GP2-team iSport mogelijk naar F1

Peterselieman
Aan het lijstje potentiële gegadigden voor een plekje in de Formule 1 is door de Duitse media het GP2-team iSport International toegevoegd. De Britse renstal zou volgend jaar al haar debuut in de hoogste klasse van de autosport willen maken. Teambaas Paul Jackson doet de plannen af als voorbarig.

"Als de FIA officieel bekendmaakt dat er een budgetlimiet komt, dan zullen we kijken naar de mogelijkheden om in de Formule 1 te stappen. Op dit moment zijn er echter geen concrete plannen en is het eigenlijk nog veel te vroeg om het hier over te hebben. Momenteel geven Formule 1-teams jaarlijks honderden miljoen euro's uit. Dat zou iSport niet kunnen. Maar als er een budgetlimiet komt, dan is de Formule 1 wel een interessante optie," aldus Jackson die momenteel de Nederlander Giedo van der Garde onder contract heeft staan tegen GPUpdate.net.

Over de coureurs voor het mogelijke nieuwe Formule 1-team wordt al gespeculeerd. "Iemand vroeg me afgelopen weekend of ik Senna als coureur zou willen als ik een Formule 1-team zou hebben. Natuurlijk zou ik hem overwegen. Maar zoals ik al zei, het is nog veel te vroeg om het hier over te hebben," aldus Jackson die er aan toevoegde dat Van der Garde zich dit seizoen moet bewijzen wil hij in aanmerking komen voor een mogelijk plekje in de Formule 1.