Paniek in New York door fotoshoot vliegtuig

Redactie

Een fotoshoot van het presidentiële vliegtuig Air Force One heeft gisteren voor flink wat opschudding gezorgd in New York. Het vliegtuig, een Boeing 747, vloog vergezeld door een jachtvliegtuig een half uur rakelings over de stad.  Doel van de vlucht was het maken van een wervende fotoshoot van het presidentiële vliegtuig tegen de skyline van New York, maar misschien had het Witte Huis de inwoners van de stad even van te voren kunnen waarschuwen…

Nu hadden de bewoners, politie en zelfs de burgemeester namelijk geen flauw idee wat er gaande was. Dit zorgde voor de nodige paniek en de herbeleving van het trauma van 9/11. De verontwaardiging over de onaangekondigde actie was dan ook groot. Burgemeester Michael Bloomberg was woedend over de actie. "Ik ben niet op de hoogte gesteld. Had ik dit wel geweten, dan had ik geprobeerd het tegen te houden".

Medewerkers van het Witte Huis hebben inmiddels hun excuses aangeboden. President Barack Obama was ten tijde van de vlucht niet aan boord van het vliegtuig.


Paniek in New York door fotoshoot vliegtuig  (foto: DAG)