal gelijk mijn punt kenbaar maken:’Steeds meer Nederlanders haten anders gekleurde mensen zonder gefundeerde reden. Alle criminele zaken waaraan zij zich schuldig zouden maken doen jonge en oude Nederlanders ook’. Er zijn ook blanke Nederlandse homohaters, ook hordes Nederlanders die de uitkeringsfabriek Nederland BV. belazeren. Dus hou op met dat kankerige, wijzende, vingertje.

Priester preekt met opgespeld hakenkruis

Een Italiaanse priester heeft afgelopen weekend een opmerkelijke preek gehouden. De 51-jarige Angelo Idi stond namelijk met een opgespelde swastika op de kansel van de kerk in Vigevano.

De man had het hakenkruis op zijn jas gespeld. Met dit nazisymbool stond hij zijn parochianen op te wachten.

"Ik ben trots op mijn rechtse overtuigingen", vertelde de priester met nazisympathieën. "Mensen moeten niet oordelen over mijn politieke gedachtegoed, ze moeten me beoordelen op basis van mijn kwaliteiten als priester."

Voetbal: Champions League 28/04

FC Barcelona heeft het eerste duel van de halve finale van de Champions League niet kunnen winnen van Chelsea. In een hard duel werd het in Camp Nou 0-0. Op 6 mei is de return in Londen.

Met aanvoerder Carles Puyol op de bank begon FC Barcelona in Camp Nou aan het eerste halve finaleduel in de Champions League. Chelsea miste Ashley Cole door een schorsing. Zijn vervanger José Bosingwa moest Lionel Messi beteugelen. De Catalaanse ploeg kreeg gelijk in de tweede minuut al een vrije trap die gevaarlijk voor het doel van Petr Cech kwam, maar buitenspel zorgde er voor dat het gevaar geweken was. Aan de andere kant schoot Frank Lampard enkele minuten ruim naast.

Barcelona begon daarna de aanval te zoeken, maar Guus Hiddink had zijn mannen goed neergezet, waardoor er in de eerste fase van de wedstrijd geen doorkomen aan was voor de thuisploeg. Toch ontstond er even later wat ruimte en vergreep Bosingwa zich aan Messi. Maar de vrije trap op de rand van de zestien leverde niets op. Ook de volgende mogelijkheid was voor de Catalanen dankzij een voorzet van Dani Alves. Chelsea-verdediger Alex wist nog maar net redding te brengen.

Barcelona tikte er lustig op los en Chelsea kwam er niet aan te pas. Dit leidde al snel tot kleine kansjes voor de thuisploeg. De wedstrijd werd harder en de eerste gele kaarten werden dan ook na iets meer dan twintig minuten uitgedeeld. De beste kans kwam na iets meer dan een half uur spelen op naam van Thierry Henry die met een schot van buiten de zestien de vuisten van Cech trof.

Met nog iets minder dan tien minuten te spelen in de eerste helft ging Barcelona-verdediger Rafael Márquez op pijnlijke wijze in de fout, maar Didier Drogba wist tot tweemaal toe niet te profiteren van de fout en stuitte op de goed zijn doel uitgekomen Víctor Valdés. Daarna werd het meer een open wedstrijd, waarbij Barcelona nog altijd het beste van het spel had. Zo wist Henry de ruimte die hij kreeg niet te benutten.

In de tweede helft was de eerste kans voor Chelsea na een overtreding van Dani Alves. Drogba schepte de bal de zestien meter in en Ballack kopte maar net over. Nog geen halve minuut later lag Henry aan de andere kant op de grond na hard in aanraking te zijn gekomen met Alex. Nog meer pech voor Barcelona was het uitvallen van verdediger Márquez die zonder tegenstander in de buurt iets in zijn linkerknie afscheurde.

Nadat de organisatie in het veld hersteld was, ging Barcelona door waar het in de eerste helft gebleven was: aanvallen. Al snel ontstonden er weer kansjes voor de Catalanen, maar wederom was er geen gevaar voor het doel van Chelsea. Terwijl Drogba geblesseerd in het eigen strafschop gebied lag, kreeg Barcelona via Alves na een uur spelen een grote kans, maar zijn schot werd gekeerd door Cech. Enkele minuten later zeilde een vrije trap van Alves maar net over.

In het vervolg van de tweede helft kreeg Eto'o een levensgrote kans. Hij speelde Terry door de benen, kapte Alex uit, maar stuitte op de goed uitgekomen Cech. De volgende kans was wederom voor Barcelona, nadat Eto'o Henry aanspeelde in de zestien meter. De Fransman draaide richting goal, maar kon niet tot een schot komen nadat Bosingwa hem onderuit had getrokken. Stark zag in deze overtreding echter geen penalty. Ook later waren er nog kansen voor de thuisploeg, maar ondanks verwoede pogingen van onder andere Krkic en Hleb ging de bal er niet in.

 


FC Barcelona - Chelsea FC 0-0

Toeschouwers: 95.000
Scheidsrechter: Stark (Dui)
Stadion: Camp Nou
Gele kaart: Touré, Puyol (FC Barcelona), Alex, Ballack (Chelsea FC)

Opstellingen

FC Barcelona: Víctor Valdés, Dani Alves, Márquez (Puyol/52), Piqué, Abidal, Xavi, Touré, Iniesta, Messi, Eto'o (Krkic/82), Henry (Hleb/87)

Chelsea FC: Cech, Ivanovic, Terry, Alex, Bosingwa, Essien, Mikel, Lampard (Beletti/71), Ballack (Anelka/95), Malouda, Drogba

Uitslag Barcelona - Chelsea

FC Barcelona heeft het eerste duel van de halve finale van de Champions League niet kunnen winnen van Chelsea. In een hard duel werd het in Camp Nou 0-0. Op 6 mei is de return in Londen.

Met aanvoerder Carles Puyol op de bank begon FC Barcelona in Camp Nou aan het eerste halve finaleduel in de Champions League. Chelsea miste Ashley Cole door een schorsing. Zijn vervanger José Bosingwa moest Lionel Messi beteugelen. De Catalaanse ploeg kreeg gelijk in de tweede minuut al een vrije trap die gevaarlijk voor het doel van Petr Cech kwam, maar buitenspel zorgde er voor dat het gevaar geweken was. Aan de andere kant schoot Frank Lampard enkele minuten later ruim naast.

Barcelona begon daarna de aanval te zoeken, maar Guus Hiddink had zijn mannen goed neergezet, waardoor er in de eerste fase van de wedstrijd geen doorkomen aan was voor de thuisploeg. Toch ontstond er even later wat ruimte en vergreep Bosingwa zich aan Messi. Maar de vrije trap op de rand van de zestien leverde niets op. Ook de volgende mogelijkheid was voor de Catalanen dankzij een voorzet van Dani Alves. Chelsea-verdediger Alex wist nog maar net redding te brengen.

Barcelona tikte er lustig op los en Chelsea kwam er niet aan te pas. Dit leidde al snel tot kleine kansjes voor de thuisploeg. De wedstrijd werd harder en de eerste gele kaarten werden dan ook na iets meer dan twintig minuten uitgedeeld. De beste kans kwam na iets meer dan een half uur spelen op naam van Thierry Henry die met een schot van buiten de zestien de vuisten van Cech trof.

Met nog iets minder dan tien minuten te spelen in de eerste helft ging Barcelona-verdediger Rafael Márquez op pijnlijke wijze in de fout, maar Didier Drogba wist tot tweemaal toe niet te profiteren van de fout en stuitte op de goed zijn doel uitgekomen Víctor Valdés. Daarna werd het meer een open wedstrijd, waarbij Barcelona nog altijd het beste van het spel had. Zo wist Henry de ruimte die hij kreeg niet te benutten.

In de tweede helft was de eerste kans voor Chelsea na een overtreding van Dani Alves. Drogba schepte de bal de zestien meter in en Ballack kopte maar net over. Nog geen halve minuut later lag Henry aan de andere kant op de grond na hard in aanraking te zijn gekomen met Alex. Nog meer pech voor Barcelona was het uitvallen van verdediger Márquez die zonder tegenstander in de buurt iets in zijn linkerknie afscheurde.

Nadat de organisatie in het veld hersteld was, ging Barcelona door waar het in de eerste helft gebleven was: aanvallen. Al snel ontstonden er weer kansjes voor de Catalanen, maar wederom was er geen gevaar voor het doel van Chelsea. Terwijl Drogba geblesseerd in het eigen strafschop gebied lag, kreeg Barcelona via Alves na een uur spelen een grote kans, maar zijn schot werd gekeerd door Cech. Enkele minuten later zeilde een vrije trap van Alves maar net over.

In het vervolg van de tweede helft kreeg Eto'o een levensgrote kans. Hij speelde Terry door de benen, kapte Alex uit, maar stuitte op de goed uitgekomen Cech. De volgende kans was wederom voor Barcelona, nadat Eto'o Henry aanspeelde in de zestien meter. De Fransman draaide richting goal, maar kon niet tot een schot komen nadat Bosingwa hem onderuit had getrokken. Stark zag in deze overtreding echter geen penalty. Ook later waren er nog kansen voor de thuisploeg, maar ondanks verwoede pogingen van onder andere Krkic en Hleb ging de bal er niet in.


FC Barcelona - Chelsea FC 0-0

Toeschouwers: 95.000
Scheidsrechter: Stark (Dui)
Stadion: Camp Nou
Gele kaart: Touré, Puyol (FC Barcelona), Alex, Ballack (Chelsea FC)

Opstellingen

FC Barcelona: Víctor Valdés, Dani Alves, Márquez (Puyol/52), Piqué, Abidal, Xavi, Touré, Iniesta, Messi, Eto'o (Krkic/82), Henry (Hleb/87)

Chelsea FC: Cech, Ivanovic, Terry, Alex, Bosingwa, Essien, Mikel, Lampard (Beletti/71), Ballack (Anelka/95), Malouda, Drogba

A1GP-race Mexico afgelast

Vanwege de uitbraak van varkensgriep, ook wel Mexicaanse griep genoemd, is de A1GP-race van Mexico op 24 mei afgelast. De organisator acht het niet verantwoordelijk om de race nog doorgang te laten vinden.

Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de organisator. Tegenover Formule1.nl liet Jan Lammers weten dat de vaste rijders Jeroen Bleekemolen en Robert Doornbos andere verplichtingen hebben op 24 mei. Rookierijder Dennis Retera zou dan de laatste race in Mexico rijden.

"We wilden Dennis Retera laten rijden. Hij is onze rookierijder en heeft ons dit seizoen fantastisch geholpen. Dat wilden we belonen door hem in Mexico te laten rijden. Het zou een mooie kans geweest zijn voor hem om ervaring op te doen, maar helaas mag het niet zo zijn. Heel erg jammer. Maar als er zich nog een keer zo’n kans voordoet, zullen we zeker aan hem denken. De A1GP-organisatie had natuurlijk graag de race door laten gaan, maar afgelasten is waarschijnlijk de enige juiste beslissing," aldus Jan Lammers.

Zes deelnemers Spelen betrapt op bloeddoping

Zes deelnemers aan de Olympische Spelen van Peking zijn positief bevonden op bloeddoping. Dat meldde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vandaag, na nieuw onderzoek van de dopingmonsters.

Het IOC onderzocht in totaal 948 monsters voor de tweede keer. Dat leverde zeven positieve testen op, van zes atleten. Allen werden betrapt op CERA, de epovariant. Namen noemde het IOC niet. De sporters en de nationale sportbonden zullen zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gebracht.

Zes atleten Olympische Spelen betrapt op doping.  (foto: ANP)
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Singularity trailer houdt veroudering niet tegen

Raven Software werkt momenteel aan Singularity voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Singularity speelt zich af op een mysterieus eiland waar het manipuleren van de tijd centraal staat. De hoofdpersoon uit de game heeft een handig apparaatje aan zijn arm zitten waarmee hij onder andere voorwerpen kan vervormen en optillen. Wat hij ook kan is het manipuleren van de tijd waarin een voorwerp zich bevindt. Zo kan hij vijanden in één beweging een paar eeuwen verder sturen waarna deze uiteraard sterven. Deze mogelijkheden staan centraal in de nieuwe trailer.

Meijerplein krijgt steun van PvdA

In Rotterdam is al weken een lobby aan de gang om een plein naar Gerard Meijer te vernoemen. Meijer stopt na dit seizoen na vijftig jaar als verzorger bij Feyenoord. Voor de supporters van de club is de verzorger de grootste Feyenoorder in de honderdjarige clubgeschiedenis.


Reden voor Gerard Bruker om een actie te starten via Hyves om dus een plein nabij De Kuip naar Meijer te laten vernomen. Inmiddels heeft Bruker steun van Peter van Heemst van de PvdA te Rotterdam. “Er is alle reden om deze bijzondere Rotterdammer na vijftig jaar werken in de Kuip te eren met een plein,” aldus Van Heemst, fractievoorzitter van de partij.

In de havenstad is het nu nog zo dat alleen overleden mensen een straat of plein krijgen tenzij het een lid van het Koningshuis betreft. “Soms moet je op regels een uitzondering maken,” valt te lezen in een verklaring van de grootste politieke partij in de stad aan de Maas.

Er zijn via Hyves al ruim tienduizend reacties voor het plein. Gerard Bruker wil in mei, als de straatnaamcommissie zich over deze kwestie beraad, een meerderheid in de gemeenteraad hebben voor zijn voorstel.

Grote kikkers en ander tuig in Lost Planet 2 video's

Capcom komt dit jaar met Lost Planet 2. Deze game moet spelers naar meer verschillende gebieden brengen dan zijn voorganger. Vooralsnog is Lost Planet 2 alleen aangekondigd voor de Xbox 360, terwijl het eerste deel ook op de Playstation 3 en PC uitkwam. Vandaag zijn er twee video's verschenen van de game waarin de gameplay duidelijk in beeld komt. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekend.


Geen ABN voor Friese Nationale Partij

Het bestuur van de Fryske Nasjonale Partij (FNP) schrijft in haar nieuwe interne beleidsprogramma dat de leden van de partij enkel nog Fries dienen te schrijven of spreken. Volgens FNP-voorzitter Nynke Beetstra is "het programma gemaakt om alles te verduidelijken in tijden van verkiezingen."

De voorzitter betwist dat het nieuwe programma discriminerend is. Nederlandstaligen kunnen volgens Beetstra nog steeds lid worden van de partij. Maar degenen die de partij ook willen vertegenwoordigen moeten Fries spreken. "Dat hoort bij deze partij. Fries is de tweede rijkstaal." Op 15 mei besluit de algemene ledenvergadering van de partij over het programma.

Vorige maand uitte de fractieleider van de FNP in de Provinciale Staten nog zijn ongenoegen over het verbod op  het spreken van Fries in een hotel in Leeuwarden. Hij vond het verbod dictatoriaal en vergelijkbaar met "de tijden van Saddam Hussein en de Spaanse dictator Franco."

Tennisster verwisselt slipje op de baan

Een van 's werelds beste tennissters is gefilmd aan de kant tussen twee games. Normaal is dit te saai om naar te kijken, maar Jelena Jankovic maakt van vrouwentennis weer een echte kijksport voor mannen.

De Servische tennisster, die ooit de hoogste positie op de wereldranglijst bezette, maakte namelijk van de pauze gebruik door even een ander slipje aan te trekken. Tot groot vermaak van de aanwezige heren.


Mooi man
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport

Slachtoffers maagverkleining doen aangifte

Twee nabestaanden van patiënten die in het Scheper Ziekenhuis in Emmen overleden nadat ze een maagverkleining hadden gekregen, doen aangifte tegen dit ziekenhuis wegens dood door schuld. Dat hebben zij vandaag laten weten.

Een gedupeerde, bij wie een dergelijke operatie niet goed is verlopen, doet ook aangifte. Het trio neemt geen genoegen met het intern onderzoek dat het ziekenhuis inmiddels is begonnen naar fataal verlopen maagverkleiningen.

"Wij willen dat justitie deze affaire onder de loep neemt”, zegt hun woordvoerder Alex de Haan vandaag. Het ziekenhuis is inmiddels gestopt met maagverkleiningoperaties, nu blijkt dat in een korte periode zeker vijf mensen door een dergelijke ingreep zijn gestorven.


Slachtoffers maagverkleining doen aangifte  (foto: DAG)

Man krijgt parkeerbon tijdens redden vrouw

Steve Schiltenwolf uit het Duitse Wolfratshausen zag onlangs op straat een vrouw plotseling in elkaar zakken. De Beier bedacht zich geen moment en stapte uit zijn auto. Bij terugkomst wachtte hem een nare verrassing.

Steve zette namelijk snel zijn auto aan de kant en bood de vrouw eerste hulp. Haast was geboden, want de vrouw bleek een hartaanval te hebben gehad. Toen hij de vrouw weer nieuw leven had ingeblazen en weer terugkwam bij zijn auto, trof hij een parkeerbon onder zijn ruitenwisser aan.

"Ik zag die vrouw voor mijn neus in elkaar zakken en deed er alles aan om haar te helpen", klaagt de 42-jarige Duitser. "Ik belde ook de ambulance. Het laatste waar ik op dat moment aan dacht, was natuurlijk of ik wel goed geparkeerd stond. Ik wachtte nog tot de ziekenwagen was gearriveerd, maar toen ik eindelijk wilde vertrekken merkte ik de boete op."

"Die vrouwelijke controleur wist echter perfect waarom ik gestopt was. Ik kon praten als Brugman, maar het mocht allemaal niet baten. Ik moet en zal de boete betalen."

Huizenprijzen dalen 18 procent in de VS

De huizenprijzen in de 20 grootste stedelijke gebieden van de VS zakten in februari vergeleken met een jaar eerder met 18 procent. In januari daalden de huizenprijzen nog met 19 procent. Het is voor het eerst sinds januari 2007 dat er geen record is gebroken in de daling van de huizenprijzen. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van kredietbeoordelingsbureau S&P.

Dit zou een teken van een bodem op de Amerikaanse huizenmarkt kunnen zijn, wat gezien wordt als de bron van de wereldwijde financiële en economische crisis. Huizenmarktanalist Dimitry Fleming van ING zegt echter dat de stabilisatie van de huizenmarkt in de VS nog ver weg is: "Het is onzin om op korte termijn een stabilisatie te verwachten. De huizen zullen in 2009 nog goedkoper worden."

"Hopelijk zien we de komende maanden verbeteringen. De voorraad van huizen die niet verkocht geraken beginnen ietwat af te nemen. Er komen koopjesjagers op de markt die het overschot goedkoop opkopen, maar de voorraad van onverkochte huizen is nog steeds veel te groot", aldus Fleming.

Huizenprijzen VS afgelopen 20 jaar

Spookrijder zorgt voor chaos op A4

Een spookrijder heeft vanmiddag een flink ongeluk veroorzaakt op de A4 bij Rijswijk. De bestuurder is daarbij om het leven gekomen. Vier inzittenden van drie andere auto's raakten gewond.

De ravage was groot, maar de chaos op de wegen ín en rondom Den Haag en het Westland, was daarna nog veel groter.  Door het ongeluk ontstond een lange file op de A4 in de richting van Delft.

De A4 werd richting Midden-Delfland vanaf het Prins Clausplein helemaal afgesloten.

Gerard Jolings stalker op vrije voeten

Een 35-jarige 'aanbidder' van Gerard Joling, verdacht van stalking en bedreiging van de ster, hoeft niet achter de tralies. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde hem vandaag tot een gevangenisstraf van 272 dagen, waarvan 136 dagen voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.

De verliefde Rotterdammer zit echter al sinds 13 december in voorarrest en mag nu dus naar huis. Wel moet hij zich laten behandelen voor zijn overmatig cannabisgebruik en hij moet trainingen volgen bij een psychatrische kliniek. Psychiaters beschouwen de man verminderd toerekeningsvatbaar.

De Rotterdammer stuurde Joling vorig jaar talloze e-mails met dreigende teksten. De rechtbank veroordeelde de Rotterdammer vandaag voor bedreiging en voor het doen van een valse bommelding tijdens Jolings concertreeks Stout en Nieuw.

De verdachte werd vrijgesproken van stalking. Volgens de rechter was daarvan geen sprake, omdat de verdachte zijn adoratie vooral uitte op een fansite die daar volgens de rechter voor is bedoeld.

De Rotterdammer maakte volgens de rechter geen stelselmatig inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van Joling. De officier van justitie had een celstraf van een jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk.


Gerard Jolings stalker op vrije voeten  (foto: DAG)

Ook rookverbod in Griekenland

De Griekse minister van Volksgezondheid Dimitris Avramopoulos heeft vandaag een rookverbod aangekondigd. Vanaf 1 juli is het verboden om te roken in de Griekse horeca en openbare gebouwen.

Dat Griekenland nu een rookverbod instelt mag best opmerkelijk genoemd worden. Griekenland is namelijk de grootste rokersnatie van Europa. Bijna 45 procent van de volwassenen in Griekenland steekt regelmatig een peuk op.

Tot nu toe gold in Griekenland alleen een rookverbod in ziekenhuizen en het openbaar vervoer. Dit wordt nu dus uitgebreid naar openbare gebouwen en de horeca. Enkel kroegen kleiner dan zeventig vierkante meter worden ontzien. Hier mag de eigenaar zelf bepalen of er in zijn café gerookt mag worden.

Zie ook het topic over het rookverbod op ons forum.

[IndyCar] Mogelijk buitenlandse races

De IndyCar organisatie onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om in de toekomst races te houden in Brazilië en China. Brazilië zal zelfs mogelijk al in 2010 op de kalender staan.
Terry Angstadt, commercieel directeur van de IndyCar, zal komende week afreizen naar China om daar te spreken over de mogelijkheid van het houden van een race. Angstadt vertelt: "We zijn een Amerikaanse race klasse en zullen dat altijd blijven, maar we zouden ons werk niet doen als we de mogelijkheden niet onderzochten in landen waar de economie sterk in opkomst is."

Volgens ingewijden zal er in 2010 waarschijnlijk al een race in Brazilië op de kalender staan. Door de vele Braziliaanse coureurs in de IndyCar, waaronder bekende coureurs als Tony Kanaan en Helio Castronoves, is een link met een IndyCar-race dan ook snel gelegd.

'Dagelijks Wilhelmus op Radio 5'

Ouderenomroep MAX wil met een dagelijkse uitzending van het volkslied een oude traditie in ere herstellen. Vanaf aanstaande donderdag, Koninginnedag, wordt het Wilhelmus dagelijks na het journaal van 6.00 uur op Radio 5 afgespeeld.

"Ik loop al lang rond met dit idee, om onze uitzendingen te beginnen met ons volkslied. Bij de BBC is het heel normaal dat ze daar het volkslied spelen, maar bij ons is het helaas verdwenen. We willen deze traditie in ere herstellen", aldus MAX-directeur Jan Slagter. Het volkslied is nu enkel op dagen als Koninginnedag en Bevrijdingsdag op de radio te horen.

Kindjes belaagd door oversekste buschauffeur

De ouders van zeven autistische en slechthorende kinderen uit Zeist hebben de chauffeur van het schoolbusje beschuldigd van het aanzetten tot seksuele handelingen. Volgens de groep ouders heeft de man onder meer geëist dat de kindjes elkaar gingen zoenen.

Een vader doet zijn verhaal in het AD. "Eerder had onze zoon al eens verteld over eigenaardig rijgedrag, zoals het stoppen midden op een kruispunt, maar dit was wel even wat anders. Ook zette hij soms keihard de radio op ruis. Een meisje is slechthorend en dat is extra pijnlijk. Het is echt onwezenlijk allemaal."

De ergste beschuldiging kwam van andere ouders. Zo zou de man de jongsten hebben gevraagd hun broek uit te doen, om zich door andere kinderen te laten likken. De oudsten van de groep zouden dat maar net hebben kunnen voorkomen.

Werkgever Connexxion heeft de chauffeur  voorlopig op non-actief gesteld. Voordat er definitieve maatregelen worden ondernomen, mag hij zijn kant van het verhaal aan de werkgever vertellen. De politie heeft ondertussen ook een onderzoek ingesteld.


Kindjes belaagd door oversekste buschauffeur  (foto: DAG)

Noby Noby Boy krijgt Fart Boy

Morgen (of misschien later vandaag) moet de multiplayerupdate komen voor Noby Noby Boy. Dit voegt niet alleen splitscreenmultiplayer tot vier personen toe zoals je in de onderstaande screen kan zien, maar ook Fart Boy wordt aan de game toegevoegd. Wat dit inhoudt kunnen mensen die de game gespeeld hebben zich waarschijnlijk wel inbeelden. Verder komen er ook nog wat nieuwe geluidseffecten en nieuwe huisstijlen.


Maximale 147 voor Hendry op WK

Stephen Hendry heeft bij het WK snooker een maximum break van 147 genoteerd.

Het is de negende keer in de geschiedenis dat er op het WK de maximale score word behaald. In het beroemde Crucible Theatre deed Hendry dat in de zevende frame tegen Murphy.

De zevenvoudig wereldkampioen verdiende hiermee 175.000 euro. Slaagt nog een andere snookerspeler er op dit WK in de 147 te maken, dan moet het bedrag gedeeld worden.

Kroegtijgers stoppen met roken

Uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht en Stivoro is gebleken dat sinds de instelling van het rookverbod in de horeca bijna een derde van de rokers die regelmatig een kroeg bezoeken geprobeerd heeft te stoppen met roken. Van de rokers die niet vaak in de kroeg zitten deed slechts 18 procent een poging tot stoppen.

Van de cafébezoekende groep hield de helft het vol niet meer te roken. In de andere groep hield 64 procent dit vol. De onderzoekers concluderen dat het rookverbod voor veel mensen een stimulans is geweest om te stoppen met roken. Ook denken ze dat dat de cafébezoekers het niet-roken makkelijker volhouden in een rookvrije kroeg.

Zie ook het topic over het rookverbod op ons forum.

Krajicek moeizaam langs Cavaday

Michaëlla Krajicek heeft in Zuid-Afrika de tweede ronde bereikt van het ITF-toernooi in Johannesburg. Gemakkelijk ging dit echter niet.

De als tweede geplaatste Krajicek had het lastig tegen de Britse Naomi Cavaday. Het werd 3-6, 7-6 (1) en 6-4. In de tweede set keek Krajicek bij 2-4 tegen een 15-40 achterstand aan en leek uitschakeling nabij.

In de tweede ronde neemt Krajicek het op tegen de Slowaakse Dominika Nociarova.

Nederlander met twee films naar Cannes

Liefst twee korte films van de Nederlandse filmmaker Jochem de Vries zijn geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. Dat maakte Holland Film, de organisatie die de Nederlandse film in het buitenland promoot, vandaag bekend.

'Missen' dingt mee naar een Gouden Palm in de kortefilmcompetitie van het festival. Eerder werd al bekend dat de korte documentaire 'Trans-Siberian Voices' deel uitmaakt van de kortefilmselectie van het programma Semaine de la Critique.

"Als filmmaker is dit gewoon het allermooiste wat je maar kunt bereiken", aldus De Vries vandaag. "Ik geloof het nog steeds niet helemaal."

Het International Film Festival Cannes vindt plaats van 13 tot en met 24 mei in de Franse badplaats.


Nederlander met twee films naar Cannes  (foto: DAG)

Fortis-aandeelhouders stemmen in met verkoop

De aandeelhouders van Fortis hebben vandaag ingestemd met verkoop van delen van het concern aan de Franse bank BNP Paribas. Op een aandeelhoudersvergadering in Gent werd voor 72,9 procent van de aangemelde aandelen een voorstem uitgebracht.

Tijdens de vergadering ontstond eerder op de dag grote onrust. Onder aanvoering van de Belgische advocaat Mischaël Modrikamen vroeg een deel van de aanwezigen om een stemming over schorsing van het stemrecht voor 170 miljoen aandelen. Het bestuur weigerde dat.

Uiteindelijk werd voor 168 miljoen aandelen een tegenstem uitgebracht en voor 450 miljoen aandelen een voorstem.


Fortis-aandeelhouders stemmen in met verkoop  (foto: DAG)

Vecht mee met Goku in Dragon Ball Kai trailer

Namco Bandai heeft al verscheidene games uitgebracht die over de populaire manga en anime Dragon Ball gaan. Na spellen als Dragon Ball Z: Supersonic Warriors 2 en Dragon Ball: Origins brengt Namco Bandai ons iets nieuws, namelijk Dragon Ball Kai: Saiyan Invasion. Het opvallendste aan deze titel is het feit dat het een RPG is, een richting die de Dragon Ball franchise tot nu toe amper had genomen. Een nieuwe trailer van deze game kun je hieronder bewonderen!

WHO: Landen moeten zich op ergste voorbereiden

Een varkensgrieppandemie is niet onvermijdelijk, maar landen zouden zich op het ergste moeten voorbereiden. Dit heeft de plaatsvervangend directeur-generaal van de Wereldgezond-heidsorganisatie (WHO), Keiji Fukuda, vandaag in Genève gezegd.

"Landen zouden de gelegenheid moeten aangrijpen om zich op een pandemie voor te bereiden", aldus de VN-functionaris.

Het aantal sterfgevallen dat waarschijnlijk te wijten is aan varkensgriep, ligt in Mexico op ongeveer 150. Vandaag is ook in andere landen verspreiding van het virus geconstateerd.

Het aantal varkensgriepgevallen dat in laboratoria is bevestigd, is inmiddels opgelopen tot 79, aldus de WHO.

WHO: Landen moeten zich op ergste voorbereiden  (foto: ANP)

'Sharbini gewild door PSV en Ajax'

PSV en Ajax zijn geïnteresseerd in Anas Sharbini. De 22-jarige middenvelder speelt op dit moment in de Kroatische competitie bij HNK Rijeka. De Kroaat zou gecharmeerd zijn van de interesse van de Nederlandse clubs.

Enkele Duitse clubs hebben ook gekeken naar de middenvelder. 1899 Hoffenheim en 1.FC Köln zijn zeer concreet met hun interesse en hebben zelfs al een bod gedaan. "We weten van de interesse", zegt Sanjin Ugarkovic, zaakwaarnemer van Sharbini.

De jonge middenvelder speelde afgelopen weekend met zijn ploeg tegen Slaven Belupo. De wedstrijd werd met 6-2 gewonnen, onder meer door drie doelpunten van Sharbini.

'Barcelona wil Eto'o kwijt'

FC Barcelona wil graag optimaal profiteren van het topseizoen dat Samuel Eto'o heeft. Joan Laporta gaat naar een aantal Engelse clubs om te kijken of ze interesse hebben in de spits. Er zou een prijskaartje van 33 miljoen euro hangen aan de spits.

Op dit moment is Manchester City de grootste kanshebber. De rijkste club van Europa zal dan ook als eerst bezocht worden door de voorzitter. De 28-jarige spits heeft een contract tot 2010 bij de Catalanen en gaf al eerder aan niet te willen vertrekken. Het blijft de vraag of het riante salaris dat door de Engelse ploegen wordt geboden hem kan overtuigen.

Eto'o scoorde 27 keer in 31 competitiewedstrijden en kan naast de interesse van Manchester City ook rekenen op interesse van Tottenham Hotspur en Chelsea. “Laporta zal eerst luisteren naar 'The Citizens", verkondigde een bron binnen Barça. "Maar hij is bereid te praten met eenieder die met genoeg geld op de tafel kan komen". De Zwarte Panter is bij Barcelona bezig aan zijn vijfde en misschien wel laatste seizoen bij de koploper van de Primera División.

Meijerplein gesteund door PvdA

In Rotterdam is al weken een lobby aan de gang om een plein naar Gerard Meijer te vernoemen. Meijer stopt na dit seizoen na vijftig jaar als verzorger bij Feyenoord. Voor de supporters van de club is de verzorger de grootste Feyenoorder in de honderdjarige clubgeschiedenis.

Reden voor Gerard Bruker om een actie te starten via Hyves om dus een plein nabij De Kuip naar Meijer te laten vernomen. Inmiddels heeft Bruker steun van Peter van Heemst van de PvdA te Rotterdam. “Er is alle reden om deze bijzondere Rotterdammer na vijftig jaar werken in de Kuip te eren met een plein,” aldus Van Heemst, fractievoorzitter van de partij.

In de havenstad is het nu nog zo dat alleen overleden mensen een straat of plein krijgen tenzij het een lid van het Koningshuis betreft. “Soms moet je op regels een uitzondering maken,” valt te lezen in een verklaring van de grootste politieke partij in de stad aan de Maas.

Er zijn via Hyves al ruim tienduizend reacties voor het plein. Gerard Bruker wil in mei, als de straatnaamcommissie zich over deze kwestie beraad, een meerderheid in de gemeenteraad hebben voor zijn voorstel.

Monteiro naar Le Mans

Tiago Monteiro neemt dit jaar wederom deel aan de 24 uur van Le Mans. De voormalig Spyker-coureur zal samen met Bruno Senna en Stephane Ortelli rijden voor Team Oreca.

Monteiro deed al tweemaal eerder mee. "Ik ben erg blij dat ik terug zal keren naar Le Mans. Het is een eer om door Team Oreca uitgenodigd te worden. Ik heb deze winter al twee keer met het prototype kunnen testen en ik ben er erg van onder de indruk. De acceleratie doet niet onder voor een singleseater,” aldus de Portugees.

In 1999 en 2001 reed Monteiro niet in de LMP1-klasse, maar zal daar dus debuteren. "Dat neemt natuurlijk verantwoordelijkheden met zich mee. Maar ik heb de uitdaging geaccepteerd, want ik houd ervan om altijd tot het einde door te gaan, zonder op te geven. Dat is een kwaliteit die nodig is in Le Mans, besluit de Portugees.

'Pérez belooft Zlatan te halen'

Florentino Pérez is de hoofdkandidaat om voorzitter te worden bij Real Madrid. Met prachtige beloftes wil de voormalige voorzitter zich van een stoel verzekeren. De volgende naam die genoemd wordt is Zlatan Ibrahimovic. De spits uit Zweden zou een gigantisch bod hebben gekregen om voor Real te spelen.

Ibrahimovic liet eerder weten dat hij de wens heeft om in Spanje of Engeland te gaan spelen. Pérez speelt hier mooi op in volgens de Italiaanse krant Tuttosport. De spits zou een jaarsalaris van zeventien miljoen gaan verdienen bij Real Madrid. Het is niet bekend hoeveel transfergeld Pérez wil gaan betalen voor de spits. De krant beweert verder dat Ibrahimovic toezeggingen heeft gekregen dat hij volgend seizoen naast Cristiano Ronaldo te bewonderen zal zijn.

Excelsior legt jeugdinternational De Vries vast

Excelsior is erin geslaagd het talent Martijn de Vries voor drie seizoenen aan de club te binden. De linksback, ook speler van Nederland onder 17, werd door meerdere clubs gevolgd.

Directeur Simon Kelder is in zijn nopjes met het contract voor De Vries. "Talentvolle spelers binden we graag langer aan onze club. We hebben een goede reputatie wat betreft het opleiden van spelers", aldus Kelder op de website van Excelsior.

"Martijn krijgt bij ons alle gelegenheid om zich verder te ontwikkelen. Ik ben er zeker van dat deze karaktervolle speler een goede voetbaltoekomst tegemoet gaat."

Seizoen Bodul zit erop

Ajax zal de rest van dit seizoen geen beroep meer kunnen doen op aanvaller Darko Bodul, aldus de Amsterdammers op hun digitale thuis.

De 20-jarige Kroaat, die dit seizoen met name in actie kwam voor Jong Ajax, verzwikte maandag in de wedstrijd tegen Jong Vitesse zijn enkel. Bodul zal de komende weken rust moeten houden en dus tijdens de slotfase van dit seizoen moeten toekijken.

Jong Ajax klopte Jong Vitesse maandag met 2-0 en werd zo kampioen van Nederland.

Tuyp betreurt uitspraken omtrent arbiter Kuipers

FC Volendam-aanvaller Jack Tuyp heeft dinsdag in een brief aan de KNVB aangegeven dat hij betreurt dat er zoveel ophef is ontstaan na zijn uitspraken na de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen, zo meldt het AD.

Tuyp zei na de wedstrijd (0-2 verlies voor Volendam, red.) dat het leek of arbiter Björn Kuipers de opdracht had gekregen de grote club te laten doorgaan naar de finale van het bekertoernooi. Kuipers weigerde Volendam tijdens het duel een penalty te geven.

De aanklager van de KNVB besloot vervolgens de zaak te onderzoeken. "Ik heb benadrukt dat ik heb gezegd dat het 'alsof' leek. Ik ga er vanuit dat dit voldoende is en dat ik niet geschorst zal worden", zei Tuyp in een reactie.

Tv-jury: Wilders schuldig aan discriminatie

Geert Wilders maakt zich schuldig aan discriminatie door 'consequent onderscheid te maken tussen moslims en niet-moslims'. Dat vindt de vijfkoppige jury van het televisieprogramma Advocaat van de Duivel, zo meldde de AVRO vandaag.

De PVV-leider staat morgenavond centraal in het tv-programma. Hij wordt verdedigd door mr. Theo Hiddema. De vaste advocaat van de show, Gerard Spong, deed namelijk vorig jaar namens een groep critici aangifte tegen Wilders wegens haatzaaien. De AVRO heeft Spong om die reden vervangen door Hiddema.

De jury pleit de politicus morgen wel vrij van 'minachting van de Tweede Kamer' zoals een andere aanklacht in het programma luidt. De vijf leden vinden dat 'Wilders in de Kamer de dingen op zijn eigen manier moet kunnen zeggen'.

Bloemen naar APPM

Schaatser Ted-Jan Bloemen gaat per direct rijden voor het APPM-team. De 23-jarige rijder kwam in het verleden uit voor DSB en reed vorig seizoen bij het gewest Noord-Holland/Utrecht.

Bloemen, die vorig schaatsjaar een zesde plaats in de wereldbeker 5.000/10.000 meter behaalde, wordt bij APPM onder andere teamgenoot van Freddy Wennemars en Rhian Ket. Het team heeft als hoofdcoach Johan de Wit.

FOK! kiest beste DJ van 2009

In de vele jaarlijkse lijstjes op FOK! kwamen liefhebbers van dancemuziek tot nu toe weinig aan hun trekken. Vanaf dit jaar is er in UVT een verkiezing voor de titel beste DJ van 2009!
 
Helemaal fan van de muziek van Armin Van Buuren, house je graag op Erick E of ga je liever uit je dak op de harde beats van Technoboy of Promo? Nomineer dan snel je favoriet en vergeet in de stemronde die volgende week volgt niet nog je stem uit te brengen.
 
De bedoeling is simpel: nomineer jouw favoriete DJ of DJ's. Er zijn geen vaste beoordelingscriteria, dus of je een bepaalde DJ nou live heel goed vindt of dat je vooral fan van z'n producties bent; dat maakt niets uit. Uit de uitslagen volgt een stemronde en aan de hand daarvan zal een top 25 samengesteld worden van de populairste DJ's onder FOK!-users.
 
Stemmen kan in DIT  topic op het forum!

'Belgische gevangenen naar Nederland'

Belgische gevangenen komen wellicht binnenkort naar Nederland om hier hun straf uit te zitten. België heeft een tekort aan cellen en in ons land staan er zo'n 4.000 leeg. De beide ministeries van Justitie hopen zo snel mogelijk een raamcontract over de huur van cellen te sluiten.

De Belgische cellen zijn overbevolkt en het aantal nieuwe gevangenen neemt in rap tempo toe. Er is plaats voor maximaal 8.500 gevangenen, maar "als de overbevolking aan dit tempo blijft toenemen, zitten we eind juni met 10.600 gevangenen." Als de onderhandelaars tot een overeenkomst kunnen komen, dan kunnen aan het einde van dit jaar de eerste Belgische gevangenen hier hun straf uitzitten. België wil minimaal 300 gedetineerden overplaatsen.

Het voorstel om gevangenen in Nederland onder te brengen, komt overigens uit ons land zelf. Zodra België voldoende cellen heeft bijgebouwd, is het de bedoeling dat de veroordeelden weer teruggaan.

Ecclestone: "Silverstone toch een optie"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone sluit het circuit van Silverstone toch niet helemaal uit als racelocatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2010. De race staat op het circuit van Donington Park op het programma, maar daar zijn allerlei problemen.

Recent werd bekend dat de organisator van de Grand Prix op Donington aangeklaagd is door Wheatcroft and Son Ltd dat eigenaar is van het circuit. Donington Ventures komt haar afgesproken leaseverplichtingen niet na, waardoor het doorgaan van de race in 2010 onzeker is geworden. Ecclestone riep daarom vorige week de Britse regering op om de race te steunen.

Om de Formule 1 toch niet helemaal van het Britse eiland te verdrijven, zet Ecclestone nu de deur op een kier voor Silverstone. Wel moet het circuit dan aan een aantal eisen gaan voldoen. "Als ze doen wat ze allang hadden moeten doen en ook al vijf jaar beloven te gaan doen, dan zullen we het overwegen. We hebben niks tegen Silverstone."

Trophies van inFamous bekend gemaakt

Eind mei kunnen we shockerende taferelen verwachten op de PlayStation 3 wanneer inFamous in de winkels ligt. Zoals we van een moderne PS3-game mogen verwachten zijn er ook Trophies te verdienen in Empire City. Hieronder kun je zien wat je allemaal moet doen om ze in je collectie op te nemen.

Silver:

Good Finish - Beat the as a hero
Evil Finish - Beat the while Infamous
Community Ogranizer - Take over all territory in the Neon District
Civic Leader -Take over all territory in the Warren
Urban Designer - Take Over all territory in the Historic District
Evil to the Core - Purchase every negative Karma upgrade for each power
True hero - Purchase every postie Karma upgrade for each power
Good Two Shoes - Reach full positive Karma
Truly Infamous - Reach full negative Karma
Stunt Master - Complete all the stunts on the stunt list

Gold:

Hard Finish - Finish story mode on Hard, without changing the difficulty setting

Bronze:

Just Scratched the Surface - Collect all Dead Drops in the Neon District
Further Down the Rabbit Hole - Collect all Dead Drops in the Warren
You're so Sly - Collect all Dead Drops in the Historic District
Junior Geologist - Find 25% of the Shards
Member of the Mieral Club - Find 50% of the shards
Rockhound - Find 100% of the shards
Frequent Flyer - Travel 5 kilometers using Static Thrusters
Hotfoot - Travel 25 kilometers while riding the rails
Electric Hobo - Ride the train for 2 kilometers
Casey Jones - Take down 25 enemies while riding on a moving train
Road Kill - Take down 25 enemies while riding on the roof of a moving vehicle
Drop Everything - Thunder Drop for a total distance of at least 500 meters
AC/DC - Drain 750 megawatts of power from Empire City
Get Off My Cloud - Get 100 High Fall take downs
Red Baron - Take down 100 enemies while they are airborne
Fish in a Barrel - Kill 50 enemies by using water
True Potential - Purchase every upgrade for a single power
Oh, You've Done This Before - Take down 50 enemies by sticking them with a grenade
The Hunger - Bio Leech 100 enemies
Doctor Cole - Heal 250 pedestrians
Good Eats - Good guys feed the needy
Evil Eats - Bad guy never share their food
Good Riot - Good guys stand up and take the heat
Evil Riot - Bad guys love starting riots
Good Train - Good guys proactively facilitate transportation solutions
Evil Train - Bad guys make it clear who the boss is
Good Exposure - Good guys are heroes to others
Evil Exposure - Bad guys love to be seen
Good Sphere - Good guys put a stop to the madness
Evil Sphere - Bad guys always want more power
Good Intentions - Good guys work for the greater good
Evil Intentions - Bad guys can't say goodbye
Stunt Man - Complete any one stunt from the stunt list
Stunt Coordinator - Complete 10 of the stunts on the stunt list

Secret: 4

[NHL] Uitslag Flames - Blackhawks

De Chicago Blackhawks hebben de volgende ronde van de play-offs in de NHL bereikt. Er werd met 4-1 gewonnen van de Calgary Flames waardoor de eindstand in de serie 4-2 in het voordeel van de Blackhawks is.

Vooraf werd verwacht dat de play-offervaring van de Flames wel eens doorslaggevend zou kunnen zijn in deze serie. De Flames reikten in 2004 tot de Stanley Cup finale en haalden in de daaropvolgende jaren steeds de play-offs. De Blackhawks hebben daarentegen al dertien jaar de play-offs niet gehaald en maar liefst veertien spelers onder de 25 jaar onder contract.

De Flames kwamen in deze wedstrijd echter bijna niet voorbij Nikolai Khabibulin, ook wel liefkozend The Bulin Wall genoemd door het publiek. Hij stopte maar liefst 43 van de 44 schoten op doel. De Flames hadden slechts zestien schoten op doel, maar scoorden daarin wel viermaal. Daarbij moet worden aangetekend dat het laatste schot in een open doel was. Miikka Kiprusoff had het doel verlaten om een extra speler op het ijs te krijgen om alsnog een goal te forceren.

Chicago kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong. Flames-speler Todd Bertuzzi werd na anderhalve minuut spelen naar de strafbank verwezen na een elleboogstoot, en in de daarop volgende powerplay scoorde Patrick Kane uit een rebound van een schot van Dustin Byfuglien. Diezelfde Byfuglien leverde de assist voor de goal van Adam Burish, een krappe acht minuten later. Bryan Campbell maakte in de tweede periode de 3-0, wederom in een powerplay-situatie. De Flames kregen nog even hoop toen Bertuzzi scoorde in de eerste minuut van de derde periode, maar verder kregen zij de puck niet meer langs The Bulin Wall. In de laatste vijf seconden strooide Byfuglien nog wat extra zout in de wonden door de 4-1 in een leeg net te scoren.

Minihelikopter op zoek naar wietplantages

De politie heeft een nieuw wapen in de strijd tegen de wietteelt. Een onbemande minihelikopter die voorzien is van apparatuur voor geur- en hittedetectie kan vanuit de lucht plantages opsporen.

Het toestel is uitgerust met een warmtesensor, een infraroodcamera en een zogenoemde 'cannasniffer', die de sterke geur die bij de teelt van cannabis vrijkomt kan ontdekken. Doordat de helikopter slechts een halve meter lang is, is deze vanaf de grond bijna niet te zien. Het apparaat kan acht uur achter elkaar in de lucht blijven.

Vandaag is het apparaat voor het eerst ingezet in de Achterhoek. Waar precies wil de politie niet zeggen. De politie heeft hoge verwachtingen van het toestel.

Met dank aan Emunator en airedale1002 voor de submit.

Vrijspraak voor commando's in Oostenrijk

De rechter in de Oostenrijkse plaats Zell am See heeft vandaag negen Nederlandse militairen vrijgesproken van deelname aan een grote vechtpartij in oktober 2007.

De militairen waren in het najaar van 2007 een paar weken op oefening in Oostenrijk. In het weekeinde van de vechtpartij waren ze vrij en gingen ze uit in Zell am See.

Daar kregen ze in de disco ruzie met een groep Oostenrijkers, die hen later buiten belaagde. Een militair kreeg een kopstoot en werd tegen zijn hoofd geschopt, waardoor hij ernstig gewond raakte.

De anderen hebben volgens eigen zeggen slechts geprobeerd hun collega te beschermen en de groep van dertig à veertig Oostenrijkers af te weren.

In je blootje op het internet (2)

Kinderen zijn kwetsbaar. Ze moeten te allen tijde beschermd worden. Zeker in een online wereld, waar een wereldwijde wildgroei van kinderporno bestaat. Wie eenmaal verstrikt is in de stugge struiken van de industrie, voelt in het latere leven opnieuw die doorns prikken in de naakte huid. Het tuig dat het aangenaam vindt om dit onontwikkelde mensen aan te doen, moet met de bos schaamhaar en al platgebrand worden. Maar de politie kan slechts plaatselijk een vuurtje blussen.

'Eerstvolgende grote aanslag in Europa'

Al-Qaida en andere terreurorganisaties proberen de wereldwijde financiële en economische crisis uit te buiten, aldus terrorisme-experts: "De eerstvolgende grote aanslag is in Europa."

"Deze crisis is de laatste van de hevige bloeding van de Amerikaanse economie sinds 9/11", zei Ayman al-Zawahiri, de tweede man van Al-Qaida, tijdens zijn jongste videoboodschap afgelopen november. "De aanvallen van de mujahedin hebben de moderne economie verwoest."

Al-Qaida- en talibanexpert Ahmed Rashid, zegt dat Al-Qaida niet achter deze crisis zit: "Maar Al-Qaida is er wel mee in zijn sas. Het doel van Bin Laden en zijn volgelingen is niet alleen zoveel mogelijk mensen te doden, maar ook het economische systeem in het Westen te ruïneren. Dat is een centraal deel van zijn programma. Al-Qaida probeert misbruik te maken van de gaten die de financiële crisis in het Westen heeft geslagen."

Richard Barrett, Al-Qaida en Taliban-expert van de Verenigde Naties (VN): "In hun recentelijke verklaringen proberen Al-Qaida-kopstukken als Al-Zawahiri moslims ervan te overtuigen dat hun armoede het resultaat is van westerse uitbuiting. De nadruk ligt nu op de dreiging voor het individu en zijn plicht aan zichzelf zijn situatie te verbeteren. Eerst was de focus altijd op de plicht aan God om de moslimgemeenschap te verdedigen."

Volgens Rashid en Barrett probeert Al-Qaida met die boodschap een nieuwe bron rekruten aan te boren: grote massa's arme sloebers in vooral derdewereldlanden, die door de financiële crisis nóg verder onder de armoedegrens zijn beland. Ook de jonge moslim-onderklasse in Westerse landen is een voedingsbodem voor nieuwe rekruten.

Al-Qaida en zijn franchises in ruim zestig landen voelen de crisis zelf ook. "De grote donaties van individuen uit de Golfstaten, met name uit Saoedi-Arabië en Dubai, zijn mogelijk wat opgedroogd, met name door de lage olieprijs", aldus Loretta Napoleoni, een Italiaanse expert op het gebied van de financiering van terrorisme en veiligheidsadviseur van diverse Europese overheden.

Al-Qaida beheert ook bedrijven die als dekmantel dienen en geld witwassen uit de lucratieve georganiseerde misdaad: drugshandel, smokkel in goud en edelstenen, wapens en valse documenten, ontvoeringen, creditcardfraude en mogelijke betrokkenheid bij piraterij, met name in de wateren rond Somalië.

Napoleoni ziet nog wel één voordeel van de crisis: "Al-Qaida krijgt nauwelijks nog publiciteit. En dat is de kurk waarop elke terreurorganisatie drijft. Al-Qaida heeft de westerse media hard nodig om op grote schaal angst te kunnen aanjagen. Geef die terroristen na dit stuk daarom vooral geen aandacht meer."

Het gehele artikel is te lezen op de site van De Pers.

Tyra Banks getuigt tegen stalker

Presentatrice van America’s Next Top Model Tyra Banks heeft een vervelende stalker achter zich aan. Morgen dient het vervolg van een rechtszaak tegen deze Brady Green, waarin Banks zelf tegen hem zal getuigen.

De 39-jarige man zou Banks achtervolgen en ongewenste bloemen en liefdesbrieven sturen. Hij heeft in maart al een paar keer tevergeefs geprobeerd de televisiestudio binnen te komen waar de presentatrice bezig was met opnamen. Toen medewerkers hem toegang weigerden, bedreigde hij een van hen met de dood.

Green heeft meermalen verklaard ‘een goede vriend’ van Banks te zijn, maar het voormalig supermodel zegt de hele man niet te kennen. Green hangt een celstraf van 90 dagen boven het hoofd als hij wordt veroordeeld.

 

TOP Oss mist twee spelers in play-offs

TOP Oss kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Erik Quekel en Erik van der Ven. Beide spelers zijn langdurig uit de roulatie en missen dus ook de play-offs.

Van der Ven viel vrijdag tegen Helmond Sport binnen tien minuten uit met een enkelblessure. De 25-jarige middenvelder, wiens aflopende contract niet wordt verlengd, scheurde een band in zijn linkerenkel. Hij is vier tot zes weken uit de roulatie. Van der Ven, die dit seizoen 28 competitieduels speelde en één keer scoorde, heeft zijn laatste wedstrijd voor TOP Oss dus gespeeld.

Spits Quekel blesseerde zich tijdens de training van zaterdag. De 22-jarige aanvaller liep een scheur in de binnenband van zijn rechterknie op en is minimaal drie maanden uitgeschakeld. Quekel, dit seizoen tien keer scorend in vijfentwintig duels, moet nog een kijkoperatie ondergaan. In het slechtste geval is de Bosschenaar acht maanden uit de roulatie.

Vertonghen: "Keuze trainer moet ik accepteren"

Jan Vertonghen maakt moeilijke weken door bij Ajax. Voor de winterstop was de Belg één van de steunpilaren bij de Amsterdammers, maar hij verloor enkele weken geleden zijn plekje in de basis. Op het middenveld moet de Belg Vurnon Anita voor zich dulden en ook in defensief opzicht verloopt het stroef.

De laatste weken geeft trainer Marco van Basten namelijk de voorkeur aan Rob Wielaert en Oleguer. Tijdens het duel tegen AZ was de voormalig speler van FC Twente geschorst, maar ook toen was er geen plaats voor Vertonghen. De trainer van de club uit de hoofdstad koos namelijk voor Toby Alderweireld.

"Natuurlijk was ik teleurgesteld toen ik hoorde dat ik niet zou spelen tegen AZ. Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets deed. Maar goed, de trainer maakt zijn keuzes, die moet ik accepteren. Hij vond dat ik niet de vorm had, om in de basis te staan," liet Vertonghen in een reactie weten.

De Belg geeft overigens wel toe dat hij de laatste weken niet in goede doen is. "Ik ben natuurlijk een tijdje geblesseerd geweest en in de wedstrijden daarna haalde ik mijn niveau niet, dat klopt. Vorige week, tegen PSV, was het heel slecht. Maar natuurlijk vind ik dat ik in de basis hoor. Ik moet nu de trainer daarvan zien te overtuigen. Wat dat betreft was het prettig dat ik tegen AZ goed inviel. Dit was mijn beste wedstrijd sinds ik terug ben na mijn blessure."

Toch kreeg Vertonghen in het duel tegen AZ nog speelminuten, maar toen keek Ajax al tegen een achterstand aan. "Voor rust speelden we heel slap en AZ hield de boel achterin fantastisch dicht. Geen idee hoe ze dat deden, maar we kwamen er echt niet doorheen. Na de rust ging dat beter en uiteindelijk is het jammer dat we niet verder kwamen dan 1-1. Nu moeten we de laatste twee wedstrijden tegen Sparta en FC Twente winnen om de Champions League te halen. Dat is voor de hele club enorm belangrijk."

RKC begint play-offs zonder Hans Mulder

RKC Waalwijk zal het in de eerste wedstrijd van de play-offs zonder verdediger Hans Mulder moeten stellen. De Amsterdammer werd door de KNVB voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Mulder kreeg afgelopen vrijdag tegen Fortuna Sittard de rode kaart van scheidsrechter Makkelie. De speler van RKC deelde een kopstoot uit aan tegenstander Danny Schreurs. De arbiter van dienst had echter over het hoofd gezien dat Schreurs eerst een elleboogstoot gaf en later nog natrapte, terwijl beide spelers op de grond lagen. Bij het opstaan gaf Mulder de kopstoot, die met rood werd bestraft.

De speler, die vorig seizoen doorbrak, was dit seizoen een vaste basisspeler. Mulder speelde tot dusverre 32 van de 36 duels in de Jupiler League, waarin hij twee keer scoorde. Hij zal nu de resterende competitiewedstrijden plus het begin van de play-offs moeten missen.

Timmer keert tegen FC Utrecht weer terug

Feyenoord kan komend weekend weer over Henk Timmer beschikken. De doelman van Feyenoord liet het duel tegen ADO Den Haag (2-3) aan zich voorbij gaan. De oorzaak van zijn absentie was een lichte blessure aan zijn rug en de griep.

Rob van Dijk stond afgelopen weekend in het doel van Feyenoord, maar zal tegen FC Utrecht weer op de bank plaats moeten nemen. Daarnaast zal interim-trainer Leon Vlemmings geen beroep kunnen doen op Tim Vincken. De buitenspeler heeft last van zijn lies en moet een aantal dagen rusten.

Barrichello blijft dit seizoen bij Brawn GP

Rubens Barrichello zal het Formule 1-seizoen gewoon bij Brawn GP afmaken. De afgelopen dagen gingen er geruchten dat de coureur alleen de eerste vier races van het nieuwe seizoen zou rijden, maar volgens hem is daar niets van waar.

"Ik beloof je, je ziet me het hele jaar nog," liet Barrichello in een reactie weten. Hiermee drukte hij alle geruchten, die de afgelopen dagen op internet verschenen, eigenhandig de kop in. "Voor we internet hadden, was iets waar of was iets onwaar. Nu heb je dat over de hele wereld mensen onware dingen schrijven en dat gaat dan een eigen leven leiden."

"Deze week heb ik gehoord dat Bruno Senna de auto zou gaan besturen en dat ik ontslagen zou worden. Ik weet niet wie dit bedacht heeft, maar mensen moeten gewoon weer de waarheid gaan vertellen," ging de Braziliaan verder. "Zolang ik nog plezier heb, wil ik blijven racen, en dan is het goed mogelijk dat ik de 300 Grands Prix haal."

Barrichello reed tot nu toe 271 wedstrijden voor verschillende ploegen. Mocht de coureur van Brawn GP ook in 2010 achter het stuur van ee Formule 1-bolide kruipen, dan zal hij rond de zomer van dat jaar de mijlpaal van 300 races bereiken.

Mr. T komt met eigen game

Steeds meer beroemdheden vinden het nodig om na de muziek-, film-, mode- en zelfs luchtjes-wereld de game-wereld in te stappen. Zo ook Mr. T die nog het bekendst is van The A-Team (en zijn zeer slechte Tell Sell reclames). Hij komt ook met een eigen game.

De game zal een action-adventure moeten worden waarbij veel gevochten, gepuzzeld en geplatformd wordt. In de eerste game zal Mr. T het onder andere moeten opnemen tegen Nazi's.

The first game will see Mr. T take on Nazis and their gigantic machines in the varied universe of South American rain forests, lost ancient cities, industrial complexes and contemporary military installations

Naast Mr. T zullen andere beroemdheden hun intrede maken in de game. Zo zal bekend game-maker Will Wright de rol op zich nemen van wetenschapper die is gekidnapt om verschrikkelijke dingen te doen. Hij en Mr. T zullen het samen opnemen tegen de Nazi's.

De game zal verschijnen voor de PC, Playstation 3, Wii en Xbox 360.[IJshockey] Desmet verruilt Trappers voor Italië

Destil Trappers moet afscheid gaan nemen van zijn topscorer. Taggart Desmet verlaat de Tilburgse formatie en komt volgend seizoen uit voor het Italiaanse Val Pusteria Wolves.

Desmet wist in 56 wedstrijden maar liefst 136 doelpunten te maken. Bij Val Pusteria Wolves zal de ijshockeyer overigens met een voormalig ploeggenoot worden herenigd. Vorig jaar bewandelde Brendan Bernakevitch namelijk dezelfde weg.

Nederland steeds minder crimineel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vorig jaar minder zaken en minder verdachten binnengekregen dan in 2007. "De totale criminaliteit in ons land neemt af”, zegt Harm Brouwer, de baas van het Openbaar Ministerie (OM), vandaag. Sinds 2002 is de criminaliteit met een kwart gedaald, aldus Brouwer.

De jaarcijfers van de top van het OM, het college van procureurs-generaal, laten zien dat in 2008 circa 9400 zaken minder van de politie naar het OM gingen dan het jaar daarvoor: het totaalcijfer zakte van 243.000 zaken in 2007 naar 233.600 in 2008. Dat is een daling van circa 4 procent.

Brouwer geeft aan dat de daling van de criminaliteit deels te verklaren is uit demografische en economische trends. "Maar deels ook uit overheidsoptreden, zoals de gerichte aanpak van veelplegers en een grotere pakkans.”

Ook al laat het algemene beeld een daling zien, er zijn ook categorieën die de afgelopen vijf jaar juist zijn gegroeid. De geweldsmisdrijven bijvoorbeeld: het aantal zaken steeg sinds 2004 met 12 procent. Het aantal bij het OM aangeleverde verdachten van mishandeling is sinds 2004 met bijna een derde toegenomen.

Dat kan komen doordat politie en justitie sinds een aantal jaren hoge prioriteit geven aan geweldsmisdrijven, schrijft het OM. De slachtofferenquêtes geven tegelijkertijd aan dat het aantal slachtoffers van mishandeling al een paar jaar stabiel is.

Voor moord en doodslag zijn sinds 2004 27 procent minder verdachten aangeleverd en ook zijn er minder verdachten van diefstal met geweld, seksuele misdrijven en bedreiging.


Nederland steeds minder crimineel  (foto: DAG)

Truckbouwers repareren Senseo's

Wellicht gaan personeelsleden van vrachtwagenfabrikant Scania in Zwolle Senseo-apparaten repareren. Scania gaat hierover volgende week in onderhandeling met Philips.

Door de wereldwijde crisis is de orderportefeuille van de truckfabrikant flink geslonken. Omdat Philips juist extra personeel nodig heeft om alle wegens ontploffingsgevaar teruggeroepen Senseo-apparaten te repareren, overlegt de vrachtwagenbouwer met de elektronicagigant over een tijdelijke baan voor de duimendraaiende truckbouwers.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Apple ruziet met BluWiki

Het bedrijf OdioWorks heeft Apple voor de rechter gesleept omdat de computergigant hen verbiedt te discussiëren over software om iTunes te omzeilen. Op de website Bluwiki wisselen bezoekers informatie uit over zogenoemde open source software - programma's gebouwd door een groep gebruikers.

Apple heeft zijn muziekspelers zo geprogrammeerd dat ze uitsluitend werken met haar eigen systeem iTunes. Het bedrijf is als de dood dat er nerds opstaan die de beveiliging met eigen software weten te omzeilen, want dat zou Apple een berg inkomsten schelen.

Op BluWiki werd in het project iPodhash gediscussieerd over manieren om de iPod te hacken zodat iTunes overbodig wordt. Advocaten van Apple beweerden in november dat die informatie op Bluwiki in strijd is met de Amerikaanse wet op het auteursrecht. De pagina's van iPodhash werden vervolgens uit de lucht gehaald.

Maar Odioworks meent dat er op  Bluwiki niets gebeurde dat in strijd is met de wet en vraagt nu de rechter om een oordeel.


Apple ruziet met BluWiki  (foto: DAG)

Ruil lauw Heineken in voor koude Grolsch

Bierbrouwer Grolsch komt met een opmerkelijke inruilactie. Vanaf Koninginnedag verstrekt de brouwer uit het oosten des lands op evenementen en festival koude blikjes bier van het eigen merk aan mensen die een lauw blik bier van een ander merk inleveren.

Grolsch heeft voor de actie een gepimpte oldtimerbus waarmee de brouwer diverse evenementen langs gaat om lauwe blikken Heineken, Bavaria, Amstel of ander pils op te halen. Wat er met de ingenomen blikjes gebeurt is niet bekend.

Mondkapje dragen tijdens tanken

Automobilisten moeten vanaf volgend jaar tijdelijk een mondkapje dragen tijdens het tanken. Volgens de milieucommissie van het Europees Parlement zou voortaan 90 procent van alle benzinedampen die vrijkomen bij een tankbeurt in de toekomst opgevangen moeten worden. Tot het zover is, zouden mondkapjes gedragen moeten worden.

De commissie wil de regels over het afvangen van schadelijke dampen aanzienlijk aanscherpen. Op dit moment moet 75 procent van alle vrijkomende gassen worden opgezogen. Dit moet straks 90 procent worden. De eigenaren van tankstations zijn niet blij met de maatregel. Het zou een grote belasting zijn voor de pomphouders, zo stelt woordvoerder Paul de Waal van de Bovag afdeling Tankstations: "De maatregel heeft grote technische consequenties. De tankstations moeten hun installatie in korte tijd aanpassen." Naast deze technische aanpassingen zorgen de controles van de systemen voor een grote administratieve rompslomp.

Volgens de Bovag is een eis van 85 procent nog wel haalbaar, mits pomphouders meer tijd krijgen om hun tankstation aan te passen. De eis van de milieucommissie vindt De Waal onrealistisch. "Als tijdelijke noodmaatregel kun je een grote doorzichtige kap om het vulpistool plaatsen of gezichtsmaskers of mondkapjes dragen. Wij vinden het belachelijk dat die strenge norm wordt verplicht. We hopen dat het niet zover komt." Europarlementariër Lambert van Nistelrooij is door de Bovag benaderd om het standpunt van de pomphouders te verkondigen.

Dead Rising 2 laat van zich zien

Sinds vandaag kunnen we genieten van de eerste volledige trailer van het spel Dead Rising 2. In de trailer zien we de nieuwe held, de stoere Chuck Greene met nog stoerder geel jasje, en wederom een heleboel zombies. Het verhaal van Dead Rising lijkt zich af te spelen in Las Vegas. Verder zien we dat ook Chuck een heleboel manieren tot zijn beschikking heeft om de zombies dood te maken, waarbij de stok met aan beide zijden een kettingzaag mijn persoonlijke favoriet is. Geniet ervan!

Afellay staart zich niet blind op transfer

Ibrahim Afellay heeft zich dit seizoen gemanifesteerd als de belangrijkste speler bij PSV. Door zijn prestaties staat de middenvelder bij verschillende Europese topclubs inmiddels hoog op het verlanglijstje.

Afellay is dan ook een veelbesproken individu. De aanvallende middenvelder probeert zich hier echter zo weinig mogelijk van aan te trekken. "Iedereen mag zijn mening hebben, iedereen mag mij beoordelen, ik ga daarin toch echt mijn eigen weg", zegt Afellay in een gesprek met Sportweek.

De speler gaat verder met de woorden: "Dan hoor ik iemand weer iets heel stelligs verklaren, terwijl ik zelf toch echt het beste weet hoe de vork in de steel steekt. Elk verhaal heeft twee kanten. Maar ook dat is voetbal eigen, ook daar leer je mee omgaan. Ik heb nog een contract bij PSV tot 2011. Er is niks aan de orde."

Met een vertrek uit Eindhoven houdt Afellay zich momenteel dus niet bezig. "Je moet je daar niet al te veel op focussen, vind ik. Als iets komt, dan komt het. Zo lang dat niet aan de orde is, moet ik er gewoon elke dag alles uithalen wat erin zit."

"Alle stukjes van de puzzel moeten net op zijn plaats vallen. En wanneer dat zal gebeuren, weet niemand. Ik ga nergens van uit, wacht het moment rustig af. Eerst wil ik het seizoen zo goed mogelijk afsluiten met PSV en dan hoop ik dat we het volgend seizoen beter doen", besloot hij.

Bleekwater helpt bij kindereczeem

Twee maal per week kinderen met eczeem een bad geven met verdund bleekwater, heeft een positieve invloed op de huid. Onderzoekers van Northwestern University Feinberg School of Medicine in Chicago, gaven kinderen de instructie om drie maanden lang twee keer per week een bad te nemen met daarin een half kopje chloor. Daar moesten ze vijf tot tien minuten in weken. De onderzoekers vermoeden dat het bleekmiddel de bacteriën, die de ontstekingen veroorzaken, op de huid neutraliseren.

Aan het onderzoek deden eenendertig personen in de leeftijd van zes maanden tot en met zeventien jaar mee. Kinderen die een product gebruikten dat er alleen maar uitzag als chloor zagen geen verbetering. De wetenschappers vonden de resultaten zo goed dat ze voortijdig met het onderzoek zijn gestopt. Ze wilden kinderen uit de placebogroep het positieve effect van de bleekwaterbaden niet onthouden. De concentratie bleekwater was zo klein dat niemand, na een bad, ruikt naar een dagje zwembad. Het onderzoek verschijnt in het aprilnummer van het tijdschrift Pediatrics.

Burnout Paradise: Cops and Robbers komt donderdag

Komende donderdag wordt de nieuwste DLC van Burnout Paradise los gelaten, vanaf overmorgen zullen we onze uniformen uit de kast kunnen halen want het Cops and Robbers pakket komt dan uit.

Het pakket zal € 9,99 kosten of 800 Microsoft punten en zal daarvoor zes politie-auto's bieden en een compleet nieuwe gamemode waarbij twee teams (gek genoeg een politieteam en een dieventeam) geld moeten oppikken en dit naar hun basis moeten brengen.

Dit is voorlopig het laatste pakket met auto's welke gepland staat voor Burnout Paradise, de volgende DLC zal Surf Island zijn, een compleet nieuwe eiland waarop geracet kan worden. Of er daarna nog wat op de proppen staat is nog onbekend.

Chaos op vergadering Fortis

De aandeelhoudersvergadering van Fortis in de Flanders Expo in Gent is dinsdag ontaard in een chaos. De drieduizend aandeelhouders waren opgestaan van hun plaatsen, riepen om het aftreden van bestuursleden en gooiden voorwerpen naar het bestuur. De vergadering is voor korte tijd geschorst.

De ophef ontstond toen de Belgische advocaat Mischaël Modrikamen aan het woord was. Hij wil dat de aandeelhouders op de vergadering stemmen over schorsing van het stemrecht van een deel van de aandeelhouders. Een rechtbank in Brussel verklaarde Modrikamen dinsdagmorgen niet ontvankelijk in zijn vordering.

"De vergadering blijft de laatste rechter", aldus Modrikamen. Het Fortis-bestuur deelt die mening niet. "Als u het niet eens bent met de uitspraak van de rechter moet u teruggaan naar de rechter", aldus voorzitter Jozef De Mey.

De beleggers spreken zich dinsdag opnieuw uit over de verkoop van Fortis Bank aan het Franse BNP Paribas. In februari wezen ze tijdens een zeer rumoerige vergadering de transactie met een nipte meerderheid af.

"Dit is de vierde keer in zeer korte tijd dat we hier bij elkaar zijn", zei De Mey bij aanvang van de vergadering. "Wij zijn opnieuw met zeer velen en wij hebben opnieuw het uiterste moeten doen om een geschikte locatie te vinden."

De uitkomst van de stemming is onzeker, al lijkt de kans op een ja groter dan in februari. Ook degenen die hun Fortis-aandeel verwierven na de opsplitsing van het concern afgelopen najaar mogen deze keer stemmen. De aanwezige aandeelhouders zijn vooral tegenstanders van de transactie en vinden het niet eerlijk dat de nieuwe aandeelhouders ook mogen stemmen.

Bekijk een klein stuk van de Fortis-vergadering via RTL Video.

Max Payne 1 en 2 nu te vinden op Xbox Live Arcade

We hadden het er al eerder over, maar nu is het dan werkelijkheid: Max Payne 1 en 2 zijn in de Xbox Live Arcade te vinden, kopen en te downloaden als Xbox Original.

De games gaan voor 1200 Microsoft punten over de virtuele toonbank (wat neerkomt op ongeveer € 14) en beiden een film-noir slow-motion shooter. Max Payne 1 vertelt het hartverscheurende verhaal van een man die zijn geliefden verliest, wordt verraden en over het algemeen heel de wereld tegen zich heeft. Max Payne 2 vertelt het hartverscheurende verhaal van een man die zijn geliefden verliest, wordt verraden en over het algemeen heel de wereld tegen zich heeft, maar dan wel met wat mooier graphics!

Max Payne 1 is hier te vinden, Max Payne 2 staat hier. Helaas is van geen van beide games een demo beschikbaar, dus uittesten hoort helaas niet tot de mogelijkheden.


Max Payne kan niet wachten tot je met hem komt spelen

[Giro] Selecties Barloworld en Liquigas bekend

Liquigas en Barloworld hebben de namen van de renners bekend gemaakt, die op 9 mei aan de start van de Giro d'Italia zullen verschijnen. Gisteren maakte Team Saxo Bank zijn selectie ook al bekend. Ook Cervélo Test Team heeft de selectie al gepresenteerd.

Bij het Italiaanse Liquigas zullen Ivan Basso en Franco Pellizotti als kopman gaan fungeren. Barloworld begint eveneens met twee kopmannen aan de eerste grote wielerronde van 2009, namelijk Mauricio Soler en Robert Hunter.


Volledige selectie Liquigas:
Ivan Basso, Franco Pellizotti, Kjell Carlström, Manuel Quinziato, Gorazd Stangelj, Alessandro Vanotti, Sylvester Szmyd, Valerio Agnoli en Vladimir Miholjevic

Volledige selectie Team Barloworld:
Mauricio Soler, Rafaël Cardenas, Christopher Froome, John-Lee Augustyn, Diego Caccia, Francesco Bellotti, Gianpaolo Cheula, Paolo Longo Borghini en Robert Hunter

Marvel vs Capcom 2 komt op XBL en PSN, donderdag demo

Capcom heeft officieel bevestigd dat het vechtspel Marvel vs Capcom 2 deze zomer te downloaden zal zijn vanaf Xbox Live voor 1200 punten en vanaf PlayStation Network voor $15. De game zal gebaseerd zijn op de Dreamcastversie van de game en zal de netcode bevatten van Super Street Fighter II HD Remix.

De graphics zullen geüpscaled worden naar maximaal 1080p en spelers krijgen de optie om zelf te kiezen welk filter ze willen gebruiken voor deze upscaling. Je krijgt de keuze uit "Crisp" en "Smooth", terwijl puristen ook voor "Classic" kunnen kiezen, waarbij de sprites intact gelaten worden.
Het speelveld wordt niet aangepast aan de 16 : 9-schermen die veel mensen momenteel in huis hebben, maar de camera wordt wel op breedbeeld ingesteld. Doordat Capcom in de oorspronkelijke versie de achtergrond buiten het scherm liet doorlopen, was het een kleine moeite om de camera aan te passen zonder dat er extra werk nodig was om de achtergrond in beeld te krijgen. Er is wel de optie om de game in klassiek 4 : 3-formaat te spelen.
Tenslotte zal de game naast de oorspronkelijke soundtrack ook custom soundtracks ondersteunen op zowel X360 als PS3.

Aanstaande donderdag zal er bovendien een demo van de game op PSN verschijnen met daarin zeven stages, zes personages (Ryu, Chun-Li, Strider, Spider-Man, Iron Man en Wolverine) en lokale versus-modus. De demo heeft verder alle upscaling- en aspect-ratio-opties die hierboven beschreven staan.

Theissen zet alle hoop op nieuwe onderdelen

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen heeft er vertrouwen in dat de nieuwe onderdelen die in Barcelona komen het team vooruit helpen. Afgelopen weekend werden de coureurs van het Duits/Zwitserse team in Bahrein nog kleurloos als achttiende en negentiende na aanrijdingen in de race.

"Het ligt deels aan het feit dat we het volledige potentieel van de auto niet weten te benutten in de kwalificatie, en deels doordat de andere teams zich zo goed ontwikkeld hebben," aldus de Duitser die de redenen achter het mindere presteren van zijn team kent.

BMW Sauber zal pas in Barcelona komen met nieuwe onderdelen en het is te hopen dat de auto daar beter van wordt. "We hadden voor de start van het seizoen al besloten om in Barcelona met een groot pakket te komen, en ik hoop dat dit zich uitbetaalt. Gedurende de rest van het seizoen zullen we voortdurend verbeteringen op de auto blijven aanbrengen, maar dit zal de eerste grote zijn."

'Lil' Wayne belangrijker dan Miyamoto en Will Wright'

Yo wassup yo. Die 50 Cent kan maar beter opflikkeren met zijn game, want Lil' Wayne is veel en veel belangrijker in de maatschappij. Hij is zelfs belangrijker dan de belangrijke gamedesigners Miyamoto en Will Wright, dus ja, dan moet er binnenkort wel een game komen van die Lil' Wayne. Naja, even serieus.

De bekende Engelse magazine TIME heeft onlangs de "The World's Most Influential People of 2009" verkiezingen gehouden. Via internet konden bezoekers stemmen op de meest belangrijke personen van 2009. Lil' Wayne eindigde op plek nummer 12. Hij is dus erg belangrijk, volgens de stemmers. Miyamoto eindigde op plek nummer 42 en Will Wright viel buiten de 'prijzen': 107e plek.

Tsja. Waarschijnlijk vind jij Lil' Wayne misschien ook zo belangrijk. De muziek is tof/kut (doorhalen wat van toepassing is), dus daarom verdient 'ie zo'n hoge plek. Klik hier voor de top 100.

Doelman Roda JC geeft ploeggenoot aan

Bram Castro, doelman van Roda JC, zal ploeggenoot Anouar Hadouir bij de politie gaan aangeven. De middenvelder sloeg de keeper van de ploeg uit Kerkrade vorige week, waarna de laatstgenoemde aan de ontstane wond behandeld moest worden.

De aanleiding voor de klap was een hard duel tijdens de training van Roda JC. Er ging geen woordenwisseling aan het incident vooraf, want Hadouir haalde meteen uit.

Roda JC zette Hadouir na deze schandalige actie terug naar de beloften van de club. Inmiddels heeft de middenvelder zijn spijt betuigd bij Castro, die er dus toch voor kiest om aangifte te doen. "Ik heb gewoon de best mogelijke oplossing gezocht, maar ik wil er verder niet meer op reageren."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Mogelijk play-offs voor SC Heerenveen

SC Heerenveen pakte afgelopen zaterdag tegen FC Twente het benodigde punt voor een plaats in de Europa League komend seizoen. Er bestaat desondanks nog een mogelijkheid dat de Friezen alsnog zullen deelnemen aan de play-offs.

Heerenveen treedt op 17 mei aan tegen Twente in de nationale bekerfinale. Wanneer de Friezen deze eindstrijd verliezen, vijfde blijven in de Eredivisie en Twente het seizoen als nummer twee afsluit, verovert de ploeg van Trond Sollied een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. De play-offs kunnen de club echter een plekje in de derde voorronde van datzelfde toernooi opleveren. Op de website van de KNVB wordt deze regel uitgelegd.

Algemeen directeur van Heerenveen Yme Kuiper is helemaal niet blij met dit nieuws, zo zei hij tegen Infostrada Sports. "We waren tot vorige week in de veronderstelling dat we het hoogst mogelijke ticket voor de Europa League zouden krijgen. De UEFA heeft dat blijkbaar veranderd. Dit is vreemd. Wij hebben daar moeite mee."

Kuiper liet weten dat Heerenveen zich niet zomaar neerlegt bij deze situatie, maar zal afwachten hoe de komende weken gaan verlopen. De KNVB liet maandag al weten dat aan de hernieuwde opzet van de UEFA niet kan worden getornd.

Het besluit van de UEFA kan ook gevolgen hebben voor clubs als FC Utrecht, NEC, Feyenoord en Vitesse, die de competitie mogelijk als nummer negen afsluiten en door deze regel de play-offs kunnen mislopen.

Zonneveld wil volgend seizoen vaker spelen

Mike Zonneveld kwam het afgelopen seizoen vijf keer voor PSV in actie. Vanaf volgend seizoen zwaait Fred Rutten de scepter over de selectie van de Eindhovenaren. De verdediger hoopt daarom in de volgende voetbaljaargang meer speelminuten te krijgen.

"Het liefst vecht ik voor mijn kans. Anders lijkt het me leuk om eens in een andere competitie rond te kijken. Mijn contract loopt nog twee jaar door, maar het wordt hoog tijd om weer te spelen. Ik mis de wedstrijdspanning," liet Zonneveld in een reactie weten.

Rutten deed in het verleden een aantal pogingen om de verdediger naar FC Twente te halen, maar slaagde hier nooit in. "Daaruit kun je concluderen dat hij het in me ziet zitten, maar dat was natuurlijk wel een ander niveau," concludeerde Zonneveld. "Hopelijk komt er binnenkort meer duidelijkheid. Het liefst blijf ik bij PSV."

Eén ding is in elk geval zeker; Zonneveld wil dit seizoen snel vergeten. "Het is al met al een zuur seizoen. Ik draaide volgens mij een prima voorbereiding, maar kwam toch niet aan de bak. Dat wil ik liever niet nog een keer meemaken."

Na 42 jaar kassei voor Janssen

Voormalig wielrenner Jan Janssen krijgt komende zondag alsnog de kassei die hoort bij het winnen van de wielerklassieker Parijs - Roubaix. De trofee wordt sinds 1977 uitgereikt aan de wielrenner die als eerste de finish op de wielerbaan van Roubaix bereikt.

Janssen won de koers in 1967 en heeft komende vrijdag 1 mei als eerste de eer om van de voormalige winnaars de trofee te ontvangen die uitgereikt wordt door de Vlaamse stichting 'Les amis du Paris-Roubaix'. Deze zal ieder jaar de kei uit gaan reiken aan een winaar uit het verleden. In de toekomst komen onder andere Eddy Merckx en Walter Godefroot aan de beurt.

Rus laat Ordina Open schieten

Arantxa Rus laat de Ordina Open dit jaar aan zich voorbij gaan. De 18-jarige tennisster kiest er namelijk voor om deel te nemen aan het kwalificatietoernooi voor Wimbledon, dat in dezelfde week wordt gehouden. Het evenement in Rosmalen wordt van 14 tot 20 juni gehouden.

"Het is heel jammer dat beide toernooien precies in dezelfde week worden gespeeld. Maar ik ga nu voor het hoogste en geef daarom de voorkeur aan het kwalificatietoernooi van Wimbledon," liet Rus in een verklaring weten.

Michaëlla Krajicek zal wel aan de Ordina Open deelnemen. Zij is namelijk ambassadrice van het toernooi in de Brabantse stad. Bovendien gaf Kleine Kraai aan Wimbledon te laten schieten, mocht ze niet in aanmerking komen voor directe plaatsing.

Varkensgriep in Israël, Nieuw-Zeeland

In Israël is dinsdag het eerste geval van varkensgriep geconstateerd. Een man die recentelijk was teruggekeerd uit Mexico en in het ziekenhuis was opgenomen, bleek het virus te hebben opgelopen. Dat meldde de Israëlische legerradio.

Ook worden in Nieuw-Zeeland de eerste gevallen bevestigd. Eerder al werden tientallen schoolkinderen en drie leraren ziek, toen ze uit Mexico terugkwamen. Hiermee zijn de twee landen respectievelijk nummer zes en zeven op het lijstje met vastgestelde varkensgriep.

Dead Space Extraction gaat het goed doen

EA heeft gesproken over de Wii en het mogelijke succes van Dead Space Extraction. Na de uitblijvende successen van Madworld voor de Wii en GTA: Chinatown Wars voor de Nintendo DS (beiden verkochten niet meer dan 100.000 exemplaren in hun eerste maand) kan wellicht worden gesteld dat Wii- en DS-bezitters niet echt geïnteresseerd zijn in 'volwassen' games. EA, in de vorm van Onderzoeksanalyst Jesse Divnich, ziet dat ook maar stelt desondanks dat Dead Space Extraction wel eens een uitzondering kan worden.

Ze geven toe dat het een riskante uitgave wordt, maar met de keus om het spel 'on rails' te maken verwachten ze al een hoop goed te maken. Vooral gezien de successen van Resident Evil: Umbrella Chronicles en House of the Dead 2&3. Ook zal EA er alles aan doen het spel goed te promoten, iets dat volgens Divnich al een wereld van verschil zal maken ten opzichte van de mindere successen.

Steve Papoutsis, senior producer van Dead Space Extraction, heeft er in ieder geval veel vertrouwen in. Over zijn aankomende spel zegt hij:

"As a hardcore gamer myself, I want stuff like this on the Wii."

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, zodra er meer bekend is over het spel laten we het uiteraard weten.GP2-team iSport mogelijk naar F1

Aan het lijstje potentiële gegadigden voor een plekje in de Formule 1 is door de Duitse media het GP2-team iSport International toegevoegd. De Britse renstal zou volgend jaar al haar debuut in de hoogste klasse van de autosport willen maken. Teambaas Paul Jackson doet de plannen af als voorbarig.

"Als de FIA officieel bekendmaakt dat er een budgetlimiet komt, dan zullen we kijken naar de mogelijkheden om in de Formule 1 te stappen. Op dit moment zijn er echter geen concrete plannen en is het eigenlijk nog veel te vroeg om het hier over te hebben. Momenteel geven Formule 1-teams jaarlijks honderden miljoen euro's uit. Dat zou iSport niet kunnen. Maar als er een budgetlimiet komt, dan is de Formule 1 wel een interessante optie," aldus Jackson die momenteel de Nederlander Giedo van der Garde onder contract heeft staan tegen GPUpdate.net.

Over de coureurs voor het mogelijke nieuwe Formule 1-team wordt al gespeculeerd. "Iemand vroeg me afgelopen weekend of ik Senna als coureur zou willen als ik een Formule 1-team zou hebben. Natuurlijk zou ik hem overwegen. Maar zoals ik al zei, het is nog veel te vroeg om het hier over te hebben," aldus Jackson die er aan toevoegde dat Van der Garde zich dit seizoen moet bewijzen wil hij in aanmerking komen voor een mogelijk plekje in de Formule 1.

Horner: "Red Bull RB5 heeft veel potentieel"

Red Bull Racing-directeur Christian Horner denkt dat zijn team nog niet het volle potentieel heeft benut dit seizoen. De Oostenrijkse renstal won in de regen in China en met Sebastian Vettel staan ze er in het kampioenschap goed voor. Jenson Button vreest in ieder geval het team uit Milton Keynes.

De Red Bull RB5 rijdt momenteel nog zonder dubbele diffuser rond en mede daarom denkt Horner dat er dit seizoen nog veel in het vat zit. "Ik denk dat we een goede auto hebben. Ik zitten veel nieuwe zaken aan te komen en we wachten nog op de komst van de dubbele diffuser," aldus de Brit. "Het is nog vroeg in het seizoen, maar we hebben laten zien dat we zowel onder droge als natte omstandigheden snel zijn."

Horner denkt dat Vettel Button in Bahrein had kunnen verslaan afgelopen zondag. "Je kunt aan het raceplot zien dat we Jenson bij konden houden en dat elk van onze stints drie of vier ronden langer door ging. Dus ik denk dat we hem bij de pitstops voorbij zouden zijn gegaan. Het was wel lastig om andere auto's te volgen, omdat er veel bandenslijtage was. We konden zien dat we het tempo hadden en daarom wil ik Jenson feliciteren, omdat hij de kansen wel benut heeft," aldus de Brit die er wel aan toevoegde dat Lewis Hamilton het winnende scenario voor Vettel onmogelijk maakte zondag.

Die anorexia van Lindsay Lohan valt wel mee

Nadat Lindsay ‘ik heb geen eetstoornis’ Lohan vorige week shockeerde met foto’s van haar broodmagere armpjes in een wit jurkje, slaat ze deze week terug door opzichtig in haar bikini rond te paraderen op Hawaii. De fotoserie laat zien dat ze nog steeds niet dik is, maar het is toch ook geen vel over been.

De 22-jarige actrice zei eerder dat ze zo kapot was van haar breuk met Samantha Ronson dat ze geen hap meer door haar keel kon krijgen. Maar inmiddels lijkt het wat beter te gaan.

Eergisteren ging Lohan lekker troostshoppen en spendeerde ze volgens geruchten duizenden dollars aan tassen van Gucci en Louis Vuitton.

Overigens schijnen Lohan en Ronson weer on speaking terms te zijn: voordat de actrice naar Hawaii vertrok zijn de twee samen gespot in het huis in Hollywood waar ze voorheen samenwoonden.


Die anorexia van Lindsay Lohan valt wel mee  (foto: DAG)

Bokser na acht jaar alsnog doodgeslagen

De Amerikaanse bokser Greg Page is gisteren op 50-jarige leeftijd overleden. De voormalige sparringpartner van Muhammad Ali liep in 2001 in een partij tegen zijn landgenoot Dale Crowe ernstig hersenletsel op. Volgens zijn vrouw is hij acht jaar na dato overleden aan die verwondingen.

Page zakte in maart 2001 tijdens de tiende en laatste ronde van het titelgevecht in het zwaargewicht ineen. De Amerikaan lag een week in coma. Hij raakte voor een deel verlamd. Page won twee jaar geleden een rechtszaak over het gebrek aan medische hulp na het incident in de boksring. Hij kreeg een schadevergoeding van bijna 1 miljoen euro.

De bokser veroverde in 1984 de wereldtitel. Hij raakte zijn gordel na vijf maanden alweer kwijt.


Bokser na acht jaar alsnog doodgeslagen  (foto: DAG)

Steeds meer wanbetalers ziektekostenverzekering

Het aantal mensen dat de premie voor de ziektekostenverzekering niet betaalt, is vorig jaar fors gestegen. Eind 2008 waren er 280.000 volwassenen die wel verzekerd waren, maar ten minste zes maanden geen premie hadden betaald.

Dat is 16 procent meer dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag heeft gepubliceerd.

Afgezet tegen de hele volwassen bevolking behoort 2,2 procent tot de wanbetalers. Ruim 95.000 mensen staan al drie jaar te boek als wanbetaler. Zij hebben sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 geen premie betaald.


Steeds meer wanbetalers ziektekostenverzekering  (foto: DAG)

Volleybalclub Nesselande failliet

Volleybalclub Ortec Nesselande heeft het faillissement aan moeten vragen. Vorige week nog werd het mannenteam van coach Ron Zwerver nog Nederlands kampioen.

Het faillissement dat aan wordt gevraagd door Stichting Topvolleybal Rotterdam, is ontstaan door het afhaken van hoofdsponsor Ortec. Ook kampt te club met een schuld van meer dan 100.000 euro. Onduidelijk is nog of de volleybalclub in de toekomst nog op het hoogste niveau uit kan blijven komen.

[NHL][Fotoverslag] Uitslag Ducks - Sharks

De Anaheim Ducks zijn door naar de volgende ronde in de play-offs om de Stanley Cup. Het als achtste geplaatste team versloeg de San Jose Sharks, winnaars van de President's Trophy met 4-1 en bracht de eindstand in de serie daarmee op 4-2.

De uitkomst van de serie was verrassend, want de Anaheim Ducks haalden ternauwernood de play-offs terwijl de San Jose Sharks een recordseizoen hadden met 53 overwinningen. In de play-offs bleken de Ducks echter beter bestand tegen de play-offdruk die de Sharks al een aantal seizoenen teistert. De Sharks reikten behalve in het seizoen 2003/2004, toen ze de conference finals behaalden, nooit verder dan de tweede ronde van de play-offs.

Man van de wedstrijd was wederom Jonas Hiller, die 36 van de 37 schoten wist te stoppen, waarvan zeventien van de achttien in de eerste periode. Dit zorgde ervoor dat de Ducks in de wedstrijd bleven met een 1-1 stand, waarna ze in de tweede periode een voorsprong konden pakken. Milan Michalek zorgde voor een voorsprong in de eerste periode, maar Corey Perry wist al snel de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd stond overigens bol van de emoties, wat bleek uit het feit dat Joe Thornton en Ryan Getzlaf direct na de openingsface-off een gevecht begonnen:


Ryan Getzlaf en Joe Thornton in gevecht vlak na de openingsface-off

Ducks-captain Getzlaf over dit gevecht: "Dit kwam duidelijk voort uit de vorige wedstrijd. In de vorige wedstrijd wilde Thornton al knokken, maar met een 3-1 voorsprong in de serie zag ik dat niet zo zitten, en waarom zou ik het risico lopen om ze te helpen terug te komen in de serie? Vanavond was het anders, ik zag kans om mezelf te herstellen, en Joe wilde wederom een extra vonk overbrengen op zijn team."


Een van de reddingen van de wederom goede Jonas Hiller

In de tweede periode scoorde Teemu Selanne de uiteindelijke winnende treffer in de powerplay. Een pass naar een teamgenoot die hard op het net kwam afschaatsen werd van richting veranderd door de schaats van Sharks-verdediger Christian Ehrhoff. Anderhalve minuut later was het verzet van de Sharks definitief gebroken toen verdediger Francois Beauchemin, die dit seizoen een groot deel van de wedstrijden miste door een knieblessure, scoorde via de stick van Sharks-verdediger Dan Boyle. Boyle brak hierbij overigens zijn stick. De laatste goal in de derde periode was puur voor de statistieken. Deze kwam op naam van Ryan Getzlaf.


Een face-off bij het doel van de Ducks

Met dank aan de user maartena voor de foto's uit het Ducks-stadion

Button verbrand in Bahrein

Brawn GP-coureur Jenson Button is de race in Bahrein niet helemaal ongeschonden doorgekomen. De Brit won in de hete woestijn, maar die hitte was niet zijn grootste probleem. Het was de elektronica in zijn cockpit die zorgde voor een brandplek op de linkerbil van de Brit.

"Het was erg heet. Alle elektrische onderdelen rondom mijn stoel werden behoorlijk warm. Ik heb dan ook mijn linkerbil aan een ervan verbrand. Hopelijk kunnen we het probleem van de elektronica oplossen," zo meldde de Brit die Mark Webber in 2004 met een soortgelijk probleem uit heeft zien vallen.

Varkensgriep-kweekje ontploft in trein

In een Zwitserse trein is gisteravond een pakket met kweekjes van het varkensgriepvirus H1N1 ontploft. Het ging niet om de mutatie die in Mexico mogelijk 150 levens heeft geëist. Volgens de autoriteiten is er geen besmettingsgevaar door de explosie.

Het materiaal was bestemd voor een onderzoekscentrum voor griep in Genève. Door de explosie raakten twee mensen lichtgewond, aldus de Zwitserse politie.

Een medewerker van het instituut in Genève had in Zürich acht flessen met het virus opgehaald. Het materiaal werd in ijs met kooldioxide koel gehouden. Vermoedelijk was de explosie het gevolg van overdruk in het pakket.


Varkensgriep-kweekje ontploft in trein  (foto: DAG)

Toppunt van webromantiek: huwelijksaanzoek op Twitter

Een huwelijksaanzoek anno 2009, daarvoor hoef je heus niet meer op de knietjes als bruidegom in spé. Althans zo dacht de Duitse Twitteraar Dotdean erover.

Eergisterenavond vroeg hij zijn lief Schokodinatorin via Twitter ten huwelijk. Op zijn tweet 'Willst du mich heiraten?' volgde een volmondig 'JA, ich will!'.

Het stelletje leerde elkaar al via internet kennen, op de site van een radiozender. Dus een online aanzoek lag voor de hand. Na zijn aanzoek werd Florian, zoals DotDean in het echt heet, overspoeld met reacties van zijn followers, vertelt hij in een interview aan Der Westen.

"Op zo veel mooie gelukswensen en feedback hadden we niet gerekend." Zijn followers op Twitter hebben al aangeboden het huwelijk mee te organiseren en komen met suggesties voor het feest.


Toppunt van webromantiek: huwelijksaanzoek op Twitter  (foto: DAG)

Empire Interactive bijna failliet?

Empire Interactive wordt waarschijnlijk het zoveelste slachtoffer van de crisis. De developer, die we kennen van Pipemania en Flatout, staat op het punt om al haar medewerkers te ontslaan. Volgens bronnen zit het bedrijf in de problemen, omdat leveranciers en winkels hun afspraken niet zijn nagekomen. Er waren geruchten van een overname, maar daar is vooralsnog niets van terecht gekomen.

Silverstar Holdings, waar Empire Interactive onder valt, ontkent dat alle medewerkers naar huis worden gestuurd. Wel geven ze toe dat er ontslagen gaan vallen. Hoe dan ook, de kans dat Animal Paradise Wild en You Can Draw deze zomer nog hun releasedatum gaan halen wordt kleiner en kleiner...[NBA] Uitslag Heat - Hawks

De series tussen de Atlanta Hawks en de Miami Heat blijven spannend. Gisteravond maakten de heren van de Hawks het 2-2 gelijk door een 71-81 winst in Miami.

De Hawks hebben dit seizoen moeite met uitwedstrijden maar gisteravond ging alles vrij soepel. Mike Bibby, ooit de point guard van de Sacramento Kings, was goed voor vijftien punten en drie assists. Maurice Evans mocht in de basis beginnen en scoorde tien punten. Josh Smith was de leider van de ploeg in zowel het offensief als het defensief. Hij scoorde dertien punten en pakte zeven rebounds.

Bij de Heat was Dwyane Wade op dreef met 22 punten, zeven assists en zes rebounds. Jermaine O’Neal voegde daar twintig aan toe maar de center kon slechts zes rebounds pakken. James Jones kreeg bijna dertig minuten speeltijd en scoorde negentien punten. De ploegen hebben nu vier wedstrijden gespeeld en beide hebben tweemaal gewonnen. De volgende wedstrijd zal in het Philips Arena in Atlanta gespeeld worden.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslagStand
Miami HeatAtlanta Hawks71-812-2
New Orleans HornetsDenver Nuggets63-1211-3
Los Angeles LakersUtah Jazz107-964-1*

* Door naar de volgende ronde

Slumdog-sterren zijn een setje

Dev Patel (19) en Freida Pinto (24), de hoofdrolspelers uit kaskraker Slumdog Millionaire, zijn nu ook in real life een liefdeskoppel.

De moeder van Patel, Anita, kon haar opwinding tegenover The Daily Mirror niet verbergen: "Eerst was er de film en nu valt ook al het andere op zijn plek. Het leven kan niet op voor hem. Freida is zo mooi en ik ben echt blij voor ze. En ja, we wisten dat hij naar Israel zou vliegen om haar te zien."

Het koppel ontkende lange tijd dat de vonken niet alleen oversloegen als de camera meesnorde.

Maar ontkennen was niet langer mogelijk nadat een fotograaf van The Daily Mail het stelletje snapte tijdens een intieme lunch in Israel, waar Freida een nieuwe film opneemt: Miral, een project van Julian Schnabel.


Slumdog-sterren zijn een setje  (foto: DAG)

Paniek in New York door fotoshoot vliegtuig

Een fotoshoot van het presidentiële vliegtuig Air Force One heeft gisteren voor flink wat opschudding gezorgd in New York. Het vliegtuig, een Boeing 747, vloog vergezeld door een jachtvliegtuig een half uur rakelings over de stad.  Doel van de vlucht was het maken van een wervende fotoshoot van het presidentiële vliegtuig tegen de skyline van New York, maar misschien had het Witte Huis de inwoners van de stad even van te voren kunnen waarschuwen…

Nu hadden de bewoners, politie en zelfs de burgemeester namelijk geen flauw idee wat er gaande was. Dit zorgde voor de nodige paniek en de herbeleving van het trauma van 9/11. De verontwaardiging over de onaangekondigde actie was dan ook groot. Burgemeester Michael Bloomberg was woedend over de actie. "Ik ben niet op de hoogte gesteld. Had ik dit wel geweten, dan had ik geprobeerd het tegen te houden".

Medewerkers van het Witte Huis hebben inmiddels hun excuses aangeboden. President Barack Obama was ten tijde van de vlucht niet aan boord van het vliegtuig.


Paniek in New York door fotoshoot vliegtuig  (foto: DAG)

A'dam wijst cruisende homo's de weg

Vanaf vandaag weten mannen in recreatiegebied De Oeverlanden precies welk gebied zij juist wel of niet moeten bezoeken. Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft besloten borden te plaatsen die ondermeer de weg wijzen naar homo-ontmoetingsplaatsen.

Paulus de Wilt, stadsdeelwethouder Openbare Ruimte, onthult vandaag de nieuwe informatieborden, die 'cruisende' homo's, maar ook andere recreanten de weg wijzen. Zo vermelden de borden ook waar men de speciale hondenstranden en speelplekken kan vinden.

PC softwareverkopen USA, nu met halfgoden

Na een enorm saaie lijst vorige week is er dan nu weer eens wat leuke beweging te zien in de PC softwareverkopen van de USA. In de week van 12 tot en met 18 april is namelijk een strategie-revival gaande. DemiGod heeft de derde plek, de nieuwe uitbreiding voor Company of Heroes de vierde en het epische Empire: Total War de vijfde! Voor de rest zijn de charts echter wel weer vrij standaard:

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
2, The Sims 2 Double Deluxe
3, DemiGod
4. Company Of Heroes: Tales Of Valor
5. Empire: Total War
6. Left 4 Dead
7. World Of Warcraft: Battle Chest
8. World Of Warcraft
9. The Sims 2 Apartment Life
10. Spore

Moeder voert baby's fastfood

Een Britse moeder, Leanne Salt (24), heeft het volgens eigen zeggen te druk om haar baby's gezond voedsel te geven. Haar acht maanden oude drieling geeft ze fastfood. De drieling Deanne, Daisy en zoontje Finlee kregen voor het eerst een McDonald’s maaltijd toen ze nog maar zes maanden oud waren.

Het is niet eenvoudig een baby een hamburger te laten eten, maar de 190 kilogram zware Leanne had een 'slimme' oplossing. Ze kauwde het eten voor. Leanne is van mening dat baby's al jong veel verschillende smaken moeten proberen. Op die manier merk je snel wat voor eten ze lekker vinden. Helemaal ongezond eet haar drieling niet. Leanne kookt elke zondag groenten voor haar kinderen. Verder krijgen ze ook melk, roerbakeieren met toast en instant aardappelpuree met spaghetti.

Leanne blijft het liefst zo ver mogelijk bij gezond voedsel uit de buurt, ze wil niet dat haar kinderen anorexia krijgen. 'Ik wil niet dat ze gaan denken dat ze op moeten letten met wat ze eten, ik vertel ze dat dik mooi is,' zegt Leanne.

Foto's van moeder en kinderen zijn hier te vinden.

'Nederlandse hulpverlener in Somalië vrij'

Gewapende Somalische mannen hebben een Nederlandse verpleegkundige en Belgische arts vrijgelaten. Dat hebben lokale stamleiders in Somalië vandaag laten weten.

Stamleider Hassan Mohammed zei dat dat hij samen met andere leiders dagenlang met de ontvoerders heeft onderhandeld over de vrijlating van de Europese hulpverleners. De Nederlander en de Belg zouden zonder voorwaarden vooraf zijn vrijgelaten.

De Belg en Nederlander werden op 19 april ontvoerd in de regio Bakool. Zij werden tussen Rabhore en Hudur ontvoerd. Hun Somalische collega's mochten gaan. De Belg en Nederlander waren niet in Somalië gestationeerd, maar bezoeken het land geregeld om Somalische AzG-medewerkers te ondersteunen.

De kidnappers lieten eerder weten 4 miljoen dollar (iets meer dan 3 miljoen euro) losgeld te eisen. De Nederlander en Belg verklaarden onlangs in een telefoongesprek met het persbureau Reuters het naar omstandigheden goed te maken.

CD: Golden Earring - Collected

De anekdote van Tjerk Lammers (Aloha, Revolver) uit de inlay is vrij illustratief voor het lange bestaan en de bekendheid van de Golden Earring. Ooit ontmoette hij de zoon van Allen Klein, de ex-manager van The Beatles en The Rolling Stones. Zoonlief was net klaar met het oeuvre van de Stones uit te brengen op SACD en tijdens het gesprek merkte Jody Klein op dat The Rolling Stones de langst bestaande nog actieve rockband ter wereld was. Lammmers corrigeerde Klein terecht en haalde de Golden Earring erbij. Opgericht in 1961 en dus een jaartje ouder dan de Stones. De verbazing of onwetendheid over de naam bleef achter. Klein was bekend met onze oer-rockband, wat al aangeeft dat de Earring het internationale succes nog steeds met zich meedroeg. Ze speelden dan ook onder andere met Led Zeppelin, The Who, Santana en Aerosmith.

TV: Lekker Slim

Stereotype beeld van een blonde vrouw: dom! Dit is algemeen bekend en de meesten denken er ook zo wel over. Nu helpt het niet mee dat een grote groep blonde vrouwen dit beeld ook zelf wel in stand houdt (al zijn er ook donkerharige vrouwen die aan dit beeld voldoen hoor!). Zou het genetisch bepaald zijn dat je minder slim zou zijn als je blond bent? En wat is precies 'vrouwenlogica'? Is die écht zo anders dan die van de mannen? RTL heeft een nieuw programma waarin je misschien de antwoorden kunt vinden op al deze vragen... of is het gewoon meer een bevestiging van het stereotype? Lekker Slim neemt je mee in de hersenpan van de vrouw.

Castro geeft Hadouir aan bij politie

Bram Castro, doelman van Roda JC, zal ploeggenoot Anouar Hadouir bij de politie gaan aangeven. De middenvelder sloeg de keeper van de ploeg uit Kerkrade vorige week, waarna de laatstgenoemde aan de ontstane wond behandeld moest worden.

De aanleiding voor de klap was een hard duel tijdens de training van Roda JC. Er ging geen woordenwisseling aan het incident vooraf, want Hadouir haalde meteen uit.

Roda JC zette Hadouir na deze schandalige actie terug naar de beloften van de club. Inmiddels heeft de middenvelder zijn spijt betuigd bij Castro, die er dus toch voor kiest om aangifte te doen. "Ik heb gewoon de best mogelijke oplossing gezocht, maar ik wil er verder niet meer op reageren."

Turkse investeerder wil met MVV naar de top

Onlangs werd bekend dat de Turkse zakenman Mahmut Celaleddin Bilgic 750.000 euro zal stoppen in Jupiler League-club MVV. De 54-jarige investeerder heeft echter grootse plannen met de Maastrichtse club en de verwachting is dat hij het dan ook niet bij dit bedrag zal laten.

Bilgic zou een vijfjarenplan hebben opgesteld om MVV naar de top te leiden. In dit plan is promotie naar de Eredivisie het eerste doel, waarna vervolgens gestreefd zal worden naar het bereiken van Europees voetbal. Over exacte bedragen rept de Turk nog niet, maar MVV-voorzitter Joseph Goumans gaat er vanuit dat er behoorlijke bedragen richting Maastricht zullen komen.

"We hebben met de heer Bilgic gesproken over een visie voor de lange termijn. We denken dat zijn komst en zijn connecties een spin-off tot gevolg zullen hebben, die gunstig uitpakt voor de club", zegt Goumans in een gesprek met De Limburger.

Het netwerk van Bilgic ziet er voor MVV veelbelovend uit. De investeerder is goed bevriend met de voorzitter van de Turkse topclub Fenerbahçe en heeft verder connecties met AC Milan en Internazionale. Bilgic zegt dat hij niet uit is op een machtsovername bij de Maastrichtse club. "Ik geef de club eerst mijn hart, daarna mijn brein. Ik wil dat iedereen me vooral zal zien als hartstochtelijk fan."

Dekker: "Blij dat voorjaar voorbij is"

Thomas Dekker sloot afgelopen weekend zijn voorseizoen af door deel te nemen aan de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Diverse blessures zorgden er echter voor dat het voorjaar van de renner van Silence-Lotto enigszins teleurstellend verliep.

"Ik heb best veel gekoerst, maar het echte diepgaan in de koers heb ik gemist door die tegenslagen," liet Dekker weten. "Ik ben blij dat er het nu op zit. Dit voorjaar heeft me meer energie gekost dan anders. Ik had toch zo mijn twijfels, was niet alleen met de koers bezig zoals andere jaren."

Toch heeft Dekker het gevoel dat zijn goede vorm steeds dichterbij komt. "Het is lang geleden dat ik echt finales heb gereden, dan kom je volgens mij net die scherpte tekort. Maar als je ziet hoe ik in de Ronde van het Baskenland rondreed en hoe ik in Luik gereden heb, dan sta ik nu toch een stapje hoger."

Dekker zal in mei deelnemen aan de Ronde van Catalonië. Vervolgens zal hij zich samen met Cadel Evans gaan voorbereiden op de Tour de France, wat in de vorm van een hoogtestage zal gebeuren.

'Rabobank wilde Hushovd aantrekken'

De Rabobank-wielerploeg heeft in de winter een poging gewaagd om Thor Hushovd aan te trekken. Zijn vorige ploeg, Crédit Agricole, hield namelijk op te bestaan, waardoor de renner transfervrij was. Tot een akkoord kwam het echter nooit.

De overgang ketste namelijk af, omdat Hushovd te hoge financiële eisen stelde. Vervolgens koos de Noor ervoor om zijn carrière bij het Cervélo Test Team voort te zetten, waar hij naar verluidt minder zou gaan verdienen.

Daarnaast ligt de Rabobank-wielerploeg de laatste weken onder vuur, vanwege tegenvallende resultaten in het voorseizoen. Tot nu toe speelde de Nederlandse wielerformatie slechts een bijrol.

Speel een legende in Rogue Warrior

Rogue Warrior is een karakter gedreven, first-person-shooter, met Richard Marcinko's explosieve persoonlijkheid in een single player campaign vol actie en een intense multiplayer. Het spel wordt ontwikkeld door Rebellion, uitgegeven door Bethesda Softworks en zal in de herfst uitkomen op de PC, Xbox 360 En PlayStation 3.

In het spel ga je Richard “Demo Dick” Marcinko achter het ijzeren gordijn om een Noord Koreaans missile programma te onderbreken. Al snel ontdek je een samenzwering waardoor de communisten de Koude Oorlog zouden kunnen winnen.

Hier een aantal screenshots:
'Maximumsalaris voor ING-top'

Vakbond FNV Bondgenoten wil dat ING een maximum invoert voor de beloning van de top van het bedrijf. De bestuurders zouden niet meer dan twintig keer zo veel mogen verdienen als de laagstbetaalde werknemer. Dit schrijft de vakbond in een brief die vandaag aan ING wordt overhandigd.

Volgens de bond betekent dit dat het maximale inkomen van de ING-bestuurders uitkomt op 700.000 euro per jaar. Dit bedrag is inclusief bonussen. FNV Bondgenoten wil verder dat de variabele beloning niet meer dan 50 procent van het vaste salaris bedraagt.

ING werkt op dit moment aan een nieuw beloningsbeleid. De gisteren formeel aangestelde topman Jan Hommen ontvangt totdat het nieuwe beleid er is geen salaris. FNV Bondgenoten hoopt een rol te spelen bij de vormgeving van het nieuwe beleid.

Eerder dit jaar ontstond grote onrust over de uitkering van bonussen door ING. Minister Wouter Bos van Financiën noemde de uitkering in maart "beroerd". Eind vorige maand sloten de minister en de top van de Nederlandse financiële sector een ‘herenakkoord’ over de bonussen.


'Maximumsalaris voor ING-top'  (foto: DAG)

CD: Long Distance Calling - Avoid The Light

De cover van het album onthult een fantasia-scène waarin een gevleugeld beest uitkijkt vanaf een hoge rots over het dichtbeboste landschap. Een felle ondergaande zon belicht het geheel en de stralen schieten de hemel in. Het beeld trekt een vergelijking met de muziek van het Duitse vijftal dat samen Long Distance Calling vormen en met Avoid The Light hun tweede album afleveren.

'Pedofielen levenslang óf castreren'

Rita Verdonk (Trots op Nederland) wil veroordeelde pedofielen voor de keus stellen. Of voor de rest van je leven de cel in, of vrijwillige castratie. ‘Geen chemische, echt castreren.’

Verdonk doet haar uitspraken vandaag in een interview met gratis krant Spits. Volgens de oud-VVD’er faalt de overheid in zijn aanpak van pedofielen. Directe aanleiding is de recente ontvoering van een meisje uit Ede door een TBS’er op proefverlof. ‘Dat is toch te gek voor woorden. Wat mij betreft is het heel simpel: als je met je handen aan een kind zit, word je opgesloten voor de rest van je leven. Dan hebben we die discussies over proefverlof ook niet meer.’  Vrijwillige castratie is voor Verdonk ook een optie. “Geen chemische, echt castreren. Uit onderzoek blijkt dat de drift dan afneemt. We weten dat een pedofiel op een andere manier van zijn neigingen afhelpen bijna onmogelijk is.’

In het interview haalt Verdonk verder uit naar de 'slappe knieën' van het kabinet in de aanpak van de economische crisis. ‘IJzeren Rita’ pleit opnieuw voor een investeringsbank en het aanspreken van al bestaande reserves. Er is ‘zoveel geld’ in Nederland, vindt Verdonk. ‘Hoeveel scholen zitten er niet op potjes. We weten dat de pensioenfondsen voor zo’n EUR 500 miljard mogen uitlenen. Ik zeg: kom op, in die economie.’


'Pedofielen levenslang óf castreren'  (foto: DAG)

Verhagen: waakzaamheid, maar geen paniek

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken is bezorgd over de varkensgriep. "We moeten de ontwikkelingen zeer alert volgen, maar geen paniekvoetbal." Verhagen heeft dat gisteren gezegd na afloop van overleg met zijn EU-collega’s in Luxemburg.

Volgens Verhagen bekijken EU-experts in de loop van maandag of een aanpassing van het reisadvies naar Mexico nodig is. Nederland zal zich daar dan bij aansluiten. "Er is geen aanleiding voor Nederland om andere wegen in te slaan dan de rest van de EU."

De ministers van Buitenlandse Zaken zijn maandag ingelicht door Europees commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheidszorg) over de stand van zaken.Aanleiding was het feit dat in Spanje een ziektegeval is geconstateerd, het eerste in Europa.

De ministers van Volksgezondheid komen overmorgen in een spoedberaad bijeen om te praten over de varkensgriep. Of die bijeenkomst in Luxemburg of in Brussel plaatsheeft, is nog niet duidelijk.


Verhagen: waakzaamheid, maar geen paniek  (foto: DAG)

Heerenveen: Kaartverkoop niet via internet

Na FC Twente heeft SC Heerenveen ook besloten de kaartverkoop voor de bekerfinale niet meer via de eigen website te laten verlopen. De Friese club kiest ervoor dit middels de verkooppunten van TicketBox doen.

De verkoop start morgenochtend. Heerenveen nam de stap nadat zich gisteren bij FC Twente problemen hadden voorgedaan bij de verkoop online. De Enschedese club hervat de verkoop vrijdag, ook via Ticketbox.

De finale wordt op 17 mei in Rotterdam gespeeld.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!


Heerenveen: Kaartverkoop niet via internet  (foto: DAG)

VU wil moordende professor ontslaan

De Vrije Universiteit in Amsterdam is een procedure gestart om de in de Verenigde Staten gezochte hoogleraar G.Z. op staande voet te ontslaan. Dat zei decaan Harmen Verbruggen van de faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde gisteren tegen tv-zender AT5.

De Amerikaanse politie heeft sinds zaterdag een klopjacht geopend op Z., omdat hij vermoedelijk drie mensen heeft doodgeschoten in de plaats Athens in de staat Georgia. Onder de slachtoffers was de ex-vrouw van de 57-jarige professor.


VU wil moordende professor ontslaan  (foto: DAG)

Prijzen treinkaartjes mogelijk omhoog

Treinkaartjes worden volgend jaar mogelijk een stuk duurder omdat spoorbeheerder ProRail de tarieven om over het spoor te rijden met 17 procent wil verhogen. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen gisteren bekendgemaakt.

Als de stijging van de kosten met zo'n 30 miljoen euro doorgaat, zullen de prijzen van treinkaartjes in 2010 met 2,5 procent extra omhoog moeten. Volgens de NS is de prijsverhoging van ProRail "onrechtmatig en onvoldoende onderbouwd." De vervoerder heeft bij de Vervoerkamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een klacht ingediend over de extra verhoging.

Prijzen treinkaartjes mogelijk omhoog  (foto: ANP)

Leonardo vertrekt na dit seizoen

Leonardo heeft zijn besluit genomen. Hij zal na dit seizoen vertrekken bij Ajax en hoopt zijn carrière voort te zetten in het buitenland, zo meldt Voetbal International.

Leonardo zou zijn zaakwaarnemer Hans Coret aan de kant hebben geschoven. Rob Jansen is naar verluidt de nieuwe belangenbehartiger van Leo. "Ik vind het niet leuk en het is ook wel vreemd, maar ik moet zeggen dat hij het mij eerlijk heeft verteld. Hij wil weg bij Ajax en wil meer kans maken op een buitenlandse transfer", aldus Coret.

Dit seizoen kon Leonardo onder trainer Marco van Basten niet rekenen op een basisplaats. In de UEFA Cup was hij echter wel zeer belangrijk. Tegen Hamburger SV en Fiorentina wist de pijlsnelle aanvaller het net vinden.

De aanvaller werd eerder in verband gebracht met een overstap richting Panathinaikos. De Braziliaan rekent echter niet meer op een overstap naar de Grieken. Leonardo kwam dit seizoen 21 wedstrijden in actie voor de Ajacieden. In deze duels kwam hij tweemaal tot scoren.

Den Ouden twijfelt over toekomst

Geert den Ouden twijfelt over zijn toekomst. De lange spits van De Graafschap is na de winterstop uit de basis gespeeld door Luuk de Jong en Ben Sahar.

"Na de competitie ga ik alles rustig op een rijtje zetten", aldus Den Ouden tegenover het AD. "Ik ben gekomen om te voetballen en nog zo’n jaar als dit trek ik niet." Bij degradatie van De Superboeren mag de spits transfervrij vertrekken.

De 32-jarige aanvaller verruilde deze zomer Excelsior voor De Graafschap. Aanvankelijk kreeg Den Ouden het volste vertrouwen, maar sinds het ontslag van Henk van Stee, houdt hij vooral de bank warm. "Ik ben gekomen om te voetballen."

"Als ik volgend seizoen dit weer meemaak dan vertrek ik", aldus de spits. In 22 wedstrijden kwam de geboren Delftenaar niet verder twee treffers.

Van Wolfswinkel in belangstelling van Utrecht

Ricky van Wolfswinkel heeft reeds een gesprek gehad met de clubleiding van FC Utrecht. De aanvaller van Vitesse is erg gewild bij de Nederlandse clubs.


Ricky van Wolfswinkel, spits van Vitesse, staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Utrecht. De spits zou zelfs al hebben gepraat met Utrecht, aldus RTV Utrecht.

De talentvolle aanvaller wordt dit seizoen veelal gelinkt aan clubs als FC Twente, AZ en Ajax. Van Wolfswinkel is niet helemaal tevreden over zijn situatie bij Vitesse. Hij begint naar eigen zeggen te vaak op de bank.

Van Wolfswinkel brak dit seizoen door bij Vitesse. De spits maakte al furore in de jeugd van Vitesse en trekt die lijn dit seizoen door op het hoogste niveau. Van Wolfswinkel scoorde in dertig optredens zeven keer.

Power trippen in Infamous-trailer

Eerst zou Infamous eigenlijk begin juni verschijnen maar de uitgever heeft besloten dat we al eind mei kunnen genieten van de levende batterij in Empire City. Tel daar de Uncharted 2 multiplayer beta die je krijgt bij de game, en er is eigenlijk geen reden om de game niet te halen. Voor de mensen die twijfelen of deze game bij hun in de smaak zou vallen is er een nieuwe trailer verschenen waarin de nadruk vooral ligt op het verkennen van Empire City. De trailer is hieronder te bekijken.

Snoop Dogg 'heeft niemand mishandeld'

Rapper Snoop Dogg heeft gisteren voor de rechter ontkend in 2005 een fan met een microfoon op zijn hoofd te hebben geslagen. Dat meldden Amerikaanse media.

Snoop Dogg verklaarde voor zijn leven te hebben gevreesd toen de fan, Richard Monroe Jr., het podium beklom tijdens een concert van de Amerikaanse rapper in Chicago in 2005.

Het slachtoffer beweert dat hij finaal in elkaar werd geslagen door Snoop Dogg en zijn beveiligers toen hij in zijn enthousiasme het podium wilde betreden. Snoop Dogg zei niet te weten wie het slachtoffer heeft mishandeld, omdat hij werd afgeschermd door zijn beveiligers en collega-rapper The Game. Monroe liep onder meer blauwe ogen, een gebroken neus en gekneusde ribben op.

Monroe eist in een civiele rechtszaak een schadevergoeding van 22 miljoen dollar. Snoop Dogg zei dat hij de man aanvankelijk zelf wilde aanklagen omdat hij zich bedreigd had gevoeld.


Snoop Dogg 'heeft niemand mishandeld'  (foto: DAG)

Mogelijk meer dan 150 varkensgriepdoden in Mexico

In Mexico zijn waarschijnlijk 152 mensen overleden als gevolg van de varkensgriep. Dat heeft de Mexicaanse minister van Gezondheid, José Angel Córdova, gisterenavond laat (plaatselijke tijd) bekendgemaakt.

Volgens de bewindsman slaagt Mexico er langzaam in de dodelijke ziekte in te dammen. Afgelopen zaterdag stierven waarschijnlijk zes mensen aan de varkensgriep. Zondag vielen vijf doden, en op maandag was het aantal sterfgevallen teruggebracht naar drie. Ook het aantal nieuwe besmettingen loopt volgens Córdova terug: 141 gevallen zaterdag, 119 eergisteren en 110 gisteren.

Mogelijk meer dan 150 varkensgriepdoden in Mexico  (foto: ANP)

Film: X-Men Origins: Wolverine

In een ver verleden, had de maan een geliefde. Kuekuatsheu en de maan leefden in de geesten wereld. Trickster hield ook van de maan en wilde haar van Kuekuatsheu afpakken. Hij vertelde hem dat de maan van bloemen hield. Tickster stuurde Kuekuatsheu naar de aarde om wilde rozen te plukken. Maar wat hij echter niet wist, eenmaal uit de geestenwereld, dat je er niet kan terugkeren. Elke nacht huilde Kuekuatsheu om het gemist van zijn geliefde die hij nooit meer aan kon raken. Kuekuatsheu; vrij vertaald: Wolverine

Belastingdienst scherper op fraude met zakenauto

De Belastingdienst gaat strenger controleren op het onjuist opgeven van privégebruik van een auto van de zaak. Dat heeft Jan Kees de Jager (Financiën) besloten, omdat uit onderzoek wederom veel misbruik blijkt van het belastingvriendelijker regime voor zakenauto's die weinig privé worden gebruikt.

Sinds begin van het jaar is bij ongeveer 1500 belastingplichtigen voor in totaal circa 4 miljoen euro aan naheffingen en boetes opgelegd.

Dat heeft het ministerie van Financiën vandaag bekendgemaakt. Iemand met een auto van de zaak die minder dan 500 kilometer privé rijdt, hoeft minder belasting te betalen. Uit eerdere onderzoeken van de Belastingdienst was al gebleken dat een fors aantal mensen van deze groep het niet zo nauw neemt met de regels.

Geen Gibson-gitaren meer in toekomstige Activision games

De Guitar Hero serie van Activion laat zich kenmerken door de Gibson gitaren. Het leek er dus op dat het wel spreekwoordelijk snor zat tussen Gibson en Activision. Toch waren de twee verwikkeld in een patent-strijd die al een behoorlijke tijd gaande was. Gelukkig is alles sinds afgelopen week opgelost, en zijn de bedrijven weer lief tegen elkaar. Toch hoeven we in de toekomst door dit voorval geen Gibson gitaren meet te verwachten voor Activision games, meld Gamasutra.

Wat was het probleem precies? Het ligt nogal ingewikkeld: In maart klaagde Activision Gibson Guitar Corporation aan omdat Gibson een nogal vreemd patent had:

"System and method for generating and controlling a simulated musical concert experience."

Activision wilde dit patent ongeldig laten verklaren en Gibson, op hun beurt, vond dat Activion zich schuldig maakte aan patentmisbruik, waar Gibson hen een jaar eerder voor had aangeklaagd.

17 april heeft de rechter de klachten van beide bedrijven nietig verklaard, de rechtszaak is nu dus definitief over. Ondanks dat Activion en Gibson weer vriendjes zijn, zal in de toekomstige games van Activision geen Gibson-gitaar meer te vinden zijn.

Activion zit echter nog steeds in de knoop met een andere patent-strijd. Door de titel waar nu door Activision aan werkt, DJ Hero, heeft het bedrijf ruzie met Genius Products. Uiteraard laten we jullie het weten hoe het afloopt.


Geen Gibson meer..

Daimler breekt met Chrysler

De Duitse automaker Daimler snijdt de laatste banden met zijn noodlijdende Amerikaanse branchegenoot Chrysler door. Het bedrijf verkoopt zijn resterende belang in Chrysler aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Cerberus.

Dat maakte Daimler vandaag bekend. Daimler en Chrysler sloegen in 1998 de handen ineen, maar de gehoopte samenwerking kwam nooit van de grond. Het fusiebedrijf DaimlerChrysler droeg daarom in 2007 al 80,1 procent van de aandelen in Chrysler over aan Cerberus.

De autogigant ging na de verkoop verder onder de naam Daimler AG. Dit bedrijf doet nu ook de laatste 19,9 procent van de aandelen van de hand.

Daimler heeft aangegeven dat het de leningen aan Chrysler kwijtscheldt. Hoeveel geld met de deal is gemoeid, is echter niet bekend.

Wachtdienst blijft werktijd voor werknemers

EU-overleg over de maximale werkweek is definitief stukgelopen, meldde PvdA-Europarlementslid Jan Cremers vannacht na de onderhandelingen tussen het Europarlement en gezamenlijke EU-landen.

Dat betekent dat aanwezigheidsdiensten voor Nederlandse artsen, brandweerlieden en andere werknemers doorbetaald moet blijven worden als werktijd, tenzij dat in de sector anders is geregeld. De Europese Commissie had dat willen veranderen, zodat de aanwezigheidsdienst geen werktijd meer zou zijn.

"Voor de Nederlandse werknemers is het geen verslechtering, maar ook geen verbetering", aldus PvdA'er Cremers. "Maar het is onbevredigend dat we geen juridische helderheid hebben kunnen geven over de wachtdienst. De regeling blijft nu slechts gebaseerd op een arrest van het Europees Hof van Justitie."

Cremers hoopt dat de Europese Commissie met een nieuw wetsvoorstel komt.

Beperkt treinverkeer van en naar Utrecht

Door een stroomstoring rijden er minder treinen van en naar Utrecht. De storing ontstond gisteravond rond acht uur. Dat heeft Prorail gemeld.

Nadat de stroom was uitgevallen, heeft het treinverkeer rond Utrecht ongeveer een uur stilgelegen. De stroom was om negen uur weer terug, sindsdien is er beperkt treinverkeer mogelijk. Volgens een woordvoerder loopt de vertraging op van vijftien minuten tot een half uur.

Er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de treinen rond Utrecht vandaag tijdens de ochtendspits weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Rouvoet: meisjes met problemen niet vergeten

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil in het gemeentelijk jongerenwerk meer aandacht voor meisjes met problemen. Volgens de bewindsman gaat nu vooral de aandacht uit naar jongens in moeilijkheden, omdat zij sneller de aandacht trekken met overlast op straat en in de buurt.

Daardoor dreigen meisjes die problemen vaker voor zichzelf houden een "vergeten groep" te worden. Dat heeft Rouvoet maandag gezegd bij de presentatie van de meidenwerkmethodiek SuperWoman van Yfc/The Mall, een jongerenwelzijnsorganisatie in Rotterdam. De minister zal volgens zijn woordvoerder in zijn jeugdcultuurnota die binnenkort verschijnt, specifiek op de aanpak van meisjes met problemen ingaan. Daarbij gaat het om verschillende problemen, zoals uitval op school, geen werk kunnen vinden, eetstoornissen, slachtoffer van geweld en loverboys.

Het is volgens de zegsman vooral de bedoeling meisjes met problemen weerbaarder te maken. Niet dat ze afhankelijk worden van allerlei hulpprogramma's, maar dat ze "sterke vrouwen worden".

Rouvoet: jongerenwerk moet ook aandacht schenken aan meisjes met problemen  (foto: ANP)

In mei kunnen we vechten om de Pacific

De avond van 1 mei zal de demo van Battlestations Pacific op GameSpot verschijnen.

De demo zal een missie van de US campaign bevatten en een tweetal multiplayer modi. In de single-player missie kun je zee- en luchtgevechten ervaren. Allereerst verdedig je de vloot tegen kamikaze aanvallen vanuit een slagschip. Daarna stap je in een gevechtsvliegtuig om het vliegvecht en het verdedigingssysteem van het eiland uit te schakelen. Uiteindelijk moet je het slagschip laten zinken. Na de missie kun je twee van de vijf multiplayer modi spelen.Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.