Barrichello blijft dit seizoen bij Brawn GP

Rubens Barrichello zal het Formule 1-seizoen gewoon bij Brawn GP afmaken. De afgelopen dagen gingen er geruchten dat de coureur alleen de eerste vier races van het nieuwe seizoen zou rijden, maar volgens hem is daar niets van waar.

"Ik beloof je, je ziet me het hele jaar nog," liet Barrichello in een reactie weten. Hiermee drukte hij alle geruchten, die de afgelopen dagen op internet verschenen, eigenhandig de kop in. "Voor we internet hadden, was iets waar of was iets onwaar. Nu heb je dat over de hele wereld mensen onware dingen schrijven en dat gaat dan een eigen leven leiden."

"Deze week heb ik gehoord dat Bruno Senna de auto zou gaan besturen en dat ik ontslagen zou worden. Ik weet niet wie dit bedacht heeft, maar mensen moeten gewoon weer de waarheid gaan vertellen," ging de Braziliaan verder. "Zolang ik nog plezier heb, wil ik blijven racen, en dan is het goed mogelijk dat ik de 300 Grands Prix haal."

Barrichello reed tot nu toe 271 wedstrijden voor verschillende ploegen. Mocht de coureur van Brawn GP ook in 2010 achter het stuur van ee Formule 1-bolide kruipen, dan zal hij rond de zomer van dat jaar de mijlpaal van 300 races bereiken.